Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja došla posle 100 godina i ima da vas šlogiram!!!
Trudna sam 10 nedelja iiiii nosim blizance! :heart::heart:
Na uz sam bila prvi put u sredu i tad su mi rekli i još ne mogu da dodjem sebi!
Ne mogu da se setim da li smo ovde imali slučaj blizanaca ali svaki savet bi mi dobrodošao. Trudnoće mi se toliko razlikuju da kao da sam prvi put trudna!

Pozdrav svim trudnicama, novopečenim mamicama a najveći onima koje su blizu termina!!!

:heart:

Berta,de si bre ženo,stvatno te nije bilo sto i po godina!....i vraćati se sa ovako lepim vestima,svaka čast,jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :heart::heart::heart:družile smo se nas dve na savetima za bebe,samo sam u međuvremenu promenila nick(Zia75 u prošlosti)...e stvarno sam srećna zbog tebe:super::cmok2:
moja jedna prijateljica se u decembru porodila sa blizancima(bata i seka),i tek sada počinju da ulaze u rutinu sa dojenjem,previjanjem,kupanjem,uspavljivanjem i sve što ide uz bebane..neće biti lako,to i ti znaš,ali treba okolinu odmah navići da pomažu,pa će biti sve u redu...jaoj,blizanci,jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...inače ja u porodici imam mnogo blizanaca i jednojajčanih i dvojajčani,tako da je velika mogućnost da i ja mogu imati blizance u sledećoj trudnoći...
Happy-ca i ja sam pila limunadu protiv gorušice,ali bez šećera,ne mogu da je progutam ako ima imalo šećera u njemu,i meni je pomagalo,a bademe sam povratila svaki put..

Devojke hvala vam puno. Evo ja tek sad posle 5 dana počinjem da kapiram šta mi dešava. Baš mi je bilo :eek: kad mi je doca rekao!

Zia to si ti, ja baš vidim neka nova fina seka na kutku! ;) Kako ti je beban? Jel smo mi beše vršnjaci ako se dobro sećam?

E sad malo da vam kukam! Sa Vanjom sam mogla da skočim sa zgrade a ovo sad... kao da sam prvi put trudna. Imala sam mučnine u početku, nisam mogla da povraćam ali sve što pojedem mi je bilo gadno tako da sam dobila samo pola kg za ovih 2,5 meseca, gorušica standardna i samo mi bademi pomažu a kad je baš gadno uzmem rupurit. A što sam umorna... samo bih spavala. I kao šlag na tortu žešće se prehladim i još dobijem i sinuzitis, bila sam na antibioticim do pre 2 dana...
Sve se nadam još malo pa gotov i taj treći mesec pa će biti bolje.

mislim da je Vanja nešto stariji od Gabriela,ako me pamćenje dobro služi...on 18-og puni 16 meseci...
a što se gorušice i povraćanja tiče,sa blizancima je sve teže,odnosno sve duplo...ali ima toliko čari...svaka trudnoća je priča za sebe,kao i same bebice,pripremi se na sve,pa ćeš biti srećna ako bude bolje nego što si očekivala...kiss...i pozdravljamo drugara Vanju...

Pozzz za sve.Upravo sam se vratila sa kontrole i cika doktor je rekao da je sve u redu.Bebac odlicno napreduje a sto se pola tice ne vidi se bas najbolje tako da nije 100% siguran. :think: Mozda cemo porodjaj da obavimo malo ranije u odnosu na termin je on nece biti u zemlji kad meni bude bio termin.:bye:

Zdravo drage moje trudnice, kako ste mi, kako napreduju bebice?
Ja samo da vas pozdravim i da vam se pohvalim da je moja mucnica prestala, i sada ponekad cak i zaboravljam da sam trudna... :lol: Ni glavobolja, ni mucnica, ni nesanica... :brus:
Budite mi vesele... :bye:

ej draga, bas super sto je sve to tako... bravo za tebe i za bebicu koja ne muci mamu ;) uzivaj maximalno... evo i ja sam super, nije jos mnogo ostalo :whistling: :bye:

