Kutak za trudnice

dobro bre, jelence, jel verujes ti, onako, zdravorazumski, u ovo sto si napisala?

jexy, svi zakljucujemo i prihvatamo iskustveno,
ja bi po svom iskustvu do sada prihvatila takvu izjavu bez obrusavanja na kucaoca kao da je ubio nekoga.
radi se cak o dobrostojecem kraju, imucnijih.... sa skupim bazenima etc
komsiluk gde su ljudi kojima par hiljada e nije nista, za razliku od nas jadnih i bednih ...
zato i imaju mogucnost izbora
da ti postavim slikicu ovde- tek onda ne bi verovala

Heh, pa onda sam ja u prednosti, nosim dvojajčane blizance, ja ću da budem duplo zdravija od nje kada smažem kao cica-maca u slast :zper:
Samo da nadjem neki dobar recept na Coolinarki :zcepanje:

Lako je zezati se, ali koja je to boles' u glavi, ja nemam reči... :roll:

jexy, svi zakljucujemo i prihvatamo iskustveno,
ja bi po svom iskustvu do sada prihvatila takvu izjavu bez obrusavanja na kucaoca kao da je ubio nekoga.
radi se cak o dobrostojecem kraju, imucnijih.... sa skupim bazenima etc
komsiluk gde su ljudi kojima par hiljada e nije nista, za razliku od nas jadnih i bednih ...
zato i imaju mogucnost izbora
da ti postavim slikicu ovde- tek onda ne bi verovala

pa rekoh vec
"...ok..dobro..."

A koliko dugo mogu frizideru?
Za meso kazu do 6 meseci povrce 3

- - - - - - - - - -

Pa znate da ima.ona krema sa maticnim celijama tibetanske ruze... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Jexy jel imaju ovi nasi Gorenje velenje opciju za maticne celije? ;) :mrgreen:

ajde sad, placentofagija nije prica od jucer
mnoge vrste to rade
primarni cilj je da se stimulira laktacija konzumiranjem hormona koji se nalaze u placenti
da se ublazi bol tj podigne granica tolerancije bola itd
kod nekih zivotinja to je bukvalno pitanje zivota i smrti za mladunce - recimo zenka tvora
jede placentu da bi lucenje mijeka opce pocelo,
ako je leglo bas malo - tipa manje od 4 mladunca tesko ce joj poci za rukom i uz konzumaciju placente
a bez toga bi bilo nemoguce...
zivotinje odatle uzmaju i nutrijente koji u prirodi nisu nesto s cim se mozes bahatiti, narocito kad imas mladunce
kod ljudi to odavno nije tako, za razliku od drugih primata, mi placentu ne jedemo
ima tvrdnji da ona i na nas ima isti ucinak, kao i da je koristan saveznik u borbi protiv postporodjajne depresije, ali
to su, za sada, samo tvrdnje...i praksa nije bas khm rasprostranjena, niti imamo neku solidnu povratnu informaciju
da je to stvarno tako...
sve u svemu, ja cu to preskociti
al ko voli nek izvoli :lol:

jedu posteljicu svoju i drugi sisari, nista cudno
ona je prebogata proteinima, hormonima, vitaminima... to je energetski buster za majku, bez zezanja...

to sada sto smo mi kao vrsta evoluirali pa je vise ne jedemo, vec je neko prodaje kozmetickim kucama je druga stvar....

mi bili na uz u domu zdravlja
nista specijalno, sta moz biti u domu zdravlja, pregled trajao tri minute
Mirna prednjaci glavicom, ko njen brat sto je, i licem okrenuta ka mojim ledjima, moja deca ocigledno vole da zauzmu dobru startnu poziciju mesecima ranije :lol:
po meci smo 24+5, po UZ 25+1, tri dana znaci naprednija, ima 807 grama i takooo
sve drugo ok...

Opet je kutak prazan i napušten... ccccc.... :lol:

Elem, trudnoća zaista jeste drugo stanje. Blesavo i neuračunljivo 101%. Sanjala sam da sam u vezi sa dr-om koji mi vodi trudnoću :dash::dash::dash: I u snu je bio autoritet, i morala sam da ga slušam :roll:
Pričam mm-u... prvo je umro od smeha, ali bukvalno se smejao 10 minuta, onako iz srca, dok je meni došlo da ga :tiganj: i da ga :azdaja: A onda je tumačio da sam uplašena i da verujem dr-u i da je njegova reč meni zakon :dash:
Ebote, nisam ni znala da sam udata za Frojda :zcepanje:

Osim toga sam ok. Nemam šta da prijavim na kutku, ništa se ne dešava osim što stomak raste, a ja postajem sve tromija... :)

Ma ovaj moj san nije bio explicitan, nego kao mi smo na nekom vašaru, nekom ringišpilu, pa mi on neda na ringišpil jer je rizično, pa mi neda ni u veliku gužvu da idem... :roll: a sve mi se smeje, onako toplo i široko, pa me grli, a meni je to lepo, onako.... ebem li ga, znam kako zvuči, ali... kao tata da me grli... a kao mi u vezi :dash::dash::dash:
I onda moj Frojd izvede zaključak koji izvede, a pre toga se ušiški od smeha :smajli koji je ljut onako kako se može biti ljut samo na muža: :mrgreen:
Ma, san... glupost....

Nego, kada sam rekla ljut kako se može biti samo na muža, a povodom one diskusije od pre par dana o nervozi.... imam jedan vic
Jel znate koje su tri osnovne faze u životu prosečne žene?
Da je ljuta na oca, besna na muža i nezadovoljna zetom :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Da vam se pridruzim... pre 2 dana sam bila na UZ I dr je potvrdio da sam u 5 ned. ali nista vuse od toga ne moze da kaze. Ja sam se zalila na bol u donjem delu stomaka I rece da odmaram jos 2 nedelje. Krv I urin na kontrolu...krv super ali u urinu mnogo bakterija. Tek za 2 dana ce biti gotova urinokultura.

Da li je neko inao ovakvo iskustvo. Tek sto sam usla u 6 nedelju. Sta bi migla da uradim da ih se oslobodim?

Milice, nisam trudna ali ti pozeleh dobrodoslicu :) Najbolje da nazoves svog dr i trazis savet. Inace, u trudnoci je dozvoljen caj za bekterije u urinu (ili mozda mokraci, nisam sigurna :)) za decu i trudnice, Josif Pancic, ima u svakoj apoteci. Za brusnicu nisam sigurna, inace je ona odlicna, ali ako se ne varam nije preporucljiva u trudnoci, proguglaj malo. Mozda neka od trudnica zna sme li Odmenjska voda i ima li je u Srbiji po radnjama? Ona je dobra za eserihiju, a ako je za nju, onda je i za sve ostalo. I na kraju, ne znam ima li u Srbiji proizvoda firme Eko Montenegro, oni imaju razne biljke za razne boljke, u vidu cajeva i tinktura sa propolisom. Nadam se da ces uskoro biti bolje :)

Evo sam se setila jednog starog recepta koji valjda vise niko ne koristi, a rekla bih da je potpuno neskodljiv. Cen, ili dva cena belog luka staviti u dzezvu sa 1dl vode da prokljuca. Skloniti i ostaviti u soljici da se ohladi, izvaditi beli luk i popiti tecnost. Najbolje pred spavanje da se zadrzi u urinarnom traktu duze. Meni je uvek pomagalo kod blagih upala a davala sam i deci. Ebi ga, beli luk je najjaci prirodni antibiotik.

Back