Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao trudnicice :)
Izvinjavam se sto upadam, potrebno mi je misljenje a nisam znala gde da se obratim.
Sta mislite o ovoj kolevci-hranilici-stolici za sank?
Uzela bih je za poklon ali kao iznenadjenje pa se plasim da ne omasim i ne dopadne im se!
Na netu sam je nasla ali je ima u Bg.
Pozz

zavisi do deteta, ima dece koja to bas iskoriste, moj nije hteo pola sata da sedi u tome....znaci, macka u dzaku, dok se ne proba nemaju ni oni pojma....

Izvinjavam se sto upadam, potrebno mi je misljenje a nisam znala gde da se obratim.
Uzela bih je za poklon ali kao iznenadjenje pa se plasim da ne omasim i ne dopadne im se!
Pozz
Lepa je. Nije moj stil, previše je moderna, ali je lepa. :D
naravno da mozes ali uvek osluskuj svoje telo...ima tu i trbusnjaka koji idu postepeno po tezini i videces da li ti prija....normalna trudnoca nije bolest i ako si umerena mozes sasvim normalno da se ponasas....ja sam protiv trcanja i tumbanja jer licno mi ne prija u trudnoci, ali za duge brze setnje, lagani pilates i redovan sex jesam :)....

imala sam komplikovan porodjaj ali bih opet isto, dok god bebi nista ne smeta....jeste, beba se namuci, mama se namuci ali je moj sin sisao pola sata posle porodjaja i nastavio tako do 9 meseci.....kad je sa 9 godina dobio astmu dr mi je rekla da je iznenadjena kako je dobrog zdravlja s obzirom na genetske predispozicije za astmu i da zivimo u vojvodini.....rekla mi je da sam dojenjem i kasnijom negom uspela da izvucem da ne dobije astmu kao beba...a kad se setim muka sa dojenjem, ma ni krava muzara mi nije bila ravna :)))).....uzas koliko je t tesko islo, ali nisam se dala do 9 meseca dok mi dr nije rekla da je vec bilo dosta i da mi sin nece napredovati kako treba jer samo ceka na sisu....
I ja volim da šetam...

Da vas pitam, vezano za izmuzanje, jel se svaka žena mora izmuzati, i koji period? Ako beba sisa normalno, što se žene izmuzaju?
Jel se to mora raditi tokom čitavog perioda dojenja? Šta radite sa tim mlekom?

Ne znam kako je vama bilo, ali ja pred svaku kontrolu imam neku tremu.
Trebalo bi 26.Decembra da idem na sledeću, moram zvati ovih dana da zakažem. Prvo me hvata mala nervoza zbog rezultata krvi, ovih dana idem po uput, pa vađenje, a onda malo i zbog pregleda... šta će mi reći, kako je beba...
Idem da kuvam, da se zanimam...;):D:bye:

Lepa je. Nije moj stil, previše je moderna, ali je lepa. :D

I ja volim da šetam...

Da vas pitam, vezano za izmuzanje, jel se svaka žena mora izmuzati, i koji period? Ako beba sisa normalno, što se žene izmuzaju?
Jel se to mora raditi tokom čitavog perioda dojenja? Šta radite sa tim mlekom?

izmuzavas ako ti beba ne isisa svo mleko....moras jer osetis napetost koja ti smeta....ili ako je beba lenja pa ne izvuce koliko je dovoljno, izmuzes pa dajes na kasikicu....ja sam morala da izmuzavam skoro do 4-5 meseca, imala sam onu rucnu aparaturicu i bila mi je skroz super....ja sam visak mleka zamrzavala i davala mu naknadno

Trebalo bi 26.Decembra da idem na sledeću, moram zvati ovih dana da zakažem. Prvo me hvata mala nervoza zbog rezultata krvi, ovih dana idem po uput, pa vađenje, a onda malo i zbog pregleda... šta će mi reći, kako je beba...

