Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala devojke:)
Tetka ga zove japanac:)
Mali je isti tata kad je bio beba samo sto ima malu usku glavicu kakvu sam porucila a tata veliku okruglu. Inace, tata sad ne lici na kineza, japanca, ali uopste...
Kockice,
Nadam se da ne dobijas negativne asocijacije kad su u pitanju kinezi:mrgreen:

Bonzi,
Vidim zasto je tatica ponosan:mrgreen:

Nama je danas bio naporan dan posle divne noci...Bebac ne kaki od jutros i ima gasove i jako je nervozan, ceo dan akcija...Evo sad pajki...Nadam se da ovo nije pocetak grceva...Jela sam juce pecurke i bas mi kaze rugarica da ona kad je jela pecurke njen mali je imao grceve pa je prestala da jede kad je provalila.
Ja idem sutra kod doce mozda ako bude radio da mi vidi ranu...Zateze me samo malo sa desne strane, prilicno ok sedim i hodam, ali me brine stocesto sedim u raznim poozajima kad se borim sa bebom i sikenjem, pa cesto mi je rana napeta...Valjda nije nesto popucalo:sad2: Jesu li vama nesto rekli da je zabranjeno sedenje dok ne ispadnu konci? Nisam jos videla ni jedan konac...
Margo, Carobna, Bonzi, Kockice, Nastasa (zaboravih li neku noviju mamicu) kako je kod vas bilo sa ranom, koncima....Sta koristite? Ja neki Octenisept sprej prskam.

Jel neko daje caj od komoracca za grceve? Pise da moze od prve nedelje...
Eto vam pitanja od neiskusne mamice...

de si mamice.....
sto ga dojis sedeci....meni se isto zatezala rana....nije to nista ako te posle popusti....ja sam jedva sedela mesec dana...mnogo sedela u bolnici kad sam rucno ispumpavala mleko i niko mi nista nije rekao.....koristila sam rivanol.....meni se jos cedi a tacno je danas dva meseca....prvi konac je ispao posle dve nedelje a zadnji seste.....ja i nisam neki primer zato sto sam sva popucala i imala sam ih ko zna koliko....

ništa ne brini da je popucalo to bi baš trebala znati,kažu da to boli gore od porođaja,
ja sam koristila u početku bivacyn sprej pa posle bivacyn prašak, pa mi se počela koža sa strane da guli, i onda sam prešla na kanatrionovo ulje-mnogo je dobro za epiziotomiju,ja sam primjećivala kad se tuširam po mali končići da otpadaju, al to ne izgleda kao konac nego kao sluz-neznam kako bi drugačije opisala,pokušaj da ne sjediš baš direktno na rani nego na stranu,
a čaj za grčiće sam koristila plantex, dobar je al sva djeca su različita, moj je plakao 2 i po mjeseca bez prestanka i prvi put mu dala taj plantex i prestao plakat ,sad dal je od čaja ili je bilo vrijeme da ga prođu grčići! :think:

Angy ja sam isla na carski tako da ti tu nemogu bas pomoci....
Sto se tice caja od komoraca protiv grceva , gasova je super..probaj i sa espumisan kapima 4x25 kapi..ali se ipak konsultuj sa docom...moze i bibilibi ili plantax caj oni sadrze isto komorac i kim..takodje je caj od komoraca dobar i za mame koje doje jer mleko nadolazi od njega..ja tamanim taj plantax ..malo je skup ali ***...
Mi smo se izborili napokon sa grcevima..neki put ima gasove, a jos uvek mu dajemo espumisan samo smo smanjili dozu i super je.pu pu..uvek ga ureknem kad ga pohvalim...
i grr ne rade mi smajliji :(
pozz za moje bivse i sadasnje stomake...kissssss

Kockice,
Nadam se da ne dobijas negativne asocijacije kad su u pitanju kinezi:mrgreen:

Nama je danas bio naporan dan posle divne noci...Bebac ne kaki od jutros i ima gasove i jako je nervozan, ceo dan akcija...Evo sad pajki...Nadam se da ovo nije pocetak grceva...Jela sam juce pecurke i bas mi kaze rugarica da ona kad je jela pecurke njen mali je imao grceve pa je prestala da jede kad je provalila.
Ja idem sutra kod doce mozda ako bude radio da mi vidi ranu...Zateze me samo malo sa desne strane, prilicno ok sedim i hodam, ali me brine stocesto sedim u raznim poozajima kad se borim sa bebom i sikenjem, pa cesto mi je rana napeta...Valjda nije nesto popucalo:sad2: Jesu li vama nesto rekli da je zabranjeno sedenje dok ne ispadnu konci? Nisam jos videla ni jedan konac...
Margo, Carobna, Bonzi, Kockice, Nastasa (zaboravih li neku noviju mamicu) kako je kod vas bilo sa ranom, koncima....Sta koristite? Ja neki Octenisept sprej prskam.

