Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:think: pa ako planirate treba da uzimas folnu bar tri meseca je rje ona jako potrebna vec u samom zacetku kao i da pazis sa uzimanjem A vitamina, da izbegavas dzigeicu koja ima jako puno A vitamina, cak toliko da moze da ubije plod....multivitamini nisu preporucljivi u pocetku koliko znam.....
dzigerice inace ne jedem, sada cu da istrazim u cemu jos ima vitamina A...

a eto ko da sam znala, u zivotu nisam jela dzigericu, a od pasteta samo "milica" od belog mesa :) mozda ih projedem u 80-im :)

:ok:
..opushteno, vitA jeste gadan, ali za promil ljudi koji u ishrani imaju uzasno mnogo iznutrica,
i za one koji su na terapiji zbog akni..
..ne misli o njemu vishe.. :)
..nadam se da cesh uskoro na kutak, lepo se drushtvance opet okuplja.. :)

ajoj, ko zna koju kolicinu dzigerice treba da unosimo da bi izazvali visak vitamina A i ko zna kakve posledice
mislim da je dziga zdrava i da je sasvim ok jesti je povremeno u trudnoci..

a folnu sam pila, al da me ubijete ne znam koju, napisao mi dr ja uzela u apoteci i to je to, to sam pila do 12 nedelje, posle presla na prenatalne vitamine u kojima je i dupla doza folne valjda..

jetru polarnog medveda sam oduvek zelela da probam, pa ako neko naidje na kilo nek uzme, nece da se baci : )

ajoj, ko zna koju kolicinu dzigerice treba da unosimo da bi izazvali visak vitamina A i ko zna kakve posledice
mislim da je dziga zdrava i da je sasvim ok jesti je povremeno u trudnoci..

a folnu sam pila, al da me ubijete ne znam koju, napisao mi dr ja uzela u apoteci i to je to, to sam pila do 12 nedelje, posle presla na prenatalne vitamine u kojima je i dupla doza folne valjda..

jetru polarnog medveda sam oduvek zelela da probam, pa ako neko naidje na kilo nek uzme, nece da se baci : )

100 g dzigerice ima oko 700% dnevne potrebe vitamina A pa ti vidi jer to malo ili puno....:))))

Hehehe,nasmejale ste me :-)
Znaci dovoljno je 0.4mg ...to mi je bitno da znam jel na receptu pise folan 1x1 i to je to pa ti sad vidi sta ces kupiti u apoteci....
Koliko sada trudnicica ima na forumu da ne listam 100strana u nazad? :-)
Uputite me u kom ste mesecu,koje vam je dete po redu itd....

Ja imam cerkicu Sofiju od dve ipo godine,u januaru tri godinice.
Trudnoca sa njom mi j bila divna,lepo sam se osecala,nisam imala mucnine,zato jesam gorusicu...Bila sam aktivna,pokretna ....Nisam radila duble i triple test jel sam na prvi pregled otisla u koliko se secam trecem mesecu ako se ne varam....Visila sam na ovom forumu i bila dosadna kao i uvek hihhi.....

:-) :-) :-)

:) e dobro nam dosla....ja sam matora trudnjaca od 40 godina i ovo mi je drugi sin, u 22. nedelji sam....prvi je 13 godina i iz prvog braka....i tako, zurka me ceka, pubertetlija i beba.....:))))....ima da budem u kondiciji, ne zna se...

:) evo mene ovde....bila juce na ekspertskom UZ i sve je ok....malo sam smorila dr Stojica sa pitanjima i na kraju pomalo iznerviran mi rece u fazonu da oladim, rodicu zdravo dete.....gladna sam non stop, cak pocinjem da budem gladna i nocu, redovno vilenim pola sata sat nocu u terminu od 2-4 i muku mucims a odabirom kolica :)))).....Aleksa je jedna veknica leba od 440 gramitja.....juce sam mu videla i lice ali se naravno vrpoljio pa ga je dr jedva uhvatio u kadar.....jos malo pa krece kupovina bebi stvari, jedva cekam da svijem gnezdo....

:) evo mene ovde....bila juce na ekspertskom UZ i sve je ok....malo sam smorila dr Stojica sa pitanjima i na kraju pomalo iznerviran mi rece u fazonu da oladim, rodicu zdravo dete.....gladna sam non stop, cak pocinjem da budem gladna i nocu, redovno vilenim pola sata sat nocu u terminu od 2-4 i muku mucims a odabirom kolica :)))).....Aleksa je jedna veknica leba od 440 gramitja.....juce sam mu videla i lice ali se naravno vrpoljio pa ga je dr jedva uhvatio u kadar.....jos malo pa krece kupovina bebi stvari, jedva cekam da svijem gnezdo....

:heart: Veknica 'leba hehehehehe :heart:

Ja za dve nedelje idem na 4D, vidiš, moram da proverim datum, da ne prešišamo, zaboravila sam tačno kad. I nonstop nešto grickam, jedem, pa grickam, pa jedem :rumenko: Sreća moja što se ne gojim, već bih bila kao tenAk :lol:

Hehe,slatke ste....tako sam ja jela dok sam bila trudna sa Sofijom-non stop sam bila gladna hehehe.Non stop sam bila ''u frizideru''.Za divno cudo ugojila sam se samo 12kg ,posle porodjaja mi je ostalo 5 ali me je to nerviralo,nikako nisam mogla da skinem ,pogotovo stomak....
A sad mogu tek da zamislim kolika cu biti kao tenk,vec imam tih 5 pa sad videcemo koliko cu se ugojiti a trudicu se da se ne ugojim mnogo.......Sad imam mucnine pa manje jedem ali imam osecaj da cu da se raskokam kao prasence :-)
Jel imala neka od vas u ranoj trudnoci svetlo,svetlo braonkast sekret ?Jutros kad sam pikirikila i obrisala se ono neki tragic braonkaste se pojavio na papiru.Isla sam jos par puta u wc i sad nema nista...?!
:bye: kuckamo se...odoh da zavrsavam rucak pa po ceru u vrtic :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back