Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam danas na ultrazvuku,bebica je super,hvala Bogu,teska je 170 grama :D,bas smo je dugo posmatrali kako se igra rucicama i stavlja palac u usta :D :heart:.Pol nismo uspeli da vidimo,jer se bebica u tom trenutku okrenula karlicom napred i sela u turski sed,a pri tom se nesto sklupcala,kaze dr "kao da joj je zima" :).Doktorka je rekla da joj se ucinilo da je ponovo decak,ali je naglasila da uopste nije sigurna i da se u ovoj nedelji jako lako pogresi,zasigurno cemo znati za mesec dana.Meni je bebica bila jaako slatka dok sam je gledala kako se igra rucicama,da mi je sada potpuno svejedno da li je decak ili devojcica,samo da mi je zivo i zdravo.A sad nam se ozbiljno nametnula dilema oko muskog imena :think:

Kako je ovo leeeepo, mmmm :klap:... jedva čekam... još 2-3 nedelje...:kiss:

pa gde su trudnice??? ostadoh sama... :( sta je sa ennom? bananica sigurno vec drzi svoju princezu u narucju... ja se ulenjila, samo mi se spava... stomak mi je zategnut i tvrd da mislim da cu da puknem!!! nervozna sam, stan jos nije sredjen, valjda ce danas biti gotovo... samo molim boga da se ne porodim dok sav namestaj ne stigne... pozzz svima, cuvajte se i mazite svoje tibeeeee...

Lepo vreme,pa smo svi izmileli napolje :lol:.
Suzo kad ti je termin?
Ja ne znam sta je ovo,imam strasne glavobolje,kad me bol uhvati drzi me ceo dan,a pritisak mi je normalan 110/70.

termin mi je 1.juna. joj ne znam za te glavobolje, moja drugarica je sad u 18-oj nedelji, crkava od glavobolje. doktor joj rekao da nista ne sme da pije od lekova,a inace pati od migrene vec par godina. nista, pokusaj da odspavas ili sto cesce budi napolju... izdri nekako...valjda ce proci... a mozda je samo trenutno, koliko god nam je trudnoca lepa i koliko god se radujemo, opet nam je to veliko opterecenje i briga. tako da, mozda je samo od toga :-) koja si bese ti nedelja? cmokic za tvog malisu...:cmok2::heart:

Jaoj Suzo ne znam kako ti izdrzavas ali ja bogami svakim danom sve teze i teze.Neka neobjasnjiva nervoza me hvata pa neki svrab pocelom telu.Izdrzacu sta cu moram:manikir::manikir::manikir:

nista mi ne pricaj, ja ujedam od nervoze! mada, kod mene je sve bilo ok,al kako sam usla u deveti, muci me gorusica, noge oticu, nocu se znojim, emotivno se lose osecam, placljiva sam uzasno. jedino sto mogu da se pohvalim izgledom. koza mi blista, strija nema za sada, mada mazem stalno, ne znam kako ce biti posle porodjaja, lice savrseno, nema fleka nikakvih. ugojila sam se 13kg, od toga je beba 3kg, na zadnjem merenju, videcemo sutra. moramo malo da istrpimo, posle ce sve biti ok uz nase andjele... :):heart::zag::bye:

Hvala vam.Pitacu doktorku da li smem nesto da pijem.
Suzo ja sam sada 17.nedelja.A glavobolje imam od prosle nedelje,nisu svakodnevne,do sada sam ih imala tri puta,ali me drze po ceo dan.Za sada mi samo malo pomazu hladne obloge.

Evo ja malo da se ubacim među trudnice. I ja patim povremeno od glavobolje, a pošto dojim ne smem ništa da pijem, sem febriceta koji mi apsolutno ne pomaže. Evo šta meni ume da pomogne:legnem na skroz ravan krevet, bez jastuka, na leđa ili stomak, nije bitno i tako ležim pola sata, sat i skoro uvek me prođe. Mislim da to ima veze sa cirkulacijom u glavi i vratu.

nista mi ne pricaj, ja ujedam od nervoze! mada, kod mene je sve bilo ok,al kako sam usla u deveti, muci me gorusica, noge oticu, nocu se znojim, emotivno se lose osecam, placljiva sam uzasno. jedino sto mogu da se pohvalim izgledom. koza mi blista, strija nema za sada, mada mazem stalno, ne znam kako ce biti posle porodjaja, lice savrseno, nema fleka nikakvih. ugojila sam se 13kg, od toga je beba 3kg, na zadnjem merenju, videcemo sutra. moramo malo da istrpimo, posle ce sve biti ok uz nase andjele... :):heart::zag::bye:

Deveti mesec je po meni najgori,gorusica,nesanica,slaba pokretljivost,sve te boli,natices,stalno ti se piski,ponekad i muka bude,lazne kontrakcije sve cesce,pa se samo tripujes da li je pocelo,ma ja sam se u devetom mesecu bas namucila...valjda je to tako priroda namestila,pa i ako se neko plasi porodjaja u devetom mesecu vec toliko dosadi da pomislis ma izdrzacu i tu bol,samo da se vec jednom porodim.

