Kutak za trudnice

ja do kraja trudnoce dobila ukupno 13 kg
sad mi ostalo jos oko 2,5 do tezine s koje sam krenula
medjutim, tad sam imala 5-7 previse
pa mi je sad plan da i to postupno skinem
ne zuri mi se, malena je svakako prioritet u kontekstu dojenja i sve
al gledacu da to sredim
ne mislim da sam previse dobila u trudnoci i relativno je lako otislo
doduse, bebac je bila preko 4 kg od te mase ;)

sofi, ata divim vam se.

vjerujem da je lako mirovati kad si solo, ali sa klincima je izazov.

drugarici je termin isto krajem avgusta, raskukala se brate mili..86god je kao i ja, zdebljala se nekih 16-17kg,nikud sa sobom ne moze. trudnoca inace ok. pravi je primjer one trudnice smaracice :lol:

pa joj pomenuh vas dvije. da znate da se zamislila ;)

..16-17kg a josh tri meseca do kraja..? ..qq
..ne razumem kako zene to izvedu, majke mi,
ja bih morala dobar plan da napravim da to izvedem..

Hm...Novka, hoces da ti Jexy i ja objasnimo kako :) Ja sam u prvoj bila 28kg teza, u drugoj 16, razlika je u tome sto ssm u prvoj kontala da mi treba 1l jogurta i 1l mleka dnevno :) Kuku, niko me nije mogao oduciti od te fiks ideje. Hvala bogu, sve otislo u prvoj godini. Cini mo se da mi je teze skinuti ove 3 kg posld drugog nego one silne posle prvog.
Nego...eh da su mi sad one moje dve dosadne trudnoce kad sam mislila da cim udjem u 4. Mesec, nestaju nevolje...smrc...sta me snadje :(

Hm...Novka, hoces da ti Jexy i ja objasnimo kako :) Ja sam u prvoj bila 28kg teza, u drugoj 16, razlika je u tome sto ssm u prvoj kontala da mi treba 1l jogurta i 1l mleka dnevno :) Kuku, niko me nije mogao oduciti od te fiks ideje. Hvala bogu, sve otislo u prvoj godini. Cini mo se da mi je teze skinuti ove 3 kg posld drugog nego one silne posle prvog.
Nego...eh da su mi sad one moje dve dosadne trudnoce kad sam mislila da cim udjem u 4. Mesec, nestaju nevolje...smrc...sta me snadje :(

ahahahahahahaha, to sestro
ne vredi brate, kad sam jesna

no znam ja to da skinem, znam i kako
no sad sve nesto cekam, kao mala doji pa necu ...

jedes ugljene hidrate ko sumanuta i resila si :lol:
malo hleba uz dorucak koji je zdrav...pa malo grisina kad kao ogladnis...
pa puuuuno sladoleda
pa onda jafu npr
pa jos sladoleda
pa onda rucas...zdravo naravno
pa pojedes kilo tresanja ili jagoda/nekog drugog voca
pa jos sladoleda(dovrsis kutiju alome koju si kupila to jutro)
pa ti pao secer opet oko 8 uvece, pa drmnes jednu jafu
pa onda napravis sejk sa bananom i mlekom i plazmom...jbg trudna si, moras zdrave namirnice da unosis
pa onda veceras i forumasis pa legnes u krevet i spavas

svaki dan ponoviti ceo proces, i kroz dva meseca ima da dobijes bar 20 kila

e a kad sam drugi put bila trudna, nisam se ponasala tako i dobila sam samo 11 kg

mada sam u prvoj bila puna vode...i vratila se iz bolnice sa 15 kg manje
a drugi put sam mislila otici ce sve al cvrc
otislo samo 5 kg
pa posle jos 4
al dosli praznici pa se vratilo 3 :mrgreen:
al evo sad sam uhvatila da se krecem i kao nesto vezbam
i ne jedem slatkise...osim gumenih bombona...ne svaki dan
i trudim se da stalno budem kao gladnikava...tj da ne budem bas sita jer kad se tako najedem ko mecka, ulenjim se ko stoka

pica i burek, a inace je sklona gojenju i krupniji je tip. ali i ruku na srce ne pazi sta jede i kad jede. u fazonu je "nema zivota poslije trudnoce pa kad je bal nek se i princeza..."

