Kutak za trudnice

A sto se ti jexy opterecujes?
Jesi isla na CR?

Meni jeste krivo sto nisam prirodno, ali ne mogu da se kajem dok sam ziva, pogresila pogresila... idemo dalje... jedan je zivot... ;)
Zato uvek kazem: Pametni se uce na tudjim greskama a glupi na svojim. ;) Budimo pametni! ;)

ja ne znam zasto se toliko opterecujes oko toga
bilo je kako je bilo, ono sto je bitno je to da ste ti i beba bili ok i to je to

kod nas u porodilistu te svakako ne bi pustili da se porodis ko ta na snimku
teraju te da lezis, ukljucuju ti indukciju iako ti nije potrebna, nekad te puste da se pocepas, pa posle imas nocnu moru sa tim cvetom dole, nedeljama

i opet, cak i u tom slucaju, je najvaznije da je beba ok i da ti budes ok, oporavljala se dva dana oili dve nedelje
nemoj se opterecivati bez razloga

:rotf:
Takoreci razpicak! :lol:
izb-razlicak.jpg

...mene je na snimku fasciniralo kako su mladi i mama i tata ove bebe.. :)

..ja sam imala srecu da u srbiji rodim chetvrto dete bez medikamenata i intervencija bilo kakve vrste,
verovatno zato shto sam se porodila brze nego shto je dr stigao u salu. :roll:
..sa drugim sam bila jednako brza, ali je nepromishljna babica nakon par minuta potegla za pupchnik da ubrza stvar sa posteljicom
shto me je koshtalo revizije na zivo.. :neutral:
..sa trecim sam dobila indukciju posle pet i po minuta na tvrdom tolu, vec na 8-9 cm, poshto je dr zurio na zakazan carski..; :neutral:

..prvog se i ne secam koliko je intervencija bilo.. :(

..tuga.. :roll:

jao, ja nemam herca da odgledam snimak,
otvorila sam, videla zenine bradavice i zatvorila :malav:
dok nisam ostala trudna bila sam za prirodan porodjaj, sada bih samo da sve prespavam

zar ne tvrde da rana brze zaraste od prirodnog pucanja nego epizitomija?

A ja ti skidam kapu na volji da rodis cetvoro.
I pozitivnom stavu...
Mozes biti i primer kako svaki sledeci porodjaj moze biti laksi

..svaki porodjaj jeste lakshi zato shto ti skinu etiketu prvorotke, za pochetak :roll: ..to ti je neshto kao nesposobna i maloletna i maloumna u jednom, za ginekologe-akushere.. :roll:
..a zaista je tako zato shto konachno znash zaista shta treba da radish tamo, dok se poradjash..ebesh pripreme, vezbe i ostalo, to je teorija..neubedljiva i puna ograda, ko da cu da ih tuzim ako neshto ne bude po prosechnom planu.. :roll:
..mislila sam dugo da bi svaka zena trebalo da misli samo o tome da je telo odrasle osobe projektovano za porodjaj,
a za sve neochekivane situacije da ovlasti lekare da deluju kako misle da je neophodno..
..shto nas dovodi do beooogradske shkole akusherstva.. :roll:

....moj savet prvorotkama - par UZ-ova u devetom, da se precizno utvrdi polozaj bebe,
i odlazak u porodilishte u poslednjem trenutku, sa kontrakcijama na par minuta..
..bar cete biti na nogama dok god je pozeljno.. :)

..zvuchim kao monday morning quarterback, znam, ali nemam drugu opciju..

Ja sam nedavno upoznala zenu koja se posle CR porodila prirodno, i bas mi je drago, da vidim da i kod nas to 'cudo' postoji... jer jos mi ni jedan ginekolog to nije pominjao...
Svi u fazonu:"Razlika izmedju dva CR mora da bude 2 godine"

zar ne tvrde da rana brze zaraste od prirodnog pucanja nego epizitomija?

