Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su noge mnooooogo oticale, odmah posle porodjaja su se vratile na staro, al me takodje sva obuca žulja...mislim da nema to veze tj.da mi se nisu noge povecale vec je noga jednostavno navikla na papuce, posto sam samo njih nosila, pa se "raširila" i sad joj tesko da se vrati u nesto drugo..
i ako se ne vrati, cu poludim, sestra mi se udaje u novembru, a imam divne cipele za tu priliku...

Cicak, odlicno ti je krojacica sredila farmerke, popunice se one vrlo brzo. Ja odnela mojoj krojacici jednu staru teksas suknju da mi isto tako ubaci gumu, a ona pocela nesto da vrda kako to ne moze tako ...valjda je mrzelo da se drnda, pa cu morati nekoj drugoj da nosim.
A reci mi kakve grilonke to pominjes? Ja isla po caraparnicama da pitam da li imaju hulahopke za trudnice, ali nigde nema. Kazu prodavacice da trudnice kupe velicinu 5, pa onda onaj deo za guzu okrenu napred :)

A sad pitanjce za Sukicu: sta oblacis za svoju svadbu? Hoces imati vencanicu ili neku haljinu?

Meni su noge mnooooogo oticale, odmah posle porodjaja su se vratile na staro, al me takodje sva obuca žulja...mislim da nema to veze tj.da mi se nisu noge povecale vec je noga jednostavno navikla na papuce, posto sam samo njih nosila, pa se "raširila" i sad joj tesko da se vrati u nesto drugo..
i ako se ne vrati, cu poludim, sestra mi se udaje u novembru, a imam divne cipele za tu priliku...
Ja sam isla proslog vikenda na svadbu, i obuca i odeca su bili problematicni :)
Na kraju sam obula neke nanule, a stopala sve kipe sa strane...bas je ruzno izgledalo. A nisam ni primetila da su pocele noge da mi oticu.
Valjda ce ti se vratiti noge na staro do novembra.

Sukice, sad vidim pitanje za kilograme. Evo sta pise u knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu"
"Zena srednjeg rasta treba da dobije oko 1,4 do 1,8 kg u prvom trimestru i oko 450gr nedeljno, tj. ukupno 5,5 do 6,5 kg u drugom trimestru. Taj tempo treba da se nastavi i u 7. i 8. mesecu. U devetom mesecu nije obavezno povecanje tezine; ali ako do toga dodje ne treba da bude vece od 450 gr, tako da u trecem trimestru ukupan porast iznosi 3,5-4,5 kg.
Retko koja trudnica uspe u potpunosti da uskladi dobijanje u tezini sa ovom idealnom formulom. Male varijacije su sasvim u redu - 250 gr jedne nedelje, 650 gr sledece.
Ukoliko dobijete vise od 1,4 kg samo u jednoj nedelji drugog trimestra, odnosno vise od 1 kg u bilo kojoj nedelji treceg trimestra, narocito ako se to ne moze povezati sa hranom ili prekomernom upotrebom soli, javite se lekaru. Ucinite to i ako u periodu od 4. do 8. meseca trudnoce ne dobijete ni malo u tezini tokom dve ili vise nedelja uzastopno."

Eto, to kaze knjiga. Knjiga je super, ako je nemas nabavi je, ja je svima preporucujem.
A jedna babica mi je rekla da je najmanje 11 kg da se ugojis, najidealnije oko 15, ali tolerise se sve do 20. Preko 20 je vec puno.

