Kutak za trudnice

..pa ebiga, lepo je.. :P
..uceni ga, Partizanka ili Zvezdana :lol:

..a za vrucinu - navikavaj se, posle porodjaja cesh jedno 3-4- nedelje imati priliku da osetish kako je onima u klimaksu sa valunzima.. :roll:
..shto nije bash divna stvar na +30C ali shta cesh.. :) ..prodje i to.. :)
ma sta tri cetiri nedelje
ja te valunge imam i sada
majke mi
znojim se ko krava :D
po ovom vremenu
sta ce biti na leto tek, kuku

ja jesam
nego, od kada se to ON pita za ime :D :P
hehe
kaze moja mama lepo : njegovo prezime, ti dajes ime :) i kraj :)

..boki, razdelih sve reputacije (shto mi se inache deshava jednom godishnje koliko pameti ima po forumu :roll:)
ali avatar ti je najlepshi do sada, a chini mi se neshto da ce svaki sledeci biti josh lepshi.. :heart:

- - - - - - - - - -

ma sta tri cetiri nedelje
ja te valunge imam i sada
majke mi
znojim se ko krava :D
po ovom vremenu
sta ce biti na leto tek, kuku

..mene je toliko otprilike drzalo.. :lol:

hvala novka
ma moracemo uzeti jos jedan komp da skladistimo samo njegove fotke
prosto se 'bojimo' da cemo nesto propustiti, da nesto nece biti ovekoveceno
hehehe
a i meni se ovaj bas bas svideo :) uhvatih ga u nekoj kobajagi ozbiljnosti :)
ja onako, sasvim ok podnosim komplimente :mrgreen:
al da si to kojim slucajem rekla/napisala mom dragom
i jaoooo, pa taj bi naredna tri dana samo o tome cvrkutao
cudo jedno koliko se sav razleprsa kad mu neko kaze da je mali dobar/lep/meden

- - - - - - - - - -

..boki, razdelih sve reputacije (shto mi se inache deshava jednom godishnje koliko pameti ima po forumu :roll:)
ali avatar ti je najlepshi do sada, a chini mi se neshto da ce svaki sledeci biti josh lepshi.. :heart:

- - - - - - - - - -

..mene je toliko otprilike drzalo.. :lol:
ma strasno
ja sam inace uvek bila od onih koji se kuvaju i zimi
a sada

po ceo dan majca kratkih tukava il potkosulja
ako obucem nesto dugih rukava, sva se unezverim za 5 minuta, gorim

..kikiki.. :) ..tate.. :aha:

- - - - - - - - - -

ma strasno
ja sam inace uvek bila od onih koji se kuvaju i zimi
a sada

po ceo dan majca kratkih tukava il potkosulja
ako obucem nesto dugih rukava, sva se unezverim za 5 minuta, gorim

:lol:
..ja sasvim kontra, smrzotina najgora, meni je i na plazi 'ladno,
uzivala sam u toploti trudnoce i tih prvih nedelja iza porodjaja, mozda zato (izmedju ostalog ) imam toliko dece.. :rotf:

I ja umirem od vrucine skoro celu trudnocu. Stalno sam u potkosuljama i majicama kratkih rukava a ujutro su budim mokra kao mis. Uzasan osecaj:sad2:
Juce smo bili na kontroli, beba ima vec 3 kg:), termin nam je za tri nedelje, mada dr misli da ce ranije jer se bas spustio nisko. Kako sada stvari stoje, bice prirodan porodjaj. Dr se protivi cak i epiduralu iako sam ga ja htela jer sam pomalo kukavica:rumenko: i sto se vise blizi porodjaj mene hvata neka trema:confused:

..mali suncokret, bravo.. :klap:

..svidja mi se tvoj doktor :P i nadam se da cesh da ga psujesh jedno sat i po :lol:, a onda cesh mu biti zahvalna ceo zivot.. :heart:

..a oko treme, slichno je kao na ispitima, dok ne izvuchesh pitanja i josh minut posle toga..a onda imash rupu u secanju, pa kad se sve zavrshi pochnu da ti klecaju kolena kako se secanje vraca, osmeh ti je ooooovoliki.. :aha:

:) i ja sam protiv icega sto nije prirodno....prirodu ne mozes imitirati a i ti nus efekti su nezanemarljivi...a nije to tako bolno da se ne moze izdrzati a jos kad znas da je to najbolje za bebu, definitivno se odlucujem za prirodan porodjaj bez ikakvih pomagala....na zalost kod nas se lako pribegava i infuziji, epiduralu i carskom rezu....

i ja sam za prirodan, ali zaboravljamo nesto vazno, vecini zena, dr odma krknu indukciju, kao dobar dan, tako da tu vec nema ni P od prirodnog porodjoja, znam kako mi je porodjaj izgledao bez toga i nakon idukcije, koju btw ne znam ni zasto dobih... tako da je i upotreba epidurala sasvim logican sled dogadjaja, verujem da bi se njegova upotreba i te kako smanjila kad bi zene zaista imale sansu da se prirodno porode....

Не убеђујем никога, унапред упозната са ризицима, али моја мама се 1990. са братом порађала уз епидурал у Кгу. Сва три пута сам имала епидурал и то је, из мог угла, нешто чаробно. Дечица су порасла, најстаријем је 5 година, Богу хвала, све је ОК :)

Ja sam resila da se drugi put poradjam prirodno.
Bez indukcije, bez icega...

Kakvi su ovi kasapini kod nas tacno se razmisljam da se porodim u inostranstvu... hmmm...

PS. Samo jos da ostanem trudna... e to jos ne planiram ;)

Ja sam nekako u startu bila za epidural jer sam oduvek imala jako bolne menstruacije od kojih sam padala u nesvest. Uvek sam se pitala sta ako se onesvestim u toku porodjaja, hocu li imati dovoljno snage da izdrzim do kraja...Sama pomisao na epidural mi se cinila kao ok resenje. I sama sam se iznenadila kad mi dr i to jedan od cenjenijih nije dao zeleno svetlo jer smatra da mogu potpuno prirodno da se porodim. Kaze on, sve je u glavi, ako dodjes u porodiliste psihicki spremna i znas zbog cega si dosla izdrzaces, nije to nista strasno. Samo i ja se pitam koliko ce to biti prirodan porodjaj, kad ce mi ga zakazati onda kad je on dezuran. Znaci indukcija mi ne gine:sad2:

Ja sam nekako u startu bila za epidural jer sam oduvek imala jako bolne menstruacije od kojih sam padala u nesvest. Uvek sam se pitala sta ako se onesvestim u toku porodjaja, hocu li imati dovoljno snage da izdrzim do kraja...Sama pomisao na epidural mi se cinila kao ok resenje. I sama sam se iznenadila kad mi dr i to jedan od cenjenijih nije dao zeleno svetlo jer smatra da mogu potpuno prirodno da se porodim. Kaze on, sve je u glavi, ako dodjes u porodiliste psihicki spremna i znas zbog cega si dosla izdrzaces, nije to nista strasno. Samo i ja se pitam koliko ce to biti prirodan porodjaj, kad ce mi ga zakazati onda kad je on dezuran. Znaci indukcija mi ne gine:sad2:

..ovo je neochekivani plus za tebe, ja sam od takvih i mislim da sam na prvom porodjaju poslednjih dva minuta rekla sebi "e ovo josh nisam osetila" :)
..i ako su ti rekli da ce proci posle prve trudnoce, odmah da znash - nece.. :roll:

..a zashto morash na zakazan porodjaj..? ..uostalom, koliko je nisko, mozda i ne dochekash taj zakazani dan.. :)
..indukcija je stvarno bzvz (mislim na rutinsku, naravno, ne na indikovanu), to su mnoge mame ovde pisale (ukljuhujuci i mene)..

pa prirodan, s indukcijom :mrgreen:

Back