Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa bila sam u Poliklinici .... i opet sam slushala : jaoooo, jako teshka vizualizacija, habitus pacijentkinje , morate paziti na ishranu itd. :dash:
jedino reche da je moj mali bebac sad vec tezhak 1 kg , jupiiii :heart:

i zakazala me za mesec dana i za auvgust ... neshto se mislim, kako me je krenulo , porodicu se kod nje , majko moja :roll:

jel mackas ti stomak necim? nekim sredstvom ono strije i te fore?
meni je dr rekla da se zbog toga nece lepo da se vidi na UZ, nema to veze sa kilazom

ZENE
Jexy danas zvanicno ulazi u deveti mesec....:klap::klap:

ej zeno, ne znam sta da ti kazem
spremila jos nisam nista, pokupila od snajke neke spavacice, one gacice, jos neke stvarcice, da polako spakujem torbu
za vikend sam pretresla stvari od bratanca, imam gomiletinu, stvarno nista ne moram da kupujem, kupicu mu nesto novo ono kad bude izlazio, ostalo imam
treba da idem da otvorim porodiljsko u petak i da uzmem upute da kompletiram dokumentaciju, da se raspitam kako ide ta procedura oko pregleda i CTGa u bolnici...imam jos jednu kontrolu kod moje dr privatno i to bi bilo to
vise puta sam rekla, nije mi frka od porodjaja kao takvog, to je prirodna stvar, frka mi je od neljubaznih babica i nesavesnih lekara, da ne propuste nesto...to mene zeza
a ovaj mali nemiran, ubi me, jedva sastavim nocu tri cetiri sata spavanja
a oticem extra
jedva cekam, i da vidim bebu i da se otarasim svih ovih propratnih efekata
i da, rekli su mi da je decak i ok, aj nek je ziv i zdrav
al ja se jos uvek u dubini duse nadam da ce me iznenaditi curica.....

Pozdrav,
cula sam da ako u privatnoj ordinaciji obavim preglede ultrazvuka da imam pravo da dobijem povracaj novaca od socijalno zdravstvene ustanove (RZZZO) iz opstine gde zivim. Nezaposlena sam i svaki dinar mi je bitan. Govorim o ekspertnom ultrazvuku koji kosta 4000-5000 dinara.

Da li je to istina.

Eh kad pre...:D
Planiram da idem u Visegradsku, nekako kad mi kazes porodiliste, ja pomislim "Visegradska", tamo sam se i ja rodila:), a i prosle godine kad sam bila na onoj intervenciji bas sam bila prijatno iznenadjena, videcemo kako ce biti na onim visim spratovima (dnevna bolnica je u podrumu):D

pisacu vam sve, ne brinite....:zag:

Marina, ja mislim da povracaj novca mozes da uradis samo u slucaju da taj privatnik ima potpisan neki ugovor sa Socijalnom sluzbom, pa da bude tretiran kao drzavni doktor ili da dokazes u socijalnom da si morala da uradis kod privatnika UZ
al nemoj me drzati za rec, stvarno nisam sigurna

Jao zene, ne pisah vam sta je moja bratanica lupila pre neki dan:)
naime, skontala je ona-gledajuci tv i ono "vreme je za bebe", obozava bebe- da ce beba da izadje iz tetkinog stomaka na tetkinu ribicu (i jos ce biti sva "zakrvavljena" to je rekla prababi, ova se krstila ceo dan), ali nju muci nesto drugo...
"tetka, a kako je techa ubacio bebu u tvoj stomak"
rekoh "objasnicu ti kad porastes" "ali ja hocu da mi objasnis SAD" kazem "pa nije beba uvek bila ovako velika, bila je malecka, malecka, malecka, pa je lako usla u stomak" a ona ce " A jel kroz ribicu?! :eek: Jao tetka, onda je teca sigurno mnooooooogo isprljao ruke"
...kako objasniti...

naime, skontala je ona-gledajuci tv i ono "vreme je za bebe", obozava bebe- da ce beba da izadje iz tetkinog stomaka na tetkinu ribicu (i jos ce biti sva "zakrvavljena" to je rekla prababi, ova se krstila ceo dan), ali nju muci nesto drugo...
rekoh "objasnicu ti kad porastes" "ali ja hocu da mi objasnis SAD" kazem "pa nije beba uvek bila ovako velika, bila je malecka, malecka, malecka, pa je lako usla u stomak" a ona ce " A jel kroz ribicu?! :eek: Jao tetka, onda je teca sigurno mnooooooogo isprljao ruke"
...kako objasniti...
ma deca su carevi
hahahahahhahaha
super
davno se nisam ovako lepo i slatko nasmejala :))))

...kako objasniti...

Trese mi se stomak od smeha.

Meni je jedna mala komsinica objasnjavala kako joj je mama trudna, pa ce ici kod doktora da izvadi bebu. Rekoh dobro. Kaze ona: ali da li ti znas, kako je bilo tesko doktoru da stavi tu bebu u mamin stomak. Ja rekoh mogu misliti ;) Zena je redovno ostala trudna (nije vestacka ili insemenacija) samo je prilagodila pricu trogodisnjaku ;)

jel mackas ti stomak necim? nekim sredstvom ono strije i te fore?
meni je dr rekla da se zbog toga nece lepo da se vidi na UZ, nema to veze sa kilazom

