Kutak za trudnice

Jao žene, mene je malo uFatila frkica :)
Pitam se kako ću da kupam bebu, ono preko ruke i to... sad mi to deluje kao... pa kao nemoguća misija, kao da to nikada nisam radila :neutral:
A kako se beše neguje ženska beba? Onaj sirasti maz, jel se to ispira kamilicom i gazom, ako se dobro sećam? :think: Ili je to samo jedna od priča koju sam čula, a radila drugačije? :think:

Auuuuu, posle dve bebe, moraću bre da tražim klipove na yuo trubi :dash:
Kaže mm da ne brinem, da je to kao vožnja bajsa ili kola, da se to ne zaboravlja. Kako se bre ne zaboravlja, kada sam sve zaboravila? :dash:

Jao, bre, a pupak?!?! :eek: Tj. pupkovi :)
Jel u Frontu stavljaju onu glupu štipaljku? Ono je užas, izvuče pupak skroz napolje, i dan-danas imam problema da Stefajlu očistim pupu :roll:
Jod i gaza, jel tako beše?
Vožnja bajsa, a? :dash:
ne brini ata, setis se svega kad uzmes bebu u ruke :)

Stiže nam bata, ime dobija po dedi, tatinom tati i trenutno je glavno pitanje da li će beba imati brkove kada se rodi, i kako će se sada zvati deda?
Kući čekaju dva brata, od 6 i 2 godine i seka od 4,5.... ne zna se ko se više raduje, mada nam je ostalo još dooosta....

Jao divno :heart:
Svaka ti cast!!!
Toliko dece sa tako malom razlikom. Svaka ti cast! :) :aplauz:

PS.
Ata, sto cistis pupak Stefajlu?
Ja to nikad nisam radila, ni jednom ni drugom, nakon otpadanja ja tu vise nista dirala nisam.
Pedji je odlican, lep pupak, uvek cist (a stvarno nikad ga nisam posebno prala, samo redovno kupanje)
Bebi je kao prljav, onako braonkasto... ali ni to ne diram, nju ne kupam svaki dan, pa kad pocnem verovatno ce se I njoj iscistiti.

Zato što je potpuno izvučen napolje ( ebala ih štipaljka za pupak, da ih ebala :evil: ) i ima nabore. U te nabore se uvuče prljavština i mora se očistiti. Ne može samo običnim kupanjem, nego mm i ja, otprilike jednom u 3 nedelje, zajedničkim snagama nekako uspemo da očistimo hidrogenom i štapićem za uši :roll: A on se bacaka i vrišti od smeha, izgleda da ga golicamo za medalju :roll:

Pa zavisi verovatno koliko nabora ima. Ovaj moj mališa ima nabore na pupčiću više nego papilarnih linija na jagodicama prstiju :roll: Uvuče se prljavština i mora da se očisti.
Nisam ni ja ničim tretirala, nisam ni primetila da se prlja, sve dok nije počeo da se oseća miris :bljak: Da samo znaš kako odvratno ume da smrdi iz pupka... :bljak:
Jednostavno je takvo dete da mora, i to je to.

A što se pupka tiče, mlađem sinu sam sama tretirala pupak, bili su praznici pa patronožna nije dolazila tri dana, ali mi je pokazala šta treba da radim... Nije bilo štipaljke, mada mu je pupa malo ispupčena.... čula sam da pomaže brčkanje u kadici sa rastvorom hipermangana...

e, jedno pitanje za mame koje su imale carski
meni danas mislim 3 ili 4 dan od operacije (bila 2 oko 9-10 navecer)
konci su me normalno zezali stalno
svaki pokret je bio tezak, bolan, kasljanje misaona imenica...
ustajanje i sjedanje tesko
i sad su odjednom prestali, sami od sebe
hendlam bebicu od popodne i morala sam se dosta kretat
kontam,mozda su od toga oni unutrasnji jednostavno popustili?
posto je bol odjednom prestao mogu se ispravit, sjest...skoro pa sve
rana mi je previjena i izlijepljena skroz i ne mislim da ista krvari,barem izvana
zvuci ludo, al sad me mrvu brine sto mi je odjednom postalo previse ok

i jos - malena pokusava sisat, ali ne uspijeva
kod mene bradavice nisu bas izbacene, a ona ima ta mala, puna usta
i onda ne uspijeva normalno uzet bradavicu vec samo mljacka
pa se iznervira
jel ima ona silikonska bradavica za nas nekog smisla?

rana mi je previjena i izlijepljena skroz i ne mislim da ista krvari,barem izvana

pa se iznervira

Mene su konci zatezali dok nisu skinuti, a to je bio 10-ti dan od cr i posle je bilo neuporedivo lakse.
Trebalo bi da u porodilistu postoji laktarijum odnosno sestre iz laktarijuma, to su te sto dovoze bebe. Trazi im da ti pomognu i nameste bebu, i budi dosadna ako treba. Iskoristi dok si tu a ima ko da vas nauci, da namesti bebu na siku i da se uigrate dok ste jos u porodilistu. Posle dodjes kuci i budes opustena jer ste vec uspele da se namestite za sikenje a ne da se kod kuce nerviras a nema ko da ti prakticno pokaze. Zato, sestru za rukav i ne pustaj :), bar sam ja tako i vredelo je.

vragana sto se tice dojenja ako ti bradavice nisu skroz uvucene onda nije problem da se doji jer ona ne treba da "drzi" samo bradavicu vec da zahvati sto veci deo areole zajedno sa bradavicom...tako da ako neko krene da se pro*erava da ne moze da se ne izbedacis odma (izvinjavam se na izrazu ali pun mi je kufer onih koji su neljubazni prema zenama koje hoce da doje)...

