Kutak za trudnice

ja sam za to, da pisemo peticiju da oni jadni sebi povecaju plate a nama ukinu sve
i nase zdravstveno nek ide njima za topli obrok
ipak se svi oni mnogo trose, dok kopaju nos u skupstini...treba da pojedu nesto konkretno,da povrate snagu

- - - - - - - - - -

ja nisam racunala
al mi kupujemo mleko pa ce valjda vise da ispadne
sutra cu bas da izracunam

- - - - - - - - - -

cuila sam da Tamara treba da ima pravo na neku socijalnu pomoc zbog ovog rascepa
htedo da proverim to al ne znam jel ima svrhe sad kad se stiskaju
Питај и ако може узми, оплети банду!

Džabe sam išla na komisiju. :roll:
Bolovanje mi je otvoreno 3. aprila, tako da još nije isteklo mesec dana. To i ja znam, ali mi je i dr rekao, a i da nije, svakako bih otišla ranije, bolje nego da zakasnim. Ali ne, nije isteklo mesec dana, pa da dodjem 5. u ponedeljak.
Samo sam crkla pešaka do dole i nazad, pa sam svratila i na pijacu... malko ovog, malko onog, ma svega po malko, i kada se to sve sabere jedva sam donela do kuće :dash: Ajd, Stefan voli bundevu pečenu, uzmem jednu krišku tu oko 1,5 kila. Mica voli jabuke, uzem isto tako, pa hajde kupus za salatu, pa nadjem lep krupan suncokret, to svi volimo da krckamo ( ala nas sve redom psujem posle kada usisavam :mrgreen: ), zdravo je za krvne sudove ima omega masne kiseline, pa i to uzmem kilo.... pa mleko, sir, ovo, ono... došlo mi je na pola puta da bacim one kese koje mi seku šake i tegle ruke iz ramena... :dash: I to mi nije jasno, bre "do juče" sam mogla da nosim i teglim kao magarac, odjednom ne mogu. Jel to do trudnoće ili šta? :think:

Dobro je da sam se setila da svratim do dz-a po ampulu, sutra treba da primim depo-progesteron, a ginekologija ne radi sutra, nego dežurstvo. Šipak bi je primila sutra da nisam sad uzela ampulu.

I tako... nego, pitala sam onu sestru tamo na komisiji, ništa mi ne treba, nikakvi lekarski nalazi za ponedeljak, samo knjižica i uput od ordinirajuećeg lekara. A svaki sledeći put to, i plus ta ocena što će sad u ponedeljak da mi daju. Znači nikakva dokumentacija, UZ nalazi, krvna slika i slično.

I zaboravih da kažem, jutros za malo da padnem niz stepenice :dash:
Vodim klince u vrtić, pa ću da produžim na komisiju. Na drugom smo spratu, ali nije zgrada, nego porodična kuća, pa nije klasičan stan, tj. klasičan ulaz, nego smo stavili zid od rigipsa i vrata odmah na vrhu stepenica. Tako da praktično nemam nikakav podest pre ulaska u stan, nego otvaram vrata sa nižeg stepenika. Tj, kada izlazim, zatvaram vrata stojeći na nižem stepeniku.
Na to smo svi več navikli, ali... Jutros Mic krenula prva, ona je velika, ide sama niz stepenice, a ja iza vodim malenog. I kao i uvek, sidjemo taj jedan stepenik, pa se ja okrenem i zatvorim vrata, a nosim i njihove rance za vrtić, i moju tašnu i kesu sa nalazima, i držim dete za ruku... čitava akrobacija... :roll: i sklizne mi noga sa stepenika, nego sreća da sam drugom nogom stabilno stajala, pa sam se ipak dočekala u raskoraku na trećem stepeniku tek. Znači, jedna mi je noga ostala na tom najvišljem, a druga tri stepenika ispod :sad2: U trenutku me stomak zaboleo, valjda od onog cima, i straha, šoka.... Sreća pa mali nije izgubio ravnotežu, jer da jeste, pali bismo oboje... :sad2:

I tako... nego, pitala sam onu sestru tamo na komisiji, ništa mi ne treba, nikakvi lekarski nalazi za ponedeljak, samo knjižica i uput od ordinirajuećeg lekara. A svaki sledeći put to, i plus ta ocena što će sad u ponedeljak da mi daju. Znači nikakva dokumentacija, UZ nalazi, krvna slika i slično.[/QUOTE<

Žao mi je za dezinformacije. Ovo je treća trudnoća koju održavam, redovne komisije, samo meni ginekolog napiše kog datuma da odem, pa žmu ode... Prvi put su vikale na njega i bio je u šoku, ali kada sam ga pitala da li bi bilo bolje da su vikale na mene, on se iskulirao i od tada ide on. Svaki put nosi uput ginekologa, UZ ne stariji od 15 dana, ali ja svako idem privatno tako da bude od pre dva, tri dana, u DZ mi samo prekuca i nalaze krvi i urina. Ako nešto ne donese (recimo zaboravila sam da mu dam nalaz urina, posebno sam vadila krv, posebno je rađena urinokultura) to je vika, dreka i gomila zavrzlama.