ZENE
Jexy danas zvanicno ulazi u deveti mesec....:klap::klap:

mazhem onim DM mlekom protiv strija, ali i ja sam chula za ovo , pa 2-3 dana pre UZ prestanem da se mazhem .... ma jeste da sam ja deblja, ne zhivim ja u bajci,ali sestro slatka, dr je dosadna vishe i Bogu i narodu ... :confused:

bash me briga , u julu idem i kod privatnika, koja je rekla , hej , ima tu malo vishka, ali cemo prilagoditi mashinu ... i gle chuda, sve se lepo videlo :zper:

drago mi je zbog toga shto brojish sitno, drzhim ti fige da sve bude u redu :heart:... i meni je palo vec na pamet , da nisam toliko uplashena od porodjaja, nego od pristupa dr-a i babica i sestara ... 4.jula krecem u shkolicu , videcu shta tamo mozhe da se nauchi

..hello, stomachici.. :)
..ja ishla da registrujem auto, vodi se na mene, a mm ima ovlashcenje ali se pravio lud :whistling:
red je da iskoristim i ja jednom ovaj moj stomak.. :)
..pita me shalterusha "kad ce beba, najesen?..to su najlepshe bebe koje se rode najesen.."
a ja cutim, shta cu, jedva ce da uleti u leto ovaj moj mish, ali nema veze.. :lol:
..vaga mi se zakucala na +5,5 i ne mrda, 'bem ti zensko nikad zadovoljno - sad se tripujem shto stoji.. :sad2:
..mozda se pokvarila..? :think: ..i mm prijavljuje da je skinuo koji kg, mora da je to.. :lol:
..jes da je vrucina i sve, ali opet mi svakakve gluposti padaju na pamet..
..od toga da cu dehidrirati na porodjaju zato shto nemam rezervnu vodu, do gadnijih stvari, pu pu.. :roll:
..jedva chekam UZ u petak, nisam zakazana (nije bilo mesta, dr rekao "dodji ti samo")
i imam utisak da cu da blejim tamo celo popodne, ali moram da se uverim da je sve po ps-u.. :(

..pokupila sam rezultate juche, josh taj uz u petak i spremna sam.. :)
..imam bakterija u urinu, dr kaze da je uobichajeno i nije za terapiju ako nemam tegoba,
ali nisam to do sada nikad imala.. :confused:
..sad cu da kuvam chaj od brusnice, samo da spadne T napolju ispod 50C.. :roll: :lol:
..i to cu da skuvam 2L i da ohladim i daq pijem s ledom.. :cool: ..i da zamishljam da sam na plazi.. :rida:

..pozz za sve.. :cao:

..moguce je, tsuy, jesam aktivnija nego inache, ali on je kao hleb dobar,
niti ga nosim, niti je napolju nevaljao i bandoglav, niti gnjavi, sam se igra, sam ide kad treba da se presvuche,
da spava, da jede, dizem ga samo kad mu perem guzu i kad ga ubacujem u stolicu za hranjenje ili krevet,
dusha moja.. :heart:
..ako mu mali bata bude bio takav.. :worth: ..ihh.. :)

Zdravo, trudnice! Ja sam juce bila na ekspertskom i bebac je dobar, ali je nisko i karlicno. Bas sam se neprijatno iznenadila, rekla mi je da mirujem puno da me ni bi stavili da lezim na odeljenju.Nije mi dala nikakvu terapiju, kupila sam odmah pojas koji mi, cini mi se, bas znaci. Moja dr u dz mi je rekla da nema usisavanja, dizanja deteta i sto cesce u horizontalu, ali nista rigorozno, da bas ne mogu da mrdam.

E sad, ja sam sa sinom od skoro dve sama kod kuce i to je ono sto me plasi. Ne mogu da sedim po celi dan i moram ponekad da ga podignem. Majka mi dolazi sledece nedelje, do tad ga muz preuzima koliko moze. Ne znam, nadam se da nece biti nekih problema.

Maloonako, koja beše nedelja? Nisko sam i ja Milicu nosila, ultra-ekstra nisko, i govorili i meni da ležim, da ne usisavam, ne podižem teret i slično. Ono, i nisam preterano, ali ne može se čovek ponašati kao lutka. Oprez je neophodan i kada sve ide kao po knjizi, a kamoli kada nešto nije kako bi trebalo. Leškari, ne podiži dete, ne podiži ništa teško, nemoj da čučiš i najvažnije - nemoj da se plašiš! :)

Pobeže mi poruka, aj da je ne editujem, nema veze :)

Inače, ja upravo stigoh sa UZ-a. Beba mi je veeeejiiiikaaaa - 3,5 cm :heart::heart::heart:
9+2, konačno je uhvatila embrionalni eho, sve je super, kako treba da bude za sada. :D
Popodne kad mi muž dodje sa posla da se dogovorimo, pa da zovnemo Analife u Beogradu. Imaju onu akciju - dajmo šansu životu, u saradnji sa opštinom Zemun, u 10-toj nedelji rade 4D UZ besplatno. Pa, zašto da propustim, ako imaju slobodan termin :)
A posle ću expertski ovde, u Smederevu, ali neću u ovoj ordinaciji gde sam sad bila, i ne svidjaju mi se preterano. Definitivno ću morati privatno, jer od ovih aparata ovde u bolnici ne može se očekivati puno, stariji su od moje babe, otprilike :roll: Pa ću da platim tih hiljadu dinara više, ili koliko je već, ali ću da odem u ordinaciju koju svi hvale, i koju mi svi preporučuju. Ipak expertski nije običan UZ, posle ću na običan da idem u savetovalište, u bolnicu, ali ovo mi je bitno da uradimo valjano. :) O tom-po tom, ima vremena, da vidim prvenstveno da li ću dabl ili tripl, navodno je tripl bolji jer ima više parametara za merenje, pa je rezultat pouzdaniji. Šta znam, videću još.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back