Kutak za trudnice

Kad sam radila test za trudnoću, granica koja kazuje da li trudnoće ima, na dva dana treba da se duplira ako se beba dobro usadi. Kasnije kad se utvrdi trudnoća, i kad se utvrdi vitalna trudnoća ne znam da li je i čega pokazatelj.
Po logici stvari da li trudnoće i dalje ima, ali tada bi u bolnici kad devojke održavaju trudnoću na početku merili i betu koja bi onda bila jasan pokazatelj. A to ne rade, čekaju da vide šta će biti, da li će se trudnoća održati ili ne. Tako da ne znam da li je stvar baš tako jednostavna.

Kad sam radila test za trudnoću, granica koja kazuje da li trudnoće ima, na dva dana treba da se duplira ako se beba dobro usadi. Kasnije kad se utvrdi trudnoća, i kad se utvrdi vitalna trudnoća ne znam da li je i čega pokazatelj.
Po logici stvari da li trudnoće i dalje ima, ali tada bi u bolnici kad devojke održavaju trudnoću na početku merili i betu koja bi onda bila jasan pokazatelj. A to ne rade, čekaju da vide šta će biti, da li će se trudnoća održati ili ne. Tako da ne znam da li je stvar baš tako jednostavna.
Kako napredujete bebče i ti? Daj neki bebi izveštaj. :heart:

Aaaa, zato pominješ ovu temu. Ja dok ukapiram. :D
Ne rekoh da je amniocenteza potvrdila da je dečak, normalan kariotip, 26. nedelja već.
Joj, prvoj trudnoći sam se mnogo više radovala. Sad nešto ne osećam neko ushićenje, da me ovoliko ne sputava trudnoća i da mi nije napravila karambol sa spavanjem, zubarom (ne mogu da snimim zub, a atipičan koren, pa popravljamo u fazama, putem pokušaja, svaki čas visim tamo) ne bih tek imala nikakvi osećaj.
Kao da se dešava nekom drugom.

Aaaa, zato pominješ ovu temu. Ja dok ukapiram. :D
Ne rekoh da je amniocenteza potvrdila da je dečak, normalan kariotip, 26. nedelja već.
Joj, prvoj trudnoći sam se mnogo više radovala. Sad nešto ne osećam neko ushićenje, da me ovoliko ne sputava trudnoća i da mi nije napravila karambol sa spavanjem, zubarom (ne mogu da snimim zub, a atipičan koren, pa popravljamo u fazama, putem pokušaja, svaki čas visim tamo) ne bih tek imala nikakvi osećaj.
Kao da se dešava nekom drugom.
Znači ćera i sinček. :super:
Ti se znači dobro osećaš, to je najvažije. Kolika će ćera biti kad se on rodi?

A tek ćeš da se iznenađuješ sama sebi. Prvi put je sve posebno, posle si stara kuka. :D
Ja sam doživela šok u porodilištu, kada sam rodila drugi put i džedžim u bolnici dva dana i ne mogu da vidim moje pile (prvog sina) zbog ove bebe sa kojom sam ovde zatvorena.
Strašno zvuči, ali ja sam plakala jer mi je nedostajao moj sin. Ovaj drugi je debelo morao da se izbori za moju ljubav i zato je postao pijavica. Kao da je osećao da je sa njim sve rutinski iako sam mnoooogo više vremena provodila sa njim jer se tek rodio, jel te....
Muke su to koje znaju samo mame. Ta uzburkana osećanja, borba sa samom sobom, to će ti biti u prvom planu.

A tek ćeš da se iznenađuješ sama sebi. Prvi put je sve posebno, posle si stara kuka. :D
Ja sam doživela šok u porodilištu, kada sam rodila drugi put i džedžim u bolnici dva dana i ne mogu da vidim moje pile (prvog sina) zbog ove bebe sa kojom sam ovde zatvorena.
Strašno zvuči, ali ja sam plakala jer mi je nedostajao moj sin. Ovaj drugi je debelo morao da se izbori za moju ljubav i zato je postao pijavica. Kao da je osećao da je sa njim sve rutinski iako sam mnoooogo više vremena provodila sa njim jer se tek rodio, jel te....
Muke su to koje znaju samo mame. Ta uzburkana osećanja, borba sa samom sobom, to će ti biti u prvom planu.

