Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je za mucnine pomagalo...donekle, samo da jedem vise puta po malkice...da ne dozvolim da mi stomak bude prazan a da se ne prejedam...tj. da budem na granici izmedju gladi i sitosti non stop...pa ti naciljaj :sad2:
i nisam povracala,sve mi se gadilo uzasno,na silu sam jela i pila
povracala sam samo od mamavita u trecem mesecu dok nisam skapirala od cega je pa sam batalila dok nisam postala malokrvna...i opet mi je smetao i povracalka sam pa sam batalila mamavit :lol:
a od osme do 12te nedelje sam bukvalno prelezala sa zelenom bojom face....ko da sam bolesna...fuj :lol:
sto se mamavita tice,ako ga pijete i smeta vam,ima onaj ritchlife prenatal koji je potpuno isti kao mamavit al ima druge pomocne sastojke koji ne izazivaju mucninu
i takoc... :)

hoce od tih pre natal preparata da bude muka nije bitno koji, mene su odmah u apoteci upozorili na to i zato se uzimaju predvece uz casu soka od pomorandze ili limunadu ili bilo sta sto ima dosta c vitamina..

Mi nismo imali sex od kraja juna... sad ce godisnjica jos malo... ahahaha...
Meni i nije do istog a za muza ne znam... verovatno je istraumiran nacisto... ahahahah... ali nam nonstop neko u kuci pa ni ne stignemo da se mazimo...

svaka ti cast ako ste uspjeli, ja bi povilenila a moj suprug bi se vjerovatno pre pola godine odselio :zcepanje: mada neznam kako je kada ima neko u stanu mi smo sami od pocetka braka, cak nam i roditelji retko dolaze da noce, budu do uvece pa svak svojoj kuci, a sada smo samo promjenili satnicu jer moramo prvo da uspavamo malca pa se tek onda bacamo na mazenje :-) Meni licno je sex godi i trudnoca nam mnogo ne smeta. sad sve zavisi od osoba.....

..ladno pitash na kutku za trudnice kako se shtite od trudnoce.. :lol:

..ako necesh ni kondom ni hormone, ostaje ti spirala, klasichna..
..ali ne znam koliko posle porodjaja ona moze da se postavi..
..mirena moze posle 6 nedelja, ali to je opet hormonska spirala, ne znam da li si zainteresovana za nju..

A ta klasicna spirala. Sta je to? Moja mama je imala koliko se secam.
Kako ona funkcionise? Jel moze da izazove kakve probleme?

do 4 meseca nisi dole ni zatvorena, organogeneza nije zavrsena skroz i ja licno ne bih stavljala vaginalete tamo, cak ni kantarion ako ne mora....sta znam, ipak je rizik a plod je mali.....ispiranje kamilicom i iznutra nije problem. ona je blaga a opet deluje protivupalno.....ja sam imala u tom periodu jake iritacije i sekret i jendom dnevno kamilica mi je pomogla....tegobe su mi nestale....ispirala sam se nekih 7 dana.....

Ja sam 7 mesec.. tako da sam kupila vaginalete kantariona, a ispiram se kamilicom..

meni je za mucnine pomagalo...donekle, samo da jedem vise puta po malkice...da ne dozvolim da mi stomak bude prazan a da se ne prejedam...tj. da budem na granici izmedju gladi i sitosti non stop...pa ti naciljaj :sad2:

Slazem se potpuno sa ovim gore.. bas tako.
Meni je pomagala Donat Mg, cak i obicna kisela, caj od nane.. al sve hladno, inace sam do tada uvek pila sve sa sobne temperature.
Od jela mi je prijala samo hladna paradajz corba, krastavcici, kiselo melko i ananas.

:)))))))
meni su pocele mucnine
ne smem da zamislim da mi se jave i kasnije, a posto mi je mali i kratak taj abdominalni deo...

inace, uzela ja danas moju kasiku maslinovog ulja, i kada mi je krenulo, fuj
samo sto sam ja progutala nazad, hahahahha
pa izgrebala grlo od te kiseline, pa zunula prvo sto sam imala pri ruci - donat vodu
a ono grlo peceeee
hahhahaha

inace bila sam danas u 7 ujutru da dam krv i urin
nista jela nisam uvece zbog tog vadjenja jer su mi vadili i glukozu i cuda
vola sam htela da prozdrnem :)

i tako, cekam rezultatice, bice kasnije posle podne danas...
a guzva nenormalna, sva sreca pa trudnice imaju prednost i zavrsis odma, penzionera onoliko na jednom mestu nisam davno videla

i da, posle maslinovog ulja, epizode hocu-necu povratiti, legnem u krevet stavim ono moje preko ociju da mi bude mrak
i evo sad ustadoh :D

Bokice jel ti nije lakse da to maslinovo unosis umiksano sa nekom salatom,ja tako.. Mnogo gadno sto ga pijes tako,tek ce ti biti muka..

Bokice jel ti nije lakse da to maslinovo unosis umiksano sa nekom salatom,ja tako.. Mnogo gadno sto ga pijes tako,tek ce ti biti muka..

nije poenta u tome
koristim ja maslinovo ulje u ishrani godinama
ali ovo se pije na sve to, kasika maslinovog ulja na prazan stomak, jer ima drugaciji efekat na rad creva i tako toga ;)
kao sto uzmes kasicicu meda ujutru bez obzira sto mozda koristis med u ishrani svakako ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back