Kutak za trudnice

vidim cickavu kako od svakog bifteka secka parcence i nosi na analizu :lol:

- - - - - - - - - -

e ja kad sam bila klinka, keva je cesto pravila tartar biftek....pa ubacimo parcice leba u toster,pa namazemo margarin i preko tartar biftek
auuuu
sad nisam u fazonu da jedem to
mada ne znam dal bih odbila da mi neko turi pod nos :lol: (misim u prvom stanju, u drugom ne bih jela)

- - - - - - - - - -

samo sto je umesto bifteka koristila neki drugi deo krave...jbg skupo
М јок, од целе свиње се однесе узорак дијафрагме, ваљда се ларве трихинеле највише каче на њу, и то под трихинелоскоп.
Е'о ја ћу бесплатно да вам одрадим ,,гледање" остао ћалету исправан трихинелоскоп кад је оЧо у пензију, немачка машина бWе!

jaooo zumance sa secerom
e bas ti fala sad
jedva cekam da se porodim :lol:

ja sam probala u naletu zelje za istim da ga givam na pari i nije to to :(

- - - - - - - - - -

М јок, од целе свиње се однесе узорак дијафрагме, ваљда се ларве трихинеле највише каче на њу, и то под трихинелоскоп.
Е'о ја ћу бесплатно да вам одрадим ,,гледање" остао ћалету исправан трихинелоскоп кад је оЧо у пензију, немачка машина бWе!

cek, kad neko kaze bifek meni je o'ma prva asocijacija na kravu a ne na svinju

aaaa sto se tice donjeg doma, nista sem prepisanih vaginaleta i vag sa kantarionom i ovim lactobacilima sto vasa pomenu. .:rtfm: posto mi bilo sta sto nije "namjenjeno za tu dole" izaziva kandidu.:roll:

mislim da mi bukne pa pomisao tampona :lol:

pusticu da polako sve ide svojim tokom.
nista ne moze prije nego stoji zapisano "tamo negdje"

hvala na savjetu. :*

Poslednja izmena:
pa valjda krava a ne svinja
i odakle cickavoj cela krava...ne isplati se brate mili, zbog bifteka dovlaciti celu kravu

- - - - - - - - - -

ja necu vise o ovome
ja sam cow friendly
i pig frendli
i sve frendli osim za kokoske i ribe
:ljutko:

moze to i bez cajevca
koji je onako...dosta agresivan prema sluzokozama
samo treba gledat da je kantarionovo ulje, ako ikako moze, dobro, domace
znaci, pupiljci u maslinovom...mada, kazu i da se sad vec u spotekama moze naci da je ok
a imaju i vaginalete od kantariona
kantarion je inace priznat kao antidepresiv, ali to nije sve sto radi...
kad mi je tvor bio bolestan naisla sam na neki zanimljiv med clanak
o djelovanju aktv supstanci iz kantariona na tumore...a citava prica je krenula od osjetljivosti
na svjetlo i ideje da se koristi kao kontrast...
trazila sam sad taj clanak, nema shanse da ga nadjem, nazalosuglavom, poenta je da je to
bas zaebana biljka i da se te aktivne tvari ne mogu sintetizirati, jos, kso i da ne znamo
sta sve mogu....ono, ko i obicno, ne znamo sve

Kantarion jeste zaebana biljka, I pazljivo se koristi. ali tako je blagotvorna...Ginekolozi ne vole I ne preporucuju, posebno ne predugo jer ume I da isusi sluzokozu posle dugog koriscenja. Ja ga pravim sama, pokupim cvece po livadi ispred kuce I napravim svake godine malu flasicu za svoje potrebe. Meni je cajevac ok, ja stavim 30 ml kantariona I 5 kapi cajevca, mislim da je to ok...

Stevce, meni je kondom izazivao kandidu. Cisto ako ti nekad zatreba taj info. ;)
I tuzna sam zbog toga, jer ne znam.kako cu se stititi posle porodjaja. :(

- - - - - - - - - -

Znam.za dzigu.
Ali ne jede se svaki dan.
Eventualno jednom nedeljno, plafon ;)

Kantarion jeste zaebana biljka, I pazljivo se koristi. ali tako je blagotvorna...Ginekolozi ne vole I ne preporucuju, posebno ne predugo jer ume I da isusi sluzokozu posle dugog koriscenja. Ja ga pravim sama, pokupim cvece po livadi ispred kuce I napravim svake godine malu flasicu za svoje potrebe. Meni je cajevac ok, ja stavim 30 ml kantariona I 5 kapi cajevca, mislim da je to ok...

postoje i vaginalete od kantariona....jako zgodna stvar
eto...kao sto vidite, ja sam i apoteka frendli

- - - - - - - - - -

idem po Irinu :) :cao:

kantarion ne sme u trudnoci, pogotovo na pocetku.
Mislim, ne sme. Sve sme ako mora, ali nije preporucljiv.
Meni ni caj od kantariona nisu dali da pijem na pocetku trudnoce a bas sam bila nervozna

pS. inace nikad u zivotu nisam ni probala kantarion, neko mi predlozio. Mama cini mi se. Ja pitala dr, ona kaze Ne!

