Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Happy,
Da nisi imala prilike da vidis neki karlicni porodjaj? Kako tad ide disanje, jel isto kao kad ide glavom? Ako imas neki "tip";)

Nisam se nikad srela sa karlicnim,ali sam ga ucila,a u teoriji je sve lako.Sustina ti je da samo slusas doktora i da radis sve sto ti kaze,nemoj paniciti,trudi se da budes razumna i radi sve sto ti doktor kaze.Sto se disanja tice,mislim da je to isto kao i kod porodjaja gde prednjaci glavica,kad dodju kontrakcije disi brzo (ono cuveno fu fu fu fu :lol: ),a izmedju kontrakcije disi duboko i polako,ma videces uostalom kako ti je najlakse da dises kad dodje kontrakcija,samo nemoj kao ja da se u toku kontrakcije zacenis od placa (nisam mogla da se suzdrzim,ali moram da se pohvalim da se uopste nisam cula,nisam se derala) ,to nikako ne valja, jer onda,posto ne mozes da uzmes vazduh,strasno boli :( . Ma prebrodicete vas dvoje to lako,samo slusaj doktora i bice sve u redu. :heart:

Imam utisak da me bole bubrezi,cesto mi se desava da me stomak zaboli kao pred menstruaciju,i znam to su pripremne kontrakcije,ali par sekudni kasnije taj bol se pomeri nagore u predeo bubrega i onda me (ja mislim da su to bubrezi) pocnu boleti tako da imam utisak kao da mi je neko oba bubrega uzeo u sake i stiska,stiska,stiska,tako da ne mogu da disem koliko me boli.Idem u ponedeljak da readim one krvne analize,glukozu i urin,sto mi je doktorka prepisala,pa se nadam da necu otkriti da imam neke bakterije u urinu.Najvise se plasim Eserihije...ne daj Boze da imam Eserihiju.Proslu trudnocu sam je imala,negde oko 5-og meseca i uspesno i brzo sam je se resila,ali tada me nisu boleli bubrezi,nisam imala nikakve simptome,ni sad ih nemam,osim bola.Mozda i nisu bubrezi,ja sam kao "mala" cesto od menstrualnih bolova mislila da me bole bubrezi:lol:,ali mislim da sam do sada naucila razliku.Samo da nije Eserihija :sad2:

Stigli smo kuci danas:lol:
Javljam vam se na brzinu,pa vam kasnije pisem sve kako je bilo i stavicu vam slikice...
Matteo je rodjen 9marta,2940gr i 50cm :heart:
Porodjaj je bio tezak,ali sve je proslo,zaboravi se sve,ja i bebac smo super....nedostajali ste mi...ljubimo vas...
Nadam se da je sa carobnom sve u redu i da ce nam se javiti uskoro...

JJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEE stigla Bonzi i mala beba:super::super::super:
Cestitam Bonzi,neka je sa srecom.......:cmok::cmok::cmok:
Nego otkud Mateo zar nije bilo Enzo?
Stavljaj slicice brzo....i pricaj kako je bilo......
Ljubi maleckog:bye::klap::klap::klap:

Stigli smo kuci danas:lol:
Javljam vam se na brzinu,pa vam kasnije pisem sve kako je bilo i stavicu vam slikice...
Matteo je rodjen 9marta,2940gr i 50cm :heart:
Porodjaj je bio tezak,ali sve je proslo,zaboravi se sve,ja i bebac smo super....nedostajali ste mi...ljubimo vas...
Nadam se da je sa carobnom sve u redu i da ce nam se javiti uskoro...

CESTITAMO!!!! :zurka: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :zurka:

Hvala svima :heart:
Ljubimo vas...
Stavicu slike...samo da ubacim u kompj,tj da nadjem kabal..moram da priznam da se sjajno osecam,ispunjenom,srecnom,zenom,majkom,jedino osecam umor ali za sad se izdrzava...predivan je osecaj biti roditelj..

