Giovanna
Iskusan
- Poruka
 - 6.633

Angie, pravi šećerko 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Evo slicice...Super smo proveli noc![]()

nmim,mmmmm blago tebi mogu reći i ja bih volila troje da imam, al se nemogu
natjerati ,kolika je razlika u godinama kod tvoje dječice?![]()
. Bice to zanimljiva jesen!Jao sto je sladak i mnogoooo me podseca na moju decu i oni su bili kineziiiiii![]()

Cerkica ima 11godina a sin je u decembru napunio 6.On u septembru krece u prvi razred, cerka u peti i mala beba pored svega toga. Bice to zanimljiva jesen!
da ti pomažu oko nove bebice..

Jesu li vama nesto rekli da je zabranjeno sedenje dok ne ispadnu konci? Nisam jos videla ni jedan konac...

Kockice,
Nadam se da ne dobijas negativne asocijacije kad su u pitanju kinezi
Nama je danas bio naporan dan posle divne noci...Bebac ne kaki od jutros i ima gasove i jako je nervozan, ceo dan akcija...Evo sad pajki...Nadam se da ovo nije pocetak grceva...Jela sam juce pecurke i bas mi kaze rugarica da ona kad je jela pecurke njen mali je imao grceve pa je prestala da jede kad je provalila.
Ja idem sutra kod doce mozda ako bude radio da mi vidi ranu...Zateze me samo malo sa desne strane, prilicno ok sedim i hodam, ali me brine stocesto sedim u raznim poozajima kad se borim sa bebom i sikenjem, pa cesto mi je rana napeta...Valjda nije nesto popucaloJesu li vama nesto rekli da je zabranjeno sedenje dok ne ispadnu konci? Nisam jos videla ni jedan konac...
Margo, Carobna, Bonzi, Kockice, Nastasa (zaboravih li neku noviju mamicu) kako je kod vas bilo sa ranom, koncima....Sta koristite? Ja neki Octenisept sprej prskam.
Jel neko daje caj od komoracca za grceve? Pise da moze od prve nedelje...
Eto vam pitanja od neiskusne mamice...
 a ja i nemam neku reakciju sad na Japance 
 mozda kad dragi opet ode tamo cu imati... 
 bitno je samo da lepo podrigne posle svakog obroka... ako treba i nekoliko puta, ja Makicu pustim i drzim po 20min posle jela i ona ponekad podrigne i do 6 puta mukica mala... 
 to ne moze da pukne, morala bi bassss u nezgodni polozaj da sednes da bi to puklo 
 a sedenje naravno nije zabranjeno dok su konci tu, pobogu 
 a konci kad krenu da ispadaju izgledaju kao mini gliste nemoj da se uplasis! 
 ja ranu nisam nicim mazala i nista, samo sam nosila ulozak zbog krvi i lohija, a cesto sam lepo gola dole lezala na krevet kad i Maki spava, rasirim noge i pustim ranu da se susi na vazduhu 
 receno mi je da je to super 
 posto ih je dobila prilicno rano, u 7.danu zivota nadam se da ce rano i prestati... 

,nije imao grcice,ali cim ga spustim on vristi kad ga uzmem on je super i cak i zaspi al kad se spustio vec otvori okice,sto kaze moj muz pusti ga malo da place,folira se,samo da bi ga uzela...to i jeste tacnoal mene nekako zao kad ga cujem kako vristi...
)

