Kutak za trudnice

Grrrrrr.
Hoćeš nju da dovedeš u red. Do sinoć je bilo sve uredno, trudim se da se više i igramo da nema utisak kad legne da nešto propušta, da se nije naigrala i ugasim svetlo i tri sata, doslovce tri sata, je budna ležala u mraku. Gleda po sobi, pa deluje da je gotova, zatvori oči, ne dišem da je ne probudim, kad samo digne glavu skroz budna; "Mama, da te nesto pitam. Kad sam se vozila u vozu sa tockicima u krug, gde je to bilo?". I tako u krug tri sata, mozak nikako da joj se isključi. Na kraju sam flipnula i urlala, to nije normalno, mora da je umorna, pa se rasplakala. Užas. Na kraju sam je zagrlila i ljuškala i tako joj se pridremalo i onda je zaspala.
Evo danas se igra punom parom, neće da čuje da legne popodne da spava. A meni je frka da opet ne ležimo bez veze neko silno vreme.

Ipak sam radila amnio. Krenulo je naopako sve što je moglo da krene naopako, na kraju sam pala u neiskusne ruke stažisti da se malo vežba. :mrgreen:
Sad odmaram i nadam se najboljem. Samo kad je prošlo.

- - - - - - - - - -

I saznala sam juče pol, dečak je. Katarini još nisam rekla, obe smo bile sigurne da je devojčica, ona za batu neće da čuje. A i sve sam se nadala da ću silne haljinice i jaknice koje ova nije iznosila, neke ni probala moći sad iskusno da nosimo.

Bio je i doktor tu, ali kad vidiš da je skroz neiskusna, da ne zna koju sondu da uzme, ne zna da je drži, pritiska jako, koja uputstva joj daje doktor... U životu se više nisam uplašila. Još sestra polako izvlači plodovu vodu, a doktor dreknu na stažistkinju da ne gleda u špric nego u monitor. Ceo dan nije mogla da mi prođe napetost od tih par minuta ogromnog straha.
Znam da se dešava da rade i stažisti, ali sam zamišljala da je to ipak malo profesionalnije, da vežbaju fazu po fazu, ne ovako amaterski, naročito što svi znamo da je iskustvo lekara još najbitniji faktor da ne dođe do pobačaja, infekcije zbog bolesti ne računam. Pazi kad pojma nemaju.

Sad smo ok. Keti je baš insistirala na seki, baš sam se bojala da ne odbija ideju o bratu, deca znaju da tu budu pravi čudaci, neće da čuju, ali sinoć počesmo da joj pričamo, bata ovo, bata ono, ona ne reaguje uopšte. Prihvata bez problema...

- - - - - - - - - -

Meni je nešto čudno da je dečak, ne znam šta sad sa njim da radim, šta se radi sa dečacima. Ali pretpostavljam da je tako svima, da ti sad ne bi znala šta sa devojčicom. Bude posle sve opet normalno.

Pazi kad sam ja do porođaja bila ubeđena da nosim devojčicu, džabe i svih uz pregleda, džabe rezultata AC, ja san bila sigurna da je žensko.
Mi do zadnjeg meseca nismo imali muško ime ali smo imali tri ženska, za svaki slučaj :lol:
Plus sam odrasla u porodici punoj žena, ja zaista nisam znala (a ni sad nisam sigurna) šta se radi sa dečacima ali snalazim se, plivam nekako :lol:

- - - - - - - - - -

Mada mislim da su dečaci lakši za održavanje :)))

Ja mislila čičak trudna :p

čestitke trudnicama

....i ja mislilm da su dečaci lakši za održavanje
pa kreni prvo od frizure...samo ošišaš i gotovo
kod devojčica ne može baš tako
pa i odeća ...

Radila sam Harmony test (mada iste parametre gleda i Nifty). A pošto sam se odlučila da čuvam matične ćelije u BioSave-u, imala sam i popust. :)

Presrećni smo što je curica, ali mislim da ne bi bilo drugačije ni da je dečkić. :)

Back