Kutak za trudnice

moja sestra s prvom kceri isto nista nije dobila
u visegradskoj se porodila
kao bas bilo nestalo paketica, al zvace ih cim bude
nit su ih zvali, niti su se oni nesto interesirali i tako..: )

ja sa irinom nisam dobila, sad jesam
uhvatili smo zadnji voz i dobili sve

al ne bi me cudilo da smanje roditeljske dodatke sad :roll:

- - - - - - - - - -

ovo uhvatili smo zadnji voz zvuci malo glupo al shvatate sta ocu da kazem

citala sam danas da ce da smanje sva socijalna davanja, bukvalno sva, sto podrazumeva i deciji dodatak, samo ne znam moze li on biti manji[/QU

Potpuno se slažem. Čak predlažem da se uvede solidarni porez koji bi se plaćao u trenutku kada žena ostane trudna, ili se u celosti isplaćivao do porođaja. Mislim da bi bilo korektno da platimo po 50 000 dinara po bebi. Ko nema, čekaće kao Giorgina dozvolu da se porodi.
Država je servis svih građana koji u njoj žive, a taj servis mora od nečega da se izdržava. Kako su roditelji mahom nezaposleni ili neprijavljivanjem izbegavaju da plaćaju porez, pošteno je da se svaki novi član našeg društva "učipi" čim stigne...i da se tako solidariše sa svima ostalima koji već žive i plaćaju porez.......

citala sam danas da ce da smanje sva socijalna davanja, bukvalno sva, sto podrazumeva i deciji dodatak, samo ne znam moze li on biti manji

Potpuno se slažem. Čak predlažem da se uvede solidarni porez koji bi se plaćao u trenutku kada žena ostane trudna, ili se u celosti isplaćivao do porođaja. Mislim da bi bilo korektno da platimo po 50 000 dinara po bebi. Ko nema, čekaće kao Giorgina dozvolu da se porodi.
Država je servis svih građana koji u njoj žive, a taj servis mora od nečega da se izdržava. Kako su roditelji mahom nezaposleni ili neprijavljivanjem izbegavaju da plaćaju porez, pošteno je da se svaki novi član našeg društva "učipi" čim stigne...i da se tako solidariše sa svima ostalima koji već žive i plaćaju porez.......

odlicna ideja
mada bi bilo jos bolje da bebe placaju od rodjenja
recimo 5 soma po bebi odma da se uplacuje i to da se mora beba...licno prizentat
na shalter svaki mjesec pa fino metne otisak prstica...dok ne nauci pisat i tako to :lol:

Poslednja izmena:
inace, ja maloprije s mamom u aksi i zove zmu
kaze, onako uspaniceno, gdjeeee ste???
reko, evo nas u porodilistu...krenulo, a nisam te htjela budit...
s druge strane muk pa onda jedno uzasnuto - stvarno!?
e, tu sam se vec pocela smijat i na to dobila - e, bas je smesno...grohotom se smijem...
missim, ja se jos smijem :lol:

odlicna ideja
mada bi bilo jos bolje da bebe placaju od rodjenja
recimo 5 soma po bebi odma da se uplacuje i to da se mora beba...licno prizentat
na shalter svaki mjesec pa fino metne otisak prstica...dok ne nauci pisat i tako to :lol:

Apsolutno je neophodno da beba bude lično prisutna.
Zamisli ako su roditelji uzeli dvojno državljanstvo (recimo Mađarsko, ili bilo koje od okolnih članica EU) pa beba slučajno dobija i neku pomoć, jer je fiktivno prijavljena i negde drugde!?
Takve bebe bi trebalo da plaćaju extra profitabilni porez, pošto su u mogućnosti da osnovne potrepštine nabavljaju u inostranstvu i na taj način izbegnu plaćanje marži od 1763% i obavezni PDV..... Tako ne kupuju domaće, a možda čak ne nose ni šitoki povoj.... a tome se mora stati na put i to vrlo odlučno i nemilosrdno!

Apsolutno je neophodno da beba bude lično prisutna.
Zamisli ako su roditelji uzeli dvojno državljanstvo (recimo Mađarsko, ili bilo koje od okolnih članica EU) pa beba slučajno dobija i neku pomoć, jer je fiktivno prijavljena i negde drugde!?
Takve bebe bi trebalo da plaćaju extra profitabilni porez, pošto su u mogućnosti da osnovne potrepštine nabavljaju u inostranstvu i na taj način izbegnu plaćanje marži od 1763% i obavezni PDV..... Tako ne kupuju domaće, a možda čak ne nose ni šitoki povoj.... a tome se mora stati na put i to vrlo odlučno i nemilosrdno!

pa to su strasne stvari...cist privredni kriminal
zamisli samo koliko khm...drzava godisnje tako izgubi samo zbog jeftinijih pelena :sad2:

pa to su strasne stvari...cist privredni kriminal
zamisli samo koliko khm...drzava godisnje tako izgubi samo zbog jeftinijih pelena :sad2:

Nisu to draga moja " samo pelene"
Kada narod kupuje domaće, skuplje, nekvalitetnije pelene, raste i potrošnja deterdženta, omekšivača, struje, vode, krema protiv ojeda, krema protiv ekcema zbog viška omekšivača... a to malo po malo pokreće privredu, nemoj tako...