Pozzz za sve.Upravo sam se vratila sa kontrole i cika doktor je rekao da je sve u redu.Bebac odlicno napreduje a sto se pola tice ne vidi se bas najbolje tako da nije 100% siguran. :think: Mozda cemo porodjaj da obavimo malo ranije u odnosu na termin je on nece biti u zemlji kad meni bude bio termin.:bye:

bravooo i za vas dvoje :klap: a sto mislis da porodjaj bude ranije? planiras carski??? uzivaj i cuvaj se :zag:

Cao svima!!! Ja sam ovde definitivno nova!
Cesto citam vase komentare, ali do danas nije bilo razloga da i ja pisem... Do danas... Baby rapid pozitivan, ja danas po mojoj racunici ulazim u 5. nedelju, najsrecnija sam na svetu, samo da bude kako treba, jer pre 2 meseca sam se isto ovako radovala, pa je bila hemijska trudnoca... Bilo, proslo, ne ponovilo se.
Inace imam divnog bebca od 17 meseci i bas se radujem da konacno dobije batu ili seku.
Htedoh da pitam, nmim kazes da si imala 2 carska reza. Ja sam se isto porodila carskim, pa me zanima kakav je osecaj 2. trudnoca posle carskog, 2. porodjaj, da li je lakse, lepse, koje su razlike? Kako si se organizovala sa prvim detetom u drugoj trudnoci...Znas vec sta hocu da pitam... Inace meni je prva trudnoca bila vise nego idealna, samo eto moralo je da se zavrsi carskim jer se zamutila voda i tonovi su bili losi... Ali nema veze, sada bih opet izabrala isto, jer sam stvarno sve savrseno podnela...
Hvala unapred i veliki pozdrav!!!!

Mashalina meni je razlika izmedju dece nepune 5.god.Tako da mi taj deo nije bio problem jer je cerkica starija a one su malo zrelije u odnosu na decake.Inace sto se porodjaja tice i post operativnog toka mogu ti reci da mi je bilo mnogo lakse nego prvi put.Da li sam ja bila jaca jer su mi odmah nakon operacije ukljucili krv iplazmu pa me malo osvezili ili sta je u pitanju ne znam.Bilo mi je lakse i da ustajem nakon porodjaja i sve.Sto se same trudnoce tice nisam imala nekih problema.Ja sam se dosta ugojila (30kg) tako da mi je pri kraju bio problem kretanje a narocito stepenice.Porodila sam se posle termina 5 dana bez obzira na to sto sam nosila bebu nisko.:klap:Samo napred i sve ce biti u redu.Pozzzz

Hvala ti! I ja verujem da ce sve biti u redu i da se za sve nadje resenje. Inace sam veliki optimista sta god da je u pitanju, ne plasim se nicega i zaista sam jako pozitivna, ali uvek volim da cujem i tudje misljenje, sto da ne... Sa druge strane imam tu srecu da ne moram da radim i da svaki slobodan trenutak mogu da posvetim detetu, a sada i sebi :))) Imam nepunih 25 godina i planiramo petoro dece, tako da razloga za brigu nema. Htela sam samo da znam kako to izgleda drugi put, pa treci.... Super. Hvala ti jos jednom i verovatno cemo se sada malo cesce druziti ovde. Pozzzzzz

Hvala ti! I ja verujem da ce sve biti u redu i da se za sve nadje resenje. Inace sam veliki optimista sta god da je u pitanju, ne plasim se nicega i zaista sam jako pozitivna, ali uvek volim da cujem i tudje misljenje, sto da ne... Sa druge strane imam tu srecu da ne moram da radim i da svaki slobodan trenutak mogu da posvetim detetu, a sada i sebi :))) Imam nepunih 25 godina i planiramo petoro dece, tako da razloga za brigu nema. Htela sam samo da znam kako to izgleda drugi put, pa treci.... Super. Hvala ti jos jednom i verovatno cemo se sada malo cesce druziti ovde. Pozzzzzz

