Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma probacu sa ti saljicevim, pa cu da kombinuje sa pavlovicevom i tako, videcu sta ce ispasti na kraju

mico, ja maslinovo jedem skoro svaki dan uz salatu

joj, al prestala sam skroz da jedem zelenu salatu zbog proklete toxo, donela mi mama jagode i to jedem jedva, isto zbog toxo i tako, jednom kreten uvek kreten : (

sutra idem opet da se stiram na nju, testirala se pre 3 mseca, negativni bili rezulati, zvala veterinraski ladno ne rade testiranje macaka, pa cu videti sa vetom...

Meni nije ostala nijedna strija tj.nisam dobila nijednu... a mackala sam svašta...
Mada mislim da je najbitnija ishrana i 2 litre vode dnevno...

:D

Evo da vam predstavim mog cvrčka...:D

Slatko malo.. cickasto :D
.. jedva cekam svog bebana da tako :heart:

Mazem saljic melem, pavlovicevu i bebi hemel ulje.. naizmenicno, obavezno ujutru i uvece.. pijem dosta vode i od pre 2 ned. sam tek uvema maslinovo na prazan stomak. kad sa ovde procitala
Nemam jos ni jedne strije, al videcemo do kraja

Sad me zanima, citam po forumima da je materica posle porodjaja otvporena jos nekih 3 meseca, te da se preporucuje koriscenje kondoma da ne bi doslo do neke infekcije
.. jel ste i vi tako ?

Bas me zanima.. neko iskustvo ?

Ja preporučujem STRIET melem, Šaljićev...
mazala sam ga (kacala se) od početka trudnoće i stvarno nemam nijednu striju, i posle porođaja sam nastavila neko vreme, kad se stomak vraćao... neko mi je rekao da je tada još važnije...

po svim nekim pravilima trebalo bi da ih dobijem, genetika, sklonost strijama od ranije, ugojila sam se 19kg... eto, ja mislim da mi je pomogao:)

ma probacu sa ti saljicevim, pa cu da kombinuje sa pavlovicevom i tako, videcu sta ce ispasti na kraju

mico, ja maslinovo jedem skoro svaki dan uz salatu

joj, al prestala sam skroz da jedem zelenu salatu zbog proklete toxo, donela mi mama jagode i to jedem jedva, isto zbog toxo i tako, jednom kreten uvek kreten : (

sutra idem opet da se stiram na nju, testirala se pre 3 mseca, negativni bili rezulati, zvala veterinraski ladno ne rade testiranje macaka, pa cu videti sa vetom...

ma tarice nemoj izbegavati salatu....ona je mnogo zdrava
samo je lepo peri i nema da brines
to je samo tamo neka mala malecna sansa da na salati(i tako nekim biljcicama) ima toxo....ali ako lepo peres nema da brines :)
jedi i jagode al ne sada ove nego kad krenu "prave" :lol:

a za macke, mislim da mozes da das njihovu kaku u bilo koju privatnu laboratoriju za ljude...
moja veterinarka sve analize za macke i pse salje u laboratoriju ristic :lol:

Poslednja izmena:
ma tarice nemoj izbegavati salatu....ona je mnogo zdrava
samo je lepo peri i nema da brines
to je samo tamo neka mala malecna sansa da na salati(i tako nekim biljcicama) ima toxo....ali ako lepo peres nema da brines :)
jedi i jagode al ne sada ove nego kad krenu "prave" :lol:

a za macke, mislim da mozes da das njihovu kaku u bilo koju privatnu laboratoriju za ljude...
moja veterinarka sve analize za macke i pse salje u laboratoriju ristic :lol:

znam da je to sansa, sansica mala najmanja, sve znam :)

vodim ih u toku nedelje kod veta na vakcinaciju redovnu pa cu ga pitati gde to da odradim pa da budem mirna....
sutra su rezulati za toxo, uzela sam jos jedan uput za mesec dana i tako, ima da ih smorim tamo u zavodu....

