Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo prvi put cujem. Meni je moja dr samo pokazala kako treba stomak da mi stoji kada stavim pojas i to je to. NIje mi nista rekla o tome da moram lezati dok ga stavljam. :eek: Ne znam ni kako bih ga nazad zalepila dok lezim :think:

Tako mi čovek reče, da ne smem da stavim pojas ako ne ležim. U ležećem položaju da ga stavim. A ja legnem, pa stavim onaj dupli deo na stomak, nisko dole, da ga izdigne, pa savijem kolena, izdignem guzu malo i onda na brzinu iza ledja zakačim pojas onom čičak-trakom. I nadam se da to tako treba da izgleda, jer se mnogo bolje osećam tako :)

Mali Cicak, ovde da ti odgovorim kako ja resavam problem trudnicke garderobe: JEDVA NEKAKO!
Kupila sam u Novom Sadu u Peacocks-u neke trudnicke farmerke, bilo snizenje i prosla sam za 890 din, da ne verujes. Tu sam ugrabila i jedne trudnicke helanke za 450 din. Oni imaju liniju za trudnice ali nije nesto bog zna sta, malo garderobe dobiju.
U Zari imas trudnickih farmerki za 5000, to mi je bilo nesto puno. Benetton ima takodje, onaj butik u Zmaj Jovinoj gde prodaju decije stvari, ali su cene da padnes u nesvest a izbor los.
I ja muku mucim kad treba negde da krenem, sva sreca pa ne radim inace ne znam u cemu bih isla. Nosim te helanke i tunike, a to mi je bas bezveze. Uopste nije moj stil, ali nemam drugog izbora.
I vec sam u frci sta cu i kako cu kad dodje zima, termin mi je 1.februar. Kad pomislim na zimsku jaknu, muka me hvata.

E, da, narucivala sam i nesto preko neta
www.newlook.co.uk ides na Maternity. Izvadis samo karticu za placanje preko interneta, stavis pare na nju i tako platis. Ali pazi da ti cifra ne predje 100 evra, onda te nasi oderu na carini. Ja sam tu narucila jedne crne helanke i 3 majice koje idu u kompletu (siva, bela i crna) sa onim prosirenjem za stomak, pun pogodak. Stiglo mi je za nedelju dana.
A u nedelju smo isli na svadbu, jedva sam uspela da se skrpim da izgledam pristojno (ali ne i svecano). ***. Bas sam se osecala kao da sam slucajno navratila na slavlje.

To je bio moj problem u trudnoci, sva sreca, imala sam par nekih plisanih trenerkica koje sam nosila celu trudnocu, ali sam na pri kraju morala da isecem i izvadim lastis sa struka kod jednih, a kod drugih onaj "kanapcic", da mi ne bi stezale stomak. Od porodjaja nosim stalno neke helanke, sto takodje nije moj fazon, uzas, to nisam nosila ni pre trudnoce, jos sada sa skoro 10 kila viska ( varira od 8 do 10kg, kako kad )... ma katastrofa. Sva sreca sto sam ja visoka, pa ne izgledam previse debela, vise onako sam krupna. :roll: Bedak mi da kupujem garderobu sada kada svaki mesec skinem nekoliko kilograma, sta posle sa tim da radim... A svekrva mi kupovala stalno neke trudnicke pantalone u trudnoci, ja sam to slabo nosila jer sam u njima izgledala kao slon. Kada idem negde imala sam par zimskih prelepih haljinica koje se sire odmah ispod grudi i super sam sa njima prosla.