Svaka cast..:ok::ok:..bravo...ja hocu troje ;)
I ja sam se porodila carskim..i mislim da drugi put ne bi ni htela na prirodan..ovo sam lepo podnela iako su me spremali za prirodan i 15 sati me mucili ..grr...nisam se ni malo uplasila kada su mi rekli da idem na carski..srecno stomaci..mazite tibe i uzivajte..kisssss:heart:

mashalina, dobrodosla! petoro dece planiras, svaka cast :D

ja sad gledam stomak kako mi se drma. obozavam da dok sedim gledam kako se pomera, trese, ugiba, razvlazi, izdize, spusta...svaki dan me iznenadi nekim novim zahvatom...tacno primecujem promenu u pokretima kako raste...sad smo veiki i svasta mozemo mami da uradimo :D juce dok sam sedela u fotelji krenula gospodjica da se proteze i oooop cela leva strana stomaka mi se razvukla na levu stranu i uzdigla, dok je desna strana splasnula. i kad se protegla, vratila se na staro...ja sam prvo bila :eek:, a posle :hahaha:...
nekako ce mi nedostajati sve to posle porodjaja, bas sam se sazivela sa stomakom i svime sto mi ona u njemu priredjuje :D...moram da snimam te momente da imamo za uspomenu :heart:

Hvala na dobrodoslici i podrsci!!!
Nastasa, sto se tice tog straha, isti slucaj, svi oko mene su digli neku frku kad je trebalo da odem na carski (i babica i doktori i anesteziolog koji mi je vec bio dao epidural...)...svi sem mene. I imala sam kompletno duplu ekipu - dve babice, dvoje doktora, dva anesteziologa...sou program, lepo sam se ismejala sa svima njima dok nisam utonula u san... I ponovo bih, kao sto rekoh isto. A bananice, taj osecaj jeste stvarno predivan i neponovljiv, kad ti se tako talasa stomak :rotf: ja sam u tim momentima imala utisak da svi bulje u mene i moj stomak... bilo je cudno, ali sam u stvari bila i vise nego ponosna na svoj stomak!!! Sada jedva cekam da poraste toliko da bude primecen...

Cao svima!!! Ja sam ovde definitivno nova!
Cesto citam vase komentare, ali do danas nije bilo razloga da i ja pisem... Do danas... Baby rapid pozitivan, ja danas po mojoj racunici ulazim u 5. nedelju, najsrecnija sam na svetu, samo da bude kako treba, jer pre 2 meseca sam se isto ovako radovala, pa je bila hemijska trudnoca... Bilo, proslo, ne ponovilo se.
Inace imam divnog bebca od 17 meseci i bas se radujem da konacno dobije batu ili seku.
Htedoh da pitam, nmim kazes da si imala 2 carska reza. Ja sam se isto porodila carskim, pa me zanima kakav je osecaj 2. trudnoca posle carskog, 2. porodjaj, da li je lakse, lepse, koje su razlike? Kako si se organizovala sa prvim detetom u drugoj trudnoci...Znas vec sta hocu da pitam... Inace meni je prva trudnoca bila vise nego idealna, samo eto moralo je da se zavrsi carskim jer se zamutila voda i tonovi su bili losi... Ali nema veze, sada bih opet izabrala isto, jer sam stvarno sve savrseno podnela...
Hvala unapred i veliki pozdrav!!!!

