Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se desilo ( a posle u prici sa drugaricama sam otkrila da su i one imale slicne simptome ) da kad sam trebala prvi put da dobijem posle porodjaja ( negde oko mesec dana pred prvu menstruaciju ) sam imala iste simptome kao da sam trudna, sa jakim mucninama. Mozda je u pitanju i pad hormona i prelazak na "normalno" stanje iz drugog stanja :lol:. Ali desava se, i izgleda prilicno cesto ako je sudeci po meni i mojim drugaricama.

Bravo za malu dusicu...:heart:
Jooj secam se kad sam ja osetila bebca,isto je bilo oko 15nedelje,leptirici,kao da me neko golica percetom :mrgreen: ,mada kazu da u drugoj trudnoci pre se oseti,ali zavisi od zene...super...jer poceo stomacic da raste?:zag:

Jeste,raste :klap: ,juce na faxu su mi drugarice rekle da se sada bas lepo vidi,a primetim da i komsije u zgradi pocinju cudno da me gledaju :lol:,iako ja sebi izgledam kao da sam se samo ugojila :lol:.

Meni se desilo ( a posle u prici sa drugaricama sam otkrila da su i one imale slicne simptome ) da kad sam trebala prvi put da dobijem posle porodjaja ( negde oko mesec dana pred prvu menstruaciju ) sam imala iste simptome kao da sam trudna, sa jakim mucninama. Mozda je u pitanju i pad hormona i prelazak na "normalno" stanje iz drugog stanja :lol:. Ali desava se, i izgleda prilicno cesto ako je sudeci po meni i mojim drugaricama.

E ovo nisam znala i stvarno puno hvala sd76 na ovoj informaciji... :hvala: sad su mi neke stvari jasnije... :aha:

Joj sta da radim :worth::worth::worth:? Poceli su mi grcevi u nogama svake veceri tj. u toku noci :roll::roll::roll:

ja sam imala taj problem, ali mi je moj ginekolig prepisao tablete magnezijuma, zovu se magno sanol, kao kapsule su. pije se jedna dnevno, samo uvece, deset min pre vecere, ili sat vremena posle... mada ne znam bas u cemu je fora oko toga kad se pije. meni su pomogle, iako sam popila samo pola kutijice, nisu se vise grcevi pojavljivali...

..pametne mame = pametne bebe.. :super:
..ja sam prvo dete rodila na pola druge godine, a drugo kad sam apsolvirala.. :D
..posle toga sam, za svoju dushu, zavrshila josh jedan fax.. :P
..nisam imala mnogo pomoci, ali je nisam ni trazila :plez:
..ono shto je chinjenica je da mi je prosek skochio samo tako od kako sam postala mama.. :heart:
..ne dajte se ukalupiti, devojke.. ;)

Jao kako mene ovakvi postovi oraspoloze!
Bravo November Child,
Bravo vrijedne mame!

Drage buduce i sadasnje mamice, evo i ja da se javim. Nije me bilo dugo jer sam na bolovanju a komp nam nesto nije radio. A i pravo da vam kazem, nemam vremena ni dusom da danem, cerka mi ima dve godine i ne staje, osim kad spava :)
Prvo da cestitam svima koje su prosle kroz "porodjajne muke" i na svet donele svoje najvece blago. A onda da pozdravim i nove trudnice, zelim vam ugodnu i veselu trudnocu.
Ja sam trenutno u 21. nedenji(sad sam proverila posto uopste nisam u toku) i osecam se, hvala Bogu, super. Prosle su one uzasne mucnine i povracanja i konacno je doslo prolece, a ja imam energije za troje. Samo mi je krivo sto u ovoj trudnoci nemam mnogo vremena da mislim na bebu u stomaku.
Mnogo sam srecna sto sam uspela da org. bolovanje i sad mogu da se posvetim porodici, sebi i uzivanju u trudnoci, blagoslovena bila drzavna sluzba:)....
Htela sam ovih dana kod dr, ali je na godisnjem pa cu sacekati, radoynala sam da saznam hocemo li imati jos jednu zabu ili zapca. Stvarno nije vazno, ali mi se cini da bih za decaka morala malo da se pripremim psihicki, nekako mi se cini da mozda ne bih umela... A mozda su to neki trudnicki tripovi...
Ne znam sta bih vam jos rekla osim da je bas dobro biti trudan u ovo doba godine, 'aljina i majica na pretek, u prosloj sam se dovijala kako sam umela, citave zime sam bila buckili. I da, u ovoj se ne gojim kao u prosloj. Malo sam se i opametila, ne treba bebi bas sve sto sam joj namenila...
Ajd zivele, pisacu uskoro opet! Cmooooookiiii

