Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..zsuki, drzim fige da budesh shkolski primer.. :D ..mi smo generacija, a izgleda da je bio dobar model te godine za ovakve situacije.. :zper:

..nego ti sad ovih poslednjih dana malo chetvoronoshke po kuci, odlichno vreme da prebrishesh parket u celom stanu, npr, najozbiljnije ;)
da se bekan dobro nacentrira i da se opuste ligamenti.. :)

..jedva chekam izveshtaj iz segedina.. :super:

U cemu je caka sa brisanjem parketa? :rumenko:

..taj polozaj kada hodash chetvoronoshke nam je prirodniji za krlicu od uspravnog, pa promovishe idealno okretanje bebe i smeshtanje u
malu karlicu iliti "spushtanje" kako josh to zovu.. :) mislim, spustice se ona i ovako i onako, ali ovako su joj uglovi koshtanog rama idealni,
pa joj je lakshe i manja je shansa da se spusti "naopako" tj gledajuci unapred, a ne unazad, kako je idealno..

..ja sam malo opterecena time, sestra mi je nagrabusila na porodjaju zbog toga, pa sam u poslednje dve trudnoce svashta izbistrila na tu temu,
da shkodi ne moze, a da pomogne moze :)

..taj polozaj kada hodash chetvoronoshke nam je prirodniji za krlicu od uspravnog, pa promovishe idealno okretanje bebe i smeshtanje u
malu karlicu iliti "spushtanje" kako josh to zovu.. :) mislim, spustice se ona i ovako i onako, ali ovako su joj uglovi koshtanog rama idealni,
pa joj je lakshe i manja je shansa da se spusti "naopako" tj gledajuci unapred, a ne unazad, kako je idealno..

..ja sam malo opterecena time, sestra mi je nagrabusila na porodjaju zbog toga, pa sam u poslednje dve trudnoce svashta izbistrila na tu temu,
da shkodi ne moze, a da pomogne moze :)

I ja sam sve ovo znala samo mi dr nije rekao da je obrnuto namesten GRRRR

Secas li se da smo se jos smejale da ce trudnice ici cetvoronoske u Mercator u kupovinu, jer sam ja (naravno pogresno) povezala dva razlicita posta?

I ja sam sve ovo znala samo mi dr nije rekao da je obrnuto namesten GRRRR

Secas li se da smo se jos smejale da ce trudnice ici cetvoronoske u Mercator u kupovinu, jer sam ja (naravno pogresno) povezala dva razlicita posta?

..ma nikome ne govore, mene su gledali sumnjichavo kad sam pitala,
ata ispricha da je i nju dr zachudjeno pitao "a shto pitate?" kada je pitala,
njima je bitno da prednjachi glava, sve ostalo ce mama da podnese.. :(
..ja bih razumela da ne moze nishta da se uradi, pa da te ne paniche unapred bezveze, ali ovako je sasvim glupo.. :confused:
..istina - neke bebe se i spontano okrenu u poslednji chas, ali zashto im ne pomoci..? :)

Drage moje evo da se javim i ja na brzinu. Porodila sam se u subotu prirodno sa epiduralom i bilo mi je najlepse iskustvo u zivotu.Dobili smo sina Luku 53 dugackog i 3.650 teskog.Evo slicke a cicku cestitam od srcaaaaaa!!!!!! Ubrzo se javljam sa detaljnijim informacijama.Ljubim vas sve !!!
luka.jpg

E mameeee! imam nedoumicu, treba da kupim neki grudnjak za dojenje, ali ne znam koji broj????? meni za sad nisu narasle grudi, imam dosta velike, ali predpostavljam da narastu kad nadođe mleko.
pa za koliko brojeva veći da uzmem???
kako ste vi rešavale ovaj problem?

zskuki ja bih ti preporucila da sacekas da se porodis i da vidis da li ce i kako i kada krenuti mleko. Ja sam kupila brus u chicco-u, velicinu M, kostao je djavo ipo, kao da sam pazarila novu yamamay kolekciju. Na kraju se ispostavilo da nemam mleka pa ga nisam ni koristila. Moja preporuka je da kupujes brus za dojilje, broj koji inace nosis, jer je on prilagodjen novim dimenzijama, pretpostavljam. Ali ipak sacekaj. Verovatno imas one sportske bruseve koji se oblace preko glave, pa eto to moze da ti posluzi za pocetak.

Ja sam kopirala svoj post jerbo se nadam da cete mi dati neki savet :)
Žene majke, sadašnje i buduće, treba mi vaše objektivno mišljenje. Ja imam dve ćerkice, jedna uskoro puni 5, druga na jesen 3. Planiram treću trudnoću i volela bih da se porodim u periodu od februara do juna, jer mi je iskustvo pokazalo da je, bez obzira što mi je bilo divno biti trudna u proleće i leto, i za bebu i za mene bilo bolje (po)rađanje na proleće. Bilo bi lepo da treće dete bude drugog pola, zbog ravnoteže, ali ne marimo, samo neka je još jedna ovakva kao ove dve
E sad, ja imam jednu dilemu...Ako želim da se porodim sl proleca, moram da ostanem trudna u periodu od maja do septembra, a porodila bih se 4-5 meseci pre nego što starija krene u I razred(ubih vas sa ovim računanjem, ali važno je ) Moja dilema vezana je za sl. stvar. Ako ostanem trudna ove godine, prvi razred ću provesti sa njom, ali i sa malom bebom. A ako ostanem sl. godine, biću tu i veći deo prvog i drugog razreda (organizovaću nešto vezano za održavanje trudnoće). Ovo kažem jer će ona ići u jednu pomalo udaljenu školu (moraćemo autom), a prvaci su u školi po dva-tri sata i nema ko da bude sa njom. Da dodam da sl. godine punim 35. Muž bi da već ove godine radimo na bebi, a ja se dvoumim jer znam da će najveći deo obaveza pasti na moja leđa, i kad već mogu, pokušala bih da olakšam.
Šta vi mislite o svemu ovom?

laural
ja sam i prvi put procitala tvoj post al ne znam sta bih ti rekla
nisam toliko iskusna mama, meni je tek prvo
bilo bi idealno da ti se javi Suza KG, ona ima tri smizle jedna drugoj do uveta :)
al sta znam
ja bih pravila bebu onako bez reda, ne bih se mnogo opterecivala kalkulacijama
al opet, ja imam i pomoc i svasta nesto...ne znam
nisam ti bas nesto pomogla :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back