Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao devojke :cao: Angi nam izgleda fenomenalnoooo :mrgreen: bile smo malo do YuBCa, procaskale, popile vodicu i pojele po slatkis... ustvari ona je vocnu salatu :aha: hehehe

Sto se mene i Maki tice ok smo, grcevi je danas bas muce, sva mi je kenjkava, sad cemo nas dve u krevet da malo odmorimo zajedno... :heart: a inace gubim mleko, ne pomaze ni caj za dojilje koji pijem, ni ispumpavanje... cak stavise me ispumpavanje boli kad radi na prazno :sad2: ali necu da se nerviram, sta je tu je... bitno mi je da ona bude sita... pupak nam lepo zarasta, danas ce doci ped.sestra opet da je pogleda, a i ja cu morati uskoro kod lekara jer mi otkazuje leva noga i sepam... ali pravo da vam kazem trudim se da me nista ne izbacuje iz koloseka, uzivam u njoj, njenoj preslatkoj faci kad spava i kad se smeje, grlim je i mazim kad place od grcica i cekam da nam tatica dodje i da nas zagrli i onda cu biti kompletna... a sve te sitnice, ma cak i bitnije stavke oko dojenja, grceva i sva podeljena misljenja su me pre nervirala a sad sledim samo svoj instinkt i pokazao se uvek kao ispravan, sto i vama preporucujem... :cmok: CMOK! :cao:

Evo nas :D
Danas ceo dan u skitnju :mrgreen:
Od 9h jutros pa sve do sad :whistling: nocas ima da spavam kao bebica...
Inace vadili smo krv jutros,pa bili kod frizera,pa nasli prelepog zeku za malog(igracku) i jos neke stvarcice...
Inace frizer mi prognozirao 11februara enzov dolazak :lol: i svi tamo da mi se spustio stomak i da se blizi porodjaj...
Danas je bilo pravo prolece...prelep dan...
Sutra isto idemo nesto da kupujemo,u ponedeljak isto i privodimo kraju :klap: tatica nam ima neke obaveze od 3do 6,pa onda 10 i 11,pa 16,17,18,i to po celi dan,ako se porodim u tih dana on nece moci da bude sa nama,tako da sam se smorila,a nemoze nikako da pomeri...nadam se da ce Enzo da izabere dobar dan da i tatica bude prisutan kad bude dolazio na ovaj svet :worth:

neznam da li ima nekog,ali meni je potrebna pomoc.Zena mi je pre par dana izgubila bebu u 4 mesecu,kako da pomognem njoj ,kako sebi

I ja sam pre tacno 2 godine izgubila bebu u 4.mesecu, tako da znam kako se osecate.
Normalno je da tugujete...a posle glavu gore, ostaviti ruzno iza sebe i fokusirati se na lepse stvari. Znam da zvuci kao fraza. Budi uz zenu, slusaj je ako joj se prica, ne forsiraj ako ne zeli....budi strpljiv i voli je.
Na zalost niste jedini kojima se to desilo.
Meni je pomoglo, kad je onaj prvi talas tuge prosao, to sto sam uvidela da se mnogima slicno desilo, a posle nekog vremena su dobili prelepu decicu.
Evo, i ja sada posle 2 godine imam cerkicu od 8 meseci...

neznam da li ima nekog,ali meni je potrebna pomoc.Zena mi je pre par dana izgubila bebu u 4 mesecu,kako da pomognem njoj ,kako sebi

Zao mi je stvarno, nema tu nekog dobrog recepta sta bi bilo dobro raditi...to je jako individualno,kao sto rece sd76 budi uz nju ako zeli da prica ti slusaj,ako zeli da cuti ti ju zagrli i cuti.....Sada su njoj i hormoni se uzdrmali pa tako kada se i oni smire i njoj ce biti lakse.
A i ti ucini sebi nesto lepo,ako ne zelis nju da opteretis sa svojom tugom imas nekog prijatelja,kuma malo popricaj istresi se....placi ako treba.
Desilo se i meni i nije bilo lako,ubijao me strah da li uopste mogu da imam dece...al eto hvala Bogu 2 komada dodjose.
Srecno!!!!

