Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo, da :)
Mene bas ubise mucnine od samog pocetka..pocele su negde oko 7 nedelje i evo jos traju..al sad su se proredile, kazu da obicno prestanu do16-te nedelje najkasnije..al eto provalila sam da mi taj kvas pomaze

meni jutros manje bile
cim sam ja izbacila dorucak sa mlekom, osetim da mi je bolje...
e pa sally, divne vesti <3
bas ima dosta trudnica, primecujem i po drugim forumima, ovo prolece je donelo dosta toga lepog :)

a moj tata, pre neki dan, kaze, brojao rode
dosle mu iza kuce a nisu bile godinama, kaze ne pamti kada ih je video, i pre neki dan otisao napolje da ih broji i nije mogao da ih izbroji kolko ih je :)
kaze on, ima tu nesto ;) <3

meni jutros manje bile
cim sam ja izbacila dorucak sa mlekom, osetim da mi je bolje...
e pa sally, divne vesti <3
bas ima dosta trudnica, primecujem i po drugim forumima, ovo prolece je donelo dosta toga lepog :)

a moj tata, pre neki dan, kaze, brojao rode
dosle mu iza kuce a nisu bile godinama, kaze ne pamti kada ih je video, i pre neki dan otisao napolje da ih broji i nije mogao da ih izbroji kolko ih je :)
kaze on, ima tu nesto ;) <3

Tata zna najbolje ;)

Kondom,a nekad i rikverc metoda.:rumenko:

Sa tom drugom metodom sam i ja zavrsila ovde s vami :lol: al bas je lepo ispalo :D
Sad me zanima, citam po forumima da je materica posle porodjaja otvporena jos nekih 3m, te da se preporucuje koriscenje kondoma da ne bi doslo do neke infekcije
.. jel ste i vi tako ?
Mislim znam.. s obzirom na nas slucaj definitivno bi trebali koristiti kondom hahahhahah

meni su mucnine bile samo u sestoj isedmoj nedelji, sada sam ok, samo nemam apetit i nema sanse da spremam hranu, ali nikakve jake mucnine

kasalj me i dalje urnise, suv, napnem se cela, glava me boli od kaslja, ne pamtim ovako ensto, dobila sam neki sirup na biljnoj bazi da pijem, jer uopste ne prolazi, vec postajem ocajna...
sve sam pokusala, i cajeve i luk i serbet sa cajem i djumbir, i pantenol sisam i med i vrucu limuadu, beli slez, vise ne znam sta da radim, od juce i taj sirup pa se nadam da ce on dati nek rezultat...

..Tara boli li te grlo??...mada i ako ne boli, hoce da pomogne....na lanenu krpu koju si pre toga pokvasila domacom komovom rakijom nanesi onako meda kao kad mazes
na hleb:)..pa to previ oko vrata, taj deo sa medom na prednju stranu naravno, mozes i da prespavas sa tim, nije gadno, a ne umazes se uopste, sve se nekako upije u kozu,
i popusti kasalj, cak i upala grla prolazi od toga....za to sam cula kad su mi deca bila mala, i od tada nikad nista nisu pile od lekova kad im je grlo upaljeno ili kad kaslju,
uvek je sa tim sve bilo reseno za dan dva maximalno tri....pa probaj ako hoces....

strije su zaista stvar genetike
kremicama mozes da je hidriras i tako to
ali ako ti koza nije elasticna
pucace svakako, tu hidratacija ne pomaze

probaj da pijes ko ja kasiku maslinovog ulja na prazan stomak ujutru
on je pun vitamina E, koji je dobar za kolagen i elasticnost koze
to jedino ako pomogne malo

tek kasnije planiram da se mazem maslinovim uljem

znam bokice da su stvar genetike, ali verujm da moze da se umanji malo mazanjem, svakako ne moze da skodi, tako da bih ipak mazala
cula sam za taj saljicev da je dobar,pa cu poceti sa njim

inace mene grudi uzasno bole sve vreme, bukvalno ne smem da ih taknem, kada se oblacim moram da rzvucem majicu da ih slucajno ne dorinem : s

joj, afro, nemam ni komovu rakiju ni med, sve sam pojela /popila, treba sutra da idem da kupim, a komovu nema sanse da nadjem :s

htedoh da vas pitam cime ste se mazale ili cime se mazete u trudnoci, stomak, grudi, butine? kada ste pocele sa mazanjem?

mazala sam pavlovicevu i tako te masne bebi kreme
strije nemam uopste,samo malkice oko pupka,al se i ne vide
isao mi stomak bas u napred pa je tu malo popucalo u devetom mesecu tek
a buduci da sam strije imala na bokovima od ranije iako nisam nikada bila debela,znaci da mi je pavloviceva ipak pomogla
grudi nisam mazala pa sam zaradila par strijica kad mi je krenulo mleko...bila sam ko pamela sa dve lopte dok se nije sve regulisalo :eek:

i pij 2 litre vode dnevno i nema brines :)

joj cicak :heart:
divan je : )

vode pijem, tu nema greske, mozda pocnem i maslinovo, ako se nateram

..da je do vode ona moja ne bi imala ni jednu jedinu striju, a unistila je se koliko strija ima, dusa me boli,
nije se nesto narocito mazala, bila trudna u sred leta pa joj je i to bio problem, a i ugojila se preko svake mere,
jer je morala da lezi, a i dobro joj doslo da jede, jer voli guz*ca..:)
..e sad ja mogu da kazem iz svog iskustva, mazala sam jos onda, niveu najobicniju onu u plavoj metalnoj kutiji,
i za 9 meseci trosila 9kg pomade, ni jednu jedinu striju nemam ovako matora, a gojila sam se po 10kg...svi
hvale Saljicev Strijet, ali sam cula da je cak Guam mnogo bolji...
...nemoj da te mrzi mazi se..:)

..e, da za ono moze i neka druga domaca rakija, nece da pokvari nista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back