Trudnice se bas muce sa garderobom. Em nema sta da se kupi, em je i to sto ima preskupo. A u vecini trudnickih stvari izgledam kao slonica mada se i nisam mnogo ugojila. Bedak.
Nasla sam neku trenerku koja je jako plitka pa nju furam, ona nije trudnicka nego je za one fensi cice sto nose plitke stvari:zper: To nisam nosila ni kao devojka, al' sta da radim - nemam izbora :D

Mali Cicak, ovde da ti odgovorim kako ja resavam problem trudnicke garderobe: JEDVA NEKAKO!
Kupila sam u Novom Sadu u Peacocks-u neke trudnicke farmerke, bilo snizenje i prosla sam za 890 din, da ne verujes. Tu sam ugrabila i jedne trudnicke helanke za 450 din. Oni imaju liniju za trudnice ali nije nesto bog zna sta, malo garderobe dobiju.
U Zari imas trudnickih farmerki za 5000, to mi je bilo nesto puno. Benetton ima takodje, onaj butik u Zmaj Jovinoj gde prodaju decije stvari, ali su cene da padnes u nesvest a izbor los.
I ja muku mucim kad treba negde da krenem, sva sreca pa ne radim inace ne znam u cemu bih isla. Nosim te helanke i tunike, a to mi je bas bezveze. Uopste nije moj stil, ali nemam drugog izbora.
I vec sam u frci sta cu i kako cu kad dodje zima, termin mi je 1.februar. Kad pomislim na zimsku jaknu, muka me hvata.

E, da, narucivala sam i nesto preko neta
www.newlook.co.uk ides na Maternity. Izvadis samo karticu za placanje preko interneta, stavis pare na nju i tako platis. Ali pazi da ti cifra ne predje 100 evra, onda te nasi oderu na carini. Ja sam tu narucila jedne crne helanke i 3 majice koje idu u kompletu (siva, bela i crna) sa onim prosirenjem za stomak, pun pogodak. Stiglo mi je za nedelju dana.
A u nedelju smo isli na svadbu, jedva sam uspela da se skrpim da izgledam pristojno (ali ne i svecano). ***. Bas sam se osecala kao da sam slucajno navratila na slavlje.

Hahah... dobra si za svadbu...:lol:

I meni muka kad pomislim na perjanu jaknu... sve što imam su ustručene... a tad ću biti najdeblja... termin mi krajem marta...

Baš ću pogledati u Peacocks-u... ono što sam videla u Zari i Benetonu meni je jako ružno, i ne bacaju mi se tolike pare na nešto što mi se ne sviđa...

Juče sam odnela krojačici jedne farke da ih prepravi, sutra će biti gotove, ako budu ok, odneću još jedne dvoje i mirna sam... ne radim, po kući uvek imam šta, a ovo mi samo treba da se malko uljudim ponekad...;)

Videla sam i lepih zimskih materijala, možda sašijem i neke pantalonice... videćemo...

Hvala ti na informacijama...:D

helanke i tunike su najprakticnije resenje. trudnicke farmerke su kod nas bezobrazno skupe, recimo u Prenatalu u DC kostaju oko 5.000. ja sam imala srecu da budu letnji meseci, pa su haljine bile idealno resenje. ako neces puno da izlasis medj svet, kupis jedan lep komplet za te situacije:lol:, a za ostale prilike trenerke i helanke u kombinaciji sa tunikama. steta je davati velike pare za tih nekoliko meseci.
sto se tice roditeljskog dodatka, ja sam pre 2 nedelje zavrsila svu papirologiju i predala u opstini, pa kad bude vreme, sve mogu da te uputim da te ne vracaju sto puta;)

helanke i tunike su najprakticnije resenje. trudnicke farmerke su kod nas bezobrazno skupe, recimo u Prenatalu u DC kostaju oko 5.000. ja sam imala srecu da budu letnji meseci, pa su haljine bile idealno resenje. ako neces puno da izlasis medj svet, kupis jedan lep komplet za te situacije:lol:, a za ostale prilike trenerke i helanke u kombinaciji sa tunikama. steta je davati velike pare za tih nekoliko meseci.