- filmic kako beba treba da se nakaci na siku

i sto rece Phe cimaj sestre iz laktarijuma da ti pokazu kako da je postavis pravilno jer to je cela mudrost

vragana, nas kad su pozvali gore da pokusamo prvi put podojiti svoje bebice
to je bio haos
sve smo imale isti problem, kako postaviti bebu da siki, i veruj, i sada se toga secam, ona usta mala, bradavica ogromna, nema sanse da stavim to bebi u usta
sve kilavo
bas sam se nervirala
a onda smo dosli kuci, i on poceo da place i ja instiktivno ga stavila iz prve pravilno
a do tada u bolnici i plakala jer mi ne ide, eto...
sve ce biti lakse kada se domognete svog doma i ti budes rasterecena :)

Moram da se ubacim- kad bebe "nepravilno" vuku mogu da se pojave ragade, a tada je lanolin pravi spas. Ima ga u bezbroj varijanti od jeftinih do poprilično skupih i svi isto rade, ali ako ti se pojave ragade nije da imaš nešto da čekaš da samo prođe, najlakše ti je da ih namažeš posle svakog podoja pa vam obema bude lakše....
Srećno!

Vragana,
bolje ti je jer se kreces. Samo tako nastavi. Sto vise kretanja-brzi oporavak.

Bradavice mozes pre podoja izvuci pumpicom, ili spricem ako nemas pumpicu,
a najbitnije je pravilan polozaj za dojenje.
Silikonske bradavice uglavnom naprave jos veci problem, pogotovo u pocetku.

Spric sistem:
kupis obican veliki spric u apoteci,
izvuces sredisnji deo,
vrh sprica na koji izlazi tecnost odseces,
pa sredisnji deo vratis sa te odsecene strane.
Prislonis deo koji se drzi kaziprstom I srednjim prstom na bradavicu
I vuces.

Ovo je isto vakum kao I pumpica a mnogo jeftinija varijanta.
Lepo izvuce bradavice

- - - - - - - - - -

Mada, kao sto I devojke rekose, pravilan polozaj bebe na dojci I ona ce sama da izvuce.

pa se iznervira

pa i bude manje bolno vec neki 4. dan
mislim ne boli sama rana, samo konci zatezu, mene su zatezali dok ih nisam skinula

a misice iznad rane jos ne osecam u fulu, evo vec pet meseci i meni je taj deo jos uvek kao blago utrnuo

e da, silikonske bradavice
nemoj
ja sam imala problem sa bradavicama pa su mi silikoni napravili jos vece s.ranje sa Ivanom

ceo trik je u pravilnom postavljanju i nema problema kakve god da su bradavice
iscimaj sestre iz laktarijuma najstrasnije

Kad ste pocele sa vezbama za stomak?

Ja moram podhitno da skinem kile I zategnem stomak.
Kao baba neka imam salo na stomaku... I nemam puno kg ali sve ostalo na stomaku I kukovima
pa nista obuci ne mogu.
I ni to ne bi bio problem da me jbn bruh ne cepa cim skinem steznik. Sad cak moram I nesto da stavim
na pupak da steznik pridrzava... dal je mala otezala ili ja ne pazim... ali svako malo mi iskace...
Rekoh ja... polovnjaca :aha:

- - - - - - - - - -

A sto uvek promasim temu ... corava

Bila sam na komisiji jutros, produžili mi do 3.6. bolovanje.
NIšta, samo sam predala uput i knjižicu i prozvali me posle 3,4 minuta. Fini, pa ljubazni - sedite, jao pa što ste vi došli, što ne ležite, pa nemojte sledeći put vi, neka neko drugi dodje, pa nemojte sad pri kraju trudnoće da nešto krene naopako...
Ja ostala :eek: nemam pojma šta im je. Otkucaše mi ocenu, potpisala i u hodniku rekoh da vidim šta piše, a onaj moj ludi dr napisao uputnu dijagnozu
020- Haemorrhagia in graviditate initiali, tj. neko krvarenje u trudnoći :roll: Mislim se - jezik bre pregriz'o, ali dobro, bar me nisu cimali za bolovanje...

Ja sam nešto razmišljala, ne znam koliko je to izvodljivo... kad već Čičak spominje višak kože na stomaku...
Meni će sigurno ostati dosta kože da visi, ipak su blizanci, veća pupa i tako to. Nešto sam razmišljala, kada završimo sa dojenjem, da ja lepo odem na kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, i da doniram kožu. Nekom će dobro doći, možda mu i život spasi, a meni ostaje zategnuta koža na stomaku.
Ne znam što nebi moglo ovako, a?

Back