Kutak za trudnice

ata :heart: bas mi je drago.

da cujem jeste li imale iskustva sa ureaplazmom? ja sam insistirala da je uradim prije nego krenemo u akciju i izlovase mi je... ostali brisevi svi ok!
pili smo oboje eritromicin 15 dana, potrovali se bukvalno. tezak je ko crna zemlja. i juce radila bris, opet je tu mamu joj hebem. e sad, ovdje strucnjaci ne napisu koja je koncentracija pa ne znam da li se bar smanjila.samo pise +.

tako da smo tek od ovog mj krenuli sa nez odnosima uprkos ureaplazmi... e sad...nekom sprecava zacece, nekom ne...nekom pravi sranje u trudnoci, nekom ne...

iskustva, cajevi?

Imali i mm i ja. Pred pripreme za vto radili briseve kad ono ova bestija. 6 meseci smo pokusavali da je izbacimo uz pomoc terapije koju si ti dobila, i mislim da Tsymish pominjala. Otisli kod dermatovenerologa i on nam rekao da ne koristimo eritromicin, vec Sumamed, hrvatski, Plivin. U apoteci su mi rekli da je to isti lek, ali nam je on objasnio zasto nije,pa ako te bude zanimalo, pisem ti pp. Uglavno, isti ili ne, nama je nestao virus posle nedelju dana terapije.Ponovili briseve jos jednom, i to je to. Nama je bilo uzasno jer smo samim tim sto nikako da izbacimo bakteriju odlagali vto, a rekli su nam das komisija nece pustiti dok god to imamo, tako da verujem da je i danas tako. Zelim ti da sto pre izbacite bestije

- - - - - - - - - -

ja sam tako nesto malaksala i nesto mi je muka
ceo dan sam predremala
jutros ustala obukla malu,mm je odveo u vrtic,onda sam legla i dzonjala...pa oko pola 10 ustala pa malo bila na kompu pa stavila rucak i oko pola 12 opet legla i spavala do pre 15 minuta
nemam snage ruku da dignem...sreca pa je mm tu danas,eno otisao po Irinu...ne znam kako bih se odvukla ja

Kaka je situacija?

ata jesi li ti isla kod dr
kad je tebi termin, meni sada kad izracunam po poslednjoj meci, termin 8. avgust

Ma kud ranije da idem, meca trebala da bude u nedelju, ja u ponedeljak uradim test ono dve crte. I to sam uradila u toku dana, na poslu, znači nije bio prvi urin. Bleda ona druga, bledja od test linije, ali je jasna. Čekaću bar do sledeće nedelje, pa ću kod dr.
Po bebcu, meni termin 10 avgust.

Ali sam prošlog vikenda imala neko tačkasto krvarenje, nešto bledunjavo, samo jedan dan malkice. I od onda sve jače simptome imam - spava mi se očajno, piškim svaki čas, boli me glava, boli me stomak... sve ti je to kod mene tako prva 3 meseca.
Neću kod dr još malo, da bi mi zakazao UZ tako da se vidi i srčana radnja, a to tek tamo za 2-3 nedelje može da se vidi.

Meni cicak baje I vraca iza ledja....
Uradih test u ponoc I pizitivan je a sutra mi 35. Dan...
Nista ne verujem dok ne cujem srce jer kod mene je svasta moguce.... Ne zelim da se radujem pre vremena...
Iskreno, usrala sam se, eto :-D

Sent from my C1505 using Forum mobile app
Nek bude zivo, zdravo i zensko... :) :zag:
Pa da zajedno budemo tinu ninu... :zblesav:

- - - - - - - - - -

Maja ce saznati pred porodjaj :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Stevca i suki... vi ste sledece ;)

ata :heart: bas mi je drago.

da cujem jeste li imale iskustva sa ureaplazmom? ja sam insistirala da je uradim prije nego krenemo u akciju i izlovase mi je... ostali brisevi svi ok!
pili smo oboje eritromicin 15 dana, potrovali se bukvalno. tezak je ko crna zemlja. i juce radila bris, opet je tu mamu joj hebem. e sad, ovdje strucnjaci ne napisu koja je koncentracija pa ne znam da li se bar smanjila.samo pise +.

tako da smo tek od ovog mj krenuli sa nez odnosima uprkos ureaplazmi... e sad...nekom sprecava zacece, nekom ne...nekom pravi sranje u trudnoci, nekom ne...

iskustva, cajevi?

Pozdrav.
Posto je Ureaplazma u malom broju normalni stanovnik vagine,ja sam se nje resila tako sto sam stavljala vaginalete Lactovag. To ti je kao probiotik kad imas problem sa stolicom. Pomocu njega uneses korisne bakterije u tu regiju i one potisnu Ureaplazmu i bude je jako malo sto je normalno stanje i tad nalaz bude dobar. Dakle nisam pila antibiotike, stavljala sam vaginalete sa Lactobacilusom,sacekala da prodje sledeca menstruacija i ponovila nalaz. Bio je negativan. Te vaginalete je korisno da stavljas i kad pijes antibiotik,da ti on ne poubija i sve korisne bakterije u vagini jer tad postoji opasnost od gljivicnih infekcija,poput Kandide.
Srecno.

