Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..pa to ti kazem.. :) ..od 10-ak sati porodjaja, 9 budesh kod kuce i pomazesh bebi,
a ne da te priheftaju na indukciju i zalepe na ledja,
pa krenesh u porodilishte i s vrata na sto.. :) ..taman za merenje i kupanjac.. :D
..jesi li se porodila kod kuce - nisi.. :whistling:

meni je bas smetao taj polozaj na ledjima...nisam mogla da disem od njene tezine a oni me terali da lezim...misim sta njih briga kako lezim?
kod nas su stvarno primitivci...kao da su ispali iz 15og veka :roll:
dok sam cekala da se porodi jedna da bi se oslobodio sto,setkala sam po hodniku i bilo mi je sto puta lakse nego kada su me posadili na sto :roll:
ja legla posle na stranu a ona kaze lezi na ledja...posle me pustila kao na stranu malo da se mucim :lol:
i imam osecaj da bi mi lakse bilo da se porodim u nekom drugom polozaju :lol:

meni je bas smetao taj polozaj na ledjima...nisam mogla da disem od njene tezine a oni me terali da lezim...misim sta njih briga kako lezim?
kod nas su stvarno primitivci...kao da su ispali iz 15og veka :roll:
dok sam cekala da se porodi jedna da bi se oslobodio sto,setkala sam po hodniku i bilo mi je sto puta lakse nego kada su me posadili na sto :roll:
ja legla posle na stranu a ona kaze lezi na ledja...posle me pustila kao na stranu malo da se mucim :lol:
i imam osecaj da bi mi lakse bilo da se porodim u nekom drugom polozaju :lol:

..pa naravno da je lakshe.. :) ..koshtani otvor koji grade kosti karlice je suzen za 30% kad lezish na ledjima..
..ali ovako dr moze da proshparta izmedju stolova i da "oceni" shest porodilja istovremeno kako napreduju :roll: a da ne gubi vreme.. :roll:

21 mart!!!! hehe. idem da pakujem torbu, sad sam se uprpila kad sam videla da je danas 13. mart ahahahhaha

Vidi lako je moguce i da su lazni a i pravi :lol: ali ti prati sebe sada, jer nije ti ostalo puno.
Ako krenes veceraske ili sutra javi nam nekako da si stigla na odrediste :) Bas je zeznuto da stignes ako zelis tamo da se porodis, koliko sam shvatila ti nisi u Segedinu nego u NS jel?

..pa naravno da je lakshe.. :) ..koshtani otvor koji grade kosti karlice je suzen za 30% kad lezish na ledjima..
..ali ovako dr moze da proshparta izmedju stolova i da "oceni" shest porodilja istovremeno kako napreduju :roll: a da ne gubi vreme.. :roll:
ili kao moj da sedi za kompom i da bleji

a sto se kade tice,gradska je ima ali kao da nema...ne koristi se

a sto se tice prisustva tate u gradskoj se vise ne placa
kada sam se ja poradjala placalo se 2 hiljade
mm je pitao jel moze da prisustvuje oni rekose ne moze

licno smatram da ne bi trebali da imaju pravo da zabrane ocu deteta da bude prisutan u toku porodjaja

mi kao da zivimo u srednjem veku

a zašto se ne koristi kada???? niko ne želi, ili nedaju? znam da se može samo u prvoj porođajnoj fazi, pa te posle vade na sto, ali je ipak lakše a i međica se razmekša...

potpuno je bez veze zabraniti ocu prisustvo, ako već želi treba ga nagraditi ahahahhaha
ali znaš, onda bi trebalo pristojnije da se ponašaju prema nama :)
u ns, nikako ne može, jer su tri žene zajedno u pretporođajnoj, krevet do kreveta...pa još muževi :) e a bolnica glanc nova, kako nisu mislili na takve stvari...
ja sam pitala glavnu babicu kad smo bili u poseti sa školicom žašto ne može, kaže nisu naši muškarci na toj civilizacijskoj ravni. kad je nisam u usta šutnula! otkud ona zna kakv je koji muškarac, pa pobogu nisu svi balkanski kreteni.
da i još sam pitala, dobro ako ne može pre porođaja, jer nas je tri, ali u boxu smo same! eeee pa ni to ne može, smetali bi lekaru. bože. kao da je lekar najvažniji na porođaju :) samo da njemu sve paše!