Zao mi je stvarno, nema tu nekog dobrog recepta sta bi bilo dobro raditi...to je jako individualno,kao sto rece sd76 budi uz nju ako zeli da prica ti slusaj,ako zeli da cuti ti ju zagrli i cuti.....Sada su njoj i hormoni se uzdrmali pa tako kada se i oni smire i njoj ce biti lakse.
A i ti ucini sebi nesto lepo,ako ne zelis nju da opteretis sa svojom tugom imas nekog prijatelja,kuma malo popricaj istresi se....placi ako treba.
Desilo se i meni i nije bilo lako,ubijao me strah da li uopste mogu da imam dece...al eto hvala Bogu 2 komada dodjose.
Srecno!!!!

hvala

drustvo samo da vam javim moje iskustvo pre nego sto se porodite da znate. ja mislim da su ti spiskovi za bebinu garderobu samo osnovno da imas sta da im obuces kad dodjes kuci. ja sam kupila jedno 6 bodija i 5 benkica, ma kakvi to se upralja za dva dana cak i za dan. beba voli da piski kad se skine pelena i makoliko se trudila da pokrijem pamucnom pelenom gornji deo tela nema sanse uvek mi upiski bodi, jos gore je ako je musko, leti na sve strane, a jos voli i da kaki kad se skine pelena. nocu kako spava zna da prodje kroz prostor izmedju pelene i nogice, jer ne stisnem ga skroz jer se nazulja. tako da sam morala naknadno da idem da pokupujem bodijeve, sad ih imam 15 i cini mi se da je opet malo jer sam non stop na oprezu da ce da zafali. a sto se tice garderobice ne mora puno. bitan je taj donji ves sto cesto ali cesto upiski. a za pelene da ne pricam, taman ga presvucem on opet kaki.
to je moje iskustvo. mozda se devojcicama nije tako strasno, ali budite spremne na cesto mokar bodi:lol::lol::lol::hahaha:

drustvo samo da vam javim moje iskustvo pre nego sto se porodite da znate. ja mislim da su ti spiskovi za bebinu garderobu samo osnovno da imas sta da im obuces kad dodjes kuci. ja sam kupila jedno 6 bodija i 5 benkica, ma kakvi to se upralja za dva dana cak i za dan. beba voli da piski kad se skine pelena i makoliko se trudila da pokrijem pamucnom pelenom gornji deo tela nema sanse uvek mi upiski bodi, jos gore je ako je musko, leti na sve strane, a jos voli i da kaki kad se skine pelena. nocu kako spava zna da prodje kroz prostor izmedju pelene i nogice, jer ne stisnem ga skroz jer se nazulja. tako da sam morala naknadno da idem da pokupujem bodijeve, sad ih imam 15 i cini mi se da je opet malo jer sam non stop na oprezu da ce da zafali. a sto se tice garderobice ne mora puno. bitan je taj donji ves sto cesto ali cesto upiski. a za pelene da ne pricam, taman ga presvucem on opet kaki.
to je moje iskustvo. mozda se devojcicama nije tako strasno, ali budite spremne na cesto mokar bodi:lol::lol::lol::hahaha:
bas tako......

Tina, hvala puno sto si podelila iskustvo sa nama. :D Cula sam i ranije da to tako biva sa decacima, pa sam stalno ovde pripitkivala koliko cega treba kupiti, ali nikad ne dobih odgovor... I meni je izgledalo da je malo ono na spiskovima, a narocito je dilema oko bodija i benkica, zbog toga sto decaci vole da "polivaju" :lol:, a i zbog pupka... Sta je tebi prakticnije, jeli jednako upiski sve? :lol:
I kako ide sa velicinama, koliko je Stefa bio dugacak, i koje velicine bodija mu oblacis? Ja sam skontala da odeca od razlicitih proizvodjaca ima sasvim razlicite velicine, npr. 60 od jednog je isto kao 50 od drugog.. I kako onda jedna neiskusna buduca mama da se snadje? :rumenko:
Imam jos jedno pitanje, vezano za pumpu... Ja sam kupila Aventovu rucnu, i sterilizator za mikro u kome se sterilise i pumpa i flasice. E sad, trebalo bi da tu pumpu i flasicu imam sa sobom u bolnici, a kako je tamo sterilisem? Jeli oni to rade za mene kad sterilisu sve ostalo, ili sta? :confused:

I mene isto zanima kako sa sterilisanjem pumpice u porodilistu.
Margo,
Ti si bese nosila mleko bebi u box? da li si sterilisala pumpicu ili samo vrelom vodom?

Moja drugarica je bila 15 dana u bolnici sa tek rodjenom bebom i rekla mi je da tamo uopste ne sterilisu, samo vrucom vodom i da onda ni kuci nisu sterilisali.
Meni nije jasno ako u porodilistu ne sterilisu bocice iz kojih hrane bebe, sto mi onda posle kuci to radimo?:confused:

angi....u porodilistu nisam ni koristila pumpicu zato sto su mi od prvog dana odlagali za sutra donosenje malog.....u frontu dozvoljavaju pumpicu samo ako imas sterilizator......
sto se tetra pelena tice nabavite najmanje 30 kom. zgodne su i za mnoge druge stvari......danas smo isli u prvu setnju u kolicima......

Ovde kod mene netraze pumpicu u bolnici,cak ni flasicu netraze,oni tamo daju njihove,mada ja cu za svaki slucaj poneti,i valjda tamo ce sterilisati,i nerazumem kako kod nas u bolnici nesterilisu flasice?!Ovde i flasice i cucle moraju u sterilizator...videcu kako cu proci pa cu vam reci ...
Carobna ,
Jer ti se spustio stomak?Gde sad osecas bebu najvise gore u kom delu?
I jer imas pripremne kontrakcije?
Meni se desava da se bebac kao trci i stomak se jako stvrdne i nemogu da hodam,drzi neki 2min pa prodje...sta vi mislite jer su to kontrakcije ili bebac se namesta tako?

Pumpice u bolnici.
Ja sam imala divnu sestru iz laktarijuma koja mi je dala bolnicku elektricnu pumpicu i meni je mnooogo pomogla.
Niti se ta pumpica ni mleko iz nje koristi za hranjenje bebe. Cela ta prica sa ispumpavanjem u bolnici je bila d akada mleko odjednom nadodje, a nisi u baby friendly delu, znaci beba nije stalno tu da sisa i donose ti je tek za tri- cetiri sata ti ispumpas svoje mleko da ti se ne bi grudi upalille. Ili nocu kada isto bebe ne donose uopste na podoj, ja sam navijala sat da me budi na cetiri sata i izmlazala mleko.
Pumpicu sam prala samo vrelom vodom a mleko prosipala, tako da je higijena bila bitna zbog mojih grudi a ne zato sto je beba to pila.
Oni bebe u porodilistu dohranjuju, navodno posle nasih podoja, da se ne bi desilo da donesu bebu situ pa nece da sisa, mada nisam sasvim sigurna da to stvarno tako rade.
Elem, dojite bebu kada je donesu a u medjuvremenu izmlazate mleko kada osetite da su vam grudi tvrde, da ima tvrdih ploca i kada nadodje mleko da ne bi dobile mastitis. Trazite od sestara da vam pregledaju grudi i da vas obavezno nauce kako da se masirate i izmlazate jer je to kod kuce jako vazno za one koje budu imale mleka. Ja sam bila toliko dosadna tamo :rumenko: da su mi eto dali njihovu pumpicu ali sam prilicno razradila kanale i kod kuce nisam imala tremu ni dilemu sta i kako treba da radim :brus:.

Imam jedno pitanje,naime ja sam sada 7. nedelja i pojavio mi se braonkas sekret,ne toliko braon kao sto je bio onog dana kada sam trebala dobiti menstruaciju,ali braonkast.Da li se i vama to desavalo?Stomak me ne boli,ali taj sekret,ma pojedoh se od brige.Srecom sutra imam zakazano kod doktorke ,ali do sutra cu da se pojedem od brige.Da li je moguce da se ja to ustvari jos uvek cistim i da je taj sekret jos uvek posledica usadjivanja ploda u matericu?

Tvoja će ti dr sve reći, ali mislim da bi trebalo da se više odmaraš i da kućne poslove i ostalo ostaviš za kasnije. Meni se pojavio krajem trećeg meseca i trajao tri nedelje, primala sam Utrogestan, Dagestan i čak i progesteron inekcije, jer mi se posteljica malo odlubila. Mada sam za svoje stanje sama bila kriva, dve nedelje pre toga smo bili na nekom dužem putu jer sam ja kumovala drugarici, a dan pre toga prala prozore, zavese i sl. jer nam je bila slava. Inače, to se stvarno često dešava, znam puno žena koje su koristile progesteron, ne znam da li ti je dr objasnila, mislim da od 16. nedelje posteljici više neće biti potreban taj podsticaj sa strane, to je samo da se posteljica bolje "usadi" u matericu. Stare bake kažu da ćeš roditi dečaka...:)Mada, u mom slučaju su pogrešile:heart:

Ja htedoh da vas pitam za savet. Kašljem već par dana, izgleda je neki virus, sad me već i stomak malo boli. Zvaću danas dr da mi da nešto, al' pre toga da pitam i vas da li znate kakav sirup, dozvoljen i trudnicama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back