kada mi je pocheo stomak rasti, pri put sam u zhivotu bila sretna zbog mojih kilograma vishka ... pre trudnoce sam skinula 21 kg, i imala sam gomilu stvari zapakovanih, koje sam samo morala da povadim iz raznih dzhakova ... tunike, helanke, trenerke, svashta neshto ... ukupno sam kupila dve tunike i dvoje pantalona letnjih od neke svile sa gumom na stomaku ... ali sam zato presrecna shto sam trudna leti, jer NISHTA od obuce ne mogu da obujem ... celo leto hodam u dve Crocs papuche ( dodushe u kineskoj varijanti, a ne original :zper: ) jer mi toliko otichu noge da je to nenormalno .... ne smem ni da zamislim shta bi bilo da moram neku zimsku obucu da nadjem :eek:

sto se tice roditeljskog dodatka, ja sam pre 2 nedelje zavrsila svu papirologiju i predala u opstini, pa kad bude vreme, sve mogu da te uputim da te ne vracaju sto puta;)

Juče sam kod kineza uzela jedne crne helanke... onako, lepe su, imaju malo sjaja, nisu obične pamučne(te imam)... tako da sad imam 2 helanki(ja inače helanke ne nosim) i imam jednu tuniku... još par tunikica i spremna sam...:lol: imam i onih debelih grilonki za zimu, pa se nadam da sam sa tim gotova...

Pokupila sam farke malopre od krojačice, odlične su... sad ću probati i uslikati da vidite...
Možda kasnije odnesem još koje i fraj... ;)

Ostaje mi samo perjana jakna... e to će trebati naći...

Bila sam i ja do opštine, dali su mi tri zahteva, i objasnili šta treba od papira... piše sve... to ću lagano prikupiti... mada kako se vlast kod nas u državi menja, možda i to ukinu dok se ja porodim... :roll::mrgreen:

Inače čizme i tunike koje sam šmekala mogu se nositi i kasnije, neću stvarno da bacam pare na nešto što ću nositi samo par meseci...

Hvala na savetima...:D:D:D

P.S. Jedno pitanjce: Jeste vi imale beličast sekret u toku trudnoće?

Juče sam kod kineza uzela jedne crne helanke... onako, lepe su, imaju malo sjaja, nisu obične pamučne(te imam)... tako da sad imam 2 helanki(ja inače helanke ne nosim) i imam jednu tuniku... još par tunikica i spremna sam...:lol: imam i onih debelih grilonki za zimu, pa se nadam da sam sa tim gotova...

Pokupila sam farke malopre od krojačice, odlične su... sad ću probati i uslikati da vidite...
Možda kasnije odnesem još koje i fraj... ;)

Ostaje mi samo perjana jakna... e to će trebati naći...

Bila sam i ja do opštine, dali su mi tri zahteva, i objasnili šta treba od papira... piše sve... to ću lagano prikupiti... mada kako se vlast kod nas u državi menja, možda i to ukinu dok se ja porodim... :roll::mrgreen:

Inače čizme i tunike koje sam šmekala mogu se nositi i kasnije, neću stvarno da bacam pare na nešto što ću nositi samo par meseci...

Hvala na savetima...:D:D:D

P.S. Jedno pitanjce: Jeste vi imale beličast sekret u toku trudnoće?

Naravno, to je redovna prateća pojava. Kada se istuširaš, pripremi u neko bokalče rastvor sode bikarbone, otprilike jednu kašiku na litar vode. Promešaj i time se plakni posle tuširanja. Nema sekreta, svraba, gljivica ( koje obožavaju trudnoću, prija im kisela sredina koju stvaraju hormoni, pa im treba udariti kontru baznom sodom ;) ), i mnogo je bolje nego kojekakve vaginalete ;)

Naravno, to je redovna prateća pojava. Kada se istuširaš, pripremi u neko bokalče rastvor sode bikarbone, otprilike jednu kašiku na litar vode. Promešaj i time se plakni posle tuširanja. Nema sekreta, svraba, gljivica ( koje obožavaju trudnoću, prija im kisela sredina koju stvaraju hormoni, pa im treba udariti kontru baznom sodom ;) ), i mnogo je bolje nego kojekakve vaginalete ;)

Nemam svrab ni peckanje... samo taj sekret... :confused:
Pošto nemam odnose, nadam se da nemam ni gljivice... nemam ih odkud dobiti... a i tuširanje sam svela na jednom dnevno...

