Drage moje,
Hvala vam na lepim zeljama i podrsci za porodjaj!
Nikako da vam se javim, a danas nam je vec 14 dana od porodjaja...trebalo je malo vremena da mi zaraste rana od epiziotomije, nisam mogla da sedim, uhodavala se sa dojenjem i tako...Uglavnom, porodila sam se prirodno uz epidural. Porodjaj je prosao relativno brzo, za 4 sata je sve bilo zavrseno. U Betaniju sam dosla 2 cm otvorena bez bolova, probusili mi vodenjak i prikljucili na indukciju i tad krece igranka

. Bilo je uzasno bolno dok nisam dobila epidural i dok on nije poceo da deluje. Imala sam kontrakcije na svakih 25 sekundi sto je bilo na granici izdrzljivosti

. Tako da od 4 sata porodjaja 2,5 je bilo prirodno a poslednjih 1,5 uz epidural koji je znacajno ublazio bolove sto mi je dalo snagu za guranje. Iz svega tri napona moj decak je dosao na ovaj svet

. Osecaj je bozanstven, videti radjanje svoje bebe i odmah je priviti na grudi

. Svaki dan mi je ta slika pred ocima i definitivno vredi svakog bola. Ja sam zelela carski rez iz vise razloga, medjutim moj dr je bio izricito protiv toga i sad sam mu zahvalna na tome (dok sam se poradjala bila sam besna na njega

). Rana od epiziotomije boli, to je cinjenica, jer je na nezgodnom mestu, prvih 7 dana je bas bolno, kasnije je lakse, jos uvek ne sedim kako treba, ali sad je vec super. Kao da se nisam porodila. I vec mastam o drugoj bebi

. Sad muku mucimo sa dojenjem. Imam divnu patronaznu sestru koja mi je pomogla da izbegnem upalu, posto je mleko iznenada nadoslo a beba nije htela da sisa. I dalje se mucimo sa sisanjem, pa se uglavnom sa pumpicom izmlazam i dajem mu da pije. Ne znam dokle cemo tako, ali srecna sam da imam dovoljno za sada. Eto toliko, pozdravlja vas mama Suncokret i njen uspavani decak

Al' sam se raspisala, svaka cast ko procita sve

Pozdrav za nove trudnice!!!