u mom slucaju, nije tacno
al sa druge strane, nekom je bolje...i ne popucaju svi isto
mada je mene sestra u bolnici jos u sedmom mesecu upozorila da kad puca, puca od vagine ka guzi i bolje je da seku jer oni seku u stranu a ne ka guzi
ja sam planirala da im ne dam da seku
a na kraju oni sami nisu isekli jer su bili neodlucni
dosta sam popucala...usivao mi je i misice i kozu i sve:sad2:
skroz do guze

sledeci put ih teram da seku :lol:

u mom slucaju, nije tacno
al sa druge strane, nekom je bolje...i ne popucaju svi isto
mada je mene sestra u bolnici jos u sedmom mesecu upozorila da kad puca, puca od vagine ka guzi i bolje je da seku jer oni seku u stranu a ne ka guzi
ja sam planirala da im ne dam da seku
a na kraju oni sami nisu isekli jer su bili neodlucni
dosta sam popucala...usivao mi je i misice i kozu i sve:sad2:
skroz do guze

sledeci put ih teram da seku :lol:

Meni rana od epija bila mala maca (osim ušivanje malo) u odnosu na grlić koji je pukao. E to je ušivanje! :sad2:

Mamice,jel boli kad vas usivaju posle epizitomije???
I jel vas bolelo kad su vas sekli?
Mene nije,nego je nekako neprijatno ...vise pecne nego sto boli...sve mi je utrnulo valjda dole pa nisam ni osetila puno...
Mene sa Sofijom jesu sekli ali sam imala reviziju tako da nemam pojma sta se desavalo posle porodjaja i posteljice...pavaalaaa saam ;)
Sve imam osecaj da boli sivenje i da je na zivo i taakooo....
Mene sada hvata panika sa drugim sta ce biti,kako ce biti...,a sa Sofijom sam bila opustencija....:rumenko::dash:

pa mene pustili da se ohladim
pa kao dali anesteziju
al sam osetila vala svaki ubod
milila sam po stolu ko zmija...dr me nagrdio
lako njemu da prica da ne mrdam

al mislim da to sve zavisi od same rane
da su sekli,milion posto bi bilo sve manje bolno...i usivanje i oporavak i sve

u pm!!!
predivno, plakala sam ko kiša...
najlepša mi je njena sreća i opčinjenost!!!!

bem ti život. hoću opet da sam trudna i da se porađam....

suncokret. ja sam išla u školicu za trudnice. od nas 15 bar pola je reklo da ih kontrakcije uopšte nisu taaaaaaaaaaaaako jako bolele.
naravno sve dok ne dobiješ indukciju. onda je sačuvaj bože.

ja ne bih pristala na ugovoren porođaj, nema šanse. naravno ako je sve u redu, ne preneseš, beba je dobro, posteljica još služi itd.

probaj što duže da si kući, i ako odeš, zadržavaj se što više u sanitarnom čvoru, šetaj kao kaki ti se, da te ne bi odveli prerano u porođajnu salu. onda više nema šetanja i ne gine ti ind. ne moraš pristati na ind, ako nema potrebe za tim. pitaj ih zašto hoće da te indukuju, ebi ga ako budeš imala hrabrosti malo se protivi svemu što ne želiš....
neke mame su uspele da izbegnu indukciju i epiziotomiju na betaniji a prvorotke su. srećno! i hrabro.

Hvala vam devojke na podrsci! Moracu na zakazan porodjaj jer sam na fraksiparinu koji je potrebno obustaviti 24 sata pre porodjaja. Posto se nikad ne zna kad porodjaj moze krenuti onda je mom dr bilo sigurnije a i lakse da mi zakaze kad je dezuran, 5 dana pre termina. Mada posto se beba spustila jako nisko, moguce je da cu se poroditi i ranije.

Jel zna neko od vas sta znaci kad se beba bas jako spusti, a bila mi je visoko tokom cele trudnoce? Jel to znak da ce brzo da krene? Poslednjih dana imam onako neke bolove kao menstrualne grceve, par puta dnevno, znam da nisu prave kontrakcije jer dolaze bez ikakvog reda. U cetvrtak idem na CTG pa cu znati malo detaljnije kako i sta. Uglavnom, on je za potpuno prirodan porodjaj bez epidurala, kaze da cesto imaju lose iskustvo sa tim i da ne zeli da rizikuje. Sad mi preostaje samo da se nadam da to i ne boli toliko i da me nece bas jako seckati, uf. Bila sam hrabra tokom cele trudnoce, a sad sam prava kukavica, stidim se svog straha:rumenko:

Mamice,jel boli kad vas usivaju posle epizitomije???
I jel vas bolelo kad su vas sekli?
Boli, iako kao daju neku anesteziju, ali ne čekaju da počne da deluje. Mene nije bolelo jako, kažem još jednom, kad su ušivali epiziotomiju, ali grlić... Sve sam zvezde prebrojala. :sad2:
A kad secne za epiziot. to ne boli, samo pecne. Smešno. Uopšte ne boli. Kao da sam se ožarila, takav neki osećaj.

probaj što duže da si kući, i ako odeš, zadržavaj se što više u sanitarnom čvoru, šetaj kao kaki ti se, da te ne bi odveli prerano u porođajnu salu. onda više nema šetanja i ne gine ti ind. ne moraš pristati na ind, ako nema potrebe za tim. pitaj ih zašto hoće da te indukuju, ebi ga ako budeš imala hrabrosti malo se protivi svemu što ne želiš....
neke mame su uspele da izbegnu indukciju i epiziotomiju na betaniji a prvorotke su. srećno! i hrabro.

Hahhaa, ja sam šetala do iznemoglosti i slušala kako druga žena jeeeeči od bolova. Obe otvorene 8 cm. Odjednom, njoj naređuju da ide u salu, mene opominju da ne hodam daleko toliko dilatirana ,, porodićeš se ovde na sred hodnika, šta ćemo posle s tobom''. I onda kad se ona porodila, odmah i mene oteraše. I dat mi je pitocin, htela, ne htela. Samo zato što je dr htela da ide kući. Mesari. :besna:

Jel zna neko od vas sta znaci kad se beba bas jako spusti, a bila mi je visoko tokom cele trudnoce? Jel to znak da ce brzo da krene? Poslednjih dana imam onako neke bolove kao menstrualne grceve, par puta dnevno, znam da nisu prave kontrakcije jer dolaze bez ikakvog reda. U cetvrtak idem na CTG pa cu znati malo detaljnije kako i sta. Uglavnom, on je za potpuno prirodan porodjaj bez epidurala, kaze da cesto imaju lose iskustvo sa tim i da ne zeli da rizikuje. Sad mi preostaje samo da se nadam da to i ne boli toliko i da me nece bas jako seckati, uf. Bila sam hrabra tokom cele trudnoce, a sad sam prava kukavica, stidim se svog straha:rumenko:

Može biti, ali i ne mora. Uglavnom, budi hrabra, smejaćeš se svemu kad prođe. ;)

Verovatno nista!
Nemoj sad ja da te prepadam... ;)

Secam se da sam citala da mnogo zena prima fraksiparin do kraja. Ali ne znam za to 24h pred porodjaj.
Iskreno da ti kazem, tebi ako krene porodjaj porodices se, prestati da primas fraksiparin i nikom nista.
A ovo zakazano ti on samo namece jer je tad u smeni.
Najbolje bi bilo da ide sve prirodno. Bez zakazivanja. I da on dodje u porodiliste kad krene porodjaj.(samo sto su to sad zabranili, i zato muce zene zakazivanjem)

a sta je taj fraksiparin?

- - - - - - - - - -

a sto je bitno koji je dr?
ja ne bih nikad pristala na zakazivanje porodjaja i na njegovo izazivanje jer eto po svaku cenu ocu kod tog nekog dr
al dobro,to sam samo ja
al toplo preporucujem izbegavanje indukcije ako je sve u redu jer jako puno pojacava bolove

Fraksiparin je protiv zgrusavanja krvi. Posto smo dugo cekali na trudnocu i prosli sve i svasta, te inekcije moram da primam do kraja pa cak i par nedelja posle porodjaja:roll:. Da krv ne bi bila suvise razredjena i da ne krvarim vise nego sto treba, potrebno je obustaviti ga 24 h pre porodjaja. Posto ne primam terapijske vec preventivne doze nadam se da i ako porodjaj krene ranije da se nista strasno nece desiti. Zato mi se ranije zakazuje porodjaj i moj dr zeli da bude prisutan kako bi sve ispratio.

Back