Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idite na 4d ako mozete... sve se vidi... bar na te expertne...

Tara, mislim da operacijanendometrioze nema veze sa tim kakav cee biti porodjaj... ako su to one dve tri rupice na stomaku?

nisu cicak to te rupice, nego je veliki rez po stomaku, klasicna je bila operacija, ne laserska, zbog tog reza ja mislim da moze imati veze sa carskim rezom, a mozda to nema nikave veze..

nemojte da sirite dezinfomacije.....soda bikarbona jeste dobra za gljivice jer one ne vole baznu sredinu ali nije dobro ni za ostale stanovnike vagine koji su pozeljni....narusava se time kiseli ph vagine sto vam u trudnoci pogotovu nikako ne treba....tantum rosa je kontraindikovana u trudnoci, pise na upustvu....mislim, mozete da probate ali nije preporucljivo.....jedino sto sam nasla da je krajnje sigurno je ispiranje cajem od kamilice i uljne vaginalete od kantariona....

Uh, meni doktor preporucio s.b... kao i polygynax vaginalete, koje sam samo kupila i kad procitala da nisu dovoljno ispitane u trudnoci te da se ne preporucuju samo odlozila sa strane :evil:
Stvarno sam ljuta i razocarana svojim lekarom.. al nemam izbora :(
.. ni na triple test me nije poslao, tek na moju inicijativu.

Sada cu tako.. samo spolja kamilicu i te uljane vaginalete kantariona.
Hvala neizreciva..

Uh, meni doktor preporucio s.b... kao i polygynax vaginalete, koje sam samo kupila i kad procitala da nisu dovoljno ispitane u trudnoci te da se ne preporucuju samo odlozila sa strane :evil:

Hvala neizreciva..

ja sam koristila polygynax vaginalete
dao mi ih dr u dz, a moja dr kod koje idem privatno vec godinama rece za iste da su kao 'bogojavljenska vodica'
ona se kune u macmiror
to se sme u trudnoci al posle prvog tromesecja
kao i ostale vaginalete, uostalom

Hvala neizreciva..

ja sam isto tako ćušnula polygynax:)

ali pred kraj su mi ovi lekari iz Betanije rekli da koristim, pa sam se okuražila, a i bilo je već skoro pa kraj:)

Zanima me jel neka od vas imala mucnine u 9 mesecu? Mene nisu vise mucile od 4 meseca,ali poslednjih par dana mi cesto pripadne muka,ali danas mi je bas lose. Ceo dan sam se setkala,vratila kuci,pojela neki slatkis i od tada muka konstantno,lezim i cutim ali nikako da prodje. Jel moguce da je od slatkisa!?

Zanima me jel neka od vas imala mucnine u 9 mesecu? Mene nisu vise mucile od 4 meseca,ali poslednjih par dana mi cesto pripadne muka,ali danas mi je bas lose. Ceo dan sam se setkala,vratila kuci,pojela neki slatkis i od tada muka konstantno,lezim i cutim ali nikako da prodje. Jel moguce da je od slatkisa!?

Meni je u prvoj trudnoci bilo strasno muka dan,dva pred porodjaj i u prvoj fazi porodjaja, cak sam i nekoliko puta povratila, tada su mi doktori rekli da se ne brinem jer je to normalno, sad neznam koja si ti nedelja i da li ti je termin blizu, teoretski nebi trebalo biti nista strasno ali ako se ne smiri za dan -dva mozda da se cujes sa svojim lekarom....

ja sam imala mucnine u devetom kad lezim na ledjima, pa kad mi se smucilo na uz pregledu dr mi rece da je to zato sto beba pritiska nesto dole valjda, neke sudove, zaboravila sam

Hvala neizreciva..

do 4 meseca nisi dole ni zatvorena, organogeneza nije zavrsena skroz i ja licno ne bih stavljala vaginalete tamo, cak ni kantarion ako ne mora....sta znam, ipak je rizik a plod je mali.....ispiranje kamilicom i iznutra nije problem. ona je blaga a opet deluje protivupalno.....ja sam imala u tom periodu jake iritacije i sekret i jendom dnevno kamilica mi je pomogla....tegobe su mi nestale....ispirala sam se nekih 7 dana.....

Meni je u prvoj trudnoci bilo strasno muka dan,dva pred porodjaj i u prvoj fazi porodjaja, cak sam i nekoliko puta povratila, tada su mi doktori rekli da se ne brinem jer je to normalno, sad neznam koja si ti nedelja i da li ti je termin blizu, teoretski nebi trebalo biti nista strasno ali ako se ne smiri za dan -dva mozda da se cujes sa svojim lekarom....

Sada 36 nedelja,a i bolje mi je danas. Hvala :)

tako je.. i ne samo zeludac.. sve ti ispomera :zper:

:)))))))
meni su pocele mucnine
ne smem da zamislim da mi se jave i kasnije, a posto mi je mali i kratak taj abdominalni deo...

inace, uzela ja danas moju kasiku maslinovog ulja, i kada mi je krenulo, fuj
samo sto sam ja progutala nazad, hahahahha
pa izgrebala grlo od te kiseline, pa zunula prvo sto sam imala pri ruci - donat vodu
a ono grlo peceeee
hahhahaha

inace bila sam danas u 7 ujutru da dam krv i urin
nista jela nisam uvece zbog tog vadjenja jer su mi vadili i glukozu i cuda
vola sam htela da prozdrnem :)

i tako, cekam rezultatice, bice kasnije posle podne danas...
a guzva nenormalna, sva sreca pa trudnice imaju prednost i zavrsis odma, penzionera onoliko na jednom mestu nisam davno videla

i da, posle maslinovog ulja, epizode hocu-necu povratiti, legnem u krevet stavim ono moje preko ociju da mi bude mrak
i evo sad ustadoh :D

pa ja mu bas sinoc kazem
bilo bi mi lakse da povratim
a onda opet bebica ne bi dobila nista i dzabe sam jela
i tako, a ovo, mucnine, ubija me...
i javljaju mi se uvece kad treba vec da legnem i ujutru
posle podne ne

I ja sam tako mala predvece mucnine ili kada osetim neprijatan miris. Meni je pomagala limunada, to mi je ginekolog preporucila. Samo napravis bez secera i sa jako malo limuna.