Meni je nezamislivo da nekoga sada moram da volim kao Ćelavog, mislim kako je to uopšte i moguće :lol:
A opet, s druge strane, nije više beba, uskoro će početi da trči i da se otima i biće vreme za novo malo mače <333

:lol: Verujem da je baš tako.
Imaće tri godine i dva meseca.
Ranije su me nervirale majke koje se preterano brinu kako će starije dete dok su one u porodilištu par dana, mislila sam kakav užas od simbiotskog odnosa, žena uguši dete preteranom brigom i pažnjom, da bi mi, naravno, sad to bilo najveće opterećenje. z:mrgreen:

Još je ona navikla da neko spava s njom, da se uspavljuje držeći se za moju kosu, nikako da preraste spontano, a možda ni žmu neće biti u Srbiji zbog posla. Nemam predstavu kako ćemo premostiti tih par dana. Još će verovatno biti zakazan carski. I kako ćemo posle. Još sam ja stalno sa njom pa je preterano vezana za mene.
Sa jedne strane mislim da je zato i dobro da ih je dvoje, da se malo ispeglaju te greške, a s druge strane mene stvarno mrzi da prolazim taj period prilagođavanja. Lenjamajka.com :zstidljivko:

O da, ja...Imala sam 39 godina, neplaniranu trudnoću, tokom koje se, već prvih nekoliko nedelja ispoljio miom, intramuralni, na krvnom sudu. Rastao je zajedno sa plodom, u jednom momentu je bio 18 cm, ali se nakon porođaja smanjio na 2, i takav je već 7 godina.
Malo su više morali paziti prilikom amniocenteze, i na uputu za porođaj je to bilo naglašeno, ali je porođaj prošao prirodno i bez problema. Samo se treba pratiti njegov rast i položaj.
Sve te rekla kazala nemoj slušati, nije to nikakav problem ako lekari znaju sa čime se sreću.

Neki hormoni koje je preporucila da se vaginalno uzimaju, pogledacu kasnije tacan naziv. Al mi je van pameti da se napise dijagnoza "sumnja se na miom" i odma prepise terapija. Inace, vidi se kao neko uvecanje na materici.

Utrogestan. Ne znam koliko je bezazleno uzimati hormone. Pogotovo sto danas 80% trudnica to konzumira, dele im sakom i kapom. Lici mi na nesto nepotrebno, kao sto su hormonske tablete za kontracepciju. Moja majka to nije koristila, a iznela je jednu rizicnu trudnocu.

Pre sedam godina se umesto utragestona koristio partusisten.On se pio na 4 sata, ubrzavao je rad srca na otprilike 140-160...i tako svih 6 meseci od kako sam počela da ga pijem. Užasno sam se loše osećala i to mi je oštetilo srce pa i dan danas se jako brzo umaram.
Kasnije sam saznala da su ga i kod nas zabranili a da se u svetu mora potpisati odricanje od odgovornosti lekara za smrt trudnice ukoliko uzima taj lek.
Sad, činjenica je da sam se porodila samo 12 sati nakon prestanka pijenja tog leka.
Ako me pitaš da li bi ga opet uzela...pa bi. Ili hoćeš da budeš mama ili nećeš. Ja sam bila spremna da rizikujem i da sam znala kakav je to lek.

Ja utrogestan nisam ni osetila da sam pila, bukvalno, dobila sam ga posle amniocenteze da popijem 2 kutije valjda i posle po potrebi. Hvala Bogu, nije bilo potrebe i skoro do pred sam kraj je trudnoca uredno protekla.

Utrogestan. Ne znam koliko je bezazleno uzimati hormone. Pogotovo sto danas 80% trudnica to konzumira, dele im sakom i kapom. Lici mi na nesto nepotrebno, kao sto su hormonske tablete za kontracepciju. Moja majka to nije koristila, a iznela je jednu rizicnu trudnocu.

Ja sam u obe trudnoće koristila vaginalno i to do kraja. U prvoj mnogo jaču dozu. Tad sam išla kod specijaliste za sterilitet, pa je preventivno davala jaču dozu, uz napomenu da manje doze ne znače ništa.
Sad na svoju ruku smanjim ako sam ok i ako sam u prilici da više odmaram. Pomaže mi oko bolova i nelagodnosti koje me istripuju i uplaše. Neko nije koristio, neko jeste.
Meni jedino što mi je smor toliko vremena biti na vaginaletama, o drugim stvarima nisam razmišljala. Ne bi trebalo da daje neželjene efekte, pitanje koliko pomaže, ali meni treba nekad i taj placebo efekat... :D

Svako radi kako hoce ...

Ja sam imala miom, bio je mali, oko 3x4 cm i rastao je zajedno sa plodom ... u 8moj nedelji sam imala kao neko "krvarenje", malo braonkastog iscedka ... dobila sam Utrogestan da ga pijem, posle da ga stavljam kao vaginalete ... do posle amniocenteze ... kao vaginalete ga nisam ni osetila, ali dok sam ga pila, muka mi je bilo, htela je utroba da mi izadje na usta ....
Ali ... moj sin je moje chudo, imam punu fioku papira da sam sterilna, da nikad necu roditi ... ja bih popila i kozje govance, ako kazhu da ce da pomogne ...
Meni su na carskom morali vaditi miom, pa su bile neke komplikacije, ali to zavisi od pozicije i velichine mioma ... eto taj moj je bio intramuskularni i velichine glave novorodjencheta ...

Back