Znaci ipak gluposti, sta cu sve da procitam.. hvala Tsuymish :D

" Mnogi misle da ako žena doji, ne može da ostane u drugom stanju,odnosno da je dojenje vid kontracepcije. To je zapravo zabluda!
Smatra se da u prvih 6 nedelja posle porođaja neće doći do trudnoće ali se zna da u toku dojenja može doći do ovulacije i oplođenja. "

Nije mi bas jasno.. jel moze da se zatrudni i ako nije uspostavljen menstrualni ciklus ?
Il bez obzira sto nije uspostavljen, mora zastita posle 6 nedelje, i kako je kod vas to funcionisalo sa ciklusom i odnosima ?
Bas svasta pitam.. al kad nemam iskustva :rumenko:

Hvala :)

Taro, ja se isto mazem sa saljicevim striet-om..nedavno sam pocela tek

Sto se tice zelene salate jedem je svaki dan..dobro operem i gotovo. Ne opetercujem se svakakvim pricama, trudnice ne smeju ovo pa ne smeju ono, cega sam se sve naslusala i nacitala, morala bih biti pod staklenim zvonom da bi bilo sve ok..

upravo to sali, ja sam prestala a citam sve te savete, ali toxo nikako da izbacim iz tripova...
koji si ti msec, nedelja?
kako vama dr racuna nedelje od prvog dana poslednje menstruacije ili na taj datum doda sedam dana?

" Mnogi misle da ako žena doji, ne može da ostane u drugom stanju,odnosno da je dojenje vid kontracepcije. To je zapravo zabluda!
Smatra se da u prvih 6 nedelja posle porođaja neće doći do trudnoće ali se zna da u toku dojenja može doći do ovulacije i oplođenja. "

Nije mi bas jasno.. jel moze da se zatrudni i ako nije uspostavljen menstrualni ciklus ?
Il bez obzira sto nije uspostavljen, mora zastita posle 6 nedelje, i kako je kod vas to funcionisalo sa ciklusom i odnosima ?

Zena kad doji moze da ostane u drugom stanju kao manje su sanse ali ono ako hoce ono se zakaci sto znaci nista nije sigurno ja sam doila preko godinu i po nismo koristili nikakvu zastitu (osim prekida ....) jer smo hteli drugo djete ubrzo pa kad se zakaci dobro doslo medjutim moja drugarica je ostala u drugom stanju posle blizanaca i to odmah posle 40 dana ni jednom nije dobila ciklus (nije se ni onaj od porodjaja kako treba zavrsio :-) ali je imala ovulaciju i bi sto bi.
Tako da ako ne zelis ubrzo drugu bebu za pocetak je najbolji kondom a posle moze ineki trajniji metod

Zena kad doji moze da ostane u drugom stanju kao manje su sanse ali ono ako hoce ono se zakaci sto znaci nista nije sigurno ja sam doila preko godinu i po nismo koristili nikakvu zastitu (osim prekida ....) jer smo hteli drugo djete ubrzo pa kad se zakaci dobro doslo medjutim moja drugarica je ostala u drugom stanju posle blizanaca i to odmah posle 40 dana ni jednom nije dobila ciklus (nije se ni onaj od porodjaja kako treba zavrsio :-) ali je imala ovulaciju i bi sto bi.
Tako da ako ne zelis ubrzo drugu bebu za pocetak je najbolji kondom a posle moze ineki trajniji metod

:eek:.. nadala sam se da nije bas ovako :roll:
Hvala ti.. Nikodija

Ja sam imala poslednju menstruaciju u avgustu 2010,zatrudnela u novembru 2010.Bez menstruacije izmedju,znaci navatali ovulaciju i gotovo.:lol:
Dunja se rodla 1.avgusta 2011.:heart:

..bea, prvu menstruaciju posle porodjaja cesh dobiti 15 dana posle prve ovulacije..
..ako ima ovulacije - ima i mogucnosti za trudnocu.. :)
..ako dojish, ovulacija se odlaze, pa time i menstruacija, ali samo i iskljuchivo ako ne postoji period duzi od dva sata izmedju podoja..
..kod nekih mama - ni to nije pravilo, pa dobiju menstruaciju iako doje na dva sata (ja sam dobijala posle 7-9 nedelja, svaki put, iako mi je 5-6 nedelja trajalo posleporodjajno krvarenje tj lohije :roll:)..
..a kod nekih, chak i kad beba proredi podoje na vishe sati, nema ni ovulacije ni menstruacije po 8-9-10 meseci..
..sve u svemu - prvih 4-6 nedelja svakako nema odnosa (do prve kontrole), posle toga moze mirena spirala ili kondom, mislim da imaju i neke AB pilule koje dojilje mogu da koriste
ali nisam sigurna ni koje su ni od kada..
..ako planirate ubrzo josh dece, kondom je dobro reshenje, ako ne - mirena ti daje 5 godina pauze bez mnogo peripetija..
..sve u svemu - nema idealnog reshenja.. :)

tara nisi dobro razumela
nedelje ti se racunaju kao i svakome od prvog dana poslednje menstruacije
a termin izracunaju tako sto na datum poslednje mece dodaju 9 meseci i 7 dana :) i to je to

mi danas bili privatno
po meci poslednjoj svi oni mi racunaju da smo 6+3
ali onaj moj program mi racuna 6+4 jer znam kada je bila ovulacija a nije bila na sredini ciklusa nego dan ranije :)
plus moja bebica odgovara tacno 6+4 <3 hehe, u dan se uklopila, kazem ja doktorici to je taman to, po ovulaciji :)
videli smo srcanu radnju i eto, hehe, onako kao da pulsira :) <3
i sad sam mirna :)

..bea, prvu menstruaciju posle porodjaja cesh dobiti 15 dana posle prve ovulacije..
..ako ima ovulacije - ima i mogucnosti za trudnocu.. :)
..ako dojish, ovulacija se odlaze, pa time i menstruacija, ali samo i iskljuchivo ako ne postoji period duzi od dva sata izmedju podoja..
..kod nekih mama - ni to nije pravilo, pa dobiju menstruaciju iako doje na dva sata (ja sam dobijala posle 7-9 nedelja, svaki put, iako mi je 5-6 nedelja trajalo posleporodjajno krvarenje tj lohije :roll:)..
..a kod nekih, chak i kad beba proredi podoje na vishe sati, nema ni ovulacije ni menstruacije po 8-9-10 meseci..
..sve u svemu - prvih 4-6 nedelja svakako nema odnosa (do prve kontrole), posle toga moze mirena spirala ili kondom, mislim da imaju i neke AB pilule koje dojilje mogu da koriste
ali nisam sigurna ni koje su ni od kada..
..ako planirate ubrzo josh dece, kondom je dobro reshenje, ako ne - mirena ti daje 5 godina pauze bez mnogo peripetija..
..sve u svemu - nema idealnog reshenja.. :)

A ta mirena spirala nije problem da se izvadi recimo posle 3 god kad resimo da zatrudnimo
A koliko nedelja posle porodjaja moze da se ugradi ?

tara nisi dobro razumela
a termin izracunaju tako sto na datum poslednje mece dodaju 9 meseci i 7 dana :) i to je to

mi danas bili privatno
ali onaj moj program mi racuna 6+4 jer znam kada je bila ovulacija a nije bila na sredini ciklusa nego dan ranije :)
plus moja bebica odgovara tacno 6+4 <3 hehe, u dan se uklopila, kazem ja doktorici to je taman to, po ovulaciji :)

:heart:

:aha:

tara nisi dobro razumela

mi danas bili privatno

razumela sam bokice ja to,jedno jetermin a drugo nedelje, ali kazem ti da neki dr racuna plus sedam dana pocetak trudnoce, tako npr ova drzavno, meni racuna trudnocu od 21.februara, iako je posledja menstr bila 14. i drugaricin dr isto, zato pitam, neko vako neo nako....
supermza srce, sad se opsuti : h

tara nisi dobro razumela

mi danas bili privatno

Divno Jandrlino.. bas se radujem zbog vas :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back