Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..hello.. :cao:
..moj bekan zuri i dalje dve nedelje okruglo, ima 2600g,
duze noge, a manju glavu od jakshe u istom periodu.. :)
..ja sam 33+4, a on 35+4.. :)
..dr kaze - biohemicharka, chetvrta beba, sve znash, shta da ti pricham, vidimo se za tri nedelje.. :lol:

..sad sam mirna.. :aha:

..jexy, jesi prochitala shta nadjoh za ref vrednosti hemoglobina u trudnoci?

..dr kaze - biohemicharka, chetvrta beba, sve znash, shta da ti pricham, vidimo se za tri nedelje.. :lol:

Lepe vesti. :klap:

Termin je negde u julu?

jao, bekac :heart::heart: divno

e citala sam to, al hemoglobin mi je dobar, 122
mislim nije ni ostalo lose
samo ide ka donjoj granici
gvozdje 8,5
proteini 59
jedino secer 5,2, al skontala sam da je to sto za vikend nisam bas pazila sa secerom a bila sam na nekim rodjendanima...
svejedno idem kod dr u cetvrtak, pa cu videti...

jao, bekac :heart::heart: divno

e citala sam to, al hemoglobin mi je dobar, 122
mislim nije ni ostalo lose
samo ide ka donjoj granici
gvozdje 8,5
proteini 59
jedino secer 5,2, al skontala sam da je to sto za vikend nisam bas pazila sa secerom a bila sam na nekim rodjendanima...
svejedno idem kod dr u cetvrtak, pa cu videti...

:worth: ..moj je 102.. :lol:
..a gvozdje 15.. :dash:

..i ja sam malo krshila dogovor sa samom sobom, ebiga procice mi i treshnje i jagode.. :(
..narochito sam za treshnje manijak, imala sam drvo u dvorishtu
kao klinka pa i danas bez pune chinijetine ne rachunam da sam ih jela.. :roll:
..ne fale mi slatkishi, ali mi bash fali voce.. :(

Hello drage moje!
Ja sam nocas bas nagrabusila, oka nisam sklopila. To mi se ne desava prvi put, pocne da me boli iznad pupka i premesti se na celu desnu stranu stomaka, ne znam vise dal bole ledja il stomak. Nalazi svi ok, juce sam vadila krv. Desilo mi se jos jednom isto tako, naravno pregledali mi u bolnici sve organe i rekli, pritiska materica -ne vide nista cudno. Evo sad me opet isto uhvatilo, od juce popodne ne popusta, ne znam dal mi je gore ad sedim ili kad lezim.
Kontam dal da odem kod dr poslepodne, ako ima mesta za zakazivanje. Vise me je i sramota da smaram coveka, na svake dve nedelje trcim i kukam kako me nesto boli!
Onda sam celu noc razmisljala dal moja beba oseca bol ako mene nesto boli? E na to tek kad pomislim, tad obavezno pustim neku suzicu. Ma pukal sam skroz, al lakse mi nekako da vam se pozalim. Idem da nesto pojedem, a mrsko mi je i to! Izvinte na UDAVU! KISS

kada odgovaras na poruku, klikni na napredne opcije. iznad kvadrata za pisanje poruke su ti opcije fonta, smajliji, kao i mala spajalica. klikni na nju, onda u gornjem desnom uglu imas opciju "dodaj prilog", izaberi silku, pa idi na upload file i posle samo na "posalji poruku"

Pa, skoro sam pokazala moj stomak, al aj opet :D (volem da ga pokazujem, zato moja mama veruje da cu ipak roditi devojcicu, kao "mnogo se ponosim" :) )
samo sto nije vise 'tomacic, nego je bas stomak
32+5
JEXY.jpg

Poslednja izmena:
Injaaaaooooo, tomačići rastuuuuu :heart:
Mene moja trba više skoro i ne boli. Išla jutros pešaka do grada ( hehe, prednost provincije, za 20-tak minuta si u centru, bilo iz kog pravca :) ), obavila tamo niz poslića, vratila se uzbrdo pešaka... i nidje bola. Jedino još posle penjanja uz stepenice, ali dobro. :)
I našla sam pare, na sred trga. 2 000 i 40 dinara, onako smotano, tj. savijeno. Gledam, zagledam, ne vidim nikoga da traži, da se pretresa po džepovima... i uzmem, da nisam ja, uzeo bi neko drugi. Mm mi kaže- e sad svakog jutra da ideš do grada :lol::lol::lol:

