Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cestitke od srca za Bonžitu i Čarobnu! Njihovim dečacima želim dug i zdrav život, da mame i tate budu ponosne na njih, svakog dana njihovih duugih života!:heart::heart::heart:

Kad vas slušam...mislim se "kako sam dobro prošla..."
Meni su kontakcije krenule odmah na 5 min u 6 ujutro, pojavila se krv, otišla u bolnicu, u 11 mi probušili vodenjak, u 2 se porodila. Beba mi je imala 4kg, i meni su svi zalegli na stomak jer se digla, ali nije bilo tako traumatično kao vama... Ja sam u stvari bila jedna srećnica...:eek: Čak ni šivenje nisam osetila.
Angi, ima raznih iskustava, nemoj sad da se uplašiš... Kraj mene je bila devojka koja se porodila za pola sata od početka kontrakcija, i to prvorotka. Dok sam ja disala i huktala tokom kontrakcija, ona me je začuđeno gledala.
Jedino što me je stvarno nerviralo su bili pregledi...došlo mi je da pitam "hoće li još neko da zavuče ruku?", mislim da me je pregledalo 5 babica i 4 dr.

Ja sam inače u fazonu da će mi drugi porođaj biti limunada, ono dođeš i porodiš se za pola sata... moram da imam tako pozitivan stav... strah je najveći neprijatelj..

Happy, nisu sve žene iste i nemaju isti apetit, nekako nije fer ni prema bebi da gladuješ:)
Ne znam da li znaš koliko sam se ja ugojila u prvoj...hm,hm. I sve otišlo, čak ni strije nemam. U drugoj se malo pazim, ali ja ipak nisam tip mršavice. Kad bih uspela da se ne ugojim više od 16kg... Reče mi drugarica da se ona ugojila 10 kg. Kako to??? U čemu je tajna???

Dobro jutro...:)
Kako su nam jutros nove bebice, mamice i buduce mamice?
Sinoc sam bila na decjem rodjendanu, toliko su se drali na karaokama da mislim da se moja beba istraumirala.:roll:
Idem da se ofarbam, ipak je bebac sacekao da mama ne ode neofarbana u porodiliste:)

Laural,
Ja sam se ugojila 12kg, a da sam vodila racuna mogla sam i ispod 10 sigurno.
Jedem sve sto mi se jede, ukljucujuci slatkise, ali mislim da je fora u tome da jedes cesto i po malo. Nemam povecan apetit, cak ni sad u devetom. Ne mogu mnogo da pojedem za jedan obrok, ali tesko da prodje vise od sat da nesto ne gricnem.Cokolada mi je porok, ali zato grickalice ne. Inace, imam par kg viska od ranije i sklona sam gojenju, pa jos uvek zahvaljujem Bogu za ovako malo dobijenih kilograma u trudnoci bez ikakvog truda. Metabolizam treba pokrenuti tako sto uvek mu treba dati da radi tj. crevima.

cao....
moras da budes lepa za sina.....
ja sam otisla na porodjaj sa 10kg.....da sam izgurala jos dve nedelje verovatno bi bila na 12kg.....ja sam samo jedan mesec drzala dijetu zbog secera ostatak vremena sam jela sve a najvise meso....
ja bi po mojoj kilazi (normalnoj) trebala da budem bumbar mnogo sam teska za svoju tezinu a ne izgledam tako.....

Laural, hvala! :cmok:
Devojke, ne zamarajte se sa tezinom, sad ili nikad je prilika da jedete sve sto zelite bez grize savesti, vazno je samo jesti u normalnim kolicinama, a ne jesti duple porcije. ;) Ja sam se ugojila 17 kg, na porodjaju sam izgubila samo 7, 10 mi ostalo. Dobra vest je sto se na meni skoro nista ne vidi, mislim da je bar pola od toga voda jer sam jos uvek jako natecena. U zadnjih par dana sam vec izgubila 1 kg, tako da ocekujem da cu na kraju imati samo par kg viska. Uopste se ne zamaram s time, i sada jedem sta mi se jede. :D
Bonzi, kako si ti prosla, koliko ti je ostalo?

Cestitke od srca za Bonžitu i Čarobnu! Njihovim dečacima želim dug i zdrav život, da mame i tate budu ponosne na njih, svakog dana njihovih duugih života!:heart::heart::heart:

Kad vas slušam...mislim se "kako sam dobro prošla..."
Meni su kontakcije krenule odmah na 5 min u 6 ujutro, pojavila se krv, otišla u bolnicu, u 11 mi probušili vodenjak, u 2 se porodila. Beba mi je imala 4kg, i meni su svi zalegli na stomak jer se digla, ali nije bilo tako traumatično kao vama... Ja sam u stvari bila jedna srećnica...:eek: Čak ni šivenje nisam osetila.
Angi, ima raznih iskustava, nemoj sad da se uplašiš... Kraj mene je bila devojka koja se porodila za pola sata od početka kontrakcija, i to prvorotka. Dok sam ja disala i huktala tokom kontrakcija, ona me je začuđeno gledala.
Jedino što me je stvarno nerviralo su bili pregledi...došlo mi je da pitam "hoće li još neko da zavuče ruku?", mislim da me je pregledalo 5 babica i 4 dr.

Ja sam inače u fazonu da će mi drugi porođaj biti limunada, ono dođeš i porodiš se za pola sata... moram da imam tako pozitivan stav... strah je najveći neprijatelj..

Happy, nisu sve žene iste i nemaju isti apetit, nekako nije fer ni prema bebi da gladuješ:)
Ne znam da li znaš koliko sam se ja ugojila u prvoj...hm,hm. I sve otišlo, čak ni strije nemam. U drugoj se malo pazim, ali ja ipak nisam tip mršavice. Kad bih uspela da se ne ugojim više od 16kg... Reče mi drugarica da se ona ugojila 10 kg. Kako to??? U čemu je tajna???

I ja sam imala pravi skolski primer porodjaja,kontrakcija sam postala svesna u pola 9 ujutru,bile su na 10 minuta,na putu do bolnice bile su na 5 minuta,kad su me primili na odleljenje bile su na 2 minuta i bila sam otvorena 4 prsta,u pola 1 su mi probusili vodenjak i ukljucili indukciju,i u 14:55 rodio se Aca :heart:.O bolu vise nema svrhe pricati,bolelo je,jer tako mora,prebolela sam i idemo opet :super: .Svima zelim takav porodjaj,a i sebi ponovo :)

Sto se hrane tice,nema sanse da gladujem,i da hocu ne bih mogla,tako da jedem cesto,otprilike na svaka dva sata,a dobra strana toga je da jako malo pojedem,zadovolji me jedan tanjir supe,ili jedna porcija sopske salate,tako da se ne brinem :D
Danas idem da se shisham :D

Hvala laural:heart:
Ja sam se ugojila 23kg,i mislim da je otislo dosta,nisam se merila,ali pantalone do pre ned dana sto sam nosila,vise na meni,stomak mi je malo ostao,kao pihtije se trese,a i na butinama,nije vise oteklo,smanjilo se,jedino ostalo na nogama dole,od kolena na dole,valjde ce i to da ode:roll:
Ja nisam puno jela u trudnoci,mozda malo neredovno,ali vise je to voda bila!
Mi smo dobro,ruckamo,spavamo,samo st sam ja jako umorna,a i gvozdje mi je spalo bas,mozda je zbog toga,tatica nam pomaze,ali danas smo sami ceo dan,tata ima obaveze do srede,posle ce da ga zaposlimo :D
carobna,
Kad ces da nam stavis sliku od tvog sina>?ili ces i dalje da nas lazes kao i za stomacic:(
Devojke kad pupak otpada?

Bananice, gde si, ne javljas se? Da te utesim, znam da je i tebi kupanje bilo bauk, jako je jednostavno! :) Ja cak i ne koristim onaj anatomski deo u kadici (kod mene moze da se izvadi), lakse mi bez njega.

I za mene je bas lako,mada prvo kupanje u bolnici kad su nam pokazali bas sam se prepala,mada drugi put sam sve sama radila,sestra je samo gledala...i ja nekoristim taj anatomski deo,inace mattéo obozava da se kupa,nogicama i rukicama bas uziva :heart:
Kako su vama objasnili za pupak,sta su stavili?

Pozdrav svim novim i buducim mamama, i ja sam za ovaj kutak na pocetku svoje trudnoce trazila sam savet od Vas i dobila ga naravno, sada sam u 30 nedelje svoje trudnoce, osecam dobro a isto tako i beba je dobro, ali nekako u poslednje vreme cini mi se da mi fali paznja i neznost, nekako sam premotivna, mnogo razmisljam sta ce bidi kako su proci i tako te stvari. Malo sam vise mozda napeta i umorna je idem na posao po 9 sati, jos uvek vozim auto, mislim da se dobro osecam ali uvece se osecam kao da me neko pregaziot.
Pozdrav svima......

Hej, Bonzi,

Sta se radi? Kako bebica?
Ja enmam vode pa pizidim...A bas nemam ni kap kod kuce...Moracu do radnje bar po jednu flashu da donesem...Nadam se da ce uskoro doci, imam pregled i CTG u 15.30h.

Ja sam vredna od jutros,ciscenje ,briskanje,mazimo se,sami smo ja i Matteo,uzivamo,dobra je beba samo spava,place samo kad je gladan i kad treba da se presvuce...cudno,ispusta neke zvukove kao kad guce,bas mi je sladak sav,preko dana je super,nocu vec sam mrtva umorna,zaspim za 2sekunde,ponekad drzim bebu zadremam pa osetim da cu da ga ispustim,al imam reflekse,tu je tatica hvala bogu da me odmeni nocu,inace mali spava po celu noc,ili malo kenka pa zaspi...imamo srece sto je tako mirna beba,al mozda ima veze i ja i moj muz smo takve bebe bile,ko ce ga znati...
Srecno na ctg,i javi nam kako je bilo...nadamo se da ce bebac uskoro :heart: pa se sve selimo na savete za bebe :D
Ludnice,
Kako si nam ti,jer ste sve kupili za bebicu?Moram vam reci slobodno kupite sto vise bodica,jer bar u mom slucaju bas nam treba,pogotovu decaci,ovaj moj presvlacim ga i taman da mu stavim pampers on ops i upiski se i to sve na pupku gazu pokvasi i bodic pa onda presvlacenje,to mi redovno radi :lol:
Jeste da brzo prerastu ali treba vam,i nemoj te kupovati benkice,prekticniji su bodici...i zekice im treba dosta,ovaj moj ili malo povraca ili se upiski,i sta ko radi mi se po celi dan presvlacimo...
Bananice,
Kako si nam ti?
Nema nesto novih trudnica da se jave :think:?

Ja sam OK, nema jos nikakvih znakova...
Videcemo sta ce danas doca reci...Imam tacno 10 dana do termina:)

Uh, ako ne dodje voda moracu kod mojih na tusiranje..Sva sreca nisu daleko...

Bonzi,
Vidim ti se lepo snalazis, a i mali Matteo je prava dobrica...A slicice sobice sa Mateom u krevecu?:whistling: Obecala si ranije...
Ja mislim da cu po kratkom postupku da secem rukave na bodicima jer ce mi beba prokuvati jos kad zeku preko obucemo...Bice toplo u aprili a nas stan je kao staklena basta...Nije bilo kratkih rukava, pa ce tatica morati da dokupi, a u medjuvremenu cemo sec, sec;)
Gde nam je Ludnica?

Kockice,
Sta kaze tatica za ceru? Jel bilo predinfarktno stanje na aerodromu?

Tatica je odusevljen! :aha: samo sto ne moze da podnese kad ona place i vristi od bola grcica, pa samo sto i on ne zaplace :sad2: hvala Bogu pa je jos pod Jat Lagom pa zaspi u 20h i probudi se u 6h, tako da je ni ne cuje mnogo :roll:
A na aerodromu je bilo ok, ocekivao me je :hahaha: kaze predvidiva sam mu, pa pobogu zena sam mu, zna me ko otvorenu knjigu... kaze da bi se iznenadio da nisam dosla :hahaha: ali je opet pao filmski poljubac kad smo se docekali na aerodromu i stvarno se trudimo da uzivamo... :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back