Ma ja ne volim bifteke.
Tad sam jela jer sam morala.
Sad cu cesce spanac, jaja, dzigu...
Cveklu ne volim.
Jescu sargarepu, nju inace jedem svaki dan i jabuke

blitvu, brokole, prokulice
orahe, ljesnike, bademe
cveklu
pasulj, socivo
urme, suve sljive, suve kajsije

- - - - - - - - - -

Meni ni caj od kantariona nisu dali da pijem na pocetku trudnoce a bas sam bila nervozna

pS. inace nikad u zivotu nisam ni probala kantarion, neko mi predlozio. Mama cini mi se. Ja pitala dr, ona kaze Ne!

u trudnoci i ne smijes

mjok, sam kantarion je ok za sluzokoze
zapravo, ulje bukvalno smijes koristiti kao masku za kosu
i da sredis strije recimo
ovo pricam o kombinaciji pupoljci u maslinovom ulju, cisto da se zna
sredi oziljke, crvenilo od strija se povuce, opekline brze nestanu...
kosa se oporavi i reguliraju prhutanje i zamascivanje korijena...
samo ga ne treba koristiti ljeti jer je jezivo fotosenzibilan
zabiljezeni su slucajevi recimo da se stoka najede kantariona pa dobije opekline od sunca

meni cajevac sam po sebi ok, al ga na tampon ne bih stavljala, ako me kapirash :lol:

a to za ginekologe
ti je individualno
ovi sto se kunu u farmaciju ne vole
dok oni sto ne bjeze od toga da si znanje nadogradjuju ne bjeze ni od kantariona
vani ga preporucuju psihijatri, psiholozi kao antidepresiv
pa cak i veterinari, iz istog razloga

Poslednja izmena:

Pa nismo preporucivale za trudnice vec za Stevca koja hoce da se oslobodi ureaplazme :)
U trudnoci smes kamilicu I nanu, najbezveznije cajeve, blage kao perce :)

- - - - - - - - - -

mjok, sam kantarion je ok za sluzokoze
zapravo, ulje bukvalno smijes koristiti kao masku za kosu
i da sredis strije recimo
ovo pricam o kombinaciji pupoljci u maslinovom ulju, cisto da se zna
sredi oziljke, crvenilo od strija se povuce, opekline brze nestanu...
kosa se oporavi i reguliraju prhutanje i zamascivanje korijena...
samo ga ne treba koristiti ljeti jer je jezivo fotosenzibilan
zabiljezeni su slucajevi recimo da se stoka najede kantariona pa dobije opekline od sunca

meni cajevac sam po sebi ok, al ga na tampon ne bih stavljala, ako me kapirash :lol:

Kapiram, kapiram :)
Jednom sam ga stavila da probam, retko I kantarion koristim. Cajevac stavim u sampon klincima kao prevenciju od vaski :)
Pupoljke ja koristim za ulje, ne kad se rascvetaju.

Pa nismo preporucivale za trudnice vec za Stevca koja hoce da se oslobodi ureaplazme :)
U trudnoci smes kamilicu I nanu, najbezveznije cajeve, blage kao perce :)

- - - - - - - - - -

Kapiram, kapiram :)
Jednom sam ga stavila da probam, retko I kantarion koristim. Cajevac stavim u sampon klincima kao prevenciju od vaski :)
Pupoljke ja koristim za ulje, ne kad se rascvetaju.

e, to s cajevcom u shamponu zvuci super
meni inace njegov miris sjajan

Prica o Ureaplazmi sa prethodne strane je tacna. Svi je imamo u malom broju,stetna moze biti ako potisne ostale stanovnike i namnozi se,ali opet ne kod svih,zato se i insistira na njenom iskorenjivanju samo kod steriliteta ili pobacaja,jer ne moze da se dokaze da nije i ona u to uplela svoje prste.

Ja sam posle porodjaja za anemiju,pored Totheme koja mi nije gadna,pila sveze cedjen sok od zive cvekle,sargarepe i jabuke. Gadan je uzas jedna,ali sam brzo vratila gvozdje na normalu. Pomogao je i mojoj tetki posle hemioterapije. Samo je gadan,cudo jedno.

Ja sam juce prvi put drzala u rukama jednu moju bebu,a davala mlekce iz bocice drugoj. Ljudi moji,nezaboravan osecaj,a njih dvojica mrve od 1300 grama,i umire se cim ih ja uzmem u ruke. Posle tri nedelje samo gledanja kroz staklo inkubatora,kao da smo juce doziveli cudo.Jedva cekam ponovo.

Laku trudnocu zelim svim novim trudnicama

vaso :heart: kod mame je najlepse

jel imas mleka da im dajes tvoje?

Trudim se da pumpicom odrzim mleko, bude oko 250 ml na dan. Polako se povecava kolicina,nije pumpa isti stimulus kao beba. Jos sam na lekovima pa moram da prosipam mleko,ali od sutra bi trebalo dr da mi ukine svu terapiju,pa od sledece nedelje saljem mleko u banku mleka. Tamo ce da izvrse testiranje sastava i tek onda mogu moje bebe da ga dobiju. Dok testovi ne budu gotovi,ja prikupljam zalihe.

Back