Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
neko je pisao o vežbicama za trudnice na youtube! ajd pošaljite mi link, pošto ih ima jako mnogo a ja ne mogu da odaberem, pa bih neke proverene ahahhhahah
i da se pohvalim, od ponedeljka NE RADIM!!!!! juhuuuuu, slobodica!

Ja sam na youtube ukucala Vežbe za trudnice, izbaci ti jednu medicinsku sestru kako drži vežbe... ja sam te radila...

Samo molim te, dobro pazi, i radi ih polako... nemoj više od 10 minuta prvi put...
Ja sam se zaukala, kao prija mi... a posle kuku-lele-...;)

Evo i ja da se prijavim kao Cicak - ni meni ne mogu da odrede tacan termin porodjaja, a radila sam VTO. To mi je neshvatljivo, msm kod nas se tacno zna u dan i u sat kad se sta dogodilo. Prvo su rekli da mi je termin 1.februar, onda 24.januar, sad mi dr vec napominje da posle Bozica mogu kad hocu da se porodim....nemam pojma, nisam pametna.

A gorusica me ubi, vise ne znam sta cu sa sobom. Preko dana se to jos nekako i podnese, ali nocu je strasno. Em ne mogu da spavam (ne mogu da se namestim, bole ledja i stalno se vrtim sa jednog boka na drugi) em ubi kiselincina. Nekad imam utisak kao da sam popila Domestos pa mi gori sve iznutra. Provalila sam jedino da mi mandarine smetaju i da ne treba da jedem 2-3 sata pre odlaska u krevet. Ostalo nisam povezala. Ima li neko neki savet? Sta je vama uspevalo kod gorusice, pa da probam i ja?

Ja sam imala mucnine u startu i pila sam samo kiselu vodu, od obicne mi bilo muka, i bas mi je prijala a ne vidim da mi je nesto falilo, a ni detetu
kad sam rekla dr da pijem mnogo kisele, rekla mi je "to je dobro, zbog minerala"

a jela sam sta sam stigla, nisam pravila pitanje uopste
jedino sam imala problem dok su mi trajale mucnine, pa sam plakala sto ne mogu da pojedem celu sarmu, na primer...joj kako cu sad da nadoknadim to, unapred se radujem:D:D

I ja sada.. od smeha :D

Evo i ja da se prijavim kao Cicak - ni meni ne mogu da odrede tacan termin porodjaja, a radila sam VTO. To mi je neshvatljivo, msm kod nas se tacno zna u dan i u sat kad se sta dogodilo. Prvo su rekli da mi je termin 1.februar, onda 24.januar, sad mi dr vec napominje da posle Bozica mogu kad hocu da se porodim....nemam pojma, nisam pametna.

A gorusica me ubi, vise ne znam sta cu sa sobom. Preko dana se to jos nekako i podnese, ali nocu je strasno. Em ne mogu da spavam (ne mogu da se namestim, bole ledja i stalno se vrtim sa jednog boka na drugi) em ubi kiselincina. Nekad imam utisak kao da sam popila Domestos pa mi gori sve iznutra. Provalila sam jedino da mi mandarine smetaju i da ne treba da jedem 2-3 sata pre odlaska u krevet. Ostalo nisam povezala. Ima li neko neki savet? Sta je vama uspevalo kod gorusice, pa da probam i ja?

Za termin se u vecini slucajeva uzima onaj sa DOUBLE testa.

Sto se gorusice tice :roll: ja sam pila Mivelu, jela bademe i presnu sargarepu. Od toga mi najvise pomogla Mivela i bademi, koje jos uvek jedem. Sto se tice badema, ja sam se davila u njima. Kupovala sam svake dve nedelje po pola kila na merenje u Idei ili Mercatoru i do sledece kupovine sam sve pojela :rumenko:. Tek kada mi je jedan dan nestalo bedema, sam shvatila koliko pomazu protiv kiseline :sad2:.

