Kutak za trudnice

Mi nemamo patronazne I smatram to ogromnim propustom. :aha:
Niko se ne brine o trudnici ni o porodilji ni o novorodjencetu. A tada bi trebalo imati nekog iskusnog, bar kod prvog porodjaja

- - - - - - - - - -

A sto nije pitala Stefana kako se igra sa mamom?! :roll:

Ja bih je pitala sta to radi? Pa bi ju kao sto Pedju bijem prebila... mislim :roll:

U Beogradu ne obilaze trudnice, ali patronažne sestre kada su u komšiluku, svrate da vide kako porasle bebe, u kakvim uslovima žive, jesu li vakcinisani, da li su knjižice overene... i uvek nenajavljeno. Mada je sestrica koja je obilazila klince na Banjici bila divna i deca su joj prilazila kada je vide u prolazu.... E sad, tako neprijatna pitanja nikada nije postavljala, a na nered se nisam naročito osvrtala, tako joj je kako je kada se nije lepo najavila.
obilaze
ja sam pripadala savskom vencu i kod mene je bila patronazna kada sam usla u osmi mesec, tako nekako
znam da sam odrzavala trudnocu i da je ona dosla da se upoznamo i da me pita dal imam neka pitanja za nju itd itd...
a nisam se porodila pre sto godina, bilo je to pre godinu i po :lol:

moja patronazna je bila divna
bila mi je i zivana jednom kada ova nije mogla
cak me je zvala i letos da cuje kako smo, kako nam je u novom sadu, kako je bebac itd...
zaista divna divna

- - - - - - - - - -

to savski venac, opstina za sebe jeeej :) hehehe

obilaze
ja sam pripadala savskom vencu i kod mene je bila patronazna kada sam usla u osmi mesec, tako nekako
znam da sam odrzavala trudnocu i da je ona dosla da se upoznamo i da me pita dal imam neka pitanja za nju itd itd...
a nisam se porodila pre sto godina, bilo je to pre godinu i po :lol:
Ne znam, u maju će dve godine kako sam se porodila... i četiri i po od prethodnog porođaja i nije dolazila da nas obiđe, a pre dve godine sam održala trudnoću uz strogo mirovanje... Niti su obilazile bilo koju mamu koju ja znam tokom trudnoće.

Meni je malo glupo ovo da pitam, tj. o ovome da pričam, ali...
Trudnice ( i vi koje to više niste ), imate li vi pojačanu nervozu u trudnoći?
Ja sam toliko nervozna, i toliko prasnem za sitnicu, da se neki put pitam da li sam normalna uopšte :rumenko: Tj. nije to da samo prasnem, ja ne mogu da se obuzdam, i u trenutku dok vičem ( čitaj- arlaučem :rumenko: ), znam da je to pogrešno, i da ne treba to da radim, ali ne mogu da stanem... :(
Ne mogu bre više sama sebe da trpim, a ovom mom mužu bi trebalo nagradu dati, majke mi... Urlam na njega, a on prilazi da me grli i smiruje, u fazonu - ajde, de, znam da to nisi ti... grizem kao besni tigar, a on toleriše i to sa smeškom. Posle se izvinjavam, a ispade da nemam zbog čega, razume on to sve, zna on da to nisam ja, hormoni su čudo... i slično...
A meni dodje sa terase da skočim, ne mogu sama sebe više da trpim, ni ovu nervozu. Pa, pojede me načisto... a tek mi padne mrak na oči kada samo pomislim na onaj preriod od mesec i po nakon porodjaja.... :sad2:

Kada sam bila u 19. nedelji žmu je skroz ozbiljno govorio da smo na polovini i da se nada da ĆE izdržati do kraja.... Ne vredi, meni nema pomoći, ljutim se, najviše na njega, i onda kada znam da nema osnova to nije dovoljno da mogu da se zaustavim... Sa prvim detetom je bio u čudu šta se to dešava, ali se vremenom navikao... Sa tim da se ja čim se porodim vratim u normalu, presložim kockice i sve nekako dođe na svoje...

Kada sam bila u 19. nedelji žmu je skroz ozbiljno govorio da smo na polovini i da se nada da ĆE izdržati do kraja.... Ne vredi, meni nema pomoći, ljutim se, najviše na njega, i onda kada znam da nema osnova to nije dovoljno da mogu da se zaustavim... Sa prvim detetom je bio u čudu šta se to dešava, ali se vremenom navikao... Sa tim da se ja čim se porodim vratim u normalu, presložim kockice i sve nekako dođe na svoje...

