Kutak za trudnice

Ej Fe, nije Femibion neg' Femisan A. Imam neki mali, mali miom od 12 mm, vele zene da Femisan sredi ciklus, pomogne kod cisti i mioma i pojacanog sekreta. Ono, prirodan preparat pa sta bude. Ima u sebi virak,zdravac, persun, hajducku travu. Dobvra kombinacija za hormone. Pila sam proslog meseca caj od virka (po solju dnevno) i M je dosla tacno nakon 28 dana. Ciklusi su mi inace na 25,26. Caj od zdravca pila moja koleginica i ostala trudna posle 5 nedelja. Sad da li je od zdravca...ili od dobrih misli... ali pre toga su pokusavali godinu dana. Htedoh iskustva iz prve ruke a ne od moje apotekarke :) Da probam da citiram "strasan, savrsen preparat, ona zena rece ovo, ova zena ono...", hvalospevi su potrajali. Pa sam se primila na pricu :)

zapisala. sledece nedelje idem da potrazhim u NS :zag:... ne znam samo shto se vishe primam na ovo, ne mozhe mom ciklusu ni Bog vishe da pomogne, al' ajd :roll:

zapisala. sledece nedelje idem da potrazhim u NS :zag:... ne znam samo shto se vishe primam na ovo, ne mozhe mom ciklusu ni Bog vishe da pomogne, al' ajd :roll:

Idi kod dr koju sam ti preporucila. Nemoj se zezati sa raznim cajevima.

Ja sam pila mesavinu caja za regulisanje menstruacije dr Josif Pancic, jer su ga zenice nahvalile. Mislila sam "pa to je prirodno, nece mi nista faliti". Desilo se to da sam dobila dve nedelje posle prethodnog ciklusa i to tako da sam mislila da cu ostati bez zrnca krvi u sebi uz neverovatne grceve :sad2:. Od tada sam se opametila i nista na svoju ruku. Pijem Glucophage po preporuci endokrinologa i ginekologa. Iskreno, kupila sam ga i pocecu ga piti kada mi prodje ova M sto je cekam :ceka:. Odlucila sam da ako sada dobijem, pauziramo par meseci sto se bebe tice, pa negde od proleca krenemo laganim vezbama :rumenka: Valjda se do tada regulise i moja TT i hormoni i M.

Drage trudnice,
Molila bih vas da mi se javi neko ko je imao iskustva sa praćenjem trudnoće i carskim rezom kod prof Stojica u Betaniji. Ja sam 17. nedelja, blizanci posle vto.
Profesionalac bez emocija, ali vrstan stručnjak. Svoj posao radi kako valja, mada je oskudan sa komentarima i objašnjenjima. Ja vise volim takve lekare nego one fine, slatkorecive koji se kao raduju sa tobom što si trudna.

ja Stojića ne volem,porađala sam se dok je on dežurao,odnosno bila na indukciji,nešto je krenulo po zlu,a on ni da me pogleda,da nije bilo smene,i da nije došla Kopitovićka,umrli bi i dete i ja...neću da plašim nikog,ali kod Stojića samo mrtva...

ja idem kod 2 lekara, suprotnosti kao sto M rece,
jedan je fini, predusretljiv, slace te na sve moguce analize
drugi je hladan strucnjak, skrt na recima ali tacno zna zbog cega te nece slati na analize

kombinujem od oba sta mi odgovara, a na porodjaju ce mi verovatno biti hladnokrvni,
tada necu moci uticati, pa cu videti kako cu proci :malav:
jedino me sada malo buni sto je on 100% za epidural, kaze da sve svoje tako poradja, a ja nisam sigurna da zelim

pa ne moze on tebe da nakljuka epiduralom protiv tvoje volje :)
kazes ne zelim i to je to
on to verovatno radi da bi zenama olaksao....al ti ako kazes necu....to je to

vidis da su meni dali da biram jel hocu indukciju ili ne
daju je svima nebitno jel mora ili ne al ja kad sam pitala sta je to i on kao pa da ubrzamo...al ne moramo ako ne zelite
ja da sam bila pametna da kazem ne zelim,ne bi mi dali
nego ja curka,bilo mi kao dosadno da lezim tamo i kao ajde da zavrsim sto pre
mozda sam ubrzala pola sata sat al sam bila u gadnim bolovima to vreme
bolje da sam lezala i dosadjivala se sat vremena duze :lol:

Profesionalac bez emocija, ali vrstan stručnjak. Svoj posao radi kako valja, mada je oskudan sa komentarima i objašnjenjima. Ja vise volim takve lekare nego one fine, slatkorecive koji se kao raduju sa tobom što si trudna.