Deveti mesec je po meni najgori,gorusica,nesanica,slaba pokretljivost,sve te boli,natices,stalno ti se piski,ponekad i muka bude,lazne kontrakcije sve cesce,pa se samo tripujes da li je pocelo,ma ja sam se u devetom mesecu bas namucila...valjda je to tako priroda namestila,pa i ako se neko plasi porodjaja u devetom mesecu vec toliko dosadi da pomislis ma izdrzacu i tu bol,samo da se vec jednom porodim.

e tu si baš u pravu, ja koga god sam znala da se strašno bojao već u devetom mjesecu ne priča o strahu nego samo da se više riješi,dosadi i debljina, naticanje, gorušica, ma sve ,pa jedva čekaš da se porodiš:D

Pozdrav trudnicama....jos malo pa sve napustate ovaj kutak....ja jos 4,5 meseca hehe
sutra idem na expertni uz....i ako je sve u redu to ce da bude jedini dok ne odem jula u srbiju....i ne mogu da saznam za pol....
da vam se pozalim,ne znam jel imala neka isti problem,...ja jadna mazem stomak kao luda da ne dodje do strija..a ono mi se pojavile na grudima...i to mnogo....smrc....valjda to ne ostaje???
a za glavobolju mi se desilo to da odem kod babice i pozalim se da vec danima imam glavobolju...i zena mrtva hladna ode i donese mi 2 tablete PANODIL-a,,,,to je kao nas PANADOL....pitala nekoliko puta jel slobodno mogu.....mozes..i tako ....a dole vidim da ne dozvoljavaju-intresantno..

Pozdrav trudnicama....jos malo pa sve napustate ovaj kutak....ja jos 4,5 meseca hehe
sutra idem na expertni uz....i ako je sve u redu to ce da bude jedini dok ne odem jula u srbiju....i ne mogu da saznam za pol....
da vam se pozalim,ne znam jel imala neka isti problem,...ja jadna mazem stomak kao luda da ne dodje do strija..a ono mi se pojavile na grudima...i to mnogo....smrc....valjda to ne ostaje???
a za glavobolju mi se desilo to da odem kod babice i pozalim se da vec danima imam glavobolju...i zena mrtva hladna ode i donese mi 2 tablete PANODIL-a,,,,to je kao nas PANADOL....pitala nekoliko puta jel slobodno mogu.....mozes..i tako ....a dole vidim da ne dozvoljavaju-intresantno..

Ja sam pila Panadol u trudnoci i to na preporuku dr-a i farmaceuta, a oboma im verujem.
Slobodno uzmite, te trudnicke glavobolje su stvarno grozne....ali zato uzivajte maximalno sad meni moj stomak jaaaaako nedostaje :aha:

P.S. a strije na grudima su (makar meni) ostale :thumbdown:

Poslednja izmena:
Strije kad se jednom pojave zauvek ostaju :sad2: prvo su ljubicaste crvene recke pa posle postaju bele...
Meni je sve super bilo u trudnoci ali posle porodjaja se pojavile na grudima po 2-3,ali na butinama punoo:( mazala sam se i ujutru i uvece i nista,to sve dolazi sa trudnocom sad zavisi od zene do zene...

Nemaj brige,ja cu biti na kutku sa tobom do kraja,ima da se utrkujemo :lol:.
Sto se Panadola tice,ja nisam ljubitelj tableta,a pogotovo u trudnoci,tako da ci se dooobro raspitati.
Strije na grudima su mi se pojavile u prvoj trudnoci i ostale su.Sada su mi grudi naglo porasle sa broja 70 na 80 :lol:,i zahvaljujuci tim starim strijama,ovaj put nisam popucala,a te stare se jedva i primete,naravno mazem se svako vece posle tusiranja bebi uljem na vlazno telo i onda samo potapkam peskirom.

Sinoc sam bila na kontrolu tj.na ultrazvuk.Doktor je pogledao bebicu kaze da je sve :ok: Malo je krupnija jer sam ja sada 34+5 a beba ima parametre za 36+3-4.Bice kaze on sigurno preko 4kg.Sledeci sastanak nam je 11.juna i tada se dogovaramo za porodjaj.Pocinje uskoro frka :pivce:

Jutros sam išla u Genetsko savetovalište (NS) gde su mi na osnovu rezultata biohemijskih markera (biohemisjki skrining) rekli da bih trebalo da radim amniocentezu, i to u narednih 7-10 dana jer sam već u 17.nedelji. Dva biohemijska parametra su na samoj granici "normalnosti" - jedan na gornjoj a drugi na donjoj granici. Nisam ovo očekivala, imam 27 godina po čemu ne spadam u rizičnu grupu, niti na osnovu bilo kakvih drugih indikatora osim pomenutog. Iznenadjena sam i uplašena za bebu :sad2:
Da li ima trudnica neka sa sličnim iskustvom?
Pozdrav za sve, čuvajte sebe i vaše bebice :heart:

Biljo samo hrabro.Verovatno nije nista,videces i sama,samo nemoj da se nerviras i da stresiras bebicu.Ti parametri malo-malo pa pogrese.Mojoj komsinici su rekli da beba ima Down-ov sindrom,a na amniocentezi se pokazalo da je bebica potpuno zdrava,i eno ga sada,prelep jednogodisnjak :D.Zelim ti da sve bude i redu :heart:

Biljo samo hrabro.Verovatno nije nista,videces i sama,samo nemoj da se nerviras i da stresiras bebicu.Ti parametri malo-malo pa pogrese.Mojoj komsinici su rekli da beba ima Down-ov sindrom,a na amniocentezi se pokazalo da je bebica potpuno zdrava,i eno ga sada,prelep jednogodisnjak :D.Zelim ti da sve bude i redu :heart:

Hvala Happy-ce na podršci! Znaš li da li amniocenteza daje POTPUNO pouzdane rezultate?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back