Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Godine, hormoni, moj (sasvim opravdan) strah od umiranja, pare ... ima milion razloga ... :sad2: ... ali imam moje malo chudo, mog malog andjela, moj poklon od "gore" :heart: ... shat bih vishe ... a ima i ove divne zhenice da ih chitam na temi i da im drzhim fige i da se radujem njihovim malim zamotuljcima :heart:

Ja se iskreno nadam, da ce vas sada kada ste odustali od druge bebe, i opustili se malo, iznenaditi neka Viola (ako se dobro secam imena) :cmok:
Ja drzim palceve i navijam u sebi :heart:

Ko ih šiša, ja ću kao Monika Beluči u 45...Mada realno ako bi se stvarno tad desilo rodila bih, zašto da ne, mada su šanse minimalne ali ok.

:) lagala bih kad bih rekla da sad teze nosim nego kad sam imala 27 ali ne znam sta me ceka kasnije.....navikla sam godinama na komociju i ko zna kako cu se snaci sa bebom, ja sam dosta panicar, nisamm prirodno tanlentovana mama i sve me to oko dece kosta puno zivaca i divim se zenama koje to lako odrade i ne trose zivce.....ako se tako osecas, ma samo napred, nikad nije kasno, zena treba da prati svoj bioloski sat.....

keko, cestitam ti : )
neizreciva, sada je sve lakse : )))

nego,kada ste kod epiziotomije htedoh da pitam da li posle porodjaja dobijate nesto protiv bolova? sta sme, sta ne sme? citala sam da mnogo nose diklofenak cepice jer deluju lokalno, ali mi u apoteci rekose da to ne sme, pa me zanima sta sme i sta se daje u porodlistu?

ja nisam mogla da spavam od bolova i zvala bolnicu i rekli mi da uzimam brufen.....i pomagao mi je da makar mirno odspavam svoje ture.....posle sam citala da nije preporucljiv ali ja sam morala nesto da uzimam jer mi je to bio jedan od najgorih bolova koji sam iskusila do sada......ma kakav porodjaj, kakvi bakraci, epiziotomija rules :))))

suki, ako je do peglanja slaba vajda, posto nikad nista ne peglam, al za potrebe izbegavanje indukcije i pegle cu da se latim : ))

sali, nisam znala da si ti uzela epidural... ja sutra idem na razgovor sa anesteziologom, nosim mu ks i ako sve bude ok odlucicu se za njega...

Jesam, ali su morali da mi ga ukinu na par sati, jer ona nije htela da se spusti i da bih mogla da se jace napinjem i pojacali mi indukciju, tako da sam iovako ionako osetila te najgore bolove nekih par sati..i epidural mi je usporio porodjaj, a ja sam mislila da on ubrzava otvaranje..zato kazem da sam se mozda zeznula sto ga uzeh..ne znam ni sama, mozda bi bilo jos gore bez njega a mozda bi bilo mnogo brze
Dobra strana je sto dok su me usivali ja sam spavala na stolu a to inace boli jako...losa strana je sto se osecas toliko omamljeno i nadrogirano i ne mozes da pomeras noge nekoliko sati nakon porodjaja..kao invalid, grozan osecaj

Ni ja brufen nisam pila u porodilistu, jesam samo prvi dan nakon porodjaja kad me je bolela rana, kasnije nisam vise..

stigli sa pregleda, bebac je super, sve u dan, tezak je 3kg, mere mu sve odgovaraju nedeljama, okrenut je glavom dole, ledja su mu levo, tacno onako kako sam mislila, dakle ne gleda ni gore ni dole nego u stranu, sad pojma nemam jel to ok za porodjaj ili treba da se okrene?

meni su se umnozili miomi ali su sitni, onaj najveci vise ne raste, tako da je to to, posteljica je II/III stepen zrelosti...

jedino me dr u toku pregleda pitao da li sam pusac, ja reko da nisam i on odcuta, umesto da sam ga pitala zasto me to pita, sad lupam glavu : S

stigli sa pregleda, bebac je super, sve u dan, tezak je 3kg, mere mu sve odgovaraju nedeljama, okrenut je glavom dole, ledja su mu levo, tacno onako kako sam mislila, dakle ne gleda ni gore ni dole nego u stranu, sad pojma nemam jel to ok za porodjaj ili treba da se okrene?

meni su se umnozili miomi ali su sitni, onaj najveci vise ne raste, tako da je to to, posteljica je II/III stepen zrelosti...

jedino me dr u toku pregleda pitao da li sam pusac, ja reko da nisam i on odcuta, umesto da sam ga pitala zasto me to pita, sad lupam glavu : S

Zbog starosti posteljice. Kod pusaca je kao visi stepen nego kod nepusaca.

Hvala na cestitkama :-)
Teba mi malo vase pomoci....
Doktorka mi je rekla da pijem folnu kiselinu koji nisam pila u prvoj trudnoci niti sam isla na duble i triple test itd....
Kad sam pitala svekrvu (ona je farmaceut) ona mi je rekla da moram da pitam dr kojuu kolicinu jel ima neka Galenikina koja je 0,4mg ,a ima neka druga koja je 5mg i da na obe pise da je to preventiva...i preporuka lekara ......Sta ste vi pile?Ja sam uzela tu slabiju dok ne odem kod dr p cemo videti ...ali me svaka interesuje koju ste vi koristile....
Hvala ,pozzz :-) :-) :-)

to sto pise 5 mg je greska.....ustvari je doza od 400 micrograma dovoljna.....ja uzimam elevit koji je konjski multivitamin i u njemu ima 800 micrograma folne.....inace, ne znam zasto to zene ne znaju ali folna treba da se uziam bar tri meseca pre zaceca jer je toliko potrebno da se dopune depoi.....uzimanje vec u trudnoci nema ni blizu takav efekat.....

Dnevne potrebe u trudnoci su 400 mikrograma.
Uzimale smo onu od 5 mg jer nije bilo druge.
To je hidrosloubilni vitamin i visak se izluci putem mokrace.
Uz folate unete hranom, suplementira se u prvim mesecima trudnoce zbog prevencije defekta neuralne tube i to dozom od 400 mikrograma.

to sto pise 5 mg je greska.....ustvari je doza od 400 micrograma dovoljna.....ja uzimam elevit koji je konjski multivitamin i u njemu ima 800 micrograma folne.....inace, ne znam zasto to zene ne znaju ali folna treba da se uziam bar tri meseca pre zaceca jer je toliko potrebno da se dopune depoi.....uzimanje vec u trudnoci nema ni blizu takav efekat.....

ja pitala, jel treba da pijem, jer planiram trudnocu, doktor me pitao sta? sto? jel nesto nije u redu?

ja pitala, jel treba da pijem, jer planiram trudnocu, doktor me pitao sta? sto? jel nesto nije u redu?

:think: pa ako planirate treba da uzimas folnu bar tri meseca je rje ona jako potrebna vec u samom zacetku kao i da pazis sa uzimanjem A vitamina, da izbegavas dzigeicu koja ima jako puno A vitamina, cak toliko da moze da ubije plod....multivitamini nisu preporucljivi u pocetku koliko znam.....

Hehehe,nasmejale ste me :-)
Znaci dovoljno je 0.4mg ...to mi je bitno da znam jel na receptu pise folan 1x1 i to je to pa ti sad vidi sta ces kupiti u apoteci....
Koliko sada trudnicica ima na forumu da ne listam 100strana u nazad? :-)
Uputite me u kom ste mesecu,koje vam je dete po redu itd....

Ja imam cerkicu Sofiju od dve ipo godine,u januaru tri godinice.
Trudnoca sa njom mi j bila divna,lepo sam se osecala,nisam imala mucnine,zato jesam gorusicu...Bila sam aktivna,pokretna ....Nisam radila duble i triple test jel sam na prvi pregled otisla u koliko se secam trecem mesecu ako se ne varam....Visila sam na ovom forumu i bila dosadna kao i uvek hihhi.....

:-) :-) :-)

Poslednja izmena:
Dobrodošla, Keka, na kutak. :)
Trenutno smo tu Tara, Neizreciva i ja. Tara će još malo, pa da se upoznaje sa bebicom :lol: A mi ostajemo još dosta. Ja sam u 13. nedelji, i ovo mi je treća beba. Imam Milicu od 3,5 godine, Stefana od 9 meseci i ovo treće očekujem u dogodine u maju.
I takoC... Piskaraćemo se mi još... :)

Evo jos jedne trudnice:p, krajnje je vreme da se i ja upisem na ovu temu iako stalno visim na njoj i sve uredno citam. Meni je ovo prva trudnoca posle tri godine pokusavanja. Sada sam u 16 nedelji, uzivam, odmaram i brojim dane do aprila....Juce smo na ultrazvuku videli da ce biti decak iako je moj predosecaj govorio nesto drugo:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back