Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:cao:
Jooj mene bebac drzao budnu sve do 4h,noge i ruke mi otpale,nece da spava,onim velikim okicama me gleda,a ja spavam na nogama,onda mu dali u 7h flasicu i onda smo u velikom krevetu zajedno spavali(tata nije tu,inace neda)evo ga sad se budi mora da rucka,pisem vam kasnije...
Posle koliko nedelje od porodjaja sme da se imaju odnosi?

:cao:
Jooj mene bebac drzao budnu sve do 4h,noge i ruke mi otpale,nece da spava,onim velikim okicama me gleda,a ja spavam na nogama,onda mu dali u 7h flasicu i onda smo u velikom krevetu zajedno spavali(tata nije tu,inace neda)evo ga sad se budi mora da rucka,pisem vam kasnije...
Posle koliko nedelje od porodjaja sme da se imaju odnosi?

Posle 4 do 6 nedelja od porodjaja treba da odes na pregled kod ginekologa i on ti onda kaze dal smes ili ne smes vec... :aha: meni je moja Branka ginekolog posle malo vise od 4 nedelje dala zeleno svetlo :mrgreen: i onda smo dragi i ja odmah uzivali u vodjenju ljubavi cim je dosao drugi dan :aha:

Pa i ja sam nekih 10dana,ali sad je to cedjenje rane,nekako zuckasto(jos konci nisu izasli)...i to vrlo malo...od danas sam krenula da stavljam one dnevne uloske...sad opet valjda zavisi od zene,secam se kockica mi je rekla kad se porodila krvarila je bas puno,i jos jedna zena u prodavnici mi je pricala kad sam je poitala koje uloske da uzmem,zena najvece sto postoje,maxi,jer nenormalno ide,ali meni nije,bilo je kao prvi drugi dan menstruac.normalno krvarenje...

Kad rece frizider,i ja bi trebala da ga cistim :roll: al necu jos neki dan sad si me uplasila,sad ce mi da ruckamo i odosmo malo u setnjicu u nasim lepim kolicima :lol: 17stepeni je,sutra jos vise javlaju oko 20...bice setnje svaki dan, tako da valjda ce bolje spavati nocas:worth:
Pozz za sve i ljubac za bebirone :heart:

Cao...
Mi smo imali polovicno mirnu noc...Do 6 super, samo jednom se budo da rucka, a posle uh...Siki, pa podrigne, zaspi na rukama i u kreetac,,,I mi mislimo sad ce da pajki 2-4h (tako inace nocu), a on posle 15min dreci...I onda opet ista procedura. Jede super, samo bi na siki bio, ali se budio vristanjem, nema sanse da se smiri bez sike. A odbro vuce, rekla bih. E, sad da li su to grcevi?:think:
Evo sam vec sat ipo spava, smirio se.
Jel neko probao kapi Baby friend za grceve? Mi kupili jos ranije, na biljnoj su bazi, ja procitala da su dobre, ali ne pise od kad smeju da se koriste. dali smo mu i HIpp caj od komoraca, ali isto ne pise koliko cesto sme da se daje...

Bila sam juce kod doce..Kaze materica i rana super, da smem da sedim normalno, da nece nista puci...Evo sdim i nista ne boli:super: A posto imam cesto T oko 37 kaze da moze a bude od dojenja, prilagodjavanje metabolizma itd. Samo da nije neki virus da predje na bebca...
Rekao je da smem vec da radim vezbe i da nosim steznik ako hocu. Kakav je vama stomak ostao? meni posle porodjaja prvih par adan kao peti mesec, sad vec kao cestvrti...Nije tako strasno...

E, jesam li rekla da se nas sin zove Filip?:) Eto, imamo dva Filipa na forumu:) Zovemo ga Filipili, Fili itd.

Mi bili malo u setnjicu,jooj prelep dan,sad spava dusa moja:D
Angi,
Meni je skoro sve otisao stomak,prvi dan je bio kao da sam 3-4mes,malo onako,sad je jos manji,nebrini oticice,neznam dal i kod nas ali ovde strogo zabranjuju vezbe posle porodjaja,posle 2mes moze i treba obavezno ali pre nikako,zamisli materica koliko je velika bila za 9meseci treba joj vreme da se vrati u normalno stanje moze da se pocepa prilikom vezbi,to je nama babica pricala,bolje se raspitaj,a i pobogu pa pre nedelju dana si se porodila sve ce to da ode trcanje oko bebca,ovde 2mes se ceka i onda daju da se ide kod kineziter za vezbe stomaka,to neplacamo nista,za pojas neznam,ovde nepostoji,al ja sam rekla mami da mi kupi pa poslace mi sad u petak i nosicu ga zastpo da ne to nemoze da skodi
Grcevi kod bebe se manifestuju,jak plac,kad se zaceni beba i pesnice prinosi licu i nogice podize prema stomaku>...to su nama rekli a kod mog malog je tako!Kad ima grceve,jedino moze da ga smiri flasica ili ako spava,i nosanje(malo ublazi al ne uvek)kazu masazastomacica al kod njega nepali,a da malkice se smiri kad se stavi na stomacic da lezi,probaj!Super imamo dva filipa,u stvari flecu i fili:lol:

pampers, vlazne maramice i pavlovicevu za bebu......benkice i pelene su njihove...
za mamu papuce i pribor za higijenu.....svpavacice mogu i njihove......
Hvala mila :cmok:
mi smo bili na kontroli.....sve je super.....za 25 dana dobio je 950g......sada je 4050 i 56cm......
primio je i vakcine......hrabri decko........
Bravo :klap::super: decko veliki,ma to je nas lepotan,ljubi ga teta bonzi i mattéo