Zsuki, ma 100 puta sam pisala već, bio mm, ništa nismo platili, a apartman može da se uzme, mislim da je 3000 po danu. Ona što se porađala iz NS sigurno ništa nije platila, a vodila je dr iz Subotice (celu trudnoću) koja radi u porodilištu. Sad, možeš se raspitati ko je načelnik, otići kod njega privatno i dogovoriti sve. Pre godinu i po , mm otišao kod Anđelića, on je tada bio načelnik, lepo ga pitao da prisustvuje porođaju, ovaj rekao u redu, samo uradi te i te briseve, čak mu dao i uput da ne plaća. Potpisao svoju dozvolu i rekao doviđenja. Nije bio dvosmislen, nije tražio pare i to tako bilo do kraja. Babice posle porođaja počastio sa sokovima i čokoladama.
S obzirom da sam se prvi put porađala u NS (pre 17 godina), veruj da je Subotica čista desetka naspram NS.

A šta će vam muž na porodjaju ne kapiram?Da li to baš on hoće-ali baš njegova želja, nije autosugestija, nije prisila, nije posvest izazvana vašim gundjanjem il kukanjem :lol: već samo i isključivo njegova želja?Ili se plašite pa se osećate sigurnije jer je neko vaš tu?To me uvek zanimalo, odakle ta želja za muževima na porodjaju, nešto mi teško da pomislim da oni baš izgaraju od želje da budu tamo :lol:

Poradjanje u Segedinu razumem, ne mogu reći da ne pored svakakvih priča o Betaniji al mi je opet nekako bacanje para i cimanje.Za 2 dana (nadajmo se) koliko ostaješ davati toliki keš,i za prevoz i za smeštaj i za porodilište...Pa još i taj pasoš.Al najviše...treba krenuti na vreme, ni prerano ni prekasno, a pogotovo vraćanje iz Segedina nakon porodjaja sa tek rodjenom bebom :eek: Kad se setim sebe i moje rane gde nisam mogla da sedim kako treba u kolima a Betanija mi 5 min od stana bukvalno, ne mogu da zamislim klackanje u takvom stanju iz Segedina.

Mini me, žao mi je što ne razumeš. Ne treba MENI muž na porođaju, ali uskratiti mu tu mogućnost da bude prisutan prilikom rođenja sopstvenog deteta, najsrećnijeg momenta u svom životu....Žene su jako sebične kad je porođaj u pitanju...šta će mi muž. stalno to čujem...nama tada nema pomoći :) on možda samo kao podrška ili da ti skrati vreme :)
Ni jednom ni na tren nisam uticala na njega što se tiče porođaja. On je SAM izrazio želju, ja sam se jako iznenadila. Pitala sam ga sto puta jel siguran. I kad mi je rekao, da smo toliko toga pregurali, čekali bebu 7 godina, 5 VTO, odricanja, putovanja, što mislim da sad kad je konačno uspelo on ne želi da bude tamo od prvog momenta njenog života!! ali on je takav. išao je samnom na sve UZ, i prilikom silnih VTO je uvek bio uz mene.
Ja sam ga zamolila da ne gleda šta se dešava "dole", mada to ni on ne želi. Tako da smo se složili. I ja se iskreno radujem! On stalno priča kako će preseći pupčanik, kako će ići u bolnici da je kupa i sav je ushićen. a meni milo samo što ne zaplačem :sad2:

A sve ovo što si napisala za Segedin, stoji. Ja o ovom razmišljam već dugo, sve smo izvagali i ipak ostali pri tome. Pare su samo pare, toliko smo para dali za VTO, pa na kraju prirodo ostala trudna! i život se nastavlja dalje.
Selimo se u nedelju, bićemo u banji pored Segedina, ja to shvatam kao mali godišnji odmor :) samo treba poneti više stvari :heart:
A pošto NEĆU imati epiziotomiju ahahhahahahhahahaa:zper::zcepanje: sat i po do kuće, pa šta je to? ništa. autoput je skroz do Segedina. Putovala sam već 4 puta nakon intervencija iz Seg :) izvalićemo se sa ćerom nazad na sedištima i uživancija.