Jel neko daje caj od komoracca za grceve? Pise da moze od prve nedelje...
Eto vam pitanja od neiskusne mamice...

Daj nam slike na kojima ne lici na Kineza/Japanca pa cu ti poverujem :mrgreen: a ja i nemam neku reakciju sad na Japance :aha: mozda kad dragi opet ode tamo cu imati... :sad2:

To sto malisa ne kaki jos uvek nije strasno, oni mogu da ne kake i po 7 dana, nemoj to da te plasi :aha: bitno je samo da lepo podrigne posle svakog obroka... ako treba i nekoliko puta, ja Makicu pustim i drzim po 20min posle jela i ona ponekad podrigne i do 6 puta mukica mala... :roll:

Sto se rane od epizotomije tice, normalno je da zateze, nista ni tu nemoj da brines :aha: to ne moze da pukne, morala bi bassss u nezgodni polozaj da sednes da bi to puklo :brus: a sedenje naravno nije zabranjeno dok su konci tu, pobogu :D samo ti sedi, odmaraj, lezi, setaj, sta god... zatezanje je normalno i proci ce... :aha: a konci kad krenu da ispadaju izgledaju kao mini gliste nemoj da se uplasis! :mrgreen: ja ranu nisam nicim mazala i nista, samo sam nosila ulozak zbog krvi i lohija, a cesto sam lepo gola dole lezala na krevet kad i Maki spava, rasirim noge i pustim ranu da se susi na vazduhu :hahaha: receno mi je da je to super :heart:

Cajic i Makica pije, kao i Espumisan kapi, kao i mleko adaptirano protiv grceva ali nista ne pomaze, ona ih i dalje ima... :sad2: posto ih je dobila prilicno rano, u 7.danu zivota nadam se da ce rano i prestati... :brus:

Toliko o nama... :zag: :cao:

Dobro jutro :)
Moj bebac me drzao budnu do pola 4 al me bar pustio da spavam do pola 9 :worth: ,nije imao grcice,ali cim ga spustim on vristi kad ga uzmem on je super i cak i zaspi al kad se spustio vec otvori okice,sto kaze moj muz pusti ga malo da place,folira se,samo da bi ga uzela...to i jeste tacnoal mene nekako zao kad ga cujem kako vristi...
Angi,mene rana nije bolela nikako,mozda sto sam imala tezak porodjaj i posle svih onih bolova,rana nije nista,zatezanje je normalno,nebrini,ja sam odmah dva sata posle porodjaja sedela,ja ranu nicim ne mazem,nisu mi jos izasli konci,bar ih nisam videla,jos po malo se cedi...obicno od 7-10dana krenu grcici al se nadam da on nece imati,nema veze ako nekakijedan dan dva,pitala sam docu kaze to je normalno nevalja u 8dana jednom,to vec predstavlja problem...dobro je da ima gasove,jer naravno grcevi se stvaraju od previse vazduha u crevima...
e da mislim da je tina postavila pitanje za pisu dal treba da se stavlja na gore..to je i mene zanimalo,kaze doca kako hocu,to nema veze,za povlacenje kozice kaze ne do tri godine,znaci nema potrebe jer oni u snu kad imaju erekciju kozica se povlaci sama i cisti se(e vala jesam glupa,nsam znala da tako mali a imaju erekciju :think:)
Pozdrav za sve trudnice i mamice i naravno veliki ljubac za bebce...
Nema nam carobne...:think:

Dobro jutro :)
Moj bebac me drzao budnu do pola 4 al me bar pustio da spavam do pola 9 :worth: ,nije imao grcice,ali cim ga spustim on vristi kad ga uzmem on je super i cak i zaspi al kad se spustio vec otvori okice,sto kaze moj muz pusti ga malo da place,folira se,samo da bi ga uzela...to i jeste tacnoal mene nekako zao kad ga cujem kako vristi...
Angi,mene rana nije bolela nikako,mozda sto sam imala tezak porodjaj i posle svih onih bolova,rana nije nista,zatezanje je normalno,nebrini,ja sam odmah dva sata posle porodjaja sedela,ja ranu nicim ne mazem,nisu mi jos izasli konci,bar ih nisam videla,jos po malo se cedi...obicno od 7-10dana krenu grcici al se nadam da on nece imati,nema veze ako nekakijedan dan dva,pitala sam docu kaze to je normalno nevalja u 8dana jednom,to vec predstavlja problem...dobro je da ima gasove,jer naravno grcevi se stvaraju od previse vazduha u crevima...
e da mislim da je tina postavila pitanje za pisu dal treba da se stavlja na gore..to je i mene zanimalo,kaze doca kako hocu,to nema veze,za povlacenje kozice kaze ne do tri godine,znaci nema potrebe jer oni u snu kad imaju erekciju kozica se povlaci sama i cisti se(e vala jesam glupa,nsam znala da tako mali a imaju erekciju :think:)
Pozdrav za sve trudnice i mamice i naravno veliki ljubac za bebce...
Nema nam carobne...:think:

ja kad presvlačim obavezno dižem i pišu i mudanca, a kožicu bar jednom ili dva puta mjesečeno ,poželjno kad se kupa i ne na silu nego koliko može,kao da nebi zaraslo ,pa onda mora se radit rez,imala sam rođaka koji je to morao uradit,,:dontunderstand: kako su toliko doktori različiti.:roll:

Meni je doktorka rekla da Aci navlacim pisu posle svakog kupanja do druge godine.Na jednom delu mu se kozica jos uvek nije sasvim odlepila,jedno 4 mm,pa je doktorka rekla ako se to ne odlepi uskoro,morace napraviti mali rez da to odlepe (nece ga obrezati,samo ce odlepiti tu kozicu).A to za erekciju,mi smo otkrili kad je aca imao 6 meseci,dobio je proliv i ukakio se u snu,pa sam morala da ga presvlacim i imali smo sta i da vidimo,mashala hehe.

Cao...Hvala vam na savetima za ranu...Sutra zakazala kod doce...Skoro da me ne boli, nego cisto sam htela da znam to za sedenje, da ne napravim nseto...
Moj bebac je opet lepo pajkio nocas, ali danas opet zezanje...Naklopa se, pa u krevetac i posle 15min dreka...Ali evo sad je vec 2h usvom lrevecu.
Patronazna mi je danas masirala levu dojku, imam jedan kanal izgleda koji zeza, pa da ga sredim. danas mu nismo ni davali dohranu, samo dojenje...

Ima povremeno malo naandzastuo u urinu, pa sam zvala halo bebu, kazu nista strasno, da ne idemo kod dr jos...Da se desava kad duze spava pa je koncentrisaniji urin. Kakio je nocas, tako da smo mirni.
Drugi porblemcic je sto ima malo modro naiznad stopala gde iz kog je vadjena krv, a danas ima i kao mini otok. Ali opet kazu u Halo bebi da samo pratimo...da ne cimamo dete po lekarima jer nema nikakav imunitet sa 7 dana.
Inace, bebac obozava da spava kod tatice, a ja sam samo ona sto ima siku:hahaha:

Joj, znam da sve ovo treba da ide u drugu temu ali meni je tako lepo ovde da sa vama piskaram, valjda se trudnic ne bune...A i nema ih nesto...
carobna,
Jel ima nekih slicica, kako je tvoj bebac?

ciao :cao:
vidim da smo svi na okupu, samo carobne nema :D

nove mamice, dajte nam pliz svoje savete i iskustva oko dojenja...ja sam sludjena oko svih oprecnih informacija koje dobijam i bojim se da cu nesto pogresno uraditi kad za to dodje vreme. jedni kazu pumpica tek nakon sto mleko dodje samo, drugi kazu pumpica samo dok ne dodje mleko a posle nikako vise :confused:
takodje mi je jedna babica rekla da u prvim danima beba ima potrebu za 5 g hrane, sto je otprilike kao kafena kasicica i da ce toliko kolostruma sigurno izaci u tim prvim danima. posle kako beba bude htela vse i grudi ce proizvoditi vise. tako da u tim prvim danima dohrana uopste nije potrebna, makar mama ne imala mleka. ne znam sta da mislim...kakva su vasa iskustva?

nove mamice, dajte nam pliz svoje savete i iskustva oko dojenja...ja sam sludjena oko svih oprecnih informacija koje dobijam i bojim se da cu nesto pogresno uraditi kad za to dodje vreme. jedni kazu pumpica tek nakon sto mleko dodje samo, drugi kazu pumpica samo dok ne dodje mleko a posle nikako vise :confused:
takodje mi je jedna babica rekla da u prvim danima beba ima potrebu za 5 g hrane, sto je otprilike kao kafena kasicica i da ce toliko kolostruma sigurno izaci u tim prvim danima. posle kako beba bude htela vse i grudi ce proizvoditi vise. tako da u tim prvim danima dohrana uopste nije potrebna, makar mama ne imala mleka. ne znam sta da mislim...kakva su vasa iskustva?

