Nastasa
Aktivan član
- Poruka
- 1.410
a sto se sekirate za mleko,pa ono krece kad se porodite...ko vam je to rekao da treba da krene u trudnoci?
stisnite bradavicu malo jace i verovatno ce malecka kapljica zuta ili providna da se pojavi...al cak i da se ne pojavi,ne znaci da necete imati mleko kada se porodite

Tako je mico, a te kapljice koje se i pojave u trudnoci su kolostrum , on je masniji od mleka koje kasnije nadolazi i curka samo prvih par dana.. I ako odmah ne krene kako treba nemojte da odustajete, i dojenje se uci , tj. i mama i beba ga uce.. Moj vrtiguz nije hteo prvo nikako da doji, ovi ga napucaju Humane na kasicicu i donesu mi ga sitog, ja ludela , posle kada je sve vreme provodio kod mene poceo je i da siki.. Ali smo se i dalje mucili do mozda pole 20 i kojeg dana kada smo se oboje naucili pravilnom dojenju.. Jako je bitno da se beba pravilno drzi , sto je malo nezgodnije mamama koje su isle na carski, ali i to se posle nekog vremena sve dovede u red.
I nemojte da se opterecujete horor pricama iz porodilista, zapamtite da ne idete u hajat i da smo mi ipak siromasna zemlja..idete tamo da se porodite budete par dana i vracate se kuci..

). U porodilistu su ga uvek donosili obucenog i oni su ga prepovijali, tako da sam ga tek kuci videla "celog", a do tada samo rukice i lice. I mi smo se bas iznenadili, ali je patronazna rekla da je sve to ok. Mogu misliti sta je pomislila jadna zena 

. Ubrzo sam se i ja dopisala na listu trudnica, na zalost i odpisala se posle. Tada su bile tu EliNS, Mackica Kistina i Sanja d. Kao da je bilo u nekom drugom zivotu.