Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jexy bila da otvori porodiljsko i uzme upute
e ovako
dobila sam sledece:
-doznake za trudnicko
-doznake za porodiljsko, koje mi pocinje danas
-uput za porodiliste, onaj zeleni, to kad krenem na porodjaj
-uput da vadim krv na ono, hepatitis i to nosim u bolnicu
i ja sam trazila da mi da uput da idem do porodjaja na preglede u Visegradsku
da li mi to stvarno treba ili ne, nemam pojma, ja uzela za svaku slucaj:)
pitala jel treba da radim briseve, on rek'o JOK
ako bude problema da mu se javim,ako ne-srecno
i hbg, to mu dodje valjda to

inace su mi hormoni otisli u majcinu, placem kako kisa svakodnevno
svi me nerviraju, sa mm se svadjam svaki dan
gledam ono na tvu kad renoviraju ljudima kuce, pa placem
gledam tenis, pa placem...
ludilo

Jexy bila da otvori porodiljsko i uzme upute
e ovako
dobila sam sledece:
-doznake za trudnicko
-doznake za porodiljsko, koje mi pocinje danas
-uput za porodiliste, onaj zeleni, to kad krenem na porodjaj
-uput da vadim krv na ono, hepatitis i to nosim u bolnicu
i ja sam trazila da mi da uput da idem do porodjaja na preglede u Visegradsku
da li mi to stvarno treba ili ne, nemam pojma, ja uzela za svaku slucaj:)
pitala jel treba da radim briseve, on rek'o JOK
ako bude problema da mu se javim,ako ne-srecno
i hbg, to mu dodje valjda to

inace su mi hormoni otisli u majcinu, placem kako kisa svakodnevno
svi me nerviraju, sa mm se svadjam svaki dan
gledam ono na tvu kad renoviraju ljudima kuce, pa placem
gledam tenis, pa placem...
ludilo

Pre svega hvala na informacijama (mada se sve to moze promeniti do oktobra)

Jos samo nesto sitno ostalo i upoznajes bekana :)

ja zakazala pregled u DM, u sredu idem kod dr. Maje Antic. Kod moje dr privatno cu da odem jos jednom jer mi je vec zakazala 10. jula, a onda prelazim u DM dok se ne porodim.

Mene je ona porodila. Svi me pitaju - uuuu, pa kako si upala kod nje, koliko si para dala i slično :roll: Ne mogu ljudima da objasnim da i ona ima noći koje dežura i da poradja žene kao i svaki drugi dr. E, tako, meni puk'o vodenjak, ja u bolnicu, tamo ona dežurna i eto :lol: Malo ko mi veruje, svi misle da sam pukla izvesnu svotu da me baš ona porodi. A meni bilo važno samo da sam u Mišoviću, pa neka me poradja ko hoće. :D
Inače, na porodjaju me zvala dete :) Hajde sada, dete, napni se dete...( a to dete prešlo 30, poodavno :) ) nemaš pojma kako te to smiri tamo, kako osetiš neku sigurnost i neku ... ma prosto prisnost - u dobrim sam rukama, ovde o meni i mojoj bebi stvarno brinu :):):) A to mnogo znači.

..bila na poslednjem UZ-u pred prijem.. :aha:
..danas sam ushla u 38. nedelju.. :D
..zakazali mi CTG za 6.7 ako se ne porodim dotle.. :lol:
..beka ima 3250g, usporila malo zurenje, umesto okruglo dve nedelje sad zuri deset dana.. :heart:
..ako poslednjih nedelja dobijaju oko 250-300g nedeljno, nece preci 4000g, ili bar ne mnogo.. :)
..prednjachi glavica i prilichno se spustila.. :)
..reche dr da je grlic vec malo otvoren i da ne chekam dugo kad krene.. :lol:

..jesam li ja neshto pomeshala ili imamo jednu babicu medju stomachicima?
..chini mi se jelena mb? :think:
..ako neko sluchajno zna - oznaka u rubrici "situs" na ultrazvuchnom kartonu,
kruzic je glavica, a kriva linija je kichma - ima li veze na koju stranu je kriva linija nacrtana?
..da li se tako oznachava polozaj bebe (anterior i posterior)?