mashalina, cestitam od srca i dobro nam dosla!!! :klap::cvet: uzivaj u trudnoci, nadam se da cemo se lepo druziti... e da, moja drugarica je imala 4 carska porodjaja, sa razmacima izmedju svakog po dve godine i nikada nije imala problema, cas se oporavila... :zag: cmok od mene i moje pahuljice (pokusavam da provalim sta sad izvodi u stomaku,ali ne uspevam) :lol:

mashalina, dobrodosla! petoro dece planiras, svaka cast :D

ja sad gledam stomak kako mi se drma. obozavam da dok sedim gledam kako se pomera, trese, ugiba, razvlazi, izdize, spusta...svaki dan me iznenadi nekim novim zahvatom...tacno primecujem promenu u pokretima kako raste...sad smo veiki i svasta mozemo mami da uradimo :D juce dok sam sedela u fotelji krenula gospodjica da se proteze i oooop cela leva strana stomaka mi se razvukla na levu stranu i uzdigla, dok je desna strana splasnula. i kad se protegla, vratila se na staro...ja sam prvo bila :eek:, a posle :hahaha:...
nekako ce mi nedostajati sve to posle porodjaja, bas sam se sazivela sa stomakom i svime sto mi ona u njemu priredjuje :D...moram da snimam te momente da imamo za uspomenu :heart:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: jao to i moja radi, obozavam... e dala si mi super ideju, da pokusam da snimim... ali kako, kad ne znam kad ce da pocne predstava???:think: :zag::bye:

mashalina, cestitam od srca i dobro nam dosla!!! :klap::cvet: uzivaj u trudnoci, nadam se da cemo se lepo druziti... e da, moja drugarica je imala 4 carska porodjaja, sa razmacima izmedju svakog po dve godine i nikada nije imala problema, cas se oporavila... :zag: cmok od mene i moje pahuljice (pokusavam da provalim sta sad izvodi u stomaku,ali ne uspevam) :lol:

Hvala!!! He, he, tesko cete to snimiti... Pokusavala sam ja vise puta, ali mi nije uspelo, a sad mi je zao sto nemam taj snimak...sve se tako brzo zaboravi, ne mozete da zamislite kako...:dontunderstand:

Dobrodošla Mashalina,:cvet::cvet:moj Lazar pozdravlja svoga novog druga,:bye:
a svaka čast za to da želiš petero djece, ja razmišljam:think: još uvijek o troje al vidjet ćemo, možda se poveća a možda i smanji:aha:

Hvala Wenerice, i mi pozdravljamo Lazara... Lepo ime... Cak sta vise, to nam je opcija za sledece dete...:super:
Ja mislim da svako treba da radja onoliko dece kolike su njegove mogucnosti...samo da nije jedno.... Ne znam kako da prokomentarisem one slucajeve sto cesto vidjamo na TV - siromasna porodica sa desetoro dece....a znaju da nemaju od cega da se hrane, a gde je sve ostalo sto je detetu potrebno... To mi nikada nece biti jasno...Kazu:"pa kad je vec ostala u drugom stanju, zao joj je da abortira"...naravno da ne treba da abortira, ali preventiva je svima dostupna...
Ne znam zasto sam pocela da pisem o ovoj temi...valjda mi je tako doslo!!! Bez veze....

Nego, drage moje mame i trudnice, ja sam jos uvek ko na iglama, cekam da vidim da li ce mi se ovaj put zadrzati trudnoca... Nadam se da hoce... :confused::bye:

Caos drustvo!Vidim imamo i novu trudnicu Mashalinu,dobro nam dosla :).
Mi smo danas bili na kontroli,dobro napredujemo :klap:,a dobli smo i uput za double test.Ovaj put mi je posteljica na prednjem zidu,dok je sa Acom bila na zadnjem.Cujem razna iskustva kao da je lakse nositi kad je posteljica na zadnjem zidu,onda da beba mnogo vise udara u kicmu i pod rebra kad je posteljica na prednjem,pa cesto trudnice moraju kod kiroprakticara itd,itd.Kakva su vasa iskustva,tj.na kom zidu su vase posteljice (pitanje i za bivse i za sadasnje trudnice) ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back