cicak 6ta... kontrola za petnaestak dana pa cemo vidjeti. vec tamo kad preguram devetu i desetu bice opustenije. da ne kazem dvanaestu

Ja sam se probudila jutros, mokra mi majica onako pošteno...
Ne od znoja, nego na mestu grudi. Piči mleko ,tj. preteča mleka, ja ne znam šta je zapravo ta tečnost.
Jel to normalno uopšte? Mislim, sredina sedmog meseca tek za koji dan, kakvo crno mleko u tolikoj količini?

Da jedem pa idem na UZ, a ne mili mi se da se spuštam do bolnice pešaka po ovom suncu, a moram... pa ću i njega da pitam...
a zapravo me strah da njega pitam, ionako mi se čini da samo traži neki razlog da me smesti na odeljenje..,.

Stigoh sa UZ-a, više mrtva nego živa... ebem ti uzbrdicu, i sunce u podne, i zakazivanje u pola 11, i prazan novčanik i sve redom.... :evil: Ne znam kako sam stigla kući peške...

Elem, bebice su super. Devojčica je okrenuta karlično, 1372 g ima, a dečkonja prednjači glavicom i težak je 1124 g.
Medjutim, obe su bebe u kosom položaju, jedna iza druge u X postavljene. Kaže okretaće se one još, ali ako bi ostale ovako nema šanse za prirodan porodjaj. Ali okretaće se još.
I on mi je rekao ovo za mleko, da je normalno, kaže mlečne žlezde su na kondicionom treningu :lol:

I to je to. Evo, kafa samo što mi nije prokuvala, jutros nisam pila. i idem da legnem, ne mogu više ni za 'iljadu evAra....

O'š da ti objasnim? :) kada voliš da jedeš, ništa nije teško. Ja sam na prvi porođaj otišla sa +20kg. I uopšte mi nije bilo teško da to postignem, niti mi je bio potreban plan. :zkez: U drugoj sa +25, jednako lako kao i u prvoj. I sve se vraćalo na staro vrlo brzo. Problem je što sada imam kg kao kada sam otišla na drugi porođaj. A uopšte se ne trudim posebno da to postignem. :(

moram da se pohvalim, usla sam u onu haljinu :super:
jos samo da se zategnem
nisam ni ocekivala da cu ako brzo
a ja sam gubila kulazu u pocetku trudnoce, nisam povracala i stvarno sam jela pa i na silu
na kraju sam se ugojila oko 7-8kg, i odrzavala tu kilazu posle porodjaja
kada sam se prezderavala zbog mleka

..sad ispade da ko nije dobio 20+ kg ne voli da jede.. :)
..ili vodi borbu sa samim sobom.. :)
..a mislim da to nije tako, najcheshce..

u prvoj trudnoci sam dobila regularno 12 kg, istina bila sam 27 god ali i beba je bila normalna 3.5 kg :))))....a sada nisam ni brojala, preko 20 kg ako ne i 25 a nisam mnogo jela kaloricne hrane, zivela sam za narandze koje inace ne volim nista posebno....ali i bebac je bio mashala 5 kg a ja 41 god....skroz razlicite trudnoce.....

ajde i ja da se prijavim ovde,imam jos neke 3 nedelje do porodjaja,i naravno pocinje frka...sto vise citam i informisem se,sve mi je gore:)plus sto sam uglavnom sama jer mi je muz vojno lice a zna se sta to sve nosi sa sobom,plus od kad su ove poplave i nevidjam ga,a strah onda samo raste,iako se foliram i pravim-ma sve cool.vidim pisete i o kilazi,to me je dosta brinulo,ali eto teza sam svega 4 kg od pocetka,sto kad se sve sracuna dodje na to da sam oslabila,zbog cega sam isla i na neke analize,ali sve je ok,prosto nisam gladna,a i kad jesam nekako imam mesta za samo par zalogaja,obicno nesto vocno.beba je u 30.ned imala 2kg,vec pa se ocekuje veca beba...i o tome ne znam sta da mislim:: i tako...

Back