..veliki kiss svima.. :cao:

'de ste stomaci....nesto vas/nas nema

Jexy je jutros bila u Visegradskoj, i zakazali su mi UZ sutra u 11h:zurka:
a CTG za 8.jul, pa za 15.jul, pa bi onda valjda trebalo i da se porodim....
i izvadila sam krv za ono hepatitis....i cekam platu u cetvrtak pa da spakujem torbu:D
jos nekih 25 dana, manje/vise....

'de ste stomaci....nesto vas/nas nema

Jexy je jutros bila u Visegradskoj, i zakazali su mi UZ sutra u 11h:zurka:
a CTG za 8.jul, pa za 15.jul, pa bi onda valjda trebalo i da se porodim....
i izvadila sam krv za ono hepatitis....i cekam platu u cetvrtak pa da spakujem torbu:D
jos nekih 25 dana, manje/vise....

:zurka:

Kako vreme leti. Zelim ti da porodjaj prodje kao u bajci. Da se sto pre oporavis i uzivas u bebcetu.

Meni su poceli neki ludi snovi dolaziti. Izgleda da sam najzad i podsvesno prihvatila da sam trudna i da cemo imati bebu :D. Osecanja su pomesana. Cas mi se oktobar cini kao na kraju sveta, a cas imam osecaj da nista ne znam o bebama i da cu biti nespremna. Sva sreca pa u avgustu pocinje skolica, pa se valjda malo opustim.

I ja sam jos uvek nedovoljno svesne da cekam bebu, iako mi je druga. S jedne strane jedva cekam da upoznam og novog, malog clana porodice, a sa druge ne znam kako ce se sve uklopiti. Kako izbalansirati obaveze i vreme a stariji sin ne oseti. Razmisljam kako i kada da ga stavim u drugu sobu u svoj krevet, a da se ne oseca odbaceno, kako ce on spavati kad se beba bude nocu budila, kako cu ga preko dana utisati dok beba spava, kako ce on da spava svoju dnevnu turu pored bebe... Ma, idem u detalje, ali vec me sve brine.

Bogami, November i Jexy, približilo se :D Još malo, još malkice, pa ćete imati onaj najlepši tren u životu. da uzmete prvi put svoje male mačiće u ruke :heart: Verujem da je svim mamama to sećanje upečatljivo, kao meni. Ja kao da sad gledam, onaj zbunjeni izraz, širom otvorene okice,a pogled bludi okolo, heh, izašla iz mraka na svetlo, a i onako ne vidi... i čim je sestra uzela, odmah je počela da plače, kao što je plakala i pre nego što su mi je dali u ruke. A meni se ruke tresu, suze klize niz obraze... eeeej, držim prvi put u rukama svoju bebu - neopisivo, sveto, jednom u životu :heart::heart::heart: Biće opet, a vama je baš, baš blizu. :D
Eh, jedva i ja čekam, a načekaću se bogami.... :)

Bogami, November i Jexy, približilo se :D Još malo, još malkice, pa ćete imati onaj najlepši tren u životu. da uzmete prvi put svoje male mačiće u ruke :heart: Verujem da je svim mamama to sećanje upečatljivo, kao meni. Ja kao da sad gledam, onaj zbunjeni izraz, širom otvorene okice,a pogled bludi okolo, heh, izašla iz mraka na svetlo, a i onako ne vidi... i čim je sestra uzela, odmah je počela da plače, kao što je plakala i pre nego što su mi je dali u ruke. A meni se ruke tresu, suze klize niz obraze... eeeej, držim prvi put u rukama svoju bebu - neopisivo, sveto, jednom u životu :heart::heart::heart: Biće opet, a vama je baš, baš blizu. :D
Eh, jedva i ja čekam, a načekaću se bogami.... :)

Ebi ga atakualpa, sada si me rasplakala.

