Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao:bye:
Moj bebac i ja smo danas usli u deveti mesec:klap:
Idem popodne na CTG...Upravo sam spakovala ono glavno za porodiliste, neka stoji...

Kako ste danas trudnice?

Cestitamo angi ulazak u 9 mesec:super::klap::klap::klap:
Mi smo jutros bili na ultrazvuk i davali smo krv....bebac je 2.200 i glavica je nadole ima cista jos malo ali doktorka kaze da se smanjuje...jos je preporucila da kad se beba rodi pa kad malo ojaca,da trazimo od pedijatra da uradi snimak mozga i glave da bi se utvrdilo jel se skroz povukla,....valjda ce biti sve u redu...
Sledeci sastanak imamo u bolnici sa babicama i to 12 marta....cini mi se nekome je tada termin....:whistling:

A da ....i kupili smo malo kozmetikicu za bebu...i male cipelice....:gace:

Koliko se secam ovde bese nekih trudnica iz Austrije?
Jel znate mozda koliko se u Becu placa cuvanje dece uzrasta 1-1,5 godine?
Jaslice ili zena?

Ja sa u Becu. Cijena drzavnih jaslica zavisi od visine plate koju imaju roditelji,otprilike izmedju 70 i 250 eura,a privatne jaslice su 320eura s tim da mozes otici u MA11 i oni ti pomognu da manje placas privatno.Jesi li ti u Becu?

Cao. :cao:
Angi, cestitamo ulazak u deveti. :)
Mi smo danas bili na kontroli, malo mi je lekar jace pritisnuo stomak kad je pregledao, pa me sad boli sa leve strane... Bili u soping centru, ja taman uspela da odem do toaleta, ukljucio se pozarni alarm, i svi napolje... :mrgreen:
Nismo nista kupili, samo sam uzela neke brosure za kolica.
Jaaaako sam umorna, ne spavam nocu pa se po danu samo vucem okolo... :zzzz:
Pozdravljamo vas sve... :bye:

Ja sa u Becu. Cijena drzavnih jaslica zavisi od visine plate koju imaju roditelji,otprilike izmedju 70 i 250 eura,a privatne jaslice su 320eura s tim da mozes otici u MA11 i oni ti pomognu da manje placas privatno.Jesi li ti u Becu?
Za sada nisam :confused:.
Ali posto imam bebu moram da uzmem u obzir kako bi je i ko cuvao u slucaju da dodjem.
Jel uzimaju tu zene za cuvanje kao sto se kod nas cesto radi? Kako stoje stvari sa babysiterkama?

za tri nedelje 350g.....kombinujem humanu i moje mlekce....ja sam mu davala 30ml humane na tri sata + dojenje tako su me naucili u porodilistu....sad je povecano na 50ml humane na dva sata.....davala sam mu da siasa kad hoce nocu nece da jede....dr kaze da je to ok......nervira me sto su oko svega toliko podeljena mislenja......strasno......

Margo ne sekiraj se od 50 ml na dva sata ce sigurno dobiti na kilazi.
Mogu samo da ti ispricam svoje iskustvo, mozda ti znaci.
Dojila sam bebu u porodilistu onako kako ih donose, u odredjeno vreme. Kada sam dosla kuci nisam bila sigurna da li imam dovoljno mleka pa sam jedno prve dve nedelje od izlaska posle podoja nudila 40-50 ml Aptamila. Nekad bi popio sve a nekad i ne. Mada, budio se redovno i nocu da jede. Drugarici iz porodilista je beba isto spavala celu noc, samo sisala i dobro je napredovao, ne brini i uzivaj da mozes da spavas.
Dodavanje dohrane utice da se manje tvog mleka stvara pa sam onda pocela umesto aptamila da izmlazam svoje mleko i nudim mu na flasicu tih 50 ml posle podoja. Kada sam videla da ima mleka i za takav nacin ishrane ukinula sam flasice i samo ga dojila. Napredovao je brzino svetlosti. Samo opusteno i veruj sebi! Doji bebu sto vise, tvoje mleko je mnogo bolje od bilo kakve dohrane, nemoj da smanjujes sisanje.

Margo ne sekiraj se od 50 ml na dva sata ce sigurno dobiti na kilazi.
Mogu samo da ti ispricam svoje iskustvo, mozda ti znaci.
Dojila sam bebu u porodilistu onako kako ih donose, u odredjeno vreme. Kada sam dosla kuci nisam bila sigurna da li imam dovoljno mleka pa sam jedno prve dve nedelje od izlaska posle podoja nudila 40-50 ml Aptamila. Nekad bi popio sve a nekad i ne. Mada, budio se redovno i nocu da jede. Drugarici iz porodilista je beba isto spavala celu noc, samo sisala i dobro je napredovao, ne brini i uzivaj da mozes da spavas.
Dodavanje dohrane utice da se manje tvog mleka stvara pa sam onda pocela umesto aptamila da izmlazam svoje mleko i nudim mu na flasicu tih 50 ml posle podoja. Kada sam videla da ima mleka i za takav nacin ishrane ukinula sam flasice i samo ga dojila. Napredovao je brzino svetlosti. Samo opusteno i veruj sebi! Doji bebu sto vise, tvoje mleko je mnogo bolje od bilo kakve dohrane, nemoj da smanjujes sisanje.
hvala......
ja sam probala da izbacim vestacko zadnjih par dana ali mi se cini da ga nezasiti dovoljno samo moje mleko...budi se cesce.....videcu kako ce da napreduje sledecih nedelju dana pa polako da prelazimo na moje mleko......tek sad su mi se razradile grudi i imam neku kolicinu.....ma znam da je najbolje dok smo bili u bolnici ja sam mu nosila svaku kap na tri sata i nocu i danju......
:cmok2:

Hvala na cestitkama za ulazak u deveti...
Bili smo na CTG-u. Sve je super, bebac je u jednom trenutku krenuo da luduje i bas mu se povecao puls...Bilo je malo "spooky" slusati otkucaje srca, bas brzo lupa:eek:
Kaze dr da je super CTG i da je sve to normalno...Za kontrakcije mi nisu ni kacili sondu...Osecam da ih nemam, kazu jos nema potrebe.
Prvi put sam bila u porodilistu u zivotu i imala sam bas tremu kad smo prilazili..A unutra s setaju mame u bademantilima i papucama i susrecu sa svojim muzevima...Onda sam pomislila da cu i ja uskoro isto tako, pa su mi suze krenule na oci...Eh ti hormoni...

Carobna, Kako je bilo na preledu? Jel to bio UZ, kakav ti je grlic?
Nema nam Bonzite danas...valjda nije krenuo bebac...Mora da je ona u shoppingui zaglavila:hahaha:

Margo,
Bas je nezgodno to sa hranjenjem ispocetka...Vidim da se mnoge mame muce, jer ne znaju da li dovoljno vuce mleka itd. Nadam se da ce malisha sa novom dozom mlekca brzo napreduje:)

za tri nedelje 350g.....kombinujem humanu i moje mlekce....ja sam mu davala 30ml humane na tri sata + dojenje tako su me naucili u porodilistu....sad je povecano na 50ml humane na dva sata.....davala sam mu da siasa kad hoce nocu nece da jede....dr kaze da je to ok......nervira me sto su oko svega toliko podeljena mislenja......strasno......
Bebe rodjene sa ispod 3 kg se moraju buditi i hraniti na svaka 3 sata, a ako zatraze hranu pre toga, dati im. Uvek ga prvo doji pa ako vidis da je jos gladan, daj mu formulu, mislim da nije dobro da radis obrnuto jer ce ti se tako smanjiti mleko... Najbolje bi bilo da ispumpavas kad god mozes dok se ne uhodate, i das mu na flasicu, tako ces odrzavati kolicinu mleka, a i znati koliko je popio. Prvih nedelja bebe treba da dobijaju 180-240 grama nedeljno (nakon sto povrate tezinu koju su imale na rodjenju).

hvala......
ja sam probala da izbacim vestacko zadnjih par dana ali mi se cini da ga nezasiti dovoljno samo moje mleko...budi se cesce.....videcu kako ce da napreduje sledecih nedelju dana pa polako da prelazimo na moje mleko......tek sad su mi se razradile grudi i imam neku kolicinu.....ma znam da je najbolje dok smo bili u bolnici ja sam mu nosila svaku kap na tri sata i nocu i danju......
:cmok2:
Proveri da on dobro vuce kad sisa, da je u pravilnom polozaju, to je najcecse uzrok zasto bebe ogladne ubrzo nakon sto su jele, da ne vuku dobro. Ako je pospan, prvo ga pusti da se razbudi pa onda da sisa, jer ako napola spava dok sisa, nece lepo jesti.

Evo nas :)
Angi cestitamo ulazak u novu nedelju :klap::super:
KUPILI SMO SOBICU :mrgreen: napokon :worth:
Juce sam se bila bas nasekirala,bili u tri radnjice(toliko ih ima ovde,sto se tice sobica)i sokirala se kazu ceka se od 3-6nedelje da stigne,smorila sam se,sinoc sam se bas ubedacila,celu noc plakala i na kraju dosla do zakljucka da moj sin nece imati sobu,danas slucajno vidim u nekim novinama neka bebeca radnjica,potrazim na internet i tu je nedaleko od nas,odemo cisto onako da vidimo mozda nadjemo nesto ne sobu vec nesto od stvarcica,i kad tamo ogromna radnjica ima dvadesetak soba jesu skupe ali ovde se tako krecu...tako da smo nasli lepu sobicu za Enza :heart: sutra ce tatica da je namesti i onda peremo i peglamo stvarcice...
Danas sam imala dopler za noge al nisam stigla da odem jer smo zaglavili za sobicu,opet mi je to prece,tako da nema veze i onako jos malo mi je ostalo izdrzacu...
Sutra idemo u laboratoriju,zadnji put vadimo krv...
A u ponedeljak na ctg...
Pozdrav za sve :cmok2:

Ja sam imala taj braonkast iscjedak do 4. mjeseca trudnoce,pila sam neke tablete...ne sjecam se tacno koje.Meni je doktorica tada rekla da takav iscjedak ima dosta zena u trudnoci. Kako si ti,jesu li pocele mucnine?

Kaze i meni danas doktorica da je to cesta pojava kod trudnica,i da se ne brinem,ultrazvuk je pokazao da je sa bebom sve u redu,ali ipak mi je prepisala Utrogestan 3x1 ,da ,kako ona rece ,"ucvrstimo" trudnocu.Ja se inace osecam odlicno,kao da nisam trudna,mucnina nema,jedino su grudi pocele jako da me bole.
Kako si ti?Ocekujemo te sa lepim vestima :D :heart:

Kaze i meni danas doktorica da je to cesta pojava kod trudnica,i da se ne brinem,ultrazvuk je pokazao da je sa bebom sve u redu,ali ipak mi je prepisala Utrogestan 3x1 ,da ,kako ona rece ,"ucvrstimo" trudnocu.Ja se inace osecam odlicno,kao da nisam trudna,mucnina nema,jedino su grudi pocele jako da me bole.
Kako si ti?Ocekujemo te sa lepim vestima :D :heart:

Dobro sam,hvala na pitanju. Pa radimo vrijedno na tome pa cemo vidjeti sta ce biti...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back