Pozdrav.
Posto je Ureaplazma u malom broju normalni stanovnik vagine,ja sam se nje resila tako sto sam stavljala vaginalete Lactovag. To ti je kao probiotik kad imas problem sa stolicom. Pomocu njega uneses korisne bakterije u tu regiju i one potisnu Ureaplazmu i bude je jako malo sto je normalno stanje i tad nalaz bude dobar. Dakle nisam pila antibiotike, stavljala sam vaginalete sa Lactobacilusom,sacekala da prodje sledeca menstruacija i ponovila nalaz. Bio je negativan. Te vaginalete je korisno da stavljas i kad pijes antibiotik,da ti on ne poubija i sve korisne bakterije u vagini jer tad postoji opasnost od gljivicnih infekcija,poput Kandide.
Srecno.

pokusacu. hvala :)

gin mi danas rece da sacekam mj dana i ponovim bris. ako je bude opet ponovice mi antibiotike.

а трудноћа? :)

ne smijem se usuditi sa ovom azdajom. drugarica je imala spontani zbog nje

pokusacu. hvala :)

gin mi danas rece da sacekam mj dana i ponovim bris. ako je bude opet ponovice mi antibiotike.

ne smijem se usuditi sa ovom azdajom. drugarica je imala spontani zbog nje

pa popijte sumamed onda
to je cudoviste od antibiotika
daje se za neke bas zaebane stvari
i radi posao u organizmu, ako se dobro sjecam, jos bar 6 mjeseci
ja sam ga pila prije 10 tak godina zadnji put
sredio mi gnjojnu anginu za tri dana...
jedino je nevolja sto je ovdje u apoteci prije bio bas skup, ne znam kako je sad

e, da
i opusti se malo, bwe
pravite bebu, a ne atomsku bombu
missim, ne mora tu sve bit ko pod konac...
ja sam vrlo slicno razmisljala, kao testovi, ovo, ono...
na kraju, dvije crte prije nego sto sam stigla da kazem...bris...
i sta, nista
jos malo pa kraj petog mjeseca :P

vragana sa ureaplasmom, mikoplasmom i hlamidijom se nije zezati
osim sto moze da spreci zacece i izazove pobacaj, moze i da inficira bebu i plodovu vodu ...tako da ako vec zna da je ima,treba prvo da je makne

a ako bude pila taj lek, onda tih narednih 6 mesci nece smeti da zatrudni,ako lek toliko ostaje u telu
ja bih probala ono sto je Vasa rekla

- - - - - - - - - -

Ne prizivaj....:lol:

Nadam se da ce malo duze...:lol:

gotovo,cickava te upljuvala :mrgreen:
al ne brini,meni je rekla da cu za 5 godina biti i dalje trudna a da ce sitna deca trcati oko mene
tako da si ipak super prosla :lol:

za ureaplazmu, koliko znam, nisu opce sigurni sta radi tj da li sama po sebi ista radi
ili samo asistira nekim drugim mikroorganizmima...dijete je kasnije pokupi pri prirodnom porodjaju
kao i stosta drugo...i obicno nestane iz organizma u narednih par godina
pa je opet pokupimo kad odrastemo...
na sumamedu pise sta moze, a sta ne...ne sjecam se vise
al ima sigurno na plivinom sajtu
kod nekih ljudi ureaplazmu ni sumamed nece sklonit...zasto, nemaju pojma
kazu, svi smo razliciti...
fora je sto mozes provest mjesece pokusavajuci da svestavis pod kontrolu
a to se ne desi...niti medicina ima egzaktne odgovore na sve...
ono sto bi ja uradila jeste da bi se posavjetovala s doktorom i ne bi pravila sebi toliku paniku
bez potrebe

Svecano se zaklinjem ovde na temi, da vise nikad popiti tothemu necu!!!
Zamalo da se ispovracam na sred radnje!!!
U prvoj sam je pila sa vodom, i nista.
Sad, jos je pijem sa cedjenom narandzom, hocu da umrem, kao sonu kiselinu da sam popila!!!
Stomak pece boli u 3pm cim popijem(jos sam na svoju ruku pocela svaki drugi dan, umesto svaki),
Taman dodjem sebi, usla u radnju, kad me je uhvatila mucnina, glava boli, povraca mi se, stoji mi bre vec u ustima,
preznojala se, pa se najezila, pa prebledela... muz me gleda i ne veruje...

Sad cu da je bacim u smece i bas me briga i za gvozdje i za hgb, ma za sve!

Back