Ija, pa zašto rasplakala? :eek: Pa to jeste emotivno, ali ne teško emotivno, već nešto najlepše na svetu, nešto što pamtiš ceo život... ma nema osećaja da uporedim, ali svakako nije za suze, već za radovanje :D:D:D
Mada, trudnicama teško da zaplaču... ih ;)

Žene, mislim se da li da okačim, pa odlučih da okačim. Malopre, pre nekih 20 minuta sam slikala svoju trbu. Ej, 9. nedelja, 10. da kažem, maksimum, a gde koliki je! :eek: Prošli put, u prošlog trudnoći je bio ovoliki negde u 4-om mesecu, a gle sada. ima li neke veze što je druga trudnoća, ili šta? Inače, pre trudnoće je stomak bio ravan, nisam imala viška, bar ne tu.
Neka je, i treba da raste, ali mi je čudno da je ovoliki a tek je 9. nedelja.

Pogledajte prilog 192367

Heh, smešna slika, ali digla sam majicu, a spustila bermude, da lepo uslikam trbu, pa mi sad cela slika više liči na guzu nego na trbu. :lol::lol::lol: Svejedno, vidi se da je veliki, a kažem vam, prošli put je bio ovoliki u 4.mesecu, a u ovom periodu se nije ni video. :think:

Ija, pa zašto rasplakala? :eek: Pa to jeste emotivno, ali ne teško emotivno, već nešto najlepše na svetu, nešto što pamtiš ceo život... ma nema osećaja da uporedim, ali svakako nije za suze, već za radovanje :D:D:D
Mada, trudnicama teško da zaplaču... ih ;)

Žene, mislim se da li da okačim, pa odlučih da okačim. Malopre, pre nekih 20 minuta sam slikala svoju trbu. Ej, 9. nedelja, 10. da kažem, maksimum, a gde koliki je! :eek: Prošli put, u prošlog trudnoći je bio ovoliki negde u 4-om mesecu, a gle sada. ima li neke veze što je druga trudnoća, ili šta? Inače, pre trudnoće je stomak bio ravan, nisam imala viška, bar ne tu.
Neka je, i treba da raste, ali mi je čudno da je ovoliki a tek je 9. nedelja.

Pogledajte prilog 192367

Heh, smešna slika, ali digla sam majicu, a spustila bermude, da lepo uslikam trbu, pa mi sad cela slika više liči na guzu nego na trbu. :lol::lol::lol: Svejedno, vidi se da je veliki, a kažem vam, prošli put je bio ovoliki u 4.mesecu, a u ovom periodu se nije ni video. :think:

To mene drmaju hormoni. Samo se nadam da ce sve biti ok, i da cu i ja najesen iskusiti taj osecaj. Nista lose nisam mislila.

Sto se stomaka tica, to je zbog misica. Kod druge i ostalih trudnoca pre dolazi do izrazaja velicina stomaka, nego sto je to slucaj u prvoj trudnoci, zbog nekih misica. Stomak ti je bas lep. Taman kako treba.

E pa evo nas....imamo 3250gr i super smo beba, sve ide po PSu
nema vise UZa, samo CTG, sve sam zakazala....
...i jos da sacekam da zaboli, pa da vidim bebicu...
iskrena da budem, sto sam blize, sve me vise strah
ne od porodjaja, vec od toga da li cu se snaci, hocu li znati...uh
znam ja da je majčinski čudo, al opet...

E pa evo nas....imamo 3250gr i super smo beba, sve ide po PSu
nema vise UZa, samo CTG, sve sam zakazala....
...i jos da sacekam da zaboli, pa da vidim bebicu...
iskrena da budem, sto sam blize, sve me vise strah
ne od porodjaja, vec od toga da li cu se snaci, hocu li znati...uh
znam ja da je majčinski čudo, al opet...

..veliki dechko mamin.. :heart: :aha:
..imaju istu tezinu, moj i tvoj zgebac.. :)
..a strah..nije to strah, nego trema..slatka.. :D
..ja sam se uvek hrabrila ovako:
bebi treba puno dodira, smirena i naspavana mama, sika i chista guza..
..sve drugo moze da cheka i nek cheka.. :aha:
..kiss, jexy..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back