Injaaaaooooo, tomačići rastuuuuu :heart:
Mene moja trba više skoro i ne boli. Išla jutros pešaka do grada ( hehe, prednost provincije, za 20-tak minuta si u centru, bilo iz kog pravca :) ), obavila tamo niz poslića, vratila se uzbrdo pešaka... i nidje bola. Jedino još posle penjanja uz stepenice, ali dobro. :)
I našla sam pare, na sred trga. 2 000 i 40 dinara, onako smotano, tj. savijeno. Gledam, zagledam, ne vidim nikoga da traži, da se pretresa po džepovima... i uzmem, da nisam ja, uzeo bi neko drugi. Mm mi kaže- e sad svakog jutra da ideš do grada :lol::lol::lol:

Taman se castis nekom letnjom haljinicom :)

Nasla sam sliku na nekoj stranici. Trebalo bi da je slika smesna, ali je meni bas lepa. Rekoh da je podelim sa vama

560_0_resize_watermarked_rt_5.jpg

Poslednja izmena:
Kvinsi, jexi, slicicee su divne!

Majo, neka je sa srecom, zelim ti sve najlepse! Sad si udata, trudna zena. Nije to malo :) Nadam se da te ne zovu "snajka".:zcepanje:

Hvala.:).Ne zovu me snajka.:lol:

Meni rezultati dobri.Hemoglobin 139.Jedino u urinu dosta bakterija,pa mi dr rekao da uradim urinokulturu.
Meni dr nije pominjao kontrolu gvozdja.:think:

Jutros bio ultrazvuk,sve je super.Samo mi dr ne rece koliko je teska beba.
I sada nisam 29+3 kao sto sam racunala vec 30+6.Znaci mala opet zeza.:lol:

Zakazala sam vec kod dr veceras, boli ubija, bolje mi je da odem!

I bolje sto ces ici, za svaki slucaj, i da umiris sebe, da se ne sekiras. Javljaj sta je bilo.

Pozdrav svim ostalim curama, redovno vas citam samo sto ne pisem.

P.S. Jexy, vreme bas leti, pa ti si zeno vec na kraju 33. nedelje. Kako su ti noge, otices li jos uvek?

P.P.S. Jao, moram nesto da vam kazem. Dok sam se opterecivala hranom, sta jedem, sto se gojim itd. kilogrami su se samo lepili! Poslednnjih mesec i po/dva sam na istoj kilazi, a jedem koliko hocu i sta hocu. Kuci uopste ne stajem na vagu, samo kada odem kod doce. Sve ukupno dodala 24 kila! Strasno, ali boli me uvce, skinucu. Za sada nemam puno strija, po stomaku i struku ni jedna, samo po butinama :( Planiram sve to da skinem u prva cetiri meseca posle porodjaja, javicu jesam li uspela. :D

Ljubac za sve vas!

I
P.S. Jexy, vreme bas leti, pa ti si zeno vec na kraju 33. nedelje. Kako su ti noge, otices li jos uvek?

Ih, jos pitas, imam krofnice svaki dan:D, doduse manje nego pre, ipak sam kod kuce sada pa vise lezim. Primetila sam sad i da mi ruke malo oticu, al vec sam osmi mesec, tako da mu to dodje normalno
Svejedno, rezultati urina su mi dobri, pritisak mi je dobar, te nema razloga za sekiraciju:)
a sto se klope tice, jedem i ja sta stignem, i evo stagnira mi kilaza vec tri nedelje, merim se kad odem u skolu za trudnice. Okruglo 90 kg. Al garant je pola od toga voda. Mislim, polovina od kg u plusu, kojih bi trebalo da je 12. Valjda.;)

Gde nam je ikica? sta je rekao dr?

Ikice, šta bi? :think:
Jexy, ma nemoj da brineš, skinućeš kilažu. Pogotovo ako bebica bude zahtevna i ako bude tražila da se nosa, kao moje prvenče. Ja se doduše, u prvoj trudnoći, i nisam nešto ugojila, da li beše 13 ili 14 kila, tako nešto. Ali i ono malo viška je nestalo rekordnom brzinom. Nespavanje, nosanje... iiih, odu kilogrami kao da ih ni bilo nije ;) Posle sam dobila par kila, mnogo posle, ali to nema veze sa trudnoćom, tako da u ovu trudnoću ulazim sa 59 kila, za razliku od prve kada sam imala 52. I baš me nešto i briga, da znaš :ok:

Ma ne uzbudjujem se uopste oko kilograma jer sam ja imala dobru tezinu i pre trudnoce. Ja sam vam primer za ono kad kazu, "teske kosti":) Dal su mi stvarno kosti "teske" ili inace imam mnogo vode u organizmu, tek uvek sam bila teska...
uostalom, evo vam i ilustracija:)
na ovim slikama imam 78kg, secam se jer je to bilo posle svadbe, a tad sam se malo ugojila, imala sam 75kg kad sam bila na kiretazi u septembru
banja.jpg
banja2.jpg

hehe, slikano 24.oktobra, a ja sam zatrudnela 23.okt. Cool:cool:

Ikice :hej:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back