Ja sam se ugojila 16 kg, ostalo mi jos cetiri.:klap:
Obzirom da sam krupne gradje mislila sam da cu da se raskokam samo tako i da stizem garant do stotke, medjutim nista
izgleda da je sve bilo u toj vodi, posto sam, kao sto vec rekoh, mnogo oticala
pre neki dan sam obukla pred-trudnicke farmerice bez problema, samo mi ne stoje lepo, taj visak mi ostao u stomaku pa onako "preliva"..sredicu to kad se vratim na pilates, al tek za cetiri meseca:(
ma svi ti nabijeni kg se skinu...snajka moja nabila 30kg na svojih 55kg, i eno je sad posle 8 meseci ista kao sto je bila...
i samo da kazem da nisam vodila racuna o ishrani...jela sam sta mi se jelo, pa ako je to bio i Big Mek, jela sam...
jedino sam gledala da bude umereno, npr.pola cokolade a ne celu :D

i mislim da je tako najbolje, nemojte sebi nista uskracivati, al nemojte ni preterivati
osim ako dr ne kaze drugacije

a sto se garderobe tice, ja sam kupila farmerice u butiku ELENI za trudnice i punije dame i nosala ih celu trudnocu, posto sam isla na posao. Mislim da su bile oko 4 hiljade al su se isplatile samo tako. Gore sam nosila obicne majcice koje sam nosila i pre trudnoce samo sam gledala da mi predju kukove, bez ozbira sto su uske
mnogo sam volela sa pokazujem stomak, setala sam kao paun
sto bi rekla moja majka "ponosis se stomakom k'o svitac doopetom" :D

al se raspisah :)
ljubim vas :cmok2:

EDIT: Slagala sam za farmerice, kostale su 2300 din, nasla sam racun

Poslednja izmena:
Meni noge za sada uopste ne oticu (bar nesto) ali ipak su mi male neke sandalice. Ja mislim da su nam se kosti u tabanima malo rasirile zbog novonastale tezine, pa nam to zadaje muku. Mada su mi neke koleginice rekle da im se broj obuce povecao za 1 nakon porodjaja i stao :( Zao mi je samo nekih lepih cipelice koje su mi bile knap pre trudnoce :sad2:

Meni noge za sada uopste ne oticu (bar nesto) ali ipak su mi male neke sandalice. Ja mislim da su nam se kosti u tabanima malo rasirile zbog novonastale tezine, pa nam to zadaje muku. Mada su mi neke koleginice rekle da im se broj obuce povecao za 1 nakon porodjaja i stao :( Zao mi je samo nekih lepih cipelice koje su mi bile knap pre trudnoce :sad2:

Nema veze sa oticanjem stopala,vec od velike tezine svod pada,posle dve trudnoce 2 i po broja vece

мени нису отицале ноге... мени није порасла нога... само још вишак кила из прве трудноће да смакнем, тј. стомак, баш ме нервира... али и за то има времена...
љубим све труднице, нарочито нове...
ако има нових беба (понекад прескочим, не замерите), честитам мамама и бебама :*

Cicak, odlicno ti je krojacica sredila farmerke, popunice se one vrlo brzo. Ja odnela mojoj krojacici jednu staru teksas suknju da mi isto tako ubaci gumu, a ona pocela nesto da vrda kako to ne moze tako ...valjda je mrzelo da se drnda, pa cu morati nekoj drugoj da nosim.
A reci mi kakve grilonke to pominjes? Ja isla po caraparnicama da pitam da li imaju hulahopke za trudnice, ali nigde nema. Kazu prodavacice da trudnice kupe velicinu 5, pa onda onaj deo za guzu okrenu napred :)

A sad pitanjce za Sukicu: sta oblacis za svoju svadbu? Hoces imati vencanicu ili neku haljinu?

Iskreno da ti kažem, meni to mama kupuje, svake godine bar jedne debele, za skijanje... to su obične debele grilonke, s unutrašnje strane mekane tople, kao pliš, a spolja redovne... ima da se kupe sa i bez stopala... praktične su skroz...
A iz ne znam kog razloga, one su meni uvek velike u kuku i struku, pa će mi sad tj.na zimu biti taman...

Pogledaj po čaraparama, ima sigurno... ;)

Znala sam da ce me stici kazna za gurmanske grehe iz trudnoce, ooooo, prokleti cizburgeri, topli sendvici, palacinke, sladoledi, jagode sa pavlakom i ostale djakonije :rida:

Ma kako Kineskinje uvezuju stopala da ih smanje, tako cu ja da nosim staru obucu ne bi li ukalupila nogu. :(

Definitivno cu u sledecoj trudnoci da povedem racuna.

