Kutak za trudnice

steta sto ne radi i ona 4d
kod nje bih otrcala odmah

nego htedo da te zamolim da mi posaljes broj od one dr sto ti je radila 4d

napisala sam ti u rep.
ona je otisla na odmor 16. avgusta, al ti svakako zovi pa zakazi da ides cim se vrati
6 iljki je samo 4D, al vodi racuna
meni je na kraju sestra naplatila 8500 jer je ona usput uradila fetalni ehokardiogram i jos neka merenja jer je posumnjala da beba ima malo uvecane zidove srca i jos neke organe
zato mi je i rekla da uradim ogtt

i hocu da mi Slavica kaze sta je sa ovim kontrakcijama
vec izvesno vreme me nista ne boli
ni na 4D ni u bolnici nisu videli nista
bas me smara ovo trpanje utrogestana

- - - - - - - - - -

nema na cemu :zag:

ja pijem utrogestan
al imam kontrakcije,stvrdne se stomak ko kamen bude...i tako ponekad
ali i sa Irinom je tako bilo...
sad na UZ niko od njih nije pomenuo da ima kontrakcija neka

nego,sad sam zvala neku ordinaciju i ispricala sta je bilo jutros ali mi kazu da ne budem blesava da trosim pare,da je sve ok ako su rekli da je ok i da budem mirna
kaze sigurno se to vidi na tom 3 d aparatu sto me nacelnik gledao i da bi sigurno on video da nesto nije kako treba(mm kaze da je slika bila drugacija,video se svaki prsljen i svasta nesto jos,sto se nije videlo kod one prve sto je gledala)
e sad nemam pojma....
misim ni sa Irinom nisam isla na 4 d
ne znam vise nista
idem u ponedeljak kod moje dr po recepte za utrogestan pa cu njoj da kazem i da je pitam sta i kako...pa cu videti

ja pijem utrogestan
al imam kontrakcije,stvrdne se stomak ko kamen bude...i tako ponekad
ali i sa Irinom je tako bilo...
sad na UZ niko od njih nije pomenuo da ima kontrakcija neka

nego,sad sam zvala neku ordinaciju i ispricala sta je bilo jutros ali mi kazu da ne budem blesava da trosim pare,da je sve ok ako su rekli da je ok i da budem mirna
kaze sigurno se to vidi na tom 3 d aparatu sto me nacelnik gledao i da bi sigurno on video da nesto nije kako treba(mm kaze da je slika bila drugacija,video se svaki prsljen i svasta nesto jos,sto se nije videlo kod one prve sto je gledala)
e sad nemam pojma....
misim ni sa Irinom nisam isla na 4 d
ne znam vise nista
idem u ponedeljak kod moje dr po recepte za utrogestan pa cu njoj da kazem i da je pitam sta i kako...pa cu videti

mudro

Citam o prirodnom porodjaju nakon carskog i nisam pametna...
Generalno, znam da je bolji, i da bi pristala uz epidural...
Ali se toliko bojim nemara doktora i uopste loseg stanja zdravstva u nasoj drzavi...
Pomalo i te rupture materice...

Bolova ne, bolece svakako... i jedan i drugi...

Pa onda pomislim na ovaj jbeni bruh i dioptriju...
Ali i da ne zelim da se me seku ponovo...
Taman mi je rana lepo zarasla, konacno je nevidljiva...

Nisam pametna sta da radim?

Da ides na carski i ne komplikujes. Ako hoces da si svesna idi na onaj "polucarski" :) Posle prvog carskog, uglavnom ga opet rade. Imas bruh, imas visoku dioptriju, sta se uopste mislis. Pa i prvi put ti je dr predlozio, ako se ne varam. Pogotovo sto ti ne planiras vise od troje dece. A sto se tice stanja u zdravstvu, nema razlike kad je porodjaj u pitanju: isti doktori, iste bolnice, iste pare.

Da ides na carski i ne komplikujes. Ako hoces da si svesna idi na onaj "polucarski" :) Posle prvog carskog, uglavnom ga opet rade. Imas bruh, imas visoku dioptriju, sta se uopste mislis. Pa i prvi put ti je dr predlozio, ako se ne varam. Pogotovo sto ti ne planiras vise od troje dece. A sto se tice stanja u zdravstvu, nema razlike kad je porodjaj u pitanju: isti doktori, iste bolnice, iste pare.

Ja sam se nadala da cu drugi put moci prirodno
medjutim mogu da se pozdravim sa tim
rekla mi dr na 4D da ce beba biti velika
a "nijedan doktor se nece usuditi da porodi vaginalno posle carskog bebu od 4kg"

tako da, Hasan seckati...

Hoce ako sacekas da krene glavica tj.ako skroz otvorena odes, a porodjaj vec krenuo.
Tad moraju.

E sad sto ja ne znam.da li sam toliko hrabra da cekam toliko i resena da se porodim.prirodno.

S druge strane, ja bih volela ako vec idem na cr da mi srede i bruh odmah...
da me ne tranziraju svako malo ko prase...
a o anestezijama ne smem ni da mislim... koliko sam ih primala u kratkom roku

ma na kojoj kontroli? jedina koja hoce bilo sta da mi kaze je ova u domu zdravlja a ovi po bolnicama su svi nadrndani i kao zure negde.....i onda ih cujes u drugoj sobi kako serendaju preko mobilnog ugovarajuci neke privatne uzivancije ili poslove...misim uzas

Na zalost skroz si u pravu :sad2:

Dosli su mi gosti, nenajavljeni
(dever i jetrva)
mislim da mi je pritisak sad jedno 150/100
sve ona zna, i kako cu da odrzavam trudnocu, i kako cu da lezim u bolnici i kako cu da se porodim
do pre dva dana nije ni znala da sam trudna
sto volim te pametne

Tsuy, sad me podseti, zaboravila sam da zakazem kod Voje u petak, hebiga

i da, vidis da je sve oki doki :zag:

sve ok osim grlica :lol:

al i dalje ne kapiram da niko nije izmerio grlic...citam po netu zene pisu toliko i toliko im je cm grlic, a meni iako znaju da je problematican,niko da ga izmeri....koji kauboji jbte :roll:
\
a za jetrvu, ko je sisa bre
samo vices da,da,da

Back