Dobro dosla u ovaj najlepsi klub na svetu... Klub Mama!!! :heart: :cvet:

I Angi cestitam sa malim zakasnjenjem ulazak u 39tu nedelju! :klap: :D :zag:
Ja sam danas u euforiji, prosla je ponoc, znaci subota je, danas nam taja dolazi iz Kine :aha: :mrgreen: 7 meseci i 9 dana sam cekala ovaj tren danas u 16h koji ce se desiti... uh uh... :sad2:
Maki ce danas lalati sa bakom u njenoj sobici a ja cu u dnevnoj, samo da se naspavam veceras... a imam osecaj kao da ni oka ne mogu da sklopim! :aha: :hahaha:
Ljubim vas sve... mazite tibe!!! :zag: :cvet:

evo ja konacno sredila komp... prvo da cestitam svima koje su postale mame, pa onda novim trudnicama da pozelim dobrodoslicu na nas kutak... nisam bas u toku, sta se desava kod vas, nadam se da ste sve dobro i da nemate problema... ja sam super, u ponedeljak ulazim u 29 nedelju... moja devojcica lepo napreduje, 1200g i 40cm. ja sam dobila 10kg i malo se ulenjila... jos uvek radim po ceo dan i hvala bogu, od prvog dana trudnoce, sve je u redu i super se osecam... sve sam pripremila za dolazak moje princezice, ostalo je jos da spakujem stvari za bolnicu... uzivajte i trudite se da budete sto opustenije... sve vas cmokim, sada cu cesce biti tu za caskanje... pomazite tibu, ja bas preko dana nemam vremena,ali uvece sve nadoknadim :-)

kockice, maki ti je, uh, nemam reci, pu, pu, pu... :-)

Cao drage moje, evo i ja konacno da se javim...
Na brzinu sam procitala sve sto ste pisale, tek od danas mogu da sednem...
Porodila sam se u cetvrtak 5. marta, na svet je dosao Vuk Andreas, 3030 grama, 50 cm. :heart:
U bolnicu sam otisla isto vece nakon sto sam napisala ovde da sutradan imam pregled, kontrakcije su uskoro pocele i ja sam bila na putu za bolnicu. Porodjaj je bio jako tezak, javile su se komplikacije i za dlaku sam izbegla carski. Poradjala me je najiskusnija babica u porodilistu, i rekla je da je to bio najtezi porodjaj kome je prisustvovala.
Bogu hvala, sada je sve OK, ja i moj decak smo dobro, mucim se jako sa dojenjem jer su mi napravili takvu epiziotomiju da sve do sad i ako sam uspela da sednem, bez pomoci nisam mogla da ustanem...
Ali sada sve izgleda bolje, polako se navikavamo na nove divne uloge. :)
Pisem vam vise kad opet uhvatim koji slobodan minut, sve vas puno, puno ljubim! :cmok:

Bonzita, draga, CESTITAM OD SRCA! MATTEO, DOBRODOSAO! :heart: :vatromet:

Cao drage moje, evo i ja konacno da se javim...
Na brzinu sam procitala sve sto ste pisale, tek od danas mogu da sednem...
Porodila sam se u cetvrtak 5. marta, na svet je dosao Vuk Andreas, 3030 grama, 50 cm. :heart:
U bolnicu sam otisla isto vece nakon sto sam napisala ovde da sutradan imam pregled, kontrakcije su uskoro pocele i ja sam bila na putu za bolnicu. Porodjaj je bio jako tezak, javile su se komplikacije i za dlaku sam izbegla carski. Poradjala me je najiskusnija babica u porodilistu, i rekla je da je to bio najtezi porodjaj kome je prisustvovala.
Bogu hvala, sada je sve OK, ja i moj decak smo dobro, mucim se jako sa dojenjem jer su mi napravili takvu epiziotomiju da sve do sad i ako sam uspela da sednem, bez pomoci nisam mogla da ustanem...
Ali sada sve izgleda bolje, polako se navikavamo na nove divne uloge. :)
Pisem vam vise kad opet uhvatim koji slobodan minut, sve vas puno, puno ljubim! :cmok:

Bonzita, draga, CESTITAM OD SRCA! MATTEO, DOBRODOSAO! :heart: :vatromet:

Cestitke i od mene:super:

Ovo nije normlno kako sam ja staaalno gladna.Moram da povedem racuna ili cu opet dobiti 18 ili cak 20kg.Taman jedem i mislim kako sam se najela,kad posle dva sata zeludac boli koliko je prazan :sad2: .To meni beba sve poruca :klap:,beba ne sme da gladuje,idem ja opet da ruckam :tajna: :rumenko:

Ovo nije normlno kako sam ja staaalno gladna.Moram da povedem racuna ili cu opet dobiti 18 ili cak 20kg.Taman jedem i mislim kako sam se najela,kad posle dva sata zeludac boli koliko je prazan :sad2: .To meni beba sve poruca :klap:,beba ne sme da gladuje,idem ja opet da ruckam :tajna: :rumenko:

..happy, ne glupiraj se...nisi vishe mlada trudnica.. :mrgreen:
..ozbiljno, ne treba ti to..
..jedesh da bi "zatrpala" muchninu..isplaniraj shta cesh da pojedesh danas,
i ne odustaj, osim za malo voca...

..happy, ne glupiraj se...nisi vishe mlada trudnica.. :mrgreen:
..ozbiljno, ne treba ti to..
..jedesh da bi "zatrpala" muchninu..isplaniraj shta cesh da pojedesh danas,
i ne odustaj, osim za malo voca...

Ali ja nemam mucnine :D.Samo sam jednom povracala i to ceo dan i to je bilo sve,a muka mi cesto u toku dana dodje i prodje,s' te strane kao da nisam trudna.Ma jescu kad god sam gladna,jer ne krkam ja samo testa (to najvise goji) i mesine ,uglavnom su to voce,povrce(vlakna),mlecni proizvodi i naravno svaki dan je obavezno bar jedno parce mesa,ali testa retko (u prvoj trudnoci sam bas puno testa jela :rumenko:,zimski period,pa mama samo mesila ;) ),i ponekad cokoladu :rumenko:
Svakako hvala na savetu :heart:

Poslednja izmena:
Hvala svima na cestitkama! :) :cmok: :zag:
Angi, da vas ne plasim detaljima, uglavnom poradjala sam se 16,5 sati poslednja 4,5 sata sa epiduralom, ali onim "polovicnim". Svi kazu da se sa njim ne oseca bol, a osecaju se kontrakcije, ali ja sam osecala bol, tako da sam i pored epidurala morala da udisem "gas za smejanje"... Povracala sam 4 puta od bolova. Kao sto znate pukao mi je vodenjak, a posle su me stavili na indukciju, ali beba nije dobro reagovala na nju, poceo je da mu pada puls, tako da smo se zaglavili, iskljucili su indukciju, ja u bolovima a uopste se ne otvaram, posle 12 sati muka bila sam otvorena samo 4 cm... Koliko puta su me u medjuvremenu ginekoloski pregledali da bi proverili, to niko ne zna, 4 babice i dva lekara su me pratili...
Probala sam akupunkturu i injekcije sterilne vode (one koje peku kao kad se cigareta gasi na kozi)... Nista nije pomoglo, kad mi je babica davala injekcije (4, u stomak), samo sam pitala: Jeli to sve? - toliko su me bolele kontrakcije da injekcije nisam ni osetila. A ona zena stala i ne veruje: Jeli to sve sto imas da kazes? :eek: Kaze da zene obicno polude kad im se daju te injekcije, pocnu da psuju sve redom. :lol:
Ali za utehu je sto sve to traje jedan dan, a posle sledi nagrada, najveca na svetu. :)
Zato sve vi koje ste pred velikim zadatkom, ne bojte se. Zelim vam svima da se lako i brzo porodite i sto je najvaznije, da verujete u sebe. :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back