@Cicak, ja sam u par takvih prezimila, ja to zovem babske carape :D

Ma super je vama trudnicama koje ste u trecem trimestru u zimu ili jesen, a meni je treci bio mart, april i maj, zakacilo malo i juna, a tada ovde bile bas vrucine. Dobro, nije bila vrucina u martu, ali je bilo neobicno toplo za to doba godine, secam se da smo iskljucili grejanje od marta, svaki dan bilo preko 20°C, a april i maj su bili pakleni, koliko puta je bilo u ponoc 30°C, pa ti vidi da ne oteknes. Jos mene hvatale neke vrucine, nevezano za vremenske uslove, bosa sam isla po plocicama da bih koliko-toliko rashladila noge, potapala ih u hladnu vodu, tusirala se hladnom vodom, ma strasno bre. Ali, opet, jedva cekam da opet ostanem trudna.

*Analize krvi radila svaki mesec, kao i analize urina. Radili su mi analize na toxoplazmozu i rubeolu, a u urinu su kontrolisali bakterije. Uvek je sve bilo ok, nikada cak ni bakterije nisam imala.

nego da vas priupitam.....ja od danas nažalost moram na bolovanje, užasan herpes na usni, sa tendencijom širenja na uvo...
elem, odem ja kod lekara, čekala 2 sata u redu, iako sam trudnica, jel, ispiše ona meni bolovanje...
ja je pitam da sam čula da od 1 oktobra Grad NS isplaćuje 100% trudničkog bolovanja, pa dali će se ovo moje bolovanje računati tako. kaže ona nemam pojma, ti se raspitaj :eek::eek::eek:
pobogu pa valjda lekar treba da zna takve stvari :think:
i ja sad ne znam gde da se raspitam. da li neko ima neku sugestiju??? nisam sigurna da li se ova odluka odnosi samo na održavanje trudnoću, ili važi i u slučaju ako se trudnica onako obično razboli....

pomagjate ako znate.

suki, nazovi socijalno kom pripadas, tj.ustanovu u koju se predaju papiri za bolovanja, oni znaju. Ako ne znas gde je to, nazovi svoju firmu, onoga ko vam radi plate ili nekoga u knjigovodstvu i pitaj da se raspita.

Devojke moje, ja opet bila na UZ...:rumenko:
isla do DZ da vratim karton, a ono na ginekologiji nema macke, doktor sedi sa sestrama i ja ga lepo zamolim(iako su sestre rekle:'Morate kod vaseg ginekologa':roll:) da vidim bebu...
Kaze doca da je fudbaler, samo se gica nogicama... Sedeo je kad smo ga gledali i vezba nozice... Dr.kaze sve je za sada ok... Naravno taj UZ sto imaju je uzasno mali, star i los... Pa cak ni u 15-oj nedelji ne mogu da vide pol... Ali nema veze, bitno je da je bebi dobar, da se mrducka, srcana radnja dobra...

Ne znam kako je vama bilo, ali ja da se pitam, ja bi svake nedelje isla na UZ...
Pored svih losih slucajeva koje su moje drugarice prosle(4 drugarice u zadnje dve godine) i svega sto sam sama prosla, meni je UZ na 4 nedelje previse daleko...

Slobodno mi napisite da sam luda... Ponekad se i ja tako osetim...

Sad jedva cekam da pocnem da ga osetim... Onda ce mi valjda biti drugacije kad se svaki dan bude javljao...

Jel vi osetite bebu svaki dan? Koliko cesto u toku dana?

P.s. Suki, ja sam se juce zabrojala, nisam 16a nedelja, vec 15+3... Zadnja menstruacija 15.06.
Toliko razlicitih lekara ja sad ni sama ne znam koja sam... Ahaa...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back