Kutak za trudnice

:think: mislis da je CO2 koji ti kola kroz krv kao i manjak kiseonika mogu bolji da budu za bebu od lekova za astmu???...ne bih rekla....uostalom, ne slazem se ni sa tim da treba trpeti jake glavobolje kad postoji lek za to koji nije kontra indikovan u trudnoci....moguce da ce cickavoj trebati i drugi lekovi, pa nece valjda dozvoliti da joj se prehlada zakomplikuje????

Ne pisi gluposti pre nego pažljivo procitas moj post. A piše DA JOJ TA TABLETA NECE SKODITI ALI JOJ NEĆE NI POMOCI JER IMA VIRUSNU INFEKCIJU. Glupo je porediti njenu situaciju sa astmom, a ni moju polensku kijavicu. Meni ne moras licitirati bolesti i njihovu terapiju u trudnoći jer sam lekar i jako dobro znam šta se leči a sta ne. Prvo pažljivo pročitaj pa reaguj. A piše i da joj ne popujem, vec da ima virusnu infekciju koju ničim neće izlečiti dok se organizam sam ne izbori. To je sve.

cickava ako neko ima simptome infekcije valjda jerazumnije da mu uzmu bris nego da infekcija dovede do pobacaja?
i bolje uzeti bris nego dati lekove na nevidjeno....misim zdrav razum i tako to

Upravo tako. Slazem se u potpunosti.

Slazem se i potpisujem.

Ja sam imala puno srece jer sam imala veoma zdravorazumnu i iskusnu doktorku, pa mi je uzimala briseve kada je mislila da treba (nesto joj nije stimalo dok me je pregledala, pa bolje da proveri nego da plod navuce neku bolest :sad2:)

Navela sam da sam imala zdravorazumnu i iskusnu lekarku jer je pri svakom pregledu bila ja trudna ili ne pogledala, pomirisala sekret koji joj je ostao na prstima i njenim dugogodisnjim iskutvom je vec znala da li treba uzorak da salje na analizu ili ne.

Ko zeli shvatice me, a kome je do svadje neka me zaobidje :tongue2:

Ne pisi gluposti pre nego pažljivo procitas moj post. A piše DA JOJ TA TABLETA NECE SKODITI ALI JOJ NEĆE NI POMOCI JER IMA VIRUSNU INFEKCIJU. Glupo je porediti njenu situaciju sa astmom, a ni moju polensku kijavicu. Meni ne moras licitirati bolesti i njihovu terapiju u trudnoći jer sam lekar i jako dobro znam šta se leči a sta ne. Prvo pažljivo pročitaj pa reaguj. A piše i da joj ne popujem, vec da ima virusnu infekciju koju ničim neće izlečiti dok se organizam sam ne izbori. To je sve.

:think: a sta ti pises?....prvo nije ni popila lek da leci virusnu infekciju nego za jaku glavobolju, malo skoncetrisanije citaj napisano, ne moras biti lekar da bi znao da se virusna infekcija ne leci...a to sto si lekar ne daje ti za pravo da budes nadmena i nekulturna....a za astmu znam posledica neupotrebe terapije jer imam dete, sestru, brantanca i oca koji boluju od iste....tako da draga doktorka nisi samo ti ovde pametna :)))))

pa nije ona debil pa da misli da ce paracetamol da je izleci

:) ma ona je doktorka a mi smo debili....a trebalo bi da zna da paracetamol, pogotovu jedna tableta nece skoditi bebi a trudnici ce olaksati tegobe....

Alo bre, pa to sam joj i napisala, da joj neće skoditi. A sto se tiče nadmenosti i nekulture, niti sam ja koga nazvala debilom za razliku od tebe, niti sam joj nadmeno rekla da sam doktor, već sam to rekla tebi kad si nadmeno krenula da mi držiš predavanje o CO2 u astmi i verapamilu. Oladi se malo, razumem ja to, hormoni, nervoza, ali ružne reci o ljudima su ipak previše.
Ali forum trpi sve.

