Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehehe, a ja ovo izbegavam :rumenko: Muž me juri po kući, eeej, juri me čovek, a ja ne znam koliko je pametno. Još nam malecka nije tu, kod babe je, mogli bismo svašta nešto... :zper:... jel, a ja ne smem.

..ja ne smem da kazem ni ajde ni nemoj, rekoh samo kako sam ja.. :lol:
..dr mi je stvarno rekao ono shto sam napisala,
ali ja nisam imala nikakvih problema koje si ti spominjala,
nemam pojma ima li to uticaja..

..ja ne smem da kazem ni ajde ni nemoj, rekoh samo kako sam ja.. :lol:
..dr mi je stvarno rekao ono shto sam napisala,
ali ja nisam imala nikakvih problema koje si ti spominjala,
nemam pojma ima li to uticaja..

Pa znaš kako... sa Milicom smo imali ok odnose i kada sam saznala za trudnoću. Ja sam mislila da je taj bol uobičajen i da se to svima dogadja. Sve do jednog trena kada me je bol tako krvnički presekao, da sam se preznojila u taku. Tada smo stali, naravno, i sutradan sam otišla kod dr i ona je savetovala - ništa do 3-4 meseca, pa onda, ako taj bol, kako bi trebalo ( i kako i jeste ), prodje, može, ali vrlo oprezno. Tako je i bilo. E, a sad... smanjuje se bol, danas skoro da ga nisam ni osetila. Tačno ono knjiški, bolelo je u periodu kada bih dobila da nisam trudna. I dalje boli kada se popnem uz stepenice, minut-dva i prodje. A šta ga znam, bolje sačekati, nego kukati sutra.

Teorijski,prva 3 meseca dok traje period embriogeneze treba izbegavati sex.odnose i naravno zadnji 9.mesec pred porodjaj u trudnocama bez komplikacija,a u svim drugim tj. rizicnim se strogo zabranjuju sex.odnosi sve vreme do porodjaja.
E to pise u knjigama,a sta lekari i koga savetuju van toga to je stvar njihovog licnog ubedejenja.
Ata,sto se mog stava tice,nemoj ici sad ni na kakve preglede,izuzev ako ti se ne pojavi nekakvo jace,sveze krvarenje.A nece,zasto bi?Bice sve u redu!:heart:

Yula, kad tebi beše termin? Ti beše počela da se otvaraš, ili sam pobrkala? :think:

Da draga, jos pre nedelju-dve po malo. Termin mi je j*b*g izmedju 1. i 9. juna, nikako sa dr da se usaglasim oko toga. Uglavnom, 9. juna punim 9 meseci.

Jutros me probudili bolovi, kao menstrualni, na svakih 5 minuta bili, trajalo od 5h jutros do 8h, dok sam ja razmisljala jesu li pravi ili ne oni prestali. Mogla sam da ih izdrzim pa sam pretpostavila da to nisu oni pravi. Opet malo pre poceli, isti, muz radi pa cu najverovatnije ako se nastave sa svekrvom do klinike, a ako me zadrze muz ce odmah da dodje. Otkud znam, kod mene to sve nesto iz etapa, kad sam specijalac, ne moze da bude ko kod vecine zena :roll:

'Ajd, pa javljam sta je bilo :cmok2:

..Yula, babe kazu da svaki dan koji beba ostane duze u stomaku - bude sve lepsha.. :aha: :heart:

..ata, Yula ima vrlo rastegljiv termin, od 19 maja do 9 juna.. :lol:
..tako su mene ubacili u spid sa jakshom, osam dana u devetom mesecu,
otvorena dva prsta, a na UZ-u mi rekli - samo shto nije.. :heart:
..chekali smo se josh 17 dana.. :lol:
..a sa prvim sinom, vec sam pisala, rekoshe da cu dogurati taman do termina
po starosti posteljice, a ja se porodila 10h posle tog UZ-a.. :lol:

:)

Bas tako draga, po poslednjem ekspertskom UZ oznacili kao moguci termin 19. maj, po bebcu, roditelj portalu i tikerima 1.juna, a po dr i datumu oplodnje 9. jun. Pa, kako mu je volja, samo nek je zivo i zdravo a i ja sa njim.

Neka bude kako babe kazu :zper:

Neko je pitao za to curkanje kremkasto. I ja sam to imala negde u 10-oj nedelji, cini mi se, i trajalo 2, 3 dana. Sve bilo ok. To je inace cesta pojava u prvih 12 nedelja trudnoce, bar tako sam ja skapirala iscitavajuci net.

Kiss svima. Uskoro krecem u kliniku da vidim sta planira ovo moje dete :think:

Moj stav je da nikada ne bih zbog par minuta zadovoljstva ugrozila svog bebana, a sad svako je prica za sebe. Meni je dr.rekao-Bolje nemojte, ne znaci da ce se nesto desiti, ali bolje ne! I ja slusam, pa valjda se mogu suzdrzati jos par meseci!