:) ma normalno je to da se brines kad je nesto tako vazno upitanju....svaka savesna mama se brine....tako ti je to, jeste najlepse na svetu imati dete ali je u isto vreme i briga.....:)

Pozz

E bas sam juce na netu videla ovo cudo. I mene jako interesuje gde ima u Bg da se kupi i koliko kosta. Molim te javi ako imas info.

Tako i mene hvata trema uvek pred kontrolu kod lekara. Uvek idem sa nekom kuglicom u zelucu, kao da idem na ispit.:roll: Dobro je, znaci nisam jedina lujka......Cicak, ne ljuti se :cmok2:

Tako i mene hvata trema uvek pred kontrolu kod lekara. Uvek idem sa nekom kuglicom u zelucu, kao da idem na ispit.:roll: Dobro je, znaci nisam jedina lujka......Cicak, ne ljuti se :cmok2:

Ma gde se ljutim... razumem te skroz...

Što vreme više odmiče, imam osećaj da više volim tu bebu i svaki put sam zabrinutija...
Sutra ili prekosutra idem da vadim krv, da vidim kakvi su nalazi, ako ne valjaju da opet menjam ishranu... opustila sam se malo, svaki dan pojedem po kockicu dve čokolade, ili parčence nekog keksa, nešto slatko... :neutral:

Već počinje nervoza da me hvata...:confused:

A sad mi dođe muž i kaže, da je pričao sa jednom rođakom, pita ona kako sam i tako... on kaže, dobro, i da je beba baš živahna, da stalno gurka, udara, prevrće se... a ona mu kaže da to znači da mu nešto smeta i ne odgovara, da kad se on gicka ja legnem sa strane da se umiri...:(
Ja sam sad skroz u čudu...:confused::(

On je meni obično miran dok sam na nogama, a kad legnem, onda počne da se gica, okreće, prevrće... ja mislila da je to normalno, da se on tako isteže, igra, okreće, nemam pojma...

Jesu vaše bebe bile aktivne u stomaku?

:dash:
..ta rodjaka je krajnje neobaveshtena..
..zdrave i prave bebe su mali olimpijci desetobojci, a taj tvoj ritam - dok si aktivna on se ljuljushka i spava,
a chim se umirish - eto ga - je najnormalniji moguci, knjishki.. :)
..samo da znash da te slichan ritam budnosti i spavanja bebe cheka i posle porodjaja, skoroo u sat isto.. :)
..vreme je da pochensh sa vaspitavanjem - dva sata na nogama, pa sat u horizontalu, chisto da se i on navikava.. ;)
..samo ti uzivaj i mani se slatkisha.. :lol:
..kad se porodish falice ti i povrce i voce i svashta neshto, zivecesh na mesu i testu i krompiru i slatikishima bar tri meseca.. :dash:

..zdrave i prave bebe su mali olimpijci desetobojci, a taj tvoj ritam - dok si aktivna on se ljuljushka i spava,
a chim se umirish - eto ga - je najnormalniji moguci, knjishki.. :)
..samo da znash da te slichan ritam budnosti i spavanja bebe cheka i posle porodjaja, skoroo u sat isto.. :)
..vreme je da pochensh sa vaspitavanjem - dva sata na nogama, pa sat u horizontalu, chisto da se i on navikava.. ;)
..kad se porodish falice ti i povrce i voce i svashta neshto, zivecesh na mesu i testu i krompiru i slatikishima bar tri meseca.. :dash:

jao cicak, ne slusaj gluposti i slusaj samo sebe i svoje telo;)
moj je bio akrobata i kik bokser u stomaku do poslednjeg dana, tako je i nastavio. konstantno radi rukama i nogama ne staje covek:lol:

Hvala vam... :zag::zag::zag:

Danas sam inače sva bzvz, iako ceo dan pokušavam da se smejem, ne ide...

Već me trema hvata, oko nalaza sutra...
I onda mi još dođu sa takvim pričama... :roll:

Stvarno vam hvala... i izvinite što zvučim kao neki hipohondar, plašljivac...

P.S. Muž mi kaže, još mu je toliko gluposti napričala(a njemu nije svojstveno da tako komentariše bilo koga), da mu je došlo da joj kaže 'Prekini.'... neće ni da mi priča dalje...