Uh preslikana situacija kao kod mene.. Evo i sada mi nije dobro kada se setim.. bademi, kokice( sa vrlo malo soli) i bele semenke cini mi se.. nekome prija casa kokakole ali meni je samo od nje bilo gore .. izbaci mleko ako pijes ono stvara gorusicu .. ako se setim jos neceg pisem..
Ja sam bas vodila racuna o ishrani i nisam cak ni mnogo jela nije mi se ni trazilo.. ( bilo je dana do duse :) ) ipak sam se uzasno ugojila pepa pig :D

..zna vam se u dan i sat kad je trudnoca zapochela, ali ne i kad ce se zavrshiti.. :)
..zato se i zove Vtp (verovatni termin porodjaja) - na dan vtp-a se porodi 5% zena..
..UZ merenje je malo preciznije, koriguje vtp prema napredovanju bebe,
ali ni velichina i zrelost same bebe nije okidach za porodjaj.. :)

Meni je dr u startu rekla da će da me porodi u 37nedelji, ako naravno do tad bude sve u redu, prošle nedelje je sam je baš pitala i isto mi je rekla, tj neki minimum koji bi bilo dobro da izguram je do 34-35nedelje.Sad sam 30+2 :)

:klap: :ok:
..za RBC ne brini.. :) ..to je sjajna krvna slika.. :)

Hvala Novka... :zag:

Tvoje mišljenje mi puno znači... smatram te stručnjakom... em znaš svašta o ovim stvarima stručno, em imaš 4-oro dece...:D:super:

Pita mene juče mm, jesam li se raspitala za ono gurkanje što mu je ona rođaka rekla, a ja kao iz topa:''Jesam, pitala sam na Forumu, Novka kaže da to nema veze, da sam školski primer(to ga umiruje kad čuje), kvinsi kaže da su njene bebe skakale celu trudnoću... itd'' tek će on jednog momenta, a ko ti je Novka?:mrgreen::zcepanje:

Sutra cu odmah da nabavim bademe, vredi probati.
Kad vec kukam o svemu i svacemu, da napomenem i oticanje nogu - otekla sam toliko da mi se zglob vise ne vidi. Rano sam krenula da oticem, a sad sam kao slonica. Citala sam da to ima veze sa pritiskom, ali meni je prEtisak ok. Ne znam da li da panicim ili ne?

Kad vec kukam o svemu i svacemu, da napomenem i oticanje nogu - otekla sam toliko da mi se zglob vise ne vidi. Rano sam krenula da oticem, a sad sam kao slonica. Citala sam da to ima veze sa pritiskom, ali meni je prEtisak ok. Ne znam da li da panicim ili ne?

Opet ja da se nadovezem, ja sam pocela u sedmom mesecu da oticem uzasno, i isto mi je pritisak bio savrsen kao i svi rezultati krvi .. Pazila sam sta jedem ali sam se slabije setala jer mi je bila naredjeno strogo mirovanje.Plus lekovi koji su isto veliki krivci za zadrzavanje vode. Ako jedes slano smanji unos soli i pij sto vise tecnosti.
Inace oticanje je normalno u trudnoci i svaka je za sebe . Spasce otok posle porodjaja.. Mozda ne spadne odmah ili se opet vrati ,ali ces ipak posle nekog vremena opet gledati svoje noge..
Secam se ja jedno vece odem na tusiranje (posle porodjaja) i gledam svoje noge mrsave i sva srecna zovem muza i derem mu se u telefon (on na poslu) "ja opet imam noge!" :D

Nemoj da paničiš... kažu da je to normalno za trudnice... jest da ja nemam taj problem, ali čula sam i videla dosta njih... ništa strašno, posle porođaja sve splasne...

A savet je, izbegavaj so, ona zadržava vodu... i više odmaraj... kad god sedneš, digni noge...

Proćiće, ne sekiraj se za bez veze, što bi jedna moja drugarica rekla... ;)

Nemoj da panicis. I ja sam pocela da oticem, zapravo stopala i donji deo listova, negde rekla bih u VIII mesecu. Pritisak bio odlican. Meni je pomagalo to da sam obavezno nocu pod dusek poturala puno jastuka, tako da mi deo od kolena pa nadole, bude izdignut iznad nivoa srca. Spavala sma na boku, i izmedju nogu sam obavezno imala barem jedno jastuce. To mi je mnogo znacilo za kicmu.