bananice cim se porodis bebu samo stavljaj da sisa, 15 min na svakoj siki, izmedju da pordrine i na kraju, i sve ce biti ok. kad god bebica place ti je na stavi na siku. i savetovala bih ti na pocetku da koristis silikonske bradavice, da ne bi prosla ko ja i ko mnoge druge sa ragadama. kad su ragade vece ide i krv dok beba sisa, a to bas nije lepo pa se mora mleko izmlazati i davati da bebi da rucka dok to ne prodje, jer ona sisanjem iritira to pa krene krv. inace na pocetku dojenje moze da bude bolno dok se bradavice ne naviknu, treba nekih nedelju dana. i bitno je ne odustajati i lepo klopati i piti puno tecnosti od samog starta, i to razredjeni sok od maline umesto vode, jako je dobro za mleko ja samo to pijem.

Sve ovako kako kaze Tina,tri dana koje smo provele u bolnici stalno je bila na dojci tj cim zaplace ja sam ju i stavljala tako da je mleko vec na izlasku iz bolnice bilo tu.E sad ja sam u Italiji i u bolnici gde sam se porodila bebu smo mogle drzati sa nama 24 h na dan,porodila sam se u 12 h za pola sata, vreme da "izvezu milje":lol:tj da srede epizotomiju i okupaju bebu,i prvi put sam je stavila na dojku.Vec u 14 sam prosetala po moju princezu i provela sa njom skoro svo vreme stavljajuci je na dojku.
Tako da toplo savetujem da vec u bolnici je stavljas na siku koliko god mozes. Ponesi si u bolnicu puno vode,soka tecnosti i pij koliko god mozes.
A sada dok cekas bebu mogla bi da pocnes da malo negujes svoje bradavice...ko o cemu ja o bradavicama:lol: ali sam se mnogo napatila sa ragadima dojenjem prvog deteta tako da uvek upozoravam buduce mame da se paze.
Mozes da ih mazes i bademovim uljem,pavlovicevom... uglavnom nekim hidrantnim kremicama.
Ja sam, po preporuci ginekologa,prilikom tusiranja prelazila i par puta preko bradavice sa onim grubim rukavicama za kupanje(nije frotir nego ono drugo sto ne znam kako se zove na srpski:rumenko:) i posle stavljala kremicu.Samo sa ovim trljanjem treba biti oprezan jer stimulisuci bradavice mogu se izazvati kontrakcije te ne treba insistitrati.
Kada sam se porodila prvih par nedelja stavljala sam kao neke srebrne stitove za bradavice(u Italiji se prodaju po apotekama) i dojenje je super proslo za razliku od prvog puta gde sam izgubila mleko od svih tih komplikacija:(
U svakom slucaju pripremi si i te silikonske bradavice sto spominje Tina.
Eto pumpicu smo jednom koristili tek toliko da vidimo koliko ima mleka.
Srecno:bye:

tina, elleonora, hvala mnogo, super ste :cao:
ovako kako vi kazete mi se cini da je najlogicnije.
a jel vama mleko odmah doslo ili je proslo neko vreme i sta ste u medjuvremenu radile?

Tako da toplo savetujem da vec u bolnici je stavljas na siku koliko god mozes.
jos samo ovo da pitam...kad kazes da je stavljam na grudi koliko mogu, mislis cak i ako ja jos uvek nemam mleka i ako ona ne sisa da je ipak stavljam da se igra, mazi ili sta vec beba radi da bi podstakla moje grudi na proizvodnju mleka?

Dobro jutro trudnice, mamice i bebice :kiss:
elleonora upravu si,sto vise stavljati bebca na dojku,iako i nema mleka u prvim danima dovoljno mu je i malo kolostuma sto izlazi,sto cesce bebac sisa mleko ce pre doci...mada meni je od ssilnih komplikacija nestalo mleko,kao sto je i tebi u prvoj trudnoci,ali moj bebac je lenj,nije ni znao da sisa,napravile mi se ragarde vec treceg dana,jako je bolelo,isao je krv,probala sam sa silikonskim bradavicama ali mali je neverovatan,sisa kao i brzo zaspi,nisam ni imala nesto mleka,da je vuko kako treba imalo bi,tek kasnije kad je doslo on se izgleda navikao vec na flasicu a i najvetovatnije mleko nije bilo dobro,retko,bilo je vise vodeno(kao surutka)poceo je da odbija da pljuje i gura rukicama,vec posle dan dva nestalo je skroz...
znaci sto vise dati detetu da sisa,iako ima samo kolostuma,to je najzdravije,to ga stiti od infekcije,i tako ce brze doci mleko...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back