Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:think: ja pojam nemam sta je meni.....boli me materica i naduvena sam vec dve nedelje, trebala sam da dobijem juce (30-ti dan) a nista.....ubedjena sam da sam trudna po svim simptomima ali su mi dva testa uradjena juce i pre 5 dana pokazala da nisam.....jeste bila popodnevna mokraca ali sam mislila da ce se videti i da ce mi ipak biti lakse....i danas isto, nista od menzisa a stanje nepromenjeno.....vec sam se smorila.....

:think: ja pojam nemam sta je meni.....boli me materica i naduvena sam vec dve nedelje, trebala sam da dobijem juce (30-ti dan) a nista.....ubedjena sam da sam trudna po svim simptomima ali su mi dva testa uradjena juce i pre 5 dana pokazala da nisam.....jeste bila popodnevna mokraca ali sam mislila da ce se videti i da ce mi ipak biti lakse....i danas isto, nista od menzisa a stanje nepromenjeno.....vec sam se smorila.....

Mozda si pod stresom pa zato kasni, ili ume i zbog nagle promene vremena. Ako zelis biti sigurna uradi test krvi (beta HCG) u laboratoriji. Ja prvi put kada sam bila trudna potrosila sam tri testa (sve sam radila nakon ocekivanog mezisa) i tek je treci pokazao slabu jedva vidljivu crtu, beta mi je u laboratoriji to vece bila oko 3000.

Nisam samo skontalaiz posta kojem se rezultatu nadas :think:?

:) hvala vam na lepim zeljama....i danas jos nista ali sam odlucila da cu sto manje da se opterecujem i da sacekam i ako za par dana ne dobijem uradicu jos jedan test, oko bete za sada necu da se cimam....32 mi je dan, materica me i dalje bolucka povremeno, natecene grudi i stomak....jos se po malo nadam....

mi danas imamo punih 8 nedelja (8+0)
ali zato mucnine svaki dan
kolko jos, 4 nedelje da ih trpim?
budu neki dan podnosljivije
nekada ocu da umrem, ko juce i prekjuce...

Meni je prvo i trece tromesecje bilo najteze. Prvo zbog mucnina i neizvesnosti da li ce sve biti ok, a trece jer sam bila vec ogromna i jako sam cekala da upoznam Juniora. Mucnine su odjednom prestale pa sam se nervirala da li je sve ok, kada se ja osecam super. Raduj se, jer ces uskoro uci u 2. tromesecje koje je najlepsi deo trudnoce. Tada je vec mala verovatnoca od spontanog, pa se mozes opustiti, a jos ti je i stomak mali pa sve mozes da odradis. Ja sam isla i na more u 6. mesecu trudnoce i plivala i suncala se i bas sam se nauzivala.

Protiv mucnina probaj cesto da jedes malo, da izbacis jako slano i jako slatko. Probaj grickati bademe, sargarepu i popiti slabu nezasladjenu limunadu. I pomisli na to da je sve ovo nista naspram meseci nespavanja i nerviranja koje te cekaju posle porodjaja ;)

ja inace non stop sanjam bebu i stalno je devojcica, eto : )

Tara,i ja sam tako isto sanjala sve devojcicu.. Tek smo u 7 mesecu saznali da je decak! Pisonja nije hteo da se okrene do tada hihihi.. :)[/QUOTE]

i ja sam celu proslu trudnocu sanjala djevojcice cak im nisam vjerovala kad su mi rekli da je djecak ja ubjedjena da je djevojcica kupila i jedne zute benkice ( za svaki slucaj ;-) da imam) kad ono stvarno djecak, a sad sam sanjala negdje oko 3 mjeseca kako se igraju moj sin i kao njego bato i kad smo bili na 4D rekose opet djecak :-) neda se meni djevojcica, mada se i dalje nadam znaju doktori pogresiti :-)
nego zna li ko neki lek za kiselinu, unisti me poslednjih dana, ranije su mi pomagale mentol bombone ali mi se sad od njih povraca (probala razne vrste) u prosloj tr. me je kiselina mucila tek negdje pred kraj 8 mjeseca a sad sam 22 nedelja posizicu do kraja ako ovako nastavi :-)