Hvalaa na savetu, pokušaću...;)

ahahahahah i ja da se pridružim trudničkim slatkim mukama, pre neki dan sam htela da obučem moje lepe duboke strukirane farmerke - jedine koje imam, jer jako teško nalazim farke koje mi stoje - kad ono, cvc. ne ideeeee. mogla sam da ih zakopčam, ali stežu, sestro mila, pa sam odustala. inače još ništa od kila nisam nabacila, ali krenuo stomak da se nazire, sad sam 15. nedelja. ja inače ne nosim pantalone, ili jako retko, pa ću za zimu da šijem slatke trudničke haljinice, samo se molim da mi stopala ne narastu, da mogu moje čizmice da nosim....
koliko je normalno ugojiti se tokom trudnoće??? ja sam pre trudnoće imala 60, pa sam u prvom mesecu nekim čudom izgubila 3 kg, sad sam opet oko 59-60. znači za sad se držim. nemam neku preterano potrebu za hranom, sve normalno kao i do sad. nemam ni mučnine.
ljubim vas u stomačiće.
čičak i ja sam po receptu na stolu krajem marta!

ahahahahah i ja da se pridružim trudničkim slatkim mukama, pre neki dan sam htela da obučem moje lepe duboke strukirane farmerke - jedine koje imam, jer jako teško nalazim farke koje mi stoje - kad ono, cvc. ne ideeeee. mogla sam da ih zakopčam, ali stežu, sestro mila, pa sam odustala. inače još ništa od kila nisam nabacila, ali krenuo stomak da se nazire, sad sam 15. nedelja. ja inače ne nosim pantalone, ili jako retko, pa ću za zimu da šijem slatke trudničke haljinice, samo se molim da mi stopala ne narastu, da mogu moje čizmice da nosim....
koliko je normalno ugojiti se tokom trudnoće??? ja sam pre trudnoće imala 60, pa sam u prvom mesecu nekim čudom izgubila 3 kg, sad sam opet oko 59-60. znači za sad se držim. nemam neku preterano potrebu za hranom, sve normalno kao i do sad. nemam ni mučnine.
ljubim vas u stomačiće.
čičak i ja sam po receptu na stolu krajem marta!

Nama izgleda sve isto, nemamo mučnine, a termin nam isti... ;):D
Ja sam danas 16+1, mada svaki ginekolog mi priča drugačije, par dana... ali ja računam kako su mi na prvoj kontroli rekli u BG-u a ostali nek računaju kako hoće...

Mislim da je normalno oko 12-13 kg da se ugoji u trudnoći, ali najviše se dobija zadnjih dva meseca, tj. par nedelja...
Ja nemam vagu u kući, ne treba mi, neću ni da se merim, kad odem na kontrolu videću... prošli put sam smršala malo, ali sad sam već zabucila, vidim po garderobi, farkama... i drago mi je što je tako, jer se ja osećam bolje... ko šiša kile, njih je najlakše skinuti, bitno da se mi osećamo dobro...;)

I ja nemam nikakvu specijalnu potrebu za hranom, sve isto ko i pre, samo što sebe teram da jedem ujutru kad ustanem, jer inače ne bih jela do 5-6 popodne a to sad ne dolazi u obzir...;)

Evo ih...
Malo su mi velike u struku... krojačica htela da ih suzi, ali neka, napuniće se... :D

