Kutak za trudnice

jel neka od vas ima (ili imala dok je bila trudna) ubrzan puls?
secam se sa Irinom da sam imala ali kasnije tek...cak sam se i uplasila pa sam isla na ekg al rekose mi da je sve ok
..a sad je vec pocelo
nervira me

jel neka od vas ima (ili imala dok je bila trudna) ubrzan puls?
secam se sa Irinom da sam imala ali kasnije tek...cak sam se i uplasila pa sam isla na ekg al rekose mi da je sve ok
..a sad je vec pocelo
nervira me

Od pocetka, retko se spusti ispod 100. Sada sam skoro pa navikla :besna:

jelenced, evo

1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

Nedelje se racunaju od poslednje menstruacije. Kada si poslednji put dobila, to ce biti prvi dan prve nedelje. Trudnoca traje po nedeljama 40 nedelja, ali je retko bas 40 nedelja. Sve je ok 36-43 nedelje.

Meseci se racunaju od termina porodjaja (VTP) pa unazad. Znaci ako ti je npr termin 09.okt onda ulazis u deveti mesec trudnoce 09.sept., u osmi mesec 09.avgusta itd Tako ispada da si usla u prvi mesec nedelju dana nakon pocetka poslednje menstruacije. Ako racunas lunarne mesece (od 28 dana onda trudnoca traje tacno 10 meseci), mada ne poznajem nikoga ko racuna lunarne mesece, vec ove redovne od 28-31 dan.

VTP se racuna da dodas sedam dana na dan pocetka poslednje mestruacije i dodas jos 9 meseci (ukupno dodas 9 meseci + jednu nedelju). Primer: poslednja m 20.01. VTP ce biti 27.10.

Juuuhuuu....zenske ,gde ste?
Kako podnosite ovu vrucinu?
Slabo nesto pisemo ovde koliko vidim...ovo lepo vreme nas je izvuklo iz kuce ;)
Ja samo da vam javim da sam juce bila na UZ ,doktorka kaze da je sve ok,bebac napreduje i taaakooo...
Potvrdila je da je bata 100% :D
Sada smo 31/32 nedelja :zper:
Za tri nedelje pocinju nedeljne kontrole i CTG ... i taaaakoooo.....
Posle smo malo svrckale baka ,coka i ja po gradu,zujale,klopale i tako...uzivancija :)
Coka je zaspala u kolima i samo smo je prebacile u krevet he he koja uzivancija :zper:
Eto tako....ljubim vas sve debelice moje,kuckamo se :cmok:

ja ne mogu da docekam prvi UZ
vuce mi se nesto ....sutra sam tek 6+0 :lol:
vrucina onako...ok mi je i samo me na momente nesto strefi :lol:
valjda cu ovaj put biti ok...prosli put sam u maju bila vec sedmi mesec...i u julu sam umirala :lol:
jbte kad se setim,mislila sam da cu da umrem

ja ne mogu da docekam prvi UZ
vuce mi se nesto ....sutra sam tek 6+0 :lol:
vrucina onako...ok mi je i samo me na momente nesto strefi :lol:
valjda cu ovaj put biti ok...prosli put sam u maju bila vec sedmi mesec...i u julu sam umirala :lol:
jbte kad se setim,mislila sam da cu da umrem

meni moj dr zakazao UZ u utorak 30.04
bila juce, kaze prvo uz pa cemo ondaK sve ostalo

meni rece da ako hocu srce da cujem, sve pre osme-devete je rano jer se cesto ne cuje
ja reko ajde onda ici cu tad kad su mi zakazali taman da cujem i srce
isla sam prekjuce po potvrdu da sam trudna zbog glupog bus plusa, al sam dzabe isla jer mora da se potvrdi prvo preko UZ pa tek onda daju potvrdu...jbg...zato mi rece da mogu da dodjem sutradan kad ona radi uz al sam ipak odlucila da sacekam

inace, krece polako neka kao mucnina...malo malo pa mi muka, al prodje za par minuta i sve tako...i nesto sam gladna ko vuk....pojedem nesto i ubzo posle toga opet rupa....strasno

e super
sad sam citala i sad se nerviram sto nisam juce ipak otisla na UZ

pa nemoj da se nerviras bezveze unapred

nerviras se, recimo kao ja sad
zato sto je Ivan popio udarac ljuljaskom u glavu u parkicu
od jednog decka koji je naravno nastavio da se ljulja i ciji je tata rekao "pa sta je mali trazio ispred ljuljaske"

a oko drugih stvari se nerviras o tom, potom
a znas da nema razloga da se nerviras uostalom

Devojke, bolje je sacetati sa UZ.
Ja sam isla od pete, seste, sedme i tek sa sedam ipo se videla srcana radnja.
A za te tri nedelje sam htela da umrem.

Ja sam juce ceo dan osecala kontrakcije.
Sigurno 20-ak puta.
Inace sam 32 nedelja, a sada ih prvi put osecam.
Mada sam se juce preforsirala fizicki, tako da cu danas u krevet :(
Malo me je strah jer imam i blage kao menstrualne bolove u jajnicima i dole.
Pre par dana u dnevnoj me je pregledala stazistkinja koja je konstatovala da je grlic razmeksan, mada joj ja ne verujem :mrgreen:
Sledece vidjenje sa dr mi je tek po praznicima, valjda ce biti sve ok.

zdravo drustvance,ja sam srcanu akciju cula vec u sestoj nedelji,sve zavisi od njihovog uz.Ja isto ni test nisam radila cim mi je kasnila sedam dana odmah sam otisla do mog ginekologa i trudnoca se jasno videla,znam isto tako da u drzavnoj imaju los uz i da cesto svasta previde

citam jutros na nekom americkom sajtu, komentare trudnica......tamo bre vecina njih ima kucni dopler pa s tim slusaju bebino srce....pa panice neke u sestoj nedelji sto ne cuju nista,pa ovo pa ono
haos
reci...kucni dopler....koja glupost
kapiram da bih slusala svaki sekund dal se cuje....tokom cele trudnoce
zlo

Hellooooo....
Eto mene malo :D

Pre neki dan sam kod kume jela neki musli koji sadrzi :
200 gr ovsenih pahuljica
200 gr razenih pahuljica
200 gr kornfleksa
100 gr lanenog semena
100 gr sirovog suncokreta
100 gr brusnice
100 gr ananasa
100 gr suvog grozdja

Tu mesavinu sam jela kod nje i naravno dopala mi se dok sam je grickala suvu ...a tek sa mlekom mmmmm....mljac....
Probajte ,mnooooogo je dobra :per:
Nego zasto vam sve ovo pisem....
Procitala sam negde na netu da nije dobro jesti brusnicu, piti caj od nje ,sok... u trudnoci....???
Zna li neka od vas nesto o ovome ?

Hvala :bye:

Back