Evo i mene, isti slucaj, prva devojcica ima skoro 2 godine i ne prestaje sa trcanjem, pentranjem, dubljenjem na glavi itd. Kao da sam rodila vevericu
Sad sam u 35. nedelji, malo sam se vec smorila, ali evo jos malo pa stize nas decko, a posle tek neka nam je Bog u pomoci :)
Ljubac

Evo i mene, isti slucaj, prva devojcica ima skoro 2 godine i ne prestaje sa trcanjem, pentranjem, dubljenjem na glavi itd. Kao da sam rodila vevericu
Sad sam u 35. nedelji, malo sam se vec smorila, ali evo jos malo pa stize nas decko, a posle tek neka nam je Bog u pomoci :)
Ljubac

Jao, pa vi ste opet trudni! :) Nekako u isto vreme sve "stare" trudnice zatrudnele i drugi put...:)

Pozdrav svim dragim trudnicama :cao:
Nova sam na forumu. Imam 27 godina i u 15. sam nedelji trudnoće. Prolazim kroz težak period navikavanja na promene koje donosi drugo stanje. Najteže mi pada to što mi je plata srezana na minimalac čim sam saopštila u firmi da sam trudna...strašno.. :besna:
Toliko o pravima trudnica... da li još nek ima slično iskustvo? Zar je moguće da smo potpuno nemoćne u ovakvoj situaciji? Umesto da nas (trudnice) drže kao malo vode na dlanu, s obzirom na drastičan pad nataliteta, država nam maksimalno otežava... neka nam je Bog u pomoći...
Najvažnije je da čekamo naše bebice sa ljubavlju :veseljaci:

Živele sve hrabre majke i naše bebice :heart:

Puno sreće svima!

baš je prelijepo:zurka::zaljubljena:
Pozdrav svim dragim trudnicama :cao:
Nova sam na forumu. Imam 27 godina i u 15. sam nedelji trudnoće. Prolazim kroz težak period navikavanja na promene koje donosi drugo stanje. Najteže mi pada to što mi je plata srezana na minimalac čim sam saopštila u firmi da sam trudna...strašno.. :besna:
Toliko o pravima trudnica... da li još nek ima slično iskustvo? Zar je moguće da smo potpuno nemoćne u ovakvoj situaciji? Umesto da nas (trudnice) drže kao malo vode na dlanu, s obzirom na drastičan pad nataliteta, država nam maksimalno otežava... neka nam je Bog u pomoći...
Najvažnije je da čekamo naše bebice sa ljubavlju :veseljaci:

Živele sve hrabre majke i naše bebice :heart:

Puno sreće svima!

Dobrošla Biljana:cvet:, sve najbolje u novoj trudnoći,
da uživaš sa svojim :cmok2:stomačićem:cmok:a posle sa bebicom:cmok:

Nema na cemu :D

Inace,ceo dan me glava,ne boli,vec rastura,ali ceo dan,nije mi pomogla ni popodnevna dremka,evo sada ne znam sta da radim...
Za sutra smo nas troje,pardon cetvoro :D,planirali road trip po Fruskoj Gori,a onda cemo skoknuti u NS,jer mi se jako jede (nemojte me grditi) Big Mek obrok,njam :lol: ....valjda ce mi glavobolja prestati uskoro,uh.

Laku noc svima :cao:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back