I da samo znaš kako će se brzo napuniti :D:D:D Nikako da ih sužavaš, dok si dva puta dlanom o dlan, biće - joooj, trebalo je da ih ostavi maaaalko šire :D:D:D
A gljivice u trudnoći nemaju veze sa odnosima. Kisela je sredina, hormoni to prave, tu kiselu sredinu i njima pogoduje, bujaju. Taj sekret je preteča, prvo to, pa svrab, a to znači da su gljivice već počele. Na žalost, tako nam je, ali samo se time peri i videćeš, biće ti super. I jednom dnevno ti je sasvim dovoljno za to :ok:

@zsuki: samo spolja, naravno, ništa unutra :)

ja sam imala skert u rpvoj trudnoci, nikakve vaginalete ga nisu mogle izleciti i smanjiti. sad u drugoj nista, nimalo.
cicak, farmerke su ti super, mogle su da budu i sire:p
sto se tice zahteva, uverenje sto se dobija iz socijalnog zna da bude zez. u nekim socijalnim traze 2 svedoka da potvrde da se staras o detetu:roll: srecom, ovi kod mene kazu to je totalna glupost i izdaju uverenje za 5 min.

I ja da kazem koju rec za gljivice.

Cicak,one su prisutne u nasem telu i bez odnosa,samo cekaju pravi trenutak za napad.

Znam ja to... Imala sam ja ranije candidu, pre 3-4 godine... Pa sam sve zivo o njoj naucila...
I verovali ili ne, meni se ona pojavljivala samo od koriscenja kondoma, a godinama sam se sa njom mucila, tacnije 2 godine, i kako smo muz i ja prestali sa upotrebom kondoma, nikad ali nikad mi se vise nije vratila, evo vec vise od 4 godine...
Niko mi nikad nije pomenuo da moze biti od toga ali eto... Da znate, da i to postoji...

Zato ja kazem, da se kod mene pojavljivala samo nakon odnosa... A ovo je valjda neki 'trudnicki' sekret...:lol: ahaaha...

ja sam imala skert u rpvoj trudnoci, nikakve vaginalete ga nisu mogle izleciti i smanjiti. sad u drugoj nista, nimalo.
cicak, farmerke su ti super, mogle su da budu i sire:p
sto se tice zahteva, uverenje sto se dobija iz socijalnog zna da bude zez. u nekim socijalnim traze 2 svedoka da potvrde da se staras o detetu:roll: srecom, ovi kod mene kazu to je totalna glupost i izdaju uverenje za 5 min.

Za papire nakon porodjaja planiram da posaljem muza, da ih prikupi... Valjda ne moram licno!?
A mi smo mala opstina, ne verujem da ce komplikovati, u krajnjem slucaju, ja cu otici, poznajem sve te ljude, dok sam radila, tamo sam nosila papire za pripravnike...
Samo moram proveriti da li beba i ja moramo biti na istoj adresi, ni muz ni ja nismo promeili adresu...

Najgroznija stvar koja me je zadesila u trudnoci su 'babske gace' :gace:, jedino sam u njih mogla da udjem, a da mi ne staze tibu, plus sto su 100% pamucne.

Imam jedno pitanje za iskusne trudnice, a ponajvise za one kojima su oticale noge u trudnoci: da li su vam se posle porodjaja noge vratile na staro? Ja sam zgranuta jer me sva obuca zulja! Svisnucu ako ne budem mogla vise da nosim obucu od ranije. Imam utisak kao da mi je noga porasla bar za pola broja! :histericna:

Poslednja izmena:
meni su bile otecene do otprilike 10 dana posle porodjaja. izgledale su kao balvani, uzas jedna. onda je to odjednom bukvalno isparilo. jedino sto je ostalo su 4kg sala viska koje pocinjem da skidam.
Inace, uvek je tesko preci iz letnje u zimsku obucu, ne prodje to bez pa zuljeva, stopala naviknu na otvorenu obucu i rasire se. ja svake jeseni imam taj problematican period ulaska u cipele:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back