Hvala vam, drage moje. Bas puno znaci kad dobijes neke informacije od nekog ko je sve to prosao vec i ima iskustva. Ne stignem lekara sve da pitam, ili se sludim pa zaboravim ili oni imaju da odvoje jedan i po minut za mene pa ne stignem.
Od jutros su mi noge bolje. A juce sam bila na rodjendanu kod brata pa sam dugo sedela, kod njih toplo kao u paklu pa mi valjda ni to nije odgovaralo. Zato sam se sinoc utripovala kad sam skinula carape, ziva sam se prestravila.

Devojke, kako ste se vi sredjivale u trudnoci? Mislim na donju zonu? ;)

Ja mogu sama noge ali dole vise nista ne vidim... A zbunje raste i siri se... Ahahaha...
Nisam specijalno dlakava, ne depiliram se, ali bojim se na slepo da skracujem i brijem se... Pogotovo sto imam jedan veliki mladez...

Razmisljala sam izmedju mame i muza, mama je bojim se smotana, iskasapice me i zvocace svo vreme... A ne znam kako muzu da priredim taj sok... Ahahahahaha...
Mislim, video je on to i ranije(cak me i sredjivao jednom, iz zezanja, dok smo bili mladi i ludi) ali u ovom rastinju nikad...

Ko je vas sredjivao?

ja mislim da to nista ne pomaze u trudnoci. meni su cak i posle porodjaja jedno dve nedelje oticale noge i onda je prestalo samo od sebe

I kod mene isto! Prepala sma se bila ziva da ce mi noge ostati trajno takve. Sva sreca pa nisu. Ali, cure, imajte u vidu to da mnoge trudnice koje "malo" vise ugoje u trudnoci, posle porodjaja ostanu sa stopalima za broj vecim! Ja to nisam znala i sada ne mogu da udjem ni u jedne cipelice od ranije. Sve se tesim da ce mi noge doci na svoje kada skinem sav visak koji, nazalost, jos uvek imam ( problem sa stitnom zlezdom me vratio nekoliko kg unazad ). Valjda se stopalo pod vecim teretom rasiri, nemam pojma, ali da sam znala za tu mogucnost, sladolede i ono sto goji bih zaobisla u sirokom luku.

Ja mogu sama noge ali dole vise nista ne vidim... A zbunje raste i siri se... Ahahaha...
Nisam specijalno dlakava, ne depiliram se, ali bojim se na slepo da skracujem i brijem se... Pogotovo sto imam jedan veliki mladez...

Razmisljala sam izmedju mame i muza, mama je bojim se smotana, iskasapice me i zvocace svo vreme... A ne znam kako muzu da priredim taj sok... Ahahahahaha...
Mislim, video je on to i ranije(cak me i sredjivao jednom, iz zezanja, dok smo bili mladi i ludi) ali u ovom rastinju nikad...

Ko je vas sredjivao?

Muz. :per:
Cak mi je kasnije, pred kraj trudnoce, kada vise nisam mogla u tus kabini da se sagnem, prao i noge od kolena pa nadole. jao, kada se samo setim, od stomaka niti sam sta videla, niti sam mogla da dohvatim. Dok se tusiram, sve strepim da se ne okliznem, ne smem nogu da podignem. Nisam se setila da kupim onu gumu sto se lepi na kadicu :roll:

Nije lako biti trudan, a i tih 9 meseci nikako da prodju. Jos sam ja u pocetku svaki dan brojala. Pa, na onim portalima gde sam pratila trudnocu, kao, ajde neku danas da ulazim ceo dan, vec udjem posle ponoci i vidim ostala mi dva dana manje :D

Ko je vas sredjivao?

Sama uz pomoc ogledala. Dan pred porodjaj poslednji put sa stomakom. Sada mi je cudno sto je sve "na dohvat ruke i pregledno" :rumenko:

Sto se oticanja tice, mene su uvek pitali za vreme trudnoce da li oticem a ja uvek govorila ne. Kada sam se porodila i ponovo videla svoje noge, shvatila sam da sam ipak oticala. Ugojila sam se oko 8 kg u trudnoci (od toga 3 poslednje dve nedelje, valjda sam se "spremala" za porodjaj), imala visoki pritisak ali deset dana nakon porodjaj sam imala -16kg (tj oko devet manje nego kada sam ostala trudna), a samo dva dana nakon porodjaja mi se pritisak sredio, isti dan su mi i noge bile bez otoka.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back