Nisu to draga moja " samo pelene"
Kada narod kupuje domaće, skuplje, nekvalitetnije pelene, raste i potrošnja deterdženta, omekšivača, struje, vode, krema protiv ojeda, krema protiv ekcema zbog viška omekšivača... a to malo po malo pokreće privredu, nemoj tako...

da znas
unistise privredu nachisto kupujuci te stranjske pelene
vidis, kakvi smo ljudi postali...samo svoje pedu gledamo : (

inace, ja maloprije s mamom u aksi i zove zmu
kaze, onako uspaniceno, gdjeeee ste???
reko, evo nas u porodilistu...krenulo, a nisam te htjela budit...
s druge strane muk pa onda jedno uzasnuto - stvarno!?
e, tu sam se vec pocela smijat i na to dobila - e, bas je smesno...grohotom se smijem...
missim, ja se jos smijem :lol:
ahahahahahhahahhahahah

- - - - - - - - - -

citala sam danas da ce da smanje sva socijalna davanja, bukvalno sva, sto podrazumeva i deciji dodatak, samo ne znam moze li on biti manji

znala sam
znala
uh!!!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

To ako urade, stvarno se bojim da ce se naci neko sa pistoljom ko ce im mozak prosvirati.

ja podrzavam tog psihopatu :mrgreen:
ali potpuno

- - - - - - - - - -

znaci, skupljam racune za povracaj pdv
to ako ukinu,pre nego sto predam i bude isplata, ima ja da budem taj psiho :mrgreen:

ja sam za to, da pisemo peticiju da oni jadni sebi povecaju plate a nama ukinu sve
i nase zdravstveno nek ide njima za topli obrok
ipak se svi oni mnogo trose, dok kopaju nos u skupstini...treba da pojedu nesto konkretno,da povrate snagu

- - - - - - - - - -

Ja sam skupljala I kad sam preracunala neku sicu...
skontala da cu vise potrositi goriva dok odem I predam sve to... iskopiram... dok se nacekam u redovima... pokupim neke viruscinw itd...
pa sam odustala :aha:

ja nisam racunala
al mi kupujemo mleko pa ce valjda vise da ispadne
sutra cu bas da izracunam

- - - - - - - - - -

cuila sam da Tamara treba da ima pravo na neku socijalnu pomoc zbog ovog rascepa
htedo da proverim to al ne znam jel ima svrhe sad kad se stiskaju

ne smanjuju se sva socijalna davanja, vec pomoci koje su na nivou Bga
posto je Bg u buli, tako da smanjenja ne kace republicki nivo
tj.roditeljske,decje i ostale dodatke
tako sam ja razumela

povracaj pdv? ja na to nemam pravo
jbg po njihovim arshinima sam dovoljno bogata da mi isti ne treba

ja sam za to, da pisemo peticiju da oni jadni sebi povecaju plate a nama ukinu sve
i nase zdravstveno nek ide njima za topli obrok
ipak se svi oni mnogo trose, dok kopaju nos u skupstini...treba da pojedu nesto konkretno,da povrate snagu

- - - - - - - - - -

ja nisam racunala
al mi kupujemo mleko pa ce valjda vise da ispadne
sutra cu bas da izracunam

- - - - - - - - - -

cuila sam da Tamara treba da ima pravo na neku socijalnu pomoc zbog ovog rascepa
htedo da proverim to al ne znam jel ima svrhe sad kad se stiskaju

da znas
i preskup im je onaj restoran
to bi zapravo trebalo od ovog s pdveom za bebi opremu financirat
evo, nek daju njima da proshire jelovnik te parice...: )))

ne smanjuju se sva socijalna davanja, vec pomoci koje su na nivou Bga
posto je Bg u buli, tako da smanjenja ne kace republicki nivo
tj.roditeljske,decje i ostale dodatke
tako sam ja razumela

povracaj pdv? ja na to nemam pravo
jbg po njihovim arshinima sam dovoljno bogata da mi isti ne treba

nego sta si nego bogata
tebi prvoj da umanje platu i rasporede sebi....bratski da podele
:heart:

Back