Sad još samo da se stisnem do nedelje ahahahhahhahah
Pitam juče ovog mog dr, KAD će porođaj, da znam kada da se selimo. Gurnuo on pristiće i kaže idite da tražite stan, odmah. kad se nisam onesvestila.... znam da se približilo, ali opet. Grlić je otvoren za prst, razmekšan. Po njegovoj proceni, sledeće ned bi trebalo da se desi!

i laknulo mi je kad je rekao, dođite u nedelju pa ostanite. rešio mi brigu. :)

Poslednja izmena:
Ja samo pitam, nema potrebe za naglašavanjem reči :) Kažem da me zanima ta pojava prosto.Ok, onda tu situaciju kapiram, potpuno njegova volja mi je ok.

Kako znaš da nećeš imati epiziotomiju?? Ideš na cr? Ne znam-pitam, ne ljutiti se! :lol:

ahahahhahhahahah, mini nisam mislila da te napadam, sorry :rumenko::rumenko:
nego sam imala par žustrih rasprava na ovu temu, prvo sa mojim drugaricama, pa i u školici. Jednostavno su me već toliko iznervirale priče o tome, da odmah ujedam! :evil: ne volim žene koje su sebične...i misle samo na sebe. po meni je to zajdenički trenutak, prvo porodično iskustvo :heart:

i da ja se bavim mojom drugaricom iz donjeg doma, sve radim da ne bi došlo do seckanja, to mi je gore od celog porođaja ahahhahahahhaha čak sam dr naterala da mi obeća da će dati sve od sebe da prođem bez epiz.
naravno nikad se ne zna, možda ću imati rez od 15 cm :roll: i to je bolje od pucanja....
i verujem u onu moć pozitivne autosugestije, pa samo mantram po ceo dan, kako ću se poroditi kao žene pre 100 god na polju usred žetve, bez medikamenata, seckanja, samo gur gur i neka hvataju bebu sa bejzbol rukavicom ahahhahaha

planiram i da pitam babicu tamo da me pusti malo četvoronoške da guram...čisto sumnjam da će pristati, ali baš me briga ja ću pitati. Reći ću joj evo vam prilike, ja se dobrovoljno prijavljujem da eksperimentišete na meni sa drugačijim položajem ahahhahahahha možda....

..zsuki, drzim fige da budesh shkolski primer.. :D ..mi smo generacija, a izgleda da je bio dobar model te godine za ovakve situacije.. :zper:

..nego ti sad ovih poslednjih dana malo chetvoronoshke po kuci, odlichno vreme da prebrishesh parket u celom stanu, npr, najozbiljnije ;)
da se bekan dobro nacentrira i da se opuste ligamenti.. :)

..jedva chekam izveshtaj iz segedina.. :super:

znači gentosi! i samo da znaš i ja sam november child! mislim ako ti nick znači mesec tvog rođenja :)
evo baš sad gledam šta bih mogla da briskam :hvala:
mada mi je dr rekao da se malo smirim dok ne stignemo tamo, a onda šetnje do besvesti! mislim da će gazda biti prezadovoljan, ima da oribam apartman da se sija ahahahhahaha
kaže mi drugarica iz srednje (ona živi u Segedinu), samo ti dođi kod mene da spremaš ako te uhvati ahahhahahhaha ona ima dve bebe, pa ne stiže!
imaćemo tamo internet, pa ću zadužiti dragog da bar javi na forum...ako ne javiću Iji ili birici pa će one da vam pišu! :klap:

zsuki, meni je dr 16.8 rekla da je grlic mekan i 1 cm otvoren, i ja se 18.8 porodila. nemoj nista da briskas dok ne stignes u segedin
lol.gif

mm nije zeleo da prisustvuje porodjaju, i ja to razumem, nije mi bio ni potreban. mislim, niti sam sebicno zelela da ja to sama obavim, niti bi mi njegovo prisustvo posebno znacilo. ionako sam oba puta bila gotova za sat vremena, nisam stigla ni da razmisljam ni o cemu (osim da li ce da deluje epidural:lol:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back