..mislila, kuckala, brisala, mislila..i odustala..
..kad ono - evo posta koji sam htela da napishem.. :)

Ma, i inače me ubi nervoza, ali što kažeš, na njega se ljutim samo kada ga vidim, eto samo mi je to dovoljno, čini mi se...
LJutim se - to je blaga reč... :rumenko: Bukvalno vrištim na njega, a skoro pa bez razloga... :rumenko:

Jedna moja drugarica mi je govorila kako je razbijala tanjire po kući dok je bila trudna :lol:
Mislila sam da preteruje ..dok i sama nisam ostala trudna...
Dobro, nisam baš razbijala tanjire...al ljutnja i nervoza je bila redovno prisutna...

Ata, hormoni... smirice se... ;)

Ja imam po peh iz svake trudnoce...
A to je bukvalno nasrtanje na mm-a... :rumenka:
Toliko me iznervirao (nicim), da sam vikala I vikala I vikala
I posto je on kulirao, ja ga zgrabim za ruku u fazonu sad cu te prebiti.

Smejem se svaki put kad se setim... odakle tolika snaga...
ali u tom momentu kao razbesnela zver...

To mi se tad desilo I nikad vise ... ja sam od onih sto placu I cmizdre...

Procice... :zag:

... Utešno je znati da nisam jedina... :rumenko:

ja sam takva i u trudnoci i kad zaredjam sa nespavanjem
pretvorim se u cudoviste
al moj umesto kao tvoj da iskulira on se svadja sa mnom i pravi jos gore
na kraju ga gadjam necim ili sutnem nesto sto se nadje tu :lol:
sreca pa ona kocka irinina sto svira ipak ima neki kvalitet cim nije pukla kad sam je sutnula pa je odletela i udarila u radijator(to je bilo u kombinaciji hormona i nespavanja)
od hormona ga gadjam necim a od nespavanja urlam na njega

misim ako se posvadjamo oko necega(sto je obicno nesto bez veze) i umesto da zavrsimo kad ja krenem da prestajem sa gundjanjem, on zahuktava sve vise i vise i na kraju odlepim...ko ga shisha...nek trpi onda :evil:

- - - - - - - - - -

Ja pokupila neki stomacni, od sinoc povracam :-( lezim I sve sto mi je zeludac zadrzao je par kasicica caja :-(
Jel moze bebi nesto biti... Ja sam smozdena

nece beki nista biti..
ti odmaraj i drzi se :cmok:

Bio mm u apoteci, nisu hteli nista da mu daju jer sam trudna, kazu nek pije caj I supu bez rezanaca...
Ok...
Popih panadol, pa mi malo lakse s bolom u misicima I kostima I pijuckam caj po malo.... Baba ce mi doneti supicu za rucak... Lezim...
Danas cu morati ovako.... E da, pogrickala sam citavu jednu krisku dvopeka :-D dva sata sam je grickala....
Neki sam stomacni pokupila, ***** mu mater

Uf, kud pomenuste muzeve...danas sam ga hvalila a znam da mi to uvek na nos izadje :)
Ja sam nesto bzvz...u velikoj sam dilemi da li da ulazim u pricu zvanu trudnoca, ili da se pomirim sa tim da imam dvoje, hvala bogu zdrave i divne dece. Strah me je, nije mi samo problem to sto cu 10 meseci morati da sebi dajem injekcije, strah me svega sto nosi rizicna trudnoca...

ako smem da nakucam nesto iz zivota a da me ne lincujete

u nemackoj je ona komsinica drzala i dalje drzi maticne celije u plasticnoj kutiji u zamrzivacu, bez tecnog azota etc.
i nije jedina

nadam se da cu preziveti i da ce mi neki oprostiti sto sam se usudila da kucam ovakvu blasfemiju

ako smem da nakucam nesto iz zivota a da me ne lincujete

u nemackoj je ona komsinica drzala i dalje drzi maticne celije u plasticnoj kutiji u zamrzivacu, bez tecnog azota etc.
i nije jedina

nadam se da cu preziveti i da ce mi neki oprostiti sto sam se usudila da kucam ovakvu blasfemiju

dobro bre, jelence, jel verujes ti, onako, zdravorazumski, u ovo sto si napisala?

dobro bre, jelence, jel verujes ti, onako, zdravorazumski, u ovo sto si napisala?

Evo ja verujem :), posto znam za izvesnu personu koja zivi u Americi. I lekar je po struci, zavrsila medicinu u Bg, odselila se u Ameriku I tamo se doskolovala za neke alternativne pravce u medicine te praktikuje razne holisticke pristupe u lecenju. Svoju decu lekovima maltene I da ne leci. Cuva posteljicu u zamrzivacu.
Sta ja o tome mislim druga je stvar, al eto cisto da znas da zene I to rade...

Back