Pa, to svakako stoji!
Ne verujem da bi bilo koja od nas ugrozila svoju bebu. A opet, imaš ti trudnoća koje prodju glatko, bez ikakvih problema ( vidi samo MajuVa, to šestog nije ni znala da je trudna :D ), pa i sex nije rizik.
Ma, tu su i lekari neusaglašeni, neki kaže ovako, neki onako. Treba samo osluškivati svoj organizam, ako imalo sumnjaš, ako se dvoumiš - pa čemu onda? Nije ni smisao sexa samo ga odraditi, daleko od toga. A ako se nećkaš, a pristaneš onako tek da pristaneš, bez veze, onda to i ne treba raditi :)

Pa, to svakako stoji!
Ne verujem da bi bilo koja od nas ugrozila svoju bebu. A opet, imaš ti trudnoća koje prodju glatko, bez ikakvih problema ( vidi samo MajuVa, to šestog nije ni znala da je trudna :D ), pa i sex nije rizik.
Ma, tu su i lekari neusaglašeni, neki kaže ovako, neki onako. Treba samo osluškivati svoj organizam, ako imalo sumnjaš, ako se dvoumiš - pa čemu onda? Nije ni smisao sexa samo ga odraditi, daleko od toga. A ako se nećkaš, a pristaneš onako tek da pristaneš, bez veze, onda to i ne treba raditi :)

Slazem se u potpunosti, a meni se u pocetku bas htelo, hahahaha, valjda su me napumpali hormonima pri VTO, al kad se ne sme, ne sme se! Bas se zezam sa drugaricom kako cu sve da nadoknadim kad se porodim. A ona, posto ima dvoje male dece kaze- Na krevet ces misliti u skroz drugacijem kontekstu! Videcemo!

Bas tako draga, po poslednjem ekspertskom UZ oznacili kao moguci termin 19. maj, po bebcu, roditelj portalu i tikerima 1.juna, a po dr i datumu oplodnje 9. jun. Pa, kako mu je volja, samo nek je zivo i zdravo a i ja sa njim.

Neka bude kako babe kazu :zper:

Neko je pitao za to curkanje kremkasto. I ja sam to imala negde u 10-oj nedelji, cini mi se, i trajalo 2, 3 dana. Sve bilo ok. To je inace cesta pojava u prvih 12 nedelja trudnoce, bar tako sam ja skapirala iscitavajuci net.

Kiss svima. Uskoro krecem u kliniku da vidim sta planira ovo moje dete :think:

Hajde, drzimo fige i cekamo vesti, kiss

Evo i mene. Bila nekih 1.5h tamo, merili mi kontrakcije i otkucaje bebinog srca, slabe kontrakcije, otvorena i DALJE SAMO 1 PRST! Pa, gde to ima?! Bila sam ubedjena da ce biti, ako nista drugo ono 2 prsta, ali eto... Bolove masina uopste ne registruje kao kontrakcije, jock, samo ono grcenje stomaka, stezanje kao da se beba isteze su kontrakcije. A od cega su onda ti bolovi zna li ko, i cemu sluze??? Do 9.juna ce cekati, posle toga svaki dan cu ici na kliniku na kontrole i lezanje, i ako ne krene samo u naredna 3-4 dana ce izazvati porodjaj.

Sto se tice sexa u trudnoci, meni niko nije rekao da ga izbegavam,naprotiv, a mi smo ga izbegavali za svaki slucaj iako nas je dr sa cudjenjem gledao kada smo ga pitali da li sme sex. Na mnogo mesta sam cula da je sex bas pozeljan u 9. mesecu zbog lakseg otvaranja grlica materice, jer kazu da spermatozoidi imaju isti sastav kao i taj neki gel koji se zenama stavlja da se brze otvore. Ali, kao sto rekoh, mi to nismo praktikovali i eto...

Kiss svima!

Bila sam u sredu,25.maja. Proslo je ok.

Rezultat za 3 nedelje,

Kako si ti sta imas novog? Kako se osecas? :cmok:

Da ne citiram ceo post.
Super sto si to odradila, a ne da si opisala sva se jezim..al kad mora-mora.Mada je tu meni koja sam u stalnoj svadji sa strpljenjem to cekanje najgori deo, iako znas da je sve ok, al opet dok docekas. I znaci najverovatnije devojcica :heart: al ajd da sacekamo dok ne prodju te tri nedelje.
Ja sam ok skroz. Rekli su nam dr da mozemo u akciju, samo ja hocu da ovaj mesec sacekam pa cemo od sledeceg da se bacimo na posao, pa se nadam da necemo morati dugo da rmbacimo:cool: do rezultata.

