Kutak za trudnice

Mozes im reci da ne zelis dohranu.
Pusti bebu da prvo ogladni I sisa sisa sisa... pa kad se umoris, ako mislis da treba
zovi ih da je nahrane.

Ata, nemam ja viska koze... I da imam ne dam! :mrgreen:
Ne bi ja u zivotu isla na neke estetske zahvate koji podrazumevaju totalnu anesteziju
pa sve da mi visi do kolena. ;)
Ja imam salo. Debela sam. :)

- - - - - - - - - -

Ata, mozes eventualno da se dogovoris sa hirurgom ako ides na cr da ti sredi stomak.
Meni pricale neke zene da su tako

meni sav nije smetao, cak sam sedela od prvog dana bez problema

@vragana- cestitke mama na vragolastoj iskrici :D

sto se dojenja tice, moje prase nije htelo da doji, neka sestra kaze da imam, neka da nemam mleka, a mleko nadolazi 10-tak dana .. nisam imala uvucene bradavice, ali je prosisao malo tek sa silikonom, posle par meseci, 2,3 ne mogu se tacno setiti je tek poceo da prihvata siku bez silikona tako da je nama pomogao da odrzimo mleko svo to vreme... podrska i pomoc za dojenje su mnogo bitni,ali u principu ako zelis naci ces nacin, mozda lakse ili teze ali ce se nesto naci :ok:

Možda možeš da naslediš Aventovu od neke baš bliske drugarice-rodjake, tako nekako.?.. ionako je sterilišeš pre upotrebe.... Ja sam se prva porodila, pa sam morala da kupim, ali je stalno kružila, ni sad nije kod mene (kao ni ogradica), vratiće mi kad se porodim :cool:

Kad sam ja uzimala pre 2 godine bila 5.000 din.

Ako ti treba bas za mleko... ako planiras da se izmuzas uzmi avent
ako mislis zbog izvlacenja bradavica, uzmi spric

Izmuzanje je robija btw... (I mene je jako bolelo) to sam radila samo kad sam morala (2 puta sad posle porodjaja)
I to traje duze nego podoj... dosta

Probaj da je stavljas na grudi ni previse gladnu ni previse situ... negde izmedju.
Cim primetis da se budi ili je proslo 2-3 sata... polako lagano nezno...
pokusavaj ako treba I 100 puta, vadi I ponovo joj stavljaj dojku dok god ne bude kako treba

Hoces da ti okacimo video kako izgleda pravilno postavljanje na dojku?

Opusti se :zag:

ok cure probacu, normalno
javim sta smo uradile
za sad je loshe bash
ona se iznervira i place i nece nista cim je stavim na grudi : (

..nemoj da se bedachish, sve dobro radish,
ovo je prvi skok u razvoju, sa tri dana..
..hoce ona, samo ne zna josh da je tu mleko..
..ako uspevash da istisnesh malo mleka, kapni joj na usne pre nego shto pochnete..
..i bez milosti gurni siku, ako se secash slike, to ide bash duboko u grlo..
..i donja usnica povijena unazad..
..stavish joj prst ispred nosica i malo pritisnesh, ako se bojish kako ce da dishe.. :)
..verovatno ti je muka od teorije, ali ne ljuti se.. :)

..ne daj da te izbezumi, hoce ona ali ne zna kako, a hocesh i ti, a bojish se da neshto nije ok..
..a sve je ok.. :) ..sutra ujutru ce biti skroz druga pricha.. :zag:

..mislim da su mi sva deca prevrishtala tu trecu noc u porodilishtu, sve vreme koje nisu pokushavali da sisaju.. :(

..nemoj da se bedachish, sve dobro radish,
ovo je prvi skok u razvoju, sa tri dana..
..hoce ona, samo ne zna josh da je tu mleko..
..ako uspevash da istisnesh malo mleka, kapni joj na usne pre nego shto pochnete..
..i bez milosti gurni siku, ako se secash slike, to ide bash duboko u grlo..
..i donja usnica povijena unazad..
..stavish joj prst ispred nosica i malo pritisnesh, ako se bojish kako ce da dishe.. :)
..verovatno ti je muka od teorije, ali ne ljuti se.. :)

..ne daj da te izbezumi, hoce ona ali ne zna kako, a hocesh i ti, a bojish se da neshto nije ok..
..a sve je ok.. :) ..sutra ujutru ce biti skroz druga pricha.. :zag:

..mislim da su mi sva deca prevrishtala tu trecu noc u porodilishtu, sve vreme koje nisu pokushavali da sisaju.. :(

ma ne ljutim se
a i odlepila sam, iskreno
cini mi se da je ne znam uzet opce, da je ne drzim kako treba i svasta nesto
ona stvarno ne zna kako
a ne znam ni ja

Back