Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, koleginice! Jos nisam razmisljala o kupovini za bebu, tek sam u 21. nedelji, ali jedva cekam da pocnem da cunjam po gradu i uzimam sta treba. Dobicu drugog sina, pa ima puno njegovih stvari, dokupicemo ponesto.

Sto se tice vas koje treba da odmarate, nema zezanja! Mora da se miruje cak i kada mislite da je to dosadno i preterano. Bebice su na prvom mestu. I ja ponekad zaboravim da sam trudna, ali nemam nekih problema pa kada osetim umor sednem. Kad vidim da sam preterala, dodje mi sama sebi usi da izvucem.

Kakve ste sa kilazom? Ja vec par dana planiram da se izmerim i nemam srca...

E, sad cu...

61 kg! Znaci, ugojila sam seeeee....Izmedju 4 i 5 kg. Nervira me to sto sam startovala sa viskom od par kila pa me sad svaki dodatni nervira. Kakve ste vi?

..maloonako, ja sam u predhodnim trudnocama dobijala tako kao ti - oko 5kg do pola,
pa josh oko dvaputa toliko do kraja, tako nekako i knjige kazu.. :)
..sad sam na +7-8 a vec sam u devetom, ovaj low carb je super stvar,
a nisam bash ni mnogo disciplinovana.. :rumenko:
..jes da beba opet zuri i bice krupna, ali svidja mi se bar propratni efekat.. :lol:

Neeee, necu jos deset kila!:rida:
U prosloj sam se ugojila 20, oko pola sam ostavila u bolnici, a onih drugih deset nisam neko vreme skinula, mada sam ocekivala da ce samo. E, kad posle godinu dana nije islo samo, ja sam za tri-cetiri meseca skinula skoro sve, mada mi je ostalo par viska. Tad sam zatrudnela ponovo.

Mislim, nisam sad nesto preopterecena, ali ne bih da budem debela. Kazu da se lakse skida kad juris za dvoje...:worth:

E, a koji low carb?

e ja ne znam koliko sam se ugojila
startovala sam sa 78kg
pa sam prvo mrsavila jer sam mnogo povracala, onda sam od petog meseca pocela da vracam kilazu

e sad
kod dr kad se izmerim 90kg, kod mame kuci 91kg
u skolici vec pet nedelja kad stanem na vagu pokazuje isto, 90kg, dal je tacna ne znam
al mene tesi to sto mi svake nedelje pokaze istu kilazu
medjutim, sinoc stanem na ovu kod kuce, sa kojom sa inace u svadji i ona pokazuje 97kg!!
pa majku mu!!!!:dash:
a mama moja kaze da se uopste nisam ugojila vec mozda sam cak i smrsala od proslog puta kad me videla,(mamin sud je najmerodavniji, jel tako:)) pre tri nedelje, sto je moguce
jer sto vise vreme odmice, ja jedem sve manje, valjda mi se ovaj mali nabio pod rebra pa mi ne da
danas sam spremila sataras i tako sam se bila naostrila da se razvalim k'o covek i nista...ne da i ono malo sto sam pojela vraca mi se nazad
i nervira me sto, s oprostenjem, piskam na svakih 15 min
i to sve nesto pomalce, pish-pish

jedino sto me takodje teshi a vezano za kilazu je sto otichem, pa smatram da imam dosta vode pa ce sve to da se prepolovi sledeceg meseca.....

ludilo.....

jedno pitanje ako neko ima neku informaciju o ovome jako mi je bitno....u drugom tromesecju trudnoce na 3d ultra zvukuFL(butna kost)je bila21 nedelja a BPD (obim glave)23 nedelje , i tada je to bilo noprmalno,kasnije na obicnom uz FL je29ned.i 6 dana a BPD 31ned.6 dana,tada je moj doktor bio zabrinut i rekao da to nije bas ok i da postoji mogucnost da ce dete biti "sitnijeg rasta",danas sam opet isla posle mesec dana i dada je razlika izmedju obima glave i butne kosti 4 nedelje sto po njegovom znaci da je butna kost manja za negde oko 7mm nego sto bi trebala da bude(inace sam usla u 9mesec) ,i sada me je bas uplasio rekavsi da to moze da bude neki moj gen (posto su mi u porodici svi normalne visine) koji sama proizvodim i da postoji verovatnoca da ce biti patuljastog rasta :\ mada to ni on sam nije siguran...sludjena sam skroz ,prvo dete je bilo ok 4,500kg 56 cm bez ikakvih problema ....