Bravo za naprednog Flecu:super:

Koliko bi beba trebalo da dobila na tezini kad izadje iz porodilista? Meoj bebac je rodjen sa 3350, izasao sa 3200g. Juce mu je bi deveti dan i ja ga vagala na digitalnoj vagi i imao je3200. tj. uopste nije napredovao. Kako se to gleda u prvim nedeljama? Jel ima pravo jos da gubi na tezini prvih par dana kad izadje iz porodiista?

Bravo za naprednog Flecu:super:

Koliko bi beba trebalo da dobila na tezini kad izadje iz porodilista? Meoj bebac je rodjen sa 3350, izasao sa 3200g. Juce mu je bi deveti dan i ja ga vagala na digitalnoj vagi i imao je3200. tj. uopste nije napredovao. Kako se to gleda u prvim nedeljama? Jel ima pravo jos da gubi na tezini prvih par dana kad izadje iz porodiista?

Moj mali je imao 2940gr,kad je izasao 2710,normalno je da gube na tezini,zbog mekonijuma(tako se nekako zove,one prve stolice),normalno kad izadju nebi trebalo da gube na tezini,zato se proverava do 15dana mora merenje ,koliko je napredovala beba,Matteo je za nedelju dana napredovao 340gr,sad ce da vidimo koliko ima kad budemo isli kod pedijatra 7aprila..
Nemoguce mora da je napredovao,nije ti tacna ta vaga...kad ces da stavis slike sobice?

Bonzitice, nista nemoj da radis ako ti bas nije hitno ja sam se zeznila, bolje sjediti i uživati a neka mužić malo preuzme,:D hihihih...što se tiče stomaka , meni je baš ostao jer sam se i puno udebljala i popucao:hahaha:, ali pomirila sam se sa tim i idem dalje, zato imam jednog malog vragolana,i pozdravčić za malog Filipila:heart:, i dobio je on fino , vidjet ćeš , te njihove vage su drugačije od naših kućnih.:super:

ja sam u dilemi, vec par meseci... i moram to da podelim sa vama. mozda nije tema za nas kutak, ali mislim da bi vi najbolje odgovorile na moju muku... naime, zamislite da vas muz ili momak prevari... da je u pitanju veza koja traje deset godina i dok cekate bebu i radujete se tome, kao grom iz vedra neba dodje i priznanje. i sad se kune da je to bilo samo tad jednom, drustvo se zapilo, eto desilo se i nista ne znaci... i kaje se i zao mu je i moli za oprostaj. ja sam odluku donela, da zauvek prekinem sve kontakte, ali i dalje mi se srce kida, jer shvatam da ga jos uvek volim... jako sam povredjena. mislite li da treba da predjem prego toga? sta bi ste vi uradile??? i kako se nositi dalje sa tim??? hvala svima unapred...

Bozni,
Nisam te razumela bas...U kojoj nedelji je doibio 340g? Koliko je dobio od dana izlaska iz por. pa prvu nedelju? Kako moze bas carobnim stapicem da gubi u porodilistu i cim dodje kuci da dobioja? Mi smo samo 3 dana bili.
Ja sam stala na digitalnu vagu i zapamtila tezinu,pa uzela njega u narucje. Razlika je bila 3.2kg.Ne znam kako tako malo, pa da lose vuce , ne bi spavao uopste...:dontunderstand:

Pozdrav svim mamama a posebno Kockici i Angi7 sa kojima sam ranije kontaktirala.Da vas podsetim :u januaru sam isla u "Jevremovu" na dijagnostiku. Radila sam "cupice"radi utvrdjivanja pola(imam dve devojcice-a one zele batu). Nosila sam devojcicu i posle duzeg razmisljanja sam odlucila da se ocistim. I uradila sam to. Ostao je gorak ukus u ustima... ::sad2:Idemo dalje. Kad smo dosli u Beograd ostavili smo kola na parking i seli u taxi. Kad je cuo adresu taksista pocne pricu:on i zena nisu mogli da imaju dece12 god. i lecili su se izmedju ostalih mesta i u Jevremovoj.Ogorceni su na njih i tek kada su promenili kliniku uspeli su i ostvarili svoj san.Pored svega sto nam je ispricao,rekao je i da su ubedljivo najskuplji,da je kod njih svaka usluga tri puta skuplja. Da li je to tacno i da li postoji neka klinika gde to rade a da su cene nize jer je 300 evrica +troskovi puta u danjasnje vreme ipak veliki trosak.

Pozdrav svim mamama a posebno Kockici i Angi7 sa kojima sam ranije kontaktirala.Da vas podsetim :u januaru sam isla u "Jevremovu" na dijagnostiku. Radila sam "cupice"radi utvrdjivanja pola(imam dve devojcice-a one zele batu). Nosila sam devojcicu i posle duzeg razmisljanja sam odlucila da se ocistim. I uradila sam to. Ostao je gorak ukus u ustima...

A zasto si ocistila?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back