Evo Vasilije, i ja imam alergije i migrene a u trudnoci se ponasam isto kao i ti :) Nema lekova koje se mogu popiti, osim paracetamola, ali on je za mene bonbonica. Kada su migrene stizale uzimala sam magnezijum, jacu hranu, puno vode i izlazila u setnju. Sto se ambrozije tice, spasila sam se od kad zivim u CG, to je najgora alergija koja moze da te snadje u avgustu. Ako imas mogucnosti da avgust provedes ovde na moru, to bi te preporodilo. Alergija je u tesnoj vezi sa glavoboljom, kao sestre su :)
A da dolijem ulje na ovu raspravu :) Mislim da je Cickavu snasla virusna upala grla i predlazem narodnu terapiju: oblozi od meda i rakije, propolis, caj, limunada.
Sto se tice briseva: naravno da niko nece uzimati bris bez simptoma. A opet, ja nisam imala simptome a imala sam Ureaplazmu. Da nisam insistirala na brisu(koji ovde nece da rade trudnicama), ne bi dobila adekvatnu terapiju u trudnoci. Ovo bas i nije bezazlena bakterija, izaziva spontani i prevremene porodjaje.
I Cicak, Ija nije rekla da je tvoja dr nezdravorazumska, vec da je njena zdravorazumska, sto se primas :)
A Neizreciva brate, Vasilije nema astmu vec alergiju, i ne shvatam zasto bi uzimala lekove za astmu? Evo mi ga loratadin za alergije pokraj kompa i lepo pise " nije preporucljiva upotreba tokom trudnoce, obzirom da bezbednost primjene nije potvrdjena". Ajd ga uzmi majcin sine... Ja ne bih.

Laural draga, sve se slažem sa tobom. I meni je more u avgustu spas, ali mi ginekolog ne da na put, vantelesna+blizanci+decidua materice se spušta u grlić = lezi kući u hermetički zatvorenom prostoru što je nemoguće. Moram prozor otvoriti. Lekove mi naravno ne dozvoljava, čak ni inhalacione kortikosteroide, a o loratadinu da i ne govorimo.

A što se ovde narod raspalio za glupost, nije mi jasno. Kao što rekoh, hormoni, pa im se mora oprostiti. Valjda ce razumeti bar tvoj post.

Alo bre, pa to sam joj i napisala, da joj neće skoditi. A sto se tiče nadmenosti i nekulture, niti sam ja koga nazvala debilom za razliku od tebe, niti sam joj nadmeno rekla da sam doktor, već sam to rekla tebi kad si nadmeno krenula da mi držiš predavanje o CO2 u astmi i verapamilu. Oladi se malo, razumem ja to, hormoni, nervoza, ali ružne reci o ljudima su ipak previše.
Ali forum trpi sve.

:)))) auuu pa ja nisam verapamil ni spomenula, pobrkala si me sa nekim....a prvo si ti pocela da vredjas sa tim da pisem gluposti....jel treba da citiram???.....

Jexy, znam da ti nije lako ali probaj tamo da se odmoris. Uzmi neko lako stivo, neke lagane knjige, mozda cak i casopis "Najlepse ljubavne price", hehe. Tamo ces upoznati neke zene koje leze mesecima pa ce ti biti lakse, ali nemoj da te smaraju teskim pricama. Lepo je znati da su dr pazljivi i da ce te propratiti i cuvati. Ti si Jexy vuk, ima da i' oduvas. Drz' se :zag:

:)))) auuu pa ja nisam verapamil ni spomenula, pobrkala si me sa nekim....a prvo si ti pocela da vredjas sa tim da pisem gluposti....jel treba da citiram???.....

Ženo draga, niko ti nije ni rekao da nije tačno da se astma leči u trudnoci, leči se još mnogo što šta. Glupost je poredjenje tako teškog stanja sa virusnom infekcijom grla i polenskom kijavicom, koje su spram astme, ma koliko dosadne bile, lako oboljenje koje se moze trpeti i ne ugrožava bebu.
Džaba se palis toliko, kao sto rekoh pažljivije čitaj tekst. Ako se Mali cicak nije našla uvredjena jer je žena trazila savet od svih nas, sto se ti toliko mesas i jos na takav nacin. Idi istusiraj se, odspavaj, videćeš sutra koliko se apsurdno ponašaš, kad malo stvari iscitas sa distance, ne samo moje, vec i postove drugih ljudi koji su se ukljucili u diskusiju. Ovakva komunikacija ne priliči ni mestu, a sigurno ni ljudima sa ovog foruma, koji su tu i uclanjenji da bi skupili što više saveta i iskustva. Želim da verujem da je to i tvoj razlog. Pozdrav i laka ti noc.

Back