jedno pitanje ako neko ima neku informaciju o ovome jako mi je bitno....u drugom tromesecju trudnoce na 3d ultra zvukuFL(butna kost)je bila21 nedelja a BPD (obim glave)23 nedelje , i tada je to bilo noprmalno,kasnije na obicnom uz FL je29ned.i 6 dana a BPD 31ned.6 dana,tada je moj doktor bio zabrinut i rekao da to nije bas ok i da postoji mogucnost da ce dete biti "sitnijeg rasta",danas sam opet isla posle mesec dana i dada je razlika izmedju obima glave i butne kosti 4 nedelje sto po njegovom znaci da je butna kost manja za negde oko 7mm nego sto bi trebala da bude(inace sam usla u 9mesec) ,i sada me je bas uplasio rekavsi da to moze da bude neki moj gen (posto su mi u porodici svi normalne visine) koji sama proizvodim i da postoji verovatnoca da ce biti patuljastog rasta :\ mada to ni on sam nije siguran...sludjena sam skroz ,prvo dete je bilo ok 4,500kg 56 cm bez ikakvih problema ....

Slazem se sa Jexy, potrazi jos necije misljenje, tako je najbolje! Neka ti urade ponovo merenja na drugom uzv, jer kako rece jedan stari dr. dok sam lezala u bolnici-Ipak je to samo masina! Cmokic

Ja sam se ugojila 5kg, sledece nedlje ulazim u 8 mesec, a dr, neka cudna zena iz DZ koja mi je juce pisala uput za komisiju komentarisala je nesto kao da i nije bas malo. Dal me zeza il je ozbiljna, ne znam, doslo mi je da se smejem al sam se suzdrzala.
Iskreno receno, nemam nikakav apetit, mogla bih ceo dan da jedem samo voce, nekako mi tesko pada sta god da pojedem, kao da ce mi eksplodirati stomak. A sad je poceo i zeludac da me nesto zeza,nocas su me boleli zubi, poceli grcevi u nogama skoro svake noci. Da, da, trudnoca je najlepsi period u zivotu zene!

32 nedellje, 11kg, sada imam 72kg. osecam se kao kit ili great white:lol:, ali zapravo sam veoma zadovoljna jer sam sa prvim detetom bila +22. sada racunam da ne bi smelo preci +14 ili 15 kg, sto je u granicama normale i sto sam sebi postavila kao zadatak-nikako preci 75kg:lol:

Moj ti je savet da odes na 4D ultra zvuk. Predlazem ti dr Živanica (Analife), odlican je strucnjak. Ja sam malo malo, kad me nesto unezvere trcala kod njega. Par pregleda mi cak nije ni naplatio, ja sam u svakom slucaju preterivala. Ali ti svakako proveri, bices mirnija.

I moj glas za pomenutog lekara. Isla sam nedavno kod njega, ali mi je puno pomogao u prosloj trudnoci kad je nesto uoceno kod bebe, pa smo se vodali mesec dana po lekarima sa pogresnom dijagnozom i on je za nekoliko sekundi video u cemu je problem, cak se i smejao kako su u tome gresili nasi strucnjaci. Njegova dijagnoza nam je potvrdjena posle dva dana na konzilijmu jednom pa mi nije prekinuta trudnoca u sestom mesecu. Elem, morala sam da dodam ovo svoje misljenje bez zelje da nekog rekramiram, covek jednostavno dobro radi svoj posao.

Danas sam najzad dobila rezultate aminiocenteze. Navodno je sve ok i cekamo decaka. Veceras idem na UZ, pa vam sutra javljam novosti ;) Nadam se da ce biti sve ok i da ce bar malo smanjiti terapiju :think:

Ja sam sada 21+1 i ugojila sam se se za prva tri meseca 1,5 kg :dash: i od tada jos 0,5. ALI, ja sam specificna jer sam ostala trudna sa +30kg pa sada moram extra da pazim :sad2:

Ljubim vas sve i mazite stomake.

Danas sam najzad dobila rezultate aminiocenteze. Navodno je sve ok i cekamo decaka. Veceras idem na UZ, pa vam sutra javljam novosti ;) Nadam se da ce biti sve ok i da ce bar malo smanjiti terapiju :think:

Ja sam sada 21+1 i ugojila sam se se za prva tri meseca 1,5 kg :dash: i od tada jos 0,5. ALI, ja sam specificna jer sam ostala trudna sa +30kg pa sada moram extra da pazim :sad2:

Ljubim vas sve i mazite stomake.

:vatromet:
:klap: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back