Džabe sam išla na komisiju. :roll:
Bolovanje mi je otvoreno 3. aprila, tako da još nije isteklo mesec dana. To i ja znam, ali mi je i dr rekao, a i da nije, svakako bih otišla ranije, bolje nego da zakasnim. Ali ne, nije isteklo mesec dana, pa da dodjem 5. u ponedeljak.
Samo sam crkla pešaka do dole i nazad, pa sam svratila i na pijacu... malko ovog, malko onog, ma svega po malko, i kada se to sve sabere jedva sam donela do kuće :dash: Ajd, Stefan voli bundevu pečenu, uzmem jednu krišku tu oko 1,5 kila. Mica voli jabuke, uzem isto tako, pa hajde kupus za salatu, pa nadjem lep krupan suncokret, to svi volimo da krckamo ( ala nas sve redom psujem posle kada usisavam :mrgreen: ), zdravo je za krvne sudove ima omega masne kiseline, pa i to uzmem kilo.... pa mleko, sir, ovo, ono... došlo mi je na pola puta da bacim one kese koje mi seku šake i tegle ruke iz ramena... :dash: I to mi nije jasno, bre "do juče" sam mogla da nosim i teglim kao magarac, odjednom ne mogu. Jel to do trudnoće ili šta? :think:

Dobro je da sam se setila da svratim do dz-a po ampulu, sutra treba da primim depo-progesteron, a ginekologija ne radi sutra, nego dežurstvo. Šipak bi je primila sutra da nisam sad uzela ampulu.

I tako... nego, pitala sam onu sestru tamo na komisiji, ništa mi ne treba, nikakvi lekarski nalazi za ponedeljak, samo knjižica i uput od ordinirajuećeg lekara. A svaki sledeći put to, i plus ta ocena što će sad u ponedeljak da mi daju. Znači nikakva dokumentacija, UZ nalazi, krvna slika i slično.

Ne mora da znaci da ce biti sledeceg puta
meni moj dr napisao u uputu "preteci pobacaj"
i oni mi odmah odobrili bolovanje komplet bez ponovnog dolaska
sve zavisi kakva ti komisija zapadne

I tako... nego, pitala sam onu sestru tamo na komisiji, ništa mi ne treba, nikakvi lekarski nalazi za ponedeljak, samo knjižica i uput od ordinirajuećeg lekara. A svaki sledeći put to, i plus ta ocena što će sad u ponedeljak da mi daju. Znači nikakva dokumentacija, UZ nalazi, krvna slika i slično.[/QUOTE<

Žao mi je za dezinformacije. Ovo je treća trudnoća koju održavam, redovne komisije, samo meni ginekolog napiše kog datuma da odem, pa žmu ode... Prvi put su vikale na njega i bio je u šoku, ali kada sam ga pitala da li bi bilo bolje da su vikale na mene, on se iskulirao i od tada ide on. Svaki put nosi uput ginekologa, UZ ne stariji od 15 dana, ali ja svako idem privatno tako da bude od pre dva, tri dana, u DZ mi samo prekuca i nalaze krvi i urina. Ako nešto ne donese (recimo zaboravila sam da mu dam nalaz urina, posebno sam vadila krv, posebno je rađena urinokultura) to je vika, dreka i gomila zavrzlama.

Eto, vidiš, svuda je drugačije. Nije to dezinformacija, pa ja sam pitala, vi ste mi samo rekle kako je kod vas :)
Ja ću ipak poneti u ponedeljak čitavu tu dokumentaciju, šta mi teško da nosim papire, za svaki slučaj neka se nadju... sigurnije mi je.

Ata, ja te ne pitah ranije, nisu ti predlagali amniocintezu s obzirom da si +35?

Jesu, naravno.
Poslao me je bio moj dr u Front da radim amnio. Medjutim, kasno sam otišla, nije bilo slobodnih termina. Radila mi je ta dr u Frontu dabl test, pa sam radila tripl i jednostavno nije amnio bio ni nešto posebno potreban.
Drugo, ova dr u frontu mi je rekla da ne rade baš rutinski tu analizu kada su dvojajčani blizanci, jer mora da se uvodi iglica dva puta, jer su dve posteljice, a to je dupli stres i šok za organizam i dupli rizik. Da je dabl ili tripl nešto loše pokazao, onda bi radili po hitnom postupku, ovako ne.

A da li je amnio obavezan?
Ja vas sve pratim ali nista ne komentarisem jer sam na samom početku. Danas bi trebalo da uradi takozvani prvi pravi UZ pa da potvrdi trudnocu I kaze da su tu dve bebice :) .
Mene tek ceka ta procedura oko prvo otvaranja bolovanja pa onda komisije....

Ne, naravno da ni jedna dijagnostička procedura nije obavezna. Ali se preporučuje kod trudnica posle 35-te, kod onih koje u rodbini imaju slučajeve nekih genetskih oboljenja i slično tome...

Koja je tebi trudnoća po redu? BAš lepo ako i ti nosiš blizance :heart:
Ja sam bogami do ulaska u šesti mesec radila, hteo dr da mi otvori bolovanje i ranije, ali ja nisam htela. A eto, dodje i to da moraš...

evo se vratila iz misovica
kaze doktor, vratite se vi 4 tog, poslije praznika, da vidimo da se ista promijenilo
posto ova mala nema namjeru mrdat jos
medjutim, dodjem kuci i nakon pregleda nadjem tacku sukrvice na veshu...to mi
se prvi put dogadja, al osim toga nista drugo
mozda je od pregleda to
sad sam malo legla pa cu vidjet ako se nastavi vraticu se u bolnicu
sto mora kod mene sve komplicirano : (

Ako te je pregledao manuelno moguće je da se "pomeri čep na grliću".... Tako rogobatno zvuči, ne bi trebalo da je išta značajno. Meni se desilo posle pregleda u Višegradskoj, prva trudnoća i Vlada Milošević kaže da neću još 7 dana, dok smo stigli kući, ja vidim trag na vešu i brže bolje nazad, zalud... zaista je vitez stigao tek 9.dan

Back