:bye:

a chim se umirish - eto ga - je najnormalniji moguci, knjishki
.. :)

:ok:

Ta rodjaka stvarno ima neke fiks ideje. Svasta sam cula, ali da bebi smeta nesto pa se zato pracaka po stomaku, to jos ne cuh. Ne obracaj paznju na gluposti.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/246080/Pedijatri-Bebe-kupati-tek-svaki-cetvrti-dan

eee jexi i ja se ismejala evo suze mi cure!
inače ovo za nekupanje beba sam već čula pre više godina....moja drugarica je bila u engleskoj, radila kao bebisiterka u jednoj porodici sa više klinaca. i žena rodi još jednu bebu. priča mi dugarica, da je nisu kupali 2 nedelje, samo prali guzicu čistom vodom...njoj je bilo jako čudno i jedva je čekala da je konačno operu jer je po njoj smrdela na pi....ahahahhahahhahahahhahahahha nije hela da je uzme jer zna odakle je izašla a nisu je kupali ahahahhahahah

čula sam da sad i kod nas savetuju da se beba kupa na 4 dana. šta mislite o tome?

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/246080/Pedijatri-Bebe-kupati-tek-svaki-cetvrti-dan

eee jexi i ja se ismejala evo suze mi cure!
inače ovo za nekupanje beba sam već čula pre više godina....moja drugarica je bila u engleskoj, radila kao bebisiterka u jednoj porodici sa više klinaca. i žena rodi još jednu bebu. priča mi dugarica, da je nisu kupali 2 nedelje, samo prali guzicu čistom vodom...njoj je bilo jako čudno i jedva je čekala da je konačno operu jer je po njoj smrdela na pi....ahahahhahahhahahahhahahahha nije hela da je uzme jer zna odakle je izašla a nisu je kupali ahahahhahahah

čula sam da sad i kod nas savetuju da se beba kupa na 4 dana. šta mislite o tome?

:))) a joj, pa ajde da se mi ne operemo par dana pa bi presvisnuli....iskreno, briga me sta kazu, moja beba ce se roditi u leto i ima da je kupam svaki dan....ne da trljam, ne da koristim agresivne sapune ali svali dan da oseti vodu.....i mackanje kremicama povremeno po celom telu.....moj sin koji je alergicar nije skoro imao problema sa kozom kad je bio beba iako sam ga svako vece sredjivala....ajde zimi, proredis na svaki drugi dan ali prebrisati prepone umiti lice i oprati genitalije, pa to se mora redovno.....

I ja sam ćeru kupala svaki dan. Što manje sapuna i hemikalija raznih, ali voda ne može da škodi. U početku smo, naravno, preko ruke, kao i svaku malu bebicu, a posle... jooooj kako se mišić praćakao i uživao u onoj kadici, pa to je greota uskratiti detetu. I sad, kada je velika, u martu će 3 godine, peremo guzu i nogice svako veče. Prosto, zamišljam sebe da legnem uveče, a da se ne operem bar... brrrrrr.... :sad2:
E, sad nešto razmišljam... ja sam njoj do 5 meseca negde, možda i do 6, ne sećam se, ipak davno beše, oblačila pamučne pelene, pampers samo kada idemo negde, i noću. Preko dana isključivo obična tetra pelena i pranje čistom vodom nakon prljanja pelena. Jeste bilo presvlačenja svaki čas, jer svaki čas beba piški, ali nije mi teško padalo. E, to je fino i lako bilo sa curicom. Planiram i ovom mališi da oblačim isto pamučne pelene, što duže budemo mogli, medjutim, tu mi se javlja promlemčić u najavi. Sećam se mojih bratanaca kada su bili mali - pa to kad se upiški, upiški sve do vrata :lol: Ne samo donji deo odeće, kao devojčica, kod njih bar benkica ostane suva, a dečaci - sve! :lol: Joj, unapred zamišljam kako će nam biti veselo... :lol:

I ja sam ćeru kupala svaki dan. Što manje sapuna i hemikalija raznih, ali voda ne može da škodi. U početku smo, naravno, preko ruke, kao i svaku malu bebicu, a posle... jooooj kako se mišić praćakao i uživao u onoj kadici, pa to je greota uskratiti detetu. I sad, kada je velika, u martu će 3 godine, peremo guzu i nogice svako veče. Prosto, zamišljam sebe da legnem uveče, a da se ne operem bar... brrrrrr.... :sad2:
E, sad nešto razmišljam... ja sam njoj do 5 meseca negde, možda i do 6, ne sećam se, ipak davno beše, oblačila pamučne pelene, pampers samo kada idemo negde, i noću. Preko dana isključivo obična tetra pelena i pranje čistom vodom nakon prljanja pelena. Jeste bilo presvlačenja svaki čas, jer svaki čas beba piški, ali nije mi teško padalo. E, to je fino i lako bilo sa curicom. Planiram i ovom mališi da oblačim isto pamučne pelene, što duže budemo mogli, medjutim, tu mi se javlja promlemčić u najavi. Sećam se mojih bratanaca kada su bili mali - pa to kad se upiški, upiški sve do vrata :lol: Ne samo donji deo odeće, kao devojčica, kod njih bar benkica ostane suva, a dečaci - sve! :lol: Joj, unapred zamišljam kako će nam biti veselo... :lol:
свака ти част што користиш памучне пелене! ево и ја и са другом девојчицом, и мислим да је то права ствар! љубим те, тј. све вас :*

свака ти част што користиш памучне пелене! ево и ја и са другом девојчицом, и мислим да је то права ствар! љубим те, тј. све вас :*

i ja planiram da probam ali od 6 meseca jer mi se u pocetku nikako ne isplati a i necu imati nikakvu pomoc sa strane pa cu gledato sve sto jednostavnije....muz mi radi u drugom gradu a pride ce mi biti i sin od 13 godina....i pas....bice zabavno :))))

има јако лепих памучних пелена нове генерације, изгледају као гаћице:
ако си у београду, погледај овај линк: http://www.dajdaj.com/
мислим да су заиста много практичне...

sve sam ja to iscitala do detalja i realno, najvise se isplati uzeti jedne za probu....i to ove

http://www.justclick.rs/catalog/product_info.php?cPath=48&products_id=2514

imas sve u kompletu pa probas jel ti valja....moj sin je bas mnogo piskio i cesto sam morala pampers da mu menjam....nije resenje dati tolike pare i da se posle ispostavi da kroj ne valjda, da ih treba na sat vremena presvlaciti....mislim da je bar u pocetku, kad idu te male pelenice koje mogu do 6 meseci suludo davati tolike pare a nemas pojma da li ce beba to iznositi kako treba....posle 6 meseci ide ta druga velicina a i bebama se tada ne mora tako cesto menjati pelena....mislim da tada ima vise smisla....u svakom slucaju je mnogo zdravije i treba razmotriti opciju....

Poslednja izmena:
i ja planiram da probam ali od 6 meseca jer mi se u pocetku nikako ne isplati a i necu imati nikakvu pomoc sa strane pa cu gledato sve sto jednostavnije....muz mi radi u drugom gradu a pride ce mi biti i sin od 13 godina....i pas....bice zabavno :))))

Isto. Sada dok smo mali i dok je zima nekako mi je lakse sa Pampersicama, ali cim otopli mislim da cu kupiti one "moderne platnene pelene". Greota je preko leta na +40 da ima svu tu plastiku na sebi :sad2: , a i ove platnene ce se lakse susiti kada otopli.

Mislim da cu uzeti ove http://www.platnene-pelene.net/ ali imam jos vremena da razmislim koje cu.

Ja nekada pre kupanja ukljucim kalorifer pa skinem sve sa bebe i obrisem mokrom krpom guzicu i pustim ga tako jedno 20-30 minuta da se "provetrava" i mlatara nogicama. Bas uziva i zao mi je sto ne mozemo to cesce da radimo. Samo stavim tetricu ispod guze da ako krene piskiti da mogu da ga pokrijem :rumenko:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back