Dobro jutro
Moj bebac me drzao budnu do pola 4 al me bar pustio da spavam do pola 9,nije imao grcice,ali cim ga spustim on vristi kad ga uzmem on je super i cak i zaspi al kad se spustio vec otvori okice,sto kaze moj muz pusti ga malo da place,folira se,samo da bi ga uzela...to i jeste tacnoal mene nekako zao kad ga cujem kako vristi...
Angi,mene rana nije bolela nikako,mozda sto sam imala tezak porodjaj i posle svih onih bolova,rana nije nista,zatezanje je normalno,nebrini,ja sam odmah dva sata posle porodjaja sedela,ja ranu nicim ne mazem,nisu mi jos izasli konci,bar ih nisam videla,jos po malo se cedi...obicno od 7-10dana krenu grcici al se nadam da on nece imati,nema veze ako nekakijedan dan dva,pitala sam docu kaze to je normalno nevalja u 8dana jednom,to vec predstavlja problem...dobro je da ima gasove,jer naravno grcevi se stvaraju od previse vazduha u crevima...
e da mislim da je tina postavila pitanje za pisu dal treba da se stavlja na gore..to je i mene zanimalo,kaze doca kako hocu,to nema veze,za povlacenje kozice kaze ne do tri godine,znaci nema potrebe jer oni u snu kad imaju erekciju kozica se povlaci sama i cisti se(e vala jesam glupa,nsam znala da tako mali a imaju erekciju)
Pozdrav za sve trudnice i mamice i naravno veliki ljubac za bebce...
Nema nam carobne...![]()
 kako su toliko doktori različiti.

ja sam nesto bzvz danas, tako sam umorna i emotuvno se lose osecam... 
 valjda ce proci... cmokic bebicama...
ciao
vidim da smo svi na okupu, samo carobne nema
nove mamice, dajte nam pliz svoje savete i iskustva oko dojenja...ja sam sludjena oko svih oprecnih informacija koje dobijam i bojim se da cu nesto pogresno uraditi kad za to dodje vreme. jedni kazu pumpica tek nakon sto mleko dodje samo, drugi kazu pumpica samo dok ne dodje mleko a posle nikako vise![]()
takodje mi je jedna babica rekla da u prvim danima beba ima potrebu za 5 g hrane, sto je otprilike kao kafena kasicica i da ce toliko kolostruma sigurno izaci u tim prvim danima. posle kako beba bude htela vse i grudi ce proizvoditi vise. tako da u tim prvim danima dohrana uopste nije potrebna, makar mama ne imala mleka. ne znam sta da mislim...kakva su vasa iskustva?
ciao
vidim da smo svi na okupu, samo carobne nema
nove mamice, dajte nam pliz svoje savete i iskustva oko dojenja...ja sam sludjena oko svih oprecnih informacija koje dobijam i bojim se da cu nesto pogresno uraditi kad za to dodje vreme. jedni kazu pumpica tek nakon sto mleko dodje samo, drugi kazu pumpica samo dok ne dodje mleko a posle nikako vise![]()
takodje mi je jedna babica rekla da u prvim danima beba ima potrebu za 5 g hrane, sto je otprilike kao kafena kasicica i da ce toliko kolostruma sigurno izaci u tim prvim danima. posle kako beba bude htela vse i grudi ce proizvoditi vise. tako da u tim prvim danima dohrana uopste nije potrebna, makar mama ne imala mleka. ne znam sta da mislim...kakva su vasa iskustva?
tj da srede epizotomiju i okupaju bebu,i prvi put sam je stavila na dojku.Vec u 14 sam prosetala po moju princezu i provela sa njom skoro svo vreme stavljajuci je na dojku.
 ali sam se mnogo napatila sa ragadima dojenjem prvog deteta tako da uvek upozoravam buduce mame da se paze.
) i posle stavljala kremicu.Samo sa ovim trljanjem treba biti oprezan jer stimulisuci bradavice mogu se izazvati kontrakcije te ne treba insistitrati.

jos samo ovo da pitam...kad kazes da je stavljam na grudi koliko mogu, mislis cak i ako ja jos uvek nemam mleka i ako ona ne sisa da je ipak stavljam da se igra, mazi ili sta vec beba radi da bi podstakla moje grudi na proizvodnju mleka?Tako da toplo savetujem da vec u bolnici je stavljas na siku koliko god mozes.