Uzivaj, odmaraj i ljubi stomak od mene:zag:

kazu da spermatozoidi imaju isti sastav kao i taj neki gel koji se zenama stavlja da se brze otvore.

I meni je moj ginekolog isto to rekao!

A mi pametnjakovici i kada smo radili "ono" ( sto je bilo izuzetno retko, mozda jednom u mesec dana ), "ono" na kraju nismo radili unutra. Izvinjavam se ako sam malo detaljna, ali ne znam kako da objasnim. :rumenko: Moja drugarica se bacila u akciju od starta 8. meseca jer je znala za foru i porodila se na samom ulasku u 9. mesec. E, sad, ima li to kakve veze zaista ili ne, ne mogu pouzdano da znam.

..mm i ja smo imali odnose sasvim redovno i regularno do samog porodjaja.. :)
..bez kondoma i bez ogranichenja, osim fizichkih.. :)
..posledni odnos verovatno par dana pre porodjaja, jednom i dan uochi porodjaja.. :rumenko:
..porodila sam se u terminu, a da li lako otvaranje ima veze sa tim - ne znam, poshto nisam probala drugachije.. :lol:
..a shto se tiche "fore" - mojoj svekrvi je josh pre 35 godina, kad je rodila mm-a,
za to rekla jedna cigaNJka, koja je radjala trece..kaze, njoj tako rekla majka.. :lol:
..a medicina potvrdjuje, semena technost sadrzi prostaglandine koji opushtaju grlic, da bi se povecala shansa za oplodjenje..
..ne utiche direktno na otvaranje, u smislu da ga inicira, samo na opushtanje mishica grlica i lakshe napredovanje otvaranja..
..zato zene koje imaju slab grlic ili serklaz ili su pochele da se otvaraju iz bilo kog razloga treba da izbegavaju
odnos bez zashtite, plus mehanichka iritacija koja moze da bude provokacija..
..i ono shto je takodje bitno - iskljuchiti svaku mogucnost infekcije, mada se to valjda podrazumeva.. :)
..dobra komunikacija, mnogo neznosti i opushteno.. :heart:

November, di je izvestaj sa UZ, danas je 31.05 (ako ja nisam omasila datum)

A sto se sexa tiche, ja ovom mom ne dam da mi pridje ni roguljama
nesto ne mogu
skoro mi bilo nesto zao pa rekoh aj da mu dam da mi ne uvene
i nisam mogla, sve mi nesto smetalo
a u stvari smeta mi u glavi jer se sve plasim- te da mi ne legne na stomak (zanese se covek) ili da me ne ugnjavi sa svojih 115kg, nebitno u kom polozaju, ili tako neka glupost a kad razmisljam onda ne mogu da se opustim, ako se ne opustim onda me boli i eto ti ga na...
a kad sam snajki rekla da nemamo sex jer ja ne smem, ona mi rekla "pa nece detetu pecat da ostane na celu" nece al hebiga, ne da mi se
dok se ona pred prvi porodjaj prvo do'vatila pa se obukla i otisla u bolnicu
odoh ja nasiroko....:rumenko:

Nama je dr zabranila odnose do 16.nedelje, zbog mogucih komplikacija. Mi smo par puta to prekrsili, ali nije to TO. Znam da sam brojala dane do te famozne 16 nedelje. Sada sam u 19-toj i neuporedivo raspolozenija :rumenko: nego na pocetku. Naravno odnose imamo samo sa kondomom i to redje nego inace (kao srednjoskolci, vikendom i kada imaju praznu gajbu :rotf: ), ali je ipak lepse ovako nego skroz bez.

Mada, smatram da kada je sve ok sa trudnocom, nema razloga za uzdrzavanje.

Toliko o sexu. Sutra idem kod ginekologa da me pregleda, mogu li prekinuti bolovanje i nastaviti da radim. Iskreno se nadam da je sve ok, i da mogu raditi, jer sam vise poblesavila kuci :besna:

Ljubim vas sve i lepo provedite ove suncane dane, jos malo pa kisa :roll:

de ste trudnjace:D
28 + 4, stomak ovoliki

Prilozi

• IMAG1033[1].jpg
    IMAG1033[1].jpg
    9,9 KB · Pregleda: 39
Kvinsi, ribo :whistling:
Majo, daj neku slicicu da vidimo

ja danas isla po rezultate
antitela negativna, ne moram vise u Zavod da me bockaju:)
al mi krvna slika nije bas reprezentativna, sve mi otislo na dole
osim secera, tako mi i treba kad pojedem kilo tresanja pa ujutru idem da vadim krv
(ne racunam sladolede i tako to :rumenko:)

a prekosutra idem i ja na UZ da vidim sta radi ovaj mali i onda u DZ da otvorim bolovanje, posto mi se odmor zavrsava...
i sad odoh da gledam tenis, igra mi Rodja, a ja kuckam ovde...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back