Tara,i ja sam tako isto sanjala sve devojcicu.. Tek smo u 7 mesecu saznali da je decak! Pisonja nije hteo da se okrene do tada hihihi.. :)
i ja sam celu proslu trudnocu sanjala djevojcice cak im nisam vjerovala kad su mi rekli da je djecak ja ubjedjena da je djevojcica kupila i jedne zute benkice ( za svaki slucaj ;-) da imam) kad ono stvarno djecak, a sad sam sanjala negdje oko 3 mjeseca kako se igraju moj sin i kao njego bato i kad smo bili na 4D rekose opet djecak :-) neda se meni djevojcica, mada se i dalje nadam znaju doktori pogresiti :-)
nego zna li ko neki lek za kiselinu, unisti me poslednjih dana, ranije su mi pomagale mentol bombone ali mi se sad od njih povraca (probala razne vrste) u prosloj tr. me je kiselina mucila tek negdje pred kraj 8 mjeseca a sad sam 22 nedelja posizicu do kraja ako ovako nastavi :-)

Izbaci kasnovecernje obroke i sve sto je slatko. Ja sam se bila navukla na bademe jer su mi najbolje odradile posao. Kada malo zgresim i pojedem sto mi ne prija onsa sam uzimala Rupurut. Na pocetku trudnoce sam zacrtala sebi da cu popiti samo jednu kutiju, jer bih ih inace tamanila, pa sam zato malo vise pazila sta jedem. Uspela sam izvuci celu trudnocu sa jednom kutijom Rupuruta i sa nekoliko kilograma badema.

Izbaci kasnovecernje obroke i sve sto je slatko. Ja sam se bila navukla na bademe jer su mi najbolje odradile posao. Kada malo zgresim i pojedem sto mi ne prija onsa sam uzimala Rupurut. Na pocetku trudnoce sam zacrtala sebi da cu popiti samo jednu kutiju, jer bih ih inace tamanila, pa sam zato malo vise pazila sta jedem. Uspela sam izvuci celu trudnocu sa jednom kutijom Rupuruta i sa nekoliko kilograma badema.

ja ti rucam oko 5-6 kad dodjem kuci i retko kad posle veceram (znam da nije zdravo ali sta cu kad nisam gladna) slatko sam izbacila odavno zbog sklonosti gojenju a bademe obozavam i tamanim ih ne ovisno o trudnoci :D do skora su odradjivali posao ali zadnjih dana nista ne pomaze, jedino o cemu razmisljam je pojela sam 2 kuvana jajeta (inace ih ne jedem) pa mi je mozda zbog toga mada je to bilo pre 4 dana ????

Kad smo vec kod hormona,ja sam potpuno odlepila! Para mi izlazi kroz usi koliko besnim poslednjih par dana,ne pricam ni sa mm.. Katastrofa,danas ne mogu ni da prestanem da placem,ne mogu uopste da se smirim. A na sve to osecam konstantni umor i blagu malaksalost kao da sam iscrpljena :(

Meni kineski kalendar omasio oba puta :)
I to bas u oba ova koja si postavila :)
Ima negde pravi kineski koji racuna malo drugacije godine majke. Mozda taj pogadja, ne znajem...
Kad sam bila trudna sa prvom cerkom, osecala sam da nosim decaka(citaj tripovala) a sanjala sam kako sam se porodila i donose mi decaka ruznog kao sam djavo. Ja se uzasnem i zakukam, a on se naopako okrene i postane prelepa devojcica. Kakav lud san...
Kad su mi rekli da je devojcica(a vise sam zelela devojcicu) prosto sam se razocarala sto me je osecaj prevario :)
U svakom slucaju, nema pravila...

Kad smo vec kod hormona,ja sam potpuno odlepila! Para mi izlazi kroz usi koliko besnim poslednjih par dana,ne pricam ni sa mm.. Katastrofa,danas ne mogu ni da prestanem da placem,ne mogu uopste da se smirim. A na sve to osecam konstantni umor i blagu malaksalost kao da sam iscrpljena :(

Samo da te utesim da ce trajati sve dok dojis. I posle razmisljas "oh Boze luuude li zene na sta li sam tada mislila". Kao da nisam ja. Govorim, izlaze mi reci ali kao da nisu moje :zcepanje:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back