Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedino sto u pancevu prozor ne smes da otvoris ;))))))
salim se :)
ja znam samo da sam cula da na zvezdari kao ima porodjaj u kadi
s tim
da to kod nas nije porodjaj u kadi
nego te puste da se banjas a kda dodje do guranja onda na krevet
a ja gledala sve one prave porodjaje u vodi, ono da se beba bukvalno rodi u vodi, to mi se mnogo svidja
to ovde kanda jos nema
jedino na bazen da odem :D i da se pravim luda :D

e zivota mi, dodje mi stvarno tog dana u kuci da se porodim,
sto kod nas nema nesto ovakoooooo

..ako imash babicu koja ce da ti dodje kad krene porodjaj i da ti kaze tachno kako napredujesh i da li sve ide ok,
mozesh u bolnicu bash kada treba, pravac na tvrdi sto.. :)
(..mislim, ja bih mogla 90% toga, samo ne mogu da te pregledam, a kako sam razumela, to ti umesh sama.. :rotf: )

..joj, horor.. :lol: ..mada, ko zna, svashta je moguce..

..ako imash babicu koja ce da ti dodje kad krene porodjaj i da ti kaze tachno kako napredujesh i da li sve ide ok,
mozesh u bolnicu bash kada treba, pravac na tvrdi sto.. :)
(..mislim, ja bih mogla 90% toga, samo ne mogu da te pregledam, a kako sam razumela, to ti umesh sama.. :rotf: )

..joj, horor.. :lol: ..mada, ko zna, svashta je moguce..
ma opusteno
prisustvovala sam ja porodjajima
msm, bas bas uzivo
i kontam da bih znala sve
nego....
eto, ja opet razmisljam o tom porodjaju kod kuce
znam da je to kod nas nemoguce , tehnicki nemoguce u ovoj zemlji
znam da sam citala da su madjari uveli to valjda od prosle godine kod njih

ma opusteno
prisustvovala sam ja porodjajima
msm, bas bas uzivo
i kontam da bih znala sve
nego....
eto, ja opet razmisljam o tom porodjaju kod kuce
znam da je to kod nas nemoguce , tehnicki nemoguce u ovoj zemlji
znam da sam citala da su madjari uveli to valjda od prosle godine kod njih

..pa to ti kazem.. :) ..od 10-ak sati porodjaja, 9 budesh kod kuce i pomazesh bebi,
a ne da te priheftaju na indukciju i zalepe na ledja,
pa krenesh u porodilishte i s vrata na sto.. :) ..taman za merenje i kupanjac.. :D
..jesi li se porodila kod kuce - nisi.. :whistling:

hocu samo da vas pitam oko toga
znaci mi odavde, msm, iz srbije mozemo otici i u inostranstvo da se porodimo?
msm, verujem da to kosta dosta, al mi nije sad jasno kako je to zakonski regulisano, jel refundiraju nesto, jel prave problem stranci ili sta i kako?
bas mi se svidja ovo u segedinu
ima kada :loveeeee: <3

možeš se porađati gde god hoćeš! ako imaš para da sve to platiš.
Naši su potpisali ugovore sa silnim državama, pa svoje račune možeš refundirati od našeg zdravstvenog, ali....samo ako se radi o akutnim stanjima, ili hitnim intervencijama, povrede na putu i sl. i to ako pre putovanja odeš na lekarsku komisiju da oni utvrde da si 100 % zdrava, da nemaš hronična oboljenja i da naravno nisi TRUDNA. znači za trudnoću puj pik ne važi.

čak ni ona putna osiguranja, koje možeš privatno da platiš ne pokrivaju porođaj.

Ja sma prvobitno htela u bg na Zvezdaru upravo zbog kade, ali zamislite posle 100 telefonskih poziva nisu znali da mi kažu koliko košta porođaj, ako nisi iz bg a nemaš overen uput. uz to neljubaznost na nivou... čim sam rekla novi sad, odgovor, pa šta vi hoćete ovde kao da mi nemamo dosta porodilja, još na vi falite iz "pokrajine"...

Ako se u srbiji ne porodiš u gradu odakle si, plaćaš sama porođaj. Prema podacima iz školice, možda je laž da se ne usuđujemo da idemo drugde, prirodan porođaj košta od 70,000 do 100.000 din, a CR od 100.000 do 150.000. pa ti vidi. i nema načina da se refundira, što mi je skroz debilno, jer kontam ako već plačam to jebbbeno zrdavstveno, pa nek mi se omogući porođaj gde hoću. Svi mi plaćamo u Budžet Repubilke Srbije a ne u budžet naših gradova.

U Segedinu ne prave problem, u krajnjem slučaju baš ih briga, ti ćeš platiti njihove usluge. Dosta žena sa severa Vojvodine ide tamo, a puno žena iz Rumunije. Rumuni imaju mogućnost refundiranja. Čak i rumunija nas šiša...

Ima malih zavrzlama oko pravljenja pasoša za bebu, ali ništa strašno, puno pomažu u bolnici i kod matičara da to ide brzo.

eto malo informacija na ovu temu :)

Zsuki, a što ne Subotica ? Mm je prisustvovao porođaju, imaju savremenu porođajnu salu, lekari ok, babice još više, možeš da platiš i apartman pa posle sa bebom i mužem da budeš dok ne krenete kući tamo u bolnici. A prisustvo muža se ne naplaćuje, samo treba da kontaktiraš prave ljude. Bila je jedna žena sa mnom iz NS u sobi, znači može.

marge, koliko su meni pričali procedura je ista kao u betaniji, znači indukcija i svi ostali bakrači. Kako si ti prošla? moja drugarica nije bila zadovoljna...
a ako već moram da platim 100.000 da bi se porađala u SU, pa ne dam im pare mamu im bezobraznu. pre ću izneti pare iz države pa neka propadne, kad su skotovi.
kako misliš da ostanemo zajedno dok ne odemo kući? muž u bolnici da spava? to može????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back