Za gorusicu su dobri bademi, presna sargarepa i voda u kojoj se kuvao pirinac. Ova prva dva sam redovno jela, tako da nisam imala potrebe kuvati pirinac. Na bademe sam se tako navukla da ih jos uvek jedem :rumenko:

:)))))))
meni su pocele mucnine
ne smem da zamislim da mi se jave i kasnije, a posto mi je mali i kratak taj abdominalni deo...

inace, uzela ja danas moju kasiku maslinovog ulja, i kada mi je krenulo, fuj
samo sto sam ja progutala nazad, hahahahha
pa izgrebala grlo od te kiseline, pa zunula prvo sto sam imala pri ruci - donat vodu
a ono grlo peceeee
hahhahaha

inace bila sam danas u 7 ujutru da dam krv i urin
nista jela nisam uvece zbog tog vadjenja jer su mi vadili i glukozu i cuda
vola sam htela da prozdrnem :)

i tako, cekam rezultatice, bice kasnije posle podne danas...
a guzva nenormalna, sva sreca pa trudnice imaju prednost i zavrsis odma, penzionera onoliko na jednom mestu nisam davno videla

i da, posle maslinovog ulja, epizode hocu-necu povratiti, legnem u krevet stavim ono moje preko ociju da mi bude mrak
i evo sad ustadoh :D

Citam tvoje komentare i znas da ti zavidim, sto si tek ustala :-) ja sam se u prvoj trudnoci jos i odmarala bar posle posla kada stignem a na posli odem povratim i vratim se za racunar :-) a sada i neznam kako mi prolaze nedelje, bas pomislim da legnem kad mali izmislio nesto novo, pa ustani mama ..... znas da sam zeljna da malo odspavam . Uzivaj sa svojom bebicom bude malo na pocetku muka i sve ti se gadi al vec oko 12 nedelje sve prestaje.

ovaj moj je izgleda o trudnoci samo citao o sexu
posto me vija danima po spavacoj sobi a ja em nemam zelju em nisam ni pitala dr dal smemo ( rekao mi je, znao sam da ces zaboraviti da je pitas, posto sam mu rekla da se smiri par dana pa cu ja nju u cetvrtak pitati) :zcepanje:

e onda pre neki dan, kada mi je pocelo to uvece, ta mucnina, a on mi kaze onako nervoznoj vec, pa nije ti nista, ono su jutarnje mucnine (sa akcentom na jutarnje)
:mrgreen:
genije, odma je ucutao
rekla sam mu da ako vec hoce da se informise procita malo vise od naslova neke teme...
magare jedno, bitno da je on negde za sex procitao da je to sve bezbedno i da se preporucuje :D

ovaj moj je izgleda o trudnoci samo citao o sexu
posto me vija danima po spavacoj sobi a ja em nemam zelju em nisam ni pitala dr dal smemo ( rekao mi je, znao sam da ces zaboraviti da je pitas, posto sam mu rekla da se smiri par dana pa cu ja nju u cetvrtak pitati) :zcepanje:

e onda pre neki dan, kada mi je pocelo to uvece, ta mucnina, a on mi kaze onako nervoznoj vec, pa nije ti nista, ono su jutarnje mucnine (sa akcentom na jutarnje)
:mrgreen:
genije, odma je ucutao
rekla sam mu da ako vec hoce da se informise procita malo vise od naslova neke teme...
magare jedno, bitno da je on negde za sex procitao da je to sve bezbedno i da se preporucuje :D

:zcepanje: vjeruj mi da je moj isti, samo se o toj temi iscrpno informisao, :-) malo nadgledaj sta cita jer ima tekstova koji ubjedjuju muskarce kako u drugom tromjesecju zenama raste libido i kako samo o sexu razmisljaju pa me je danima jurio da mi ugodi :-))))
a ako nemas nikavih zdravstvenih problema nije zabranjeno mi smo to radili do 9. mjeseca naravno oprezno, u odmakloj trudnoci je malo nezgodno naci pozu ali jos jednom naglasavam ako nemas problema i ako ti to zelis u principu nije zabranjeno.

meni je za mucnine pomagalo...donekle, samo da jedem vise puta po malkice...da ne dozvolim da mi stomak bude prazan a da se ne prejedam...tj. da budem na granici izmedju gladi i sitosti non stop...pa ti naciljaj :sad2:
i nisam povracala,sve mi se gadilo uzasno,na silu sam jela i pila
povracala sam samo od mamavita u trecem mesecu dok nisam skapirala od cega je pa sam batalila dok nisam postala malokrvna...i opet mi je smetao i povracalka sam pa sam batalila mamavit :lol:
a od osme do 12te nedelje sam bukvalno prelezala sa zelenom bojom face....ko da sam bolesna...fuj :lol:
sto se mamavita tice,ako ga pijete i smeta vam,ima onaj ritchlife prenatal koji je potpuno isti kao mamavit al ima druge pomocne sastojke koji ne izazivaju mucninu
i takoc... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back