Hvala na poruci. I meni je odavao takav utisak. Meni ni ne trebaju specijalna objašnjenja, pošto sam i sama lekar pa mi je uglavnom sve jasno, a slatkorecivih kolega koji su tanki sa znanjem mi je dosta za ceo život. Važno mi je da zna svoj posao i da mogu da mu verujem da će biti uz mene kad dodje porodjaj, da me ne šutne bilo kome drugom da radi c. rez i da do odlaska iz bolnice vodi računa o stanju žena koje je porodio i njihove dece. Bojim se samo nemara. A smeskanje bez pokrića u znanju nikom ni ne treba.

Hvala ti još jednom na postu. Da li si se ti kod njega porodila?

Moja sestra od tetke se juce porodila u Kraljevu
u 16h usla u salu, u 16,15h bilo gotovo, prva beba
rodila nam curicu, ljubi je tetka :zaljubljena:

Morala sam da nadjem ovaj post i da citiram :D

sestra mi trudna, 3 mesec, jos malo pa cetvrti
nije ni znala
nego je mama njena provalila, u fazonu "ti meni izgledas kao trudnica, da odes ti kod lekara"
i ova ode kao ono :heart:

o'ladila se ziva, kaze nista nije pazila, isla bosa, ludilo
ja nesto razmisljam "da te upoznam ja sa MajomVA" :D

nije ni znala
nego je mama njena provalila, u fazonu "ti meni izgledas kao trudnica, da odes ti kod lekara"

Meni je to neverovatno. Ja cim posumnjam ili mi kasni uradim kucni test. Sve se pitam sto ih pakuju samo po jedan :think:

Da, al ona dobila sam jednom od januara, i to nesto mrsavo
nije joj palo na pamet da je mozda trudna, kao jos se nije povratilo sve u normalu
a i dojila je do skoro

Ja dobijam na 35 dana kada dobijam "redovno", ali mi se desi da ne dobijem po par meseci. Tada se ja ponadam i uradim test. Zato mi je neverovetno da neko ne zna da je trudna do 3. ili 4. meseca trudnoce. Ali ja sam posebna prica, i sto se tice ciklusa i sto se tice lekove koje prestajem piti cim saznam da sam trudna, pa mi je vazno da sto pre saznam lepe vesti.

I da, cestitke sestri :cmok:

nije ni znala

jupiiii

MajaVA je legenda i moj idol ... da bar mene strefi tako, ufff

Jelence a zasto bi odbila epidural?

Nedostaci epiduralne anestezije

- Nakon porođaja još jedno vreme ima jak uticaj na nervni sistem, pa neke porodilje posle epidurala ne mogu da hodaju, noge i donji deo kičme su im umrtvljeni. Takođe, neke ne mogu ni da podignu dete.
- Može da izazove nagli pad krvnog pritiska. Zbog toga se vrlo često proverava krvni pritisak porodilje i, naravno, deteta. Ukoliko dođe do pada pritiska, daje se infuzija, lekovi, vazduh, a neretko se hitno obavlja carski rez.
- Kada se ubrizga anestetik, moraćete često da menjate položaj tela (s jednog boka na drugi). Ukoliko ležite mirno, to može da produži porođaj.
- Druge nuspojave: drhtavica, zvonjava u ušima, bolovi u leđima i bol na mestu gde je uveden kateter, vrtoglavica i problemi s mokrenjem.
- Postoji mogućnost da će epiduralna anestezija otežati stiskanje za vreme poslednje faze porođaja, pa će babica morati da izvuče dete pomoću vakuuma.

Druge opcije su carski rez ili rezanje međice.
- Ukoliko epiduralna anestezija nije dobro izvedena, postoji mogućnost trajnog oštećenja živaca i kičmene moždine.

ovo bi bio glavni deo, imam nizak krvi pritisak, majka mi posta nepokretna
i zelim da sto manje zavisim od lekara, da me sto manje cackaju, zelim da odmah budem sposobna i samostalna
izbegavam lekove koliko mogu
vise drugarica su skinuli sa epija na prvom porodjaju, posto ga je bas oduzio, pa se porodise prirodno
niko blizak nije hteo epi

Devojke, da li neko zna nesto o dr Svetlani Vrzic Petronijevic? Ona treba da mi vodi trudnocu, a nista nisam cula o njoj...

Ja idem sutra kod nje na 4D ultrazvuk
bila sam i prosli put

dobar je strucnjak, ali je jedna od onih sto je divna ako si njen pacijent ( ako ides kod nje privatno pa joj dajes kintu)
i ako naletis na nju slucajno, tada zna da bude malo neljubaznija
pricam iz sopstvenog iskustva jer sam bila i u prvoj trudnoci kod nje na UZ
pa posle kad sam je srela u Visegradskoj, radila mi merenje protoka, sva profesionalna
ja rekoh "mi se znamo, bila sam kod Vas na 4D" da vidis kako je promenila plocu, odmah kez i "na sledecoj kontroli da se javis meni"
a da je strucnjak jeste, super je, i ona i njen muz

mojoj koleginici je radila dva CR i ova se kune u nju
a prijateljicu je porodila bliznakinje prirodno
i muz joj je extra, ako ne i bolji Milos Petronijevic, divan je dr

ja se izdrala na kasirku i neku babuskeru(dobrodrzecu) u maksiju

dolazim na kasu,baba ostavila korpu i otisla da skupi jos nesto
stala ja tu,vraca se baba,vidi da u ruci imam samo jogurt
i nista pravi luda
i stojimo tako,otkuca ona njoj,i nece da prodje kartica
i baba krene kao sta da vrati,blabla,posto ovo posto ono,tu tri sata bira sta da ponisti
i ja reko jel mogu ja ovaj nesrecni jogurt da platim,stojim ovde 15 minuta...
kaze kasirka pa nije bas 15 minuta
ja reko ko da jeste kad si trudna i boli te stomak...gospodja me videla da im am samo jogurt i bas je briga....
i one i dalje gledaju sta da izbace
i ja ostavim jogurt i krenem i cujes kasirku bozeeee
ma bice tebi boze...kravo
renoviraju maksi veliki i u nas mali doveli sve iz velikog...sve neke nevaspitane i prave se blesave

pre toga bila u apoteci da uzmem probiotik, a ova kao pa nemoj trudna si,samo ako dr kaze
i tu me smorila
a bendzose dele ko bombone...
od kad je probiotik opasan?????
i tako nervozna krenula u maksi i ove dve me sacekaju....

Devojke, da li neko zna nesto o dr Svetlani Vrzic Petronijevic? Ona treba da mi vodi trudnocu, a nista nisam cula o njoj...

Mogu da ti dam komentar za njenog supruga, koji je vodio 7 dana i .noci mog boravka na gaku u porodilištu u okviru studentskih vežbi. Prijatan prema svim ženama, salama ih opusti na porodjaju, nasmejan, vrlo spretan u porodjajnoj sali. Ono što je ženama bilo najvažnije je njegova sigurnost i opuštenost koju je prenosio na njih i te šale, makar nekad i na granici pristojnosti i ne možda po mom ukusu, ali svakako opustajuce i prenose dobro raspoloženje na jadne istraumirane zene u porodjaju. Posle sam čula i da mu je supruga ok, ali nemam licno iskustvo.

Isla sam u DZ, poceo Voja da radi
tamo krecili nesto, ludilo, smrdi na sve strane
ne znam sta bi onoj sestri, ja rekoh da mi trebaju uputi i ona odmah odnese karton i rece "idi pile kod doktora" :eek:

napisao mi je recept za utrogestan i rekao da ne prekidam
cim osetim da me malo bilo sta boli, u horizontalu
uzela potvrdu za bolovanje
uput za bolnicu
u tako....

a o neljubaznosti u busu ili bilo gde, necu vise da trosim reci
samo se iznerviram

drzi se Tsuy :zag:

kad smo kod baba i prodavnice-
ja u 4 mesecu, nista se ne vidi, ma ni sada u 9-tom mi se ne vidi stomak,
neka baba stavila korpu na pult koji ne radi i puni ga laganice ....
dodjem ja na kasu- ona samo stavi svoju korpu ispred moje, mrtva hladna :lol:
naravno da joj nije uspelo :)

pre 10-tak dana, ja u GSB-u, usla za neke 2-3 stanice, ne ocekujem i ne nameravam ikoga da dizem ...
neki decko mi ustade na sledecoj, silazi, tacno ispred mene
kada skoci dedica i uvali dupe :zcepanje:
kako se zove brzina svetlosti- penzioner video prazno sediste ....

ok to, ali pre mesec dana mozda
usla ja u bus, na prva vrata ovaj put, opet ne ocekujem iko da mi ustane,
kao sto i nije, posle nekog vremena oslobodi se mesto, sednem ja- jedno je sediste, sire malo
napravim mesta za neku devojcicu sa kojom sam bila da sedne pored- tek neki deda sede :eek:
samo sto mi nije seo u krilo :roll:
ja taman da krenem da negodujem, kada neka gospoja krene kako je stvar kulture da deda sedne,da deda mora da sedne :hahaha1:
popizdeh pa otkomentarisah da je stvar kulture da se ustane trudnici, a ne da nekome nepozvani sednete u krilo !!!
gospoja je jos serendala, mi smo izasli ...

stvarno sam se zapitala u kakvom drustvu zivimo

Back