Kutak za trudnice

Ja sam nekako u startu bila za epidural jer sam oduvek imala jako bolne menstruacije od kojih sam padala u nesvest. Uvek sam se pitala sta ako se onesvestim u toku porodjaja, hocu li imati dovoljno snage da izdrzim do kraja...Sama pomisao na epidural mi se cinila kao ok resenje. I sama sam se iznenadila kad mi dr i to jedan od cenjenijih nije dao zeleno svetlo jer smatra da mogu potpuno prirodno da se porodim. Kaze on, sve je u glavi, ako dodjes u porodiliste psihicki spremna i znas zbog cega si dosla izdrzaces, nije to nista strasno. Samo i ja se pitam koliko ce to biti prirodan porodjaj, kad ce mi ga zakazati onda kad je on dezuran. Znaci indukcija mi ne gine:sad2:

upoznaj se sa rizicima epidurala....nije sve u tome da ne boli, uostalpm ako pocens i gubiti snagu daju ti glukozu....nadam se da znas da mozes imati problem i komplikacije od epidurala jer se moze desiti da ne osecas napone na pravi nacin....nemoj da te strah od bola vodi u odluke koje ti mozda i nisu odgovarajuce.....

Kis, hocu i ja da vidim to! :)

Mali suncukret, iz iskustva ti kazem: Nemoj da pristajes na zakazani porodjaj!
Porodjaj treba da se desi kad beba sama krene a ne kad je gospodin dr.u smeni jer njemu tad odgovara. To je mucenje prvenstveno za tebe a i bebu.
Poradja te kad ti vreme nije.

Tako sam ja otisla, ni trepavica me nije bolela, pa mi pokidao vodenjak, pa prikljucio na indukciju, pa posle 3 sata cupanja kose sa glave, rekla mu da mi radi cr inace cu umreti! I zavrsila sa cr.
Nepotrebno!

Priroda je sve to uredila, zena se poradja sama, dr.su tu da asistiraju ako treba.

I znam, lako je sad meni da pricam, kad uhvati frka pred porodjaj. ;)
Ali bolje uci iz tudjeg iskustva nego iz svog. ;)

Имам једно питањце... око самог положаја током порођаја.
Да ли би жени можда било лакше да клечи на кољенима или у многим другим позама осим лежеће?
Да ли је она добра или је императив због нечег друго?

Kis, hocu i ja da vidim to! :)

Mali suncukret, iz iskustva ti kazem: Nemoj da pristajes na zakazani porodjaj!
Porodjaj treba da se desi kad beba sama krene a ne kad je gospodin dr.u smeni jer njemu tad odgovara. To je mucenje prvenstveno za tebe a i bebu.
Poradja te kad ti vreme nije.

Tako sam ja otisla, ni trepavica me nije bolela, pa mi pokidao vodenjak, pa prikljucio na indukciju, pa posle 3 sata cupanja kose sa glave, rekla mu da mi radi cr inace cu umreti! I zavrsila sa cr.
Nepotrebno!

Priroda je sve to uredila, zena se poradja sama, dr.su tu da asistiraju ako treba.

I znam, lako je sad meni da pricam, kad uhvati frka pred porodjaj. ;)
Ali bolje uci iz tudjeg iskustva nego iz svog. ;)
Definitivno! Beba sama odlučuje kada počinje porođaj i može da bude baš baš nisko pa da traje o ho ho
Priroda je sama uredila da se porodiš... I još nešto, ako možeš da se dogovoriš sa doktorom bilo bi lepo da ti obeća da ti neće prikačiti indukciju zato što mu se završava smena (slučaj moje cimerke)... Najvažnije od svega je da ti budeš dobro, da možeš da sarađuješ ii da se raduješ....

Meni je ovo divno! :)

Jedino sto ne vidimo sta predhodi porodjaju, od pocetka kontrakcija.
Ovakav porodjaj bi svi mi zeleli.
Predivni, kratak...

Jedino mi nije jasno sto ne seku pupcanu vrpcu?
I sto je beba tako ljubicasta?
Jel posle bebe jos nesto izlazi dole?

Ja sam to sve prespavala

Evo ovako, pa ko ne zeli da vidi, neka ne klikce! :)
Upozorila sam, sve se vidi!

Meni je divno, zena se sama poradja, sama prihvata dete, odmotava pupcanu vrpcu, uzima ga u zagrljaj dok su jos povezani... :aha:

..chudo prirode.. :)

- - - - - - - - - -

Pa to sam cekala da vidim, jel posteljica sama izadje ili ju izvuku?
I jel posle toga ide neki pregled, pipkanje, ispiranje ili nista?

..sama izadje, nema pregleda niti pipkanja bilo koje vrste.. :)

Pa to sam cekala da vidim, jel posteljica sama izadje ili ju izvuku?
I jel posle toga ide neki pregled, pipkanje, ispiranje ili nista?

Zavisi koliko su nestrpljivi (sestre, doktori). Koliko sam citala, oko pola sata posle porodjaja valjda te opet hvata napon, da izbacis posteljicu, ali meni su je vukli i izvukli manje vise oma posle bebe.
Ja sam se porodila na krevetu, jer nas je beka "iznenadila" pa nije bilo puno izbora, inace je bila tu ona stilca sa rupom (ne znam da li ima neko posebno ime), lopta i kada (da se bira).
Posle porodjaja odma sam dobila bebu tj. doktorka ju je spustila pravo na mene da je uzmem, pa su je obrisali i umotali i ostalo.
Tek posle me je doktrorka "obradila", neko ciscenje, usila i sta vec (nisam bas bila sva svoja u tom momentu :D)

Divna stvar posle porodjaja je prvi podoj. Kolostrum krenuo odma, mada mala nije bas na bradavicu otvarala usta, tek kad smo nao strcnuli ka njioj krenula je da otvara usta ko zmija i manje vise odma se prikacila bez problema :zaljubljena:

Poslednja izmena:
Ja sam odgledala prve 2 sekunde snimka i pauzirala sam.
Prepala sam se nacisto i nije mi dobro :sad2:
Isto sam nesto skoro guglala slike epiziotomije, najjaci utisak slika sa makazama spremnim na rez , uzasssss, pa one seku 5 cm minimum, a to tako boli i na slici, brrrr
Blazeni su koji ne znaju :)

Зашто сте против епидурала?

Ja sam protiv jer me kontrakcije uopšte nisu bolele ludački tj. onako kako sam očekivala da će boleti. Podnošljivo skroz.
A ono što epidural ne može da ublaži, a meni je bilo najjezivije, je sam izlazak bebe. Sreća što kratko traje, a posle 5 sekundi ti je tvoje blago na grudima. Odmah se zaboravi. :flert::

Ja sam odgledala prve 2 sekunde snimka i pauzirala sam.
Prepala sam se nacisto i nije mi dobro :sad2:
Isto sam nesto skoro guglala slike epiziotomije, najjaci utisak slika sa makazama spremnim na rez , uzasssss, pa one seku 5 cm minimum, a to tako boli i na slici, brrrr
Blazeni su koji ne znaju :)

:rotf:
Ja lepo napisala da ne klikces.
Ti kao moj tata, mozes da mu istocis pola litra krvi ako ne gleda, nema frke, ako slucajno vidi iglu-pljas u nesvest! :lol:

Ja sledeci put dolazim u porodiliste kad kontrakcije budu na 2 minuta, pre toga nikako :)
Ne zanima me nista unapred i zakazan porodja..tacno znam da bih 10 puta bolje prosla da sam sacekala da krene lepo prirodno..
Ali naravno ako nesto nije u redu, onda bolje poradjati i ranije nego rizikovati..mada kod mene bilo sve ok, to ova dr nije normalna, bezveze me zadrzala..

U svakom slucaju, epidural i dalje svi zivi hvale, i vecina ima odlicno iskustvo, ti kuliras a ova pored vristi, ali ja ga za sledeci porodjaj necu uzimati, rekla sam. Pa makar se i pokajala posle, ali tako sam odlucila.
Jedino ne znam da li bih prezivela da me siju na zivo..i da li to uopste rade..tu bih verovatno umirala od bolova..tako da mi je epidural tu dobro dosao.

Blago njoj
sad odo' opet u hicku materinu da otplacem jednu turu..

ja ne znam zasto se toliko opterecujes oko toga
bilo je kako je bilo, ono sto je bitno je to da ste ti i beba bili ok i to je to

kod nas u porodilistu te svakako ne bi pustili da se porodis ko ta na snimku
teraju te da lezis, ukljucuju ti indukciju iako ti nije potrebna, nekad te puste da se pocepas, pa posle imas nocnu moru sa tim cvetom dole, nedeljama

i opet, cak i u tom slucaju, je najvaznije da je beba ok i da ti budes ok, oporavljala se dva dana oili dve nedelje
nemoj se opterecivati bez razloga

Ja sledeci put dolazim u porodiliste kad kontrakcije budu na 2 minuta, pre toga nikako :)
Ne zanima me nista unapred i zakazan porodja..tacno znam da bih 10 puta bolje prosla da sam sacekala da krene lepo prirodno..
Ali naravno ako nesto nije u redu, onda bolje poradjati i ranije nego rizikovati..mada kod mene bilo sve ok, to ova dr nije normalna, bezveze me zadrzala..

U svakom slucaju, epidural i dalje svi zivi hvale, i vecina ima odlicno iskustvo, ti kuliras a ova pored vristi, ali ja ga za sledeci porodjaj necu uzimati, rekla sam. Pa makar se i pokajala posle, ali tako sam odlucila.
Jedino ne znam da li bih prezivela da me siju na zivo..i da li to uopste rade..tu bih verovatno umirala od bolova..tako da mi je epidural tu dobro dosao.

meni je epidural trebao 2 nedelje posle porodjaja :lol:

ja ne znam zasto se toliko opterecujes oko toga
bilo je kako je bilo, ono sto je bitno je to da ste ti i beba bili ok i to je to

kod nas u porodilistu te svakako ne bi pustili da se porodis ko ta na snimku
teraju te da lezis, ukljucuju ti indukciju iako ti nije potrebna, nekad te puste da se pocepas, pa posle imas nocnu moru sa tim cvetom dole, nedeljama

i opet, cak i u tom slucaju, je najvaznije da je beba ok i da ti budes ok, oporavljala se dva dana oili dve nedelje
nemoj se opterecivati bez razloga

ma znam sve Tsuy
i znam ja da je super i ovako, i mali mi je super
nego me eto nekad tako spici,pa mi bude bezveze
al prodje me brzo...evo proslo :zblesav:

Back