Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
keko, cestitam ti : )
neizreciva, sada je sve lakse : )))

nego,kada ste kod epiziotomije htedoh da pitam da li posle porodjaja dobijate nesto protiv bolova? sta sme, sta ne sme? citala sam da mnogo nose diklofenak cepice jer deluju lokalno, ali mi u apoteci rekose da to ne sme, pa me zanima sta sme i sta se daje u porodlistu?

Tara, nas u čuvenoj školici uče kako izbeći indukciju ahahahahhaha
1. ne peglaj veš kad uđeš u 9.mesec
2. kad osetiš da su ti kontrakcije redovne i na pravilne razmake, ti lepo idi da se tuširaš, operi kosu, obrij se
3. povadi sav veš koji nisi peglala i navali
4. kad si sve opeglala i ako su ti kontrakcije na 2 min, tad kreći u porodilište ahahahah

ako stigneš suviše rano, još taktika, mada one važe za Betaniju ali ipak, zadrži se što više u sanitarnom bloku. kod nas se to tako zove, tamo gde te klistiraju, briju i šta već. kao još ti se kaki, ili slični fazoni. što više šetaj ( u ns kad te jednom prime u pretporođajnu, nema više šetanja, otvaraš se ležečki-najgora moguća opcija)
ako te prime ranije, na patologiju iz nekog razloga, ti ništa ne govori, kad krenu kontrakcije, nego kad su već jaaako česte na oko 2 min, onda se javi nekom...

ovo su sve priče mojih drugarica, ja se hvala bogu nisam porađala tamo :)

inače ni mene nisu bolele kontrakcije. tojest neki blag bol, kao grčevi kod menstr. mene kad su primili, kontr bile na oko 5 min, i ctg aparat ih uopšte nije registrovao....hteli da me puste da idem, kao nisu ovo prave kontr...i ja se otvorila 10 cm sa tim kontr. od 3-8 cm sam prespavala :)

i stvarno ta indukcija...qrva jedna. meni dadoše na kraju kao ne spušta se beba, nisu dovoljno jake kontr...ja se svađala sa lekarom, kažem mu ali ja došla u Segedin da ne primim ind. ahahahhhah, ali kaže on mora...da pomognemo bebi. bebi pomogli nismo, pošto bukvalno za 15 sek nakon što mi priključiše inf, meni krenu jaaaaki bolovi, a ubrzo i naponi....pa su je isključili pošto krenuo rapidan porođaj...ja kontam da je trebao da me pusti da još malo šetam, a ne da me indukuju...

i posle 2 sata napinjanja, bebi oslabila srčana radnja i hitan carski. eto. bar je micika ostala čitava ahahahah

i da li je moguce da ste sve dobile indukciju?? :s
mislim da je i sali imala slicno iskustvo, jbt njima su utrogestan i indukcija cokoladne bananice :/

Na indukciju ce te staviti svakako, osim ako bas budes imala rapidni porodjaj..ali ako uzmes epidural, neces nista osecati, ni one najjace kontrakcije, meni su neke ucenice gledale i bechile se kolike kontrakcije na ctg-u a ja spavam pod epiduralom, samo osetim kad se zategne stomak..to je dobra strana epidurala jedino
Po meni su sve ostalo lose strane, iz mog iskustva barem..

Neizreciva, nama je ime Aleksa bilo u opticaju pre nego sto smo saznali pol, mada smo posle promenili, jer se rodilo jedno 10 Aleksi u nasoj blizoj okolini u medjuvremenu..mislim prijatelji i to..

Upravo uspavljujemo Saru uz Mocarta za bebe :) ..nesto je pocela da zezucka predvece..nadam se da nisu grcici..al kad vidim da place bez ociglednog razloga (suva, nahranjena) onda pomislim mozda i jesu

keko, cestitam ti : )
neizreciva, sada je sve lakse : )))

nego,kada ste kod epiziotomije htedoh da pitam da li posle porodjaja dobijate nesto protiv bolova? sta sme, sta ne sme? citala sam da mnogo nose diklofenak cepice jer deluju lokalno, ali mi u apoteci rekose da to ne sme, pa me zanima sta sme i sta se daje u porodlistu?

Nama u frontu davali brufen, ako hocemo..i antibiotik po potrebi i to je to

suki, ako je do peglanja slaba vajda, posto nikad nista ne peglam, al za potrebe izbegavanje indukcije i pegle cu da se latim : ))

sali, nisam znala da si ti uzela epidural... ja sutra idem na razgovor sa anesteziologom, nosim mu ks i ako sve bude ok odlucicu se za njega...

ahahaahahhhhaaa kad vas chitam za ove "kokice" protiv bolova :zcepanje:... na tri sata naizmenichno : Bensedin, neka zamena Trodona ( ne mogu da se setim imena :dash:), Bensedin, Trodon, Bensedin ... itd ... 2 dana .. pa kad nishta vishe nije pomagalo, namolila sam sestru ( hvala joj do neba :worth:) da nadje dr u 2 ujutru, da mi ispishe Novalgetol .. kad ti to krnu u infuziju, sve nestane u sekundi ... i samo potonesh :zper: ... dobro de, ja sam malo posebna pricha, ali to mi postade zhivotni moto valjda " zashto jednostavno, kad mozhe komplikovano" ahhhaaaahhhaaahhhaaa :rotf:

Drage moje mame i trudnice danas sam bila kod gnekologa i potvrdio je trudnocu.Sada sam u sestoj nedelji trudnoce.
Sledece nedelje idem na uz da cujemo srcanu radnju.Pogledala je bebu na UZ-u danas kratko,rekla da je sve ok i zakazala mi je za sledecu nedelju UZ.
Dala mi je da uradim krvnu sliku i da pijem folnu ...
Eto toliko od mene za sada,nadam se da cemo se lepo druziti ....
Pozzzzz :bye:
cestitam :klap:

ahahaahahhhhaaa kad vas chitam za ove "kokice" protiv bolova :zcepanje:... na tri sata naizmenichno : Bensedin, neka zamena Trodona ( ne mogu da se setim imena :dash:), Bensedin, Trodon, Bensedin ... itd ... 2 dana .. pa kad nishta vishe nije pomagalo, namolila sam sestru ( hvala joj do neba :worth:) da nadje dr u 2 ujutru, da mi ispishe Novalgetol .. kad ti to krnu u infuziju, sve nestane u sekundi ... i samo potonesh :zper: ... dobro de, ja sam malo posebna pricha, ali to mi postade zhivotni moto valjda " zashto jednostavno, kad mozhe komplikovano" ahhhaaaahhhaaahhhaaa :rotf:

to mi kazi brico : )))
a cekaj jesi li ti cr ili samo epizitomiju imala?
ja znam da su bolovi od c.reza tj od operacije opaki bili i da nije bilo sanse analginima i brufenima da ih ublazim, davali su mi nesto drugo, ali ne secam se sada sta...

khm.. ja ne smem da kazem sta mi sve nisu davali..pored brufena 3 dana doping sa periduralom.. na insistiranje anesteziologa , znam samo da su svi bili izuzetno fini oko mene to vece kada sam se porodila i da su me mazile i pazile ko svoje dete.. ujutro je dosao doca da mi objasni kako da ubrizgavam lekic plus su mi slali nove ampule..
ja vezu nisam imala , znam samo da niko nije mogao da provali ko me je porodio, skrabopis na onoj listi.. .. znam samo da je nacelnik dosao i drao se na lekare sto me ne poradjaju posle 15h , onaj sto se stalno pojavljuje na tv..
dobro smo izvukli zive glave :D

ahahahaahah birice, kokice pa upiškila sam se loooda ženo.

meni su isto pičili na svaka tri sata nešto u infuziju, trodon ili šta već, neku žešću drogu. nije me bolelo, a posle paracetamol, donosili tri put dnevno, ali nije bilo potrebe da ga pijem.

tara, birica je imala cr, plus je otvarali još jednom nakon toga, šou živi.

..kod uobichajenog prirodnog porodjaja bolovi posle su sasvim umereni i uglavnom vezani za
kontrakcije dok beba sisa, mada zene chesto bole krsta (sve koje sam chula da traze neshto protiv bolova su trazile zbog krsta)..
..epiziotomija ne boli sve vreme, narochito prvih dana, samo ako sednesh nezgodno ili napravish neki nezgodan pokret..
..ja sam imala upalu mishica.. :roll: ..svaki put..to me je najvishe bolelo.. :lol:

..tara, u dm-u se odlaze otpust ako si trazila neshto protiv bolova, to sam chula poslednji put :roll:

meni su isto pičili na svaka tri sata nešto u infuziju, trodon ili šta već, neku žešću drogu. nije me bolelo, a posle paracetamol, donosili tri put dnevno, ali nije bilo potrebe da ga pijem.

Jesi li ti dobila sms od mene? Jel dolazite sutra?

a gde si se porodila?

u frontu..
porodjaj se zavrsio carskim.. ne verujem da bi davali posle prirodnog bilo sta sem mozda tog brufena..
a i ko zna sta su mi radili :confused: ja nisam videla ni jednu koja je imala isti dop. kao ja.. a nisam bas neka koja kmezi za svakkakav bol..
za 15h koliko sam imala indukciju od toga samo 5h pod epid. nisam glasa pustila i kod najjacih bolova..
zasto su mi to ostavili i bili tako fini.. ja i dan danas ne znam..a tada se nisam ni setila da pitam jer sam bila ko osamucena 20 dana mi je samo bilo u glavi da mi beba bude ok i da idemo kuci..

ahhhhaaaaahhhhha ... ali show ... ahahhhaaaahhha :klap::rotf: ... da da ... meni su i Buscopan prepisali, i pila sam, doshao mi kao neka "laka droga " posle prvih par dana ... ali ja nisam dojila ni minut ... krkali me uporedo i antibioticima ... mislim da su ubili sve do jedne bakterije u meni ... poslednja se verovatno samoutepala od tuge :zcepanje: ... jao shta mi je ... danas smo definitivno odluchili da nece biti ni pokushaja za